FIFA nu se mai satură. Anunţul lui Infantino în legătură cu CM 2022: "Ar fi un lucru benefic pentru toată lumea. Analizăm această posibilitate"

2 ian 2019 5454 afişări Campionate Externe
FIFA nu se mai satură. Anunţul lui Infantino în legătură cu CM 2022: "Ar fi un lucru benefic pentru toată lumea. Analizăm această posibilitate"

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a dezvăluit că îşi doreşte ca la Mondialul din 2022, găzduit de Qatar, să ia startul 48 de echipe naţionale. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă.

"La Cupa Mondială din Qatar vor participa 32 de echipe. Dacă am putea creşte numărul la 48, toată lumea ar fi fericită, astfel că trebuie să luăm în calcul acest lucru. Cred că ar fi foarte benefic să avem 48 de echipe la Cupa Mondială. Analizăm această posibilitate. Pentru a se întâmpla acest lucru, ar trebui ca ţările învecinate cu Qatarul să găzduiască câteva partide.

Ar fi destul de dificil, pentru că situaţia politică este una tensionată în zona respectivă. Chiar şi aşa, ar fi un lucru bun pentru oamenii din zonă. Poate e mai uşor să vorbeşti despre fotbal, decât despre proiecte complicate. Dacă putem ajuta oamenii din Golf cu acest turneu final, trebuie să încercăm", a spus preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat de ESPN.

La Cupa Mondială din 2026 va fi găzduită de SUA, Mexic şi Canada, iar numărul echipelor participante va fi de 48. FIFA face acum "lobby" pentru a creşte numărul echipelor calificate încă din 2022, adică de la următoarea Cupă Mondială. Turneul final din Qatar va fi cel mai controversat din istoria fotbalului. În primul rând din cauza scandalului de corupţie din jurul deciziei FIFA de a trimite Cupa Mondială în Golf. În urmă cu câteva zile, arabii au anunţat că au introdusă o nouă taxă, care va arunca în aer preţurile băuturilor alcoolice. Pentru o doză de bere, fanii vor ajunge să plătească peste 60 de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.