Supercupa Italiei se mută din nou! Federaţia a decis data şi locul. Unde se joacă Juventus - AC Milan

5 nov 2018 2153 afişări Italia
Supercupa Italiei se mută din nou! Federaţia a decis data şi locul. Unde se joacă Juventus - AC Milan

Supercupa Italiei 2018 va avea loc la începutul anului viitor, pe 16 ianuarie, în Arabia Saudită, la Jeddah. Pentru trofeu se luptă Juventus şi AC Milan.

În ultimii 10 ani, Supercupa Italiei s-a disputat de 7 ori pe teritoriul altor ţări. China a organizat cele mai multe, 4. Federaţia Italiană de Fotbal a ales această variantă deoarece contractul aducea sume importante de bani, iar de data aceasta Arabia Saudită a plusat substanţial. După ce anul trecut s-a ales varianta Italia, acum oficialii au reales varianta disputării competiţiei pe continentul asiatic. Din precizările site-ului oficial al FIF, data disputării finalei a fost stabilită pe 16 ianuarie, la Jeddah.

Precedentele finale ale Supercupei Italiei din Asia au avut loc la Beijing (de 3 ori), Jassim (de două ori) şi Shanghai.

Juventus a disputat ultimele 6 finale ale competiţiei, dar s-a impus doar de 3 ori. Torinezii şi milanezii s-au întâlnit ultima dată în Supercupa Italiei în 2016, când ”diavolii” au câştigat la loviturile de departajare, după 1-1 în timpul regulamentar.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.