Lecție de fotbal către „La Decima”. Bayern – Real Madrid 0-4. Ronaldo și Ramos au spulberat-o pe Bayern cu câte o dublă

Lecție de fotbal către
  • Publicat:
  • Actualizat:

În doar 15 minute, visul unei noi finale a Ligii pentru Bayern Munchen a fost spulberat de mașinăria de fotbal a lui Real Madrid. Madrilenii au câștigat cu 4-0 pe „Allianz Arena”, iar cu scorul de 5-0 merg în finala de pe 24 mai de pe „Da Luz” din Lisabona

  • Cu golurile marcat marți seară, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din istoria Ligii care marchează minimum 16 goluri într-un singur sezon al Ligii
  • Este abia a treia dublă din carieră pentru Sergio Ramos, care mai marcase două goluri într-un meci împotriva naționalei statului San Marino (2005) și contra lui Levante (2008)
  • Xabi Alonso, avertizat în minutul 36 al partidei cu Bayern, nu va putea evolua în finala de la Lisabona, fiind suspendat
  • Bayern nu pierduse niciodată pe teren propriu în Ligă la patru goluri diferență



Guardiola nu a putut să privească umilința încasată de Bayern în această seară

„Fotbalul înseamnă echilibru”, spunea Jose Mourinho în conferința de presă ce a precedat meciul de miercuri dintre Chelsea și Atletico Madrid, chiar înaintea returului semifinalei dintre Bayern și Real Madrid. Un retur care pornea de la 1-0 în favoarea lui Real, una dintre cele mai bune echipe de contraatac din Europa la ora actuală, contraatac învățat în era Mourinho și perfecționat de Carlo Ancelotti, după ce Gareth Bale a sosit pe „Bernabeu”. Și-a însușit Guardiola sfatul lui Mourinho? Se părea că da, având în vedere că spaniolul și-a betonat defensiva, punctul nevralgic al echipei, prin retragerea lui Lahm. Însă primele cinci minute i-au găsit pe Lahm și Alaba mai aproape de careul advers decât de propria poartă. Semn clar că Bayern urma să se arunce în atac și că va încerca să șteargă deficitul cât se poate de repede.


Eșecul de marți seară, scor 0-4, a fost cel mai mare din cariera de antrenor a lui Pep Guardiola, aflat la al 300-lea meci ca tehnician


Două faze fixe, sfârșitul pentru Bayern

Însă echilibrul invocat de Mourinho, care poate părea, uneori, plictisitor a lipsit cu desăvârșire în jocul bavarezilor. Echipa care construia meticulos și care dezlănțuia un adevărat uragan spre poarta adversă din doar câteva pase gândite de Robben, Ribery sau Kroos a dispărut în doar câteva minute. Și a fost nevoie de un singur corner, bătut excelent de Modric pentru Ramos pentru ca madrilenii să înscrie golul atât de necesar pe teren străin (15). De aici, echilibrul s-a rupt total. Trei faze mai târziu, o altă fază fixă jucată perfect de madrileni i-a pus mingea pe frunte lui Ramos, care nu a iertat (20). A fost a treia „dublă” din carieră pentru fundașul de 28 de ani, după cele marcate împotriva naționalei statului San Marino (2005) și contra lui Levante (2008).


Ronaldo a sărbătorit al 15-lea gol marcat în acest sezon al Ligii, cu care a devenit primul jucător care atinge o astfel de performanță în istoria competiției

Iar cum Cristiano Ronaldo iubește un meci dezechilibrat, lusitanul a doborât recordul numărului de goluri marcate într-un singur sezon al Ligii chiar împotriva lui Bayern. Un contraatac superb dezvoltat de Benzema și Bale a fost finalizat excelent de CR7 (30), care a reușit al 15-lea gol din acest sezon al Ligii, cu unul peste recordul deținut până în acest an de Messi și Altafini. Iar Realul, cu al 36-lea gol în 12 partide, și-a doborât recordul de goluri marcate într-un singur sezon al Ligii, reușit în sezonul precedent. Ora rămasă de joc a trecut greu, foarte greu. De fapt, imposibil pentru suporterii lui Bayern, care n-au mai rezistat să fie martorii unui eșec al unei echipe impotente, care și-a atins mult prea devreme vârful de formă, plecând cu mult înainte de golul lui Ronaldo din minutul 90. O echipă dezechilibrată, care a pierdut pentru prima dată pe teren propriu în Ligă la patru goluri diferență! Spre deosebire de Real, care visează la „Decima”, trofeu pe care echipa de pe „Bernabeu” îl vrea de 12 ani. Și pentru care trebuie să se lupte într-o finală care se anunță epică. Fie va fi vorba de un duel cu fostul antrenor, Jose Mourinho, fie de un derby 100% madrilen pe „Da Luz” din Lisabona.

Bayern – Real Madrid 0-4 (Ramos 16 și 20, Ronaldo 30 și 90)

Bayern: Neuer – Lahm, Dante, Boateng, Alaba – Schweinsteiger – Robben, Kroos, Muller (Pizzaro 72), Ribery (Gotze 72) – Mandzukic (Javi Martinez 46)

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Sergio Ramos (Varane 75), Pepe, Coentrao – Xabi Alonso, Modric, di Maria (Casemiro 84) – Bale, Benzema, Cr. Ronaldo


23:40 Record negativ pentru Guardiola! Bayern nu pierduse niciodată în Europa la patru goluri diferență pe teren propriu!


23:40 Final de meci! Real se impune cu 4-0 pe „Allianz Arena” și cu 5-0 la general, după un meci pe care l-a dominat clar!


23:35 GOOOOL REAL! Umilință maximă, Ronaldo face 4-0 dintr-o lovitură liberă executată pe jos, cu al 16-lea gol din acest sezon al Ligii!


23:31 Ancelotti devine al patrulea antrenor din istorie care ajunge în finala Ligii Campionilor de patru ori, după Miguel Munoz, Marcelo Lippi și Sir Alex Ferguson.


23:26 E abia minutul 80 al partidei, dar fanii bavarzilor încep să plece în număr mare de pe arenă.


23:24 În 2000, Iker Casillas câștiga Liga Campionilor cu Real Madrid la doar 19 ani, devenind cel mai tânăr portar titular din istorie care cucerește acest trofeu. 14 ani mai târziu, „San Iker” nu mai e titular la echipa „blanco” decât în Ligă și în Cupa Spaniei. Dar poate câștiga din nou Liga cu Real!


23:17 Fluierături pentru Pep Guardiola, după ce antrenorul lui Bayern îl schimbă pe Ribery cu Gotze. S-au săturat fanii bavarezilor de tiki-taka tehnicianului spaniol?


23:08 Se poate spune că fanii Bayernului nu sunt deloc mulțumiți de evoluția favoriților.


23:03 Real nu a completat decât 110 pase, de trei ori mai puține ca Bayern Dar conduce cu 3-0, iar prima mare ocazie a bavarezilor a venit abia în minutul 57!


22:55 Realul nu a mai marcat trei goluri în deplasare în semifinalele Ligii Campionilor de 54 de ani, în 1960, când o învingea pe Barcelona cu 3-1!


22:51 Prima schimbare a lui Bayern vine la pauză, când Mandzukic e înlocuit cu Javi Martinez.


22:50 Pepe și Ramos au câștigat toate duelurile pe care le-au avut în această primă repriză. Un alt motiv pentru care Realul conduce cu 3-0.


22:36 Madridul a marcat 36 de goluri în acest sezon al Ligii, cele mai multe din istoria echipei „blanco”. Precedentul record era de 35 de reușite, stabilit în 2000, 2001, 2002 și 2012.


22:33 E pauză pe „Allianz Arena”. După cea mai slabă repriză făcută de Bayern în acest sezon, Realul conduce cu 3-0, iar scorul general e 4-0!


22:31 În acest sezon, Bayern a primit 19 goluri în 22 de meciuri pe „Allianz Arena”. Realul a marcat de 3 ori în primele 18 minute!


22:26 Ce prostie din partea unui jucător experimentat precum Xabi Alonso! Mijlocașul spaniol vede galben, la 3-0, după un fault la Schweinsteiger, și va rata finala! Jucătorul madrilenilor își pune mâinile în cap și pare dezolat.


22:24 GOOOOOOOOOOL REAL! S-a terminat! Ronaldo marchează după un contraatac excelent al madrilenilor! E al 15-lea gol al portughezului în această ediție a Ligii, care devine cel mai bun marcator din istoria Ligii într-un singur sezon.


22:24 Ancelotti se îndreaptă către a șasea finală de cupă europeană, a patra ca antrenor, după două din postura de jucător.


22:19 Doar două „duble” mai avea Ramos în carieră, una împotriva naționalei din San Marino în 2005 și alta contra lui Levante, în 2008.


22:15 „Nu știam că lui Sergio Ramos îi place să tragă atât de mult peste poartă. I-a ieșit de minune”, spunea Manuel Neuer, portarul lui Bayern, după ce Ramos a ratat un penalty în semifinala dintre Real și Bayern de acum două sezoane. Cei doi s-au „certat” în declarații aproape încă doi ani. Iar în această seară, Ramos i-a dat o replică decisivă lui Neuer, după ce a marcat de două ori în poarta bavareză.


22:13 Ramos e al doilea jucător iberic care marchează o „dublă” împotriva lui Bayern în Ligă după Raul!


22:09 GOOOOOOOOOL REAL! Un fault al lui Dante la Ronaldo se transformă într-o lovitură liberă excelent bătută de Di Maria. Mingea deviată ajunge la Ramos, care face dubla cu o nouă lovitură de cap!


22:05 GOOOOOOOOL REAL!!! Corner bătut perfect de Modric, mingea ajunge la Sergio Ramos, care înscrie cu un cap plasat perfect. Bavarezii au nevoie acum de trei goluri, iar misiunea pare extrem, extrem de dificilă!


22:04 Coregrafia superbă a bavarezilor înainte de meciul cu Real a fost transmisă sublim de televizunea care produce jocul.


22:02 Și Uli Hoeness, fostul președinte al lui Bayern, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală, e prezent la meci.


22:00 E al 300-lea meci al lui Guardiola ca antrenor la nivel înalt. Spaniolul are până acum 220 de victorii, 53 de egaluri și 26 de eșecuri.


21:57 Neuer greșește o degajare, iar Bale reia de la 40 de metri puțin peste poartă. Galezul a fost la o palmă de a repeta acest gol, reușit în victoria cu Sociedad, scor 4-0.


21:51 Start furibund al lui Bayern, iar Lahm și Alaba sunt deja în apropierea careului advers. E clar că bavarezii vor să anuleze handicapul din tur cât mai repede.


21:48 O strângere de mână între Guardiola și Ancelotti și meciul poate începe!


21:47 Nebunia de pe „Fussball Arena” amuțește pentru câteva momente pentru un minut de reculegere în memoria lui Tito Vilanova și a lui Vujadin Boskov.


21:44 Coregrafie impresionantă pregătită de fanii bavarezilor pentru meciul din această seară, întreg „Allianz Arena” s-a transformat într-un mozaic cu stema echipei lui Guardiola.


21:40 Aspersoarele au fost pornite pentru câteva momente și au udat în abundență terenul. Iar fanii sunt gata de marele meci! Totul poate începe!


21:36 Bavarezii s-au strâns la mijlocul terenului înainte să intre la cabine pentru ultima dată înaintea startului partidei.


21:25 Jucătorii lui Real sunt la încălzire și se pregătesc să înceapă partida!


21:12 În schimb, madrilenii au stabilit un record în Ligă, cu 16 goluri marcate în deplasare în acest sezon. Madrilenii au marcat în 9 dintre cele 10 meciuri jucate în deplasare cu Bayern.


21:08 Pep Guardiola este antrenorul ale căror echipe au marcat cele mai multe goluri în Ligă, cu cel puțin 25 de jocuri antrenate. Echipele antrenate de Pep au o medie de 2,31 goluri/meci, fiind urmat de Jupp Heynckes, cu 2,13 goluri/meci și Vicente del Bosque, cu 2,05 goluri/meci.


21:04 Bayern are 20 de victorii în ultimele 24 de meciuri disputate pe teren propriu în Ligă, însă una singură în ultimele trei. Bavarezii au pierdut cu Manchester City, scor 2-3, în grupe, și au remizat cu Arsenal în sferturi, scor 1-1.


21:00 Oliver Kahn s-a alăturat campaniei „Toți suntem maimuțe”, inițiată de Dani Alves la meciul Villarreal-Barcelona 2-3, când fundașul brazilian a mâncat o banană aruncată din tribune.

 


20:57 De șase ori a plecat de la 1-0 Bayern în returul unui meci eliminatoriu în cupele europene. În cinci dăți, bavarezii au întors soarta duelului și au mers mai departe.


20:52 Dacă va înscrie diseară, Ronaldo va deveni cel mai bun marcator dintr-un singur sezon în istoria Ligii Campionilor. Portughezul are, momentan, 14 reușite, la egalitate cu Messi și Altafini. 


20:38 Guardiola a învățat din propriile greșeli și a trimis în teren un „11” de start cu Lahm fundaș dreapta. Nici la Real nu există surprize, iar Ancelotti aliniază cea mai bună echipă

Bayern: Neuer – Lahm, Dante, Boateng, Alaba – Schweinsteiger – Robben, Muller, Kroos, Ribery – Mandzukic

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Modric, Di Maria – Bale, Benzema, Ronaldo


20:27 Jucătorii lui Bayern, în frunte cu Kroos, Muller și Rafinha, au ajuns pe „Allianz Arena”


19:50 Totul e pregătit în vestiarul Realului pentru meciul de diseară!


19:45 Real Madrid a pierdut 9 din ultimele 10 partide disputate la Munchen, dar doar trei dintre ele au fost la mai mult de un gol diferență.


19:38 Confort sporit. Așa arată banca de rezerve de pe „Allianz Arena” înaintea meciului de azi.


18:52 Cu siguranță, copiii lui Cristiano Ronaldo și Luka Modric își vor susține părinții în partida de diseară. Cei doi sunt deja buni prieteni, văzând meciurile Realului de pe teren propriu împreună.


18:27 Au rămas puțin mai mult de trei ore până la meciul dintre Bayern și Real, din returul semifinalei Ligii Campionilor. Cine va fi prima echipă calificată în finala Ligii din acest an?


18:24 Jurnaliștii de la Marca tratează într-un mod amuzant meciul din această seară. Ca răspuns la declarația lui Arjen Robben, care a spus că „Allianz Arena” va fi un vulcan, spaniolii au realizat o poză trucată, cu un avion cu însemnele madrilenilor care toarnă apă peste arena din Munchen.


Nu Real, nici Chelsea, nici Barcelona! Bayern era marea favorită a specialiștilor la câștigarea Ligii Campionilor, deși nicio echipă nu reușise să își păstreze trofeul câștigat anul precedent de la „reformarea” competiției în 1992. Însă ultima lună a fost una deloc pozitivă pentru echipa bavareză. De când a câștigat matematic titlul de campioană, după victoria cu 3-1 pe terenul lui Hertha Berlin, din 25 martie, bavarezii au jucat șase meciuri, dintre care doar patru au fost victorii. De fapt, Bayern a pierdut primele două meciuri din acest campionat (0-1 cu Augsburg și 0-3 cu Dortmund), dar și turul semifinalei Ligii Campionilor cu Real Madrid, scor 0-1. Și mai îngrijorătoare este fragilitatea defensivă pe care a arătat-o Bayern în această perioadă, mai ales în condițiile în care echipa lui Guardiola va întâlni marți seară un trio ofensiv redutabil, format din Gareth Bale, Karim Benzema și Cristiano Ronaldo.


Gurdiola încearcă să le explice jucătorilor săi motivele pentru care Bayern evoluează atât de slab în defensivă

Media de goluri primite, în creștere drastică
Concret, în ultimele zece partide, bavarezii au încasat 14 goluri, o medie de 1,4 goluri pe meci. Aproape cu un gol mai mult decât primise echipa lui Guardiola în prima parte a lui 2014, când în 13 meciuri, Bayern a primit doar cinci goluri, având șase meciuri fără gol primit. Și o medie de doar 0,36 goluri primite pe meci. Evident, Guardiola și-a „amendat” elevii, cerându-le în dese rânduri să fie mai concentrați. Însă „Bild” speculează că și lipsa de competitivitate din Bundesliga i-a făcut pe bavarezi să își piardă din suflu pe finalul sezonului, deși mai au de jucat cel puțin un meci în Liga Campionilor, returul semifinalei cu Real, și finala Cupei Germaniei cu Borussia Dortmund.

7269 de pase a completat Bayern Munchen până acum în Ligă, cu 2527 mai multe decât Real Madrid


Benzema, Bale și Ronaldo sunt argumentele principale ale Realului pentru La Decima

Real, spre Decima?

De fapt, întrebarea care se pune este dacă versiunea tiki-taka a lui Guardiola va rezista în fața Realului lui Ancelotti. O echipă ultraofensivă, care are o medie de  2,65 goluri pe meci și care, cel mai probabil, îi va alinia în „11”-le de start pe Bale, Benzema și Ronaldo. Adică o tripletă incredibilă, care are 93 de goluri marcate împreună în acest sezon. „Vor avea de trecut peste un vacarm incredibil, Allianz Arena va fi senzațională diseară”, au anunțat bavarezii, care au însă o problemă! De fiecare dată în cele patru dăți în care Real nu a primit gol pe „Bernabeu” în prima manșă împotriva lui Bayern, madrilenii s-au calificat mai departe în cupele europene. Ultima dată, chiar în 2002, când echipa de pe „Bernabeu” a câștigat ultima Ligă a Campionilor din istorie. Să facă marți pasul spre „La Decima”?

ECHIPE PROBABILE:

Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Javi Martinez – Robben, Schweinsteiger, Muller, Ribery – Mandzukic
Absent: Thiago Alcantara (accidentat)
Antrenor: Pep Guardiola

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao – Modric, Xabi Alonso, Di Maria – Bale, Benzema, Cr. Ronaldo
Absenți:
Antrenor: Carlo Ancelotti

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele