Dat afară de Sunderland şi "părăsit" de Adidas, Adam Johnson riscă să piardă tot! Minora cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale ameninţă cu noi dezvăluiri. Detalii din proces

16 feb 2016 32245 afişări Campionate Externe
Dat afară de Sunderland şi "părăsit" de Adidas, Adam Johnson riscă să piardă tot! Minora cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale ameninţă cu noi dezvăluiri. Detalii din proces

Procesul în care internaţionalul englez Adam Johnson (28 de ani) e acuzat de corupere de minori şi întreţinere de relaţii sexuale cu un minor continuă. Fostul mijlocaş al lui Manchester City a pledat vinovat pentru două capete de acuzare (corupere de minori şi act sexual cu o fată mai mică de 16 ani), însă s-a declarat nevinovat în alte două capete de acuzare (ambele privind acte sexuale cu tânăra de 15 ani).

  • Sunderland a anunţat concedierea mijlocaşului la scurt timp după ce acesta a pledat vinovat în faţa judecătorilor
  • Sponsorul Adidas a renunţat de asemenea la contractul de sponsorizare cu jucătorul care a reprezentat de 12 Anglia la nivel internaţional

"M-a făcut să par mincinoasă! Voiam să-i salvez cariera"
În această dimineaţă, procurorii au ascultat versiunea tinerei care ar fi fost agresată de cunoscutul fotbalist, aceasta precizând că nu va mai încerca să-l protejeze pe aceasta. Conform presei din Marea Britanie, eleva care între timp a împlinit 16 ani, a ascuns iniţial detalii care îl incriminează şi mai mult pe Adam Johnson. Aceasta le-a spus judecătorilor tribunalului din Bradford că nu a spus tot adevărul în legătură cu evenimentele ce au avut loc în Range Rover-ul mijlocaşului când ea avea doar 15 ani, încercând să-i "salveze cariera". Tânăra a considerat însă că afirmaţiile făcute de jucător în faţa curţii au făcut-o "să pară mincinoasă" şi a decis să ofere toate detaliile.

"Nu a făcut nimic să mă protejeze şi m-a făcut să par mincinoasă. Pentru mine nu era atât de important dacă se află sau nu aceste detalii. El e cel care are cel mai mult de suferit, ştiam că îşi va încheia cariera (n.r. daca spune tot). Nu am vrut să păţească aşa ceva. Consideram că şi eu sunt parţial vinovată, a fost şi vina mea. Ştiam că ceea ce se întâmplă e greşit, dar nu realizam cât de greşit este. S-a explicat că a profitat de mine, dar credeam că sunt şi eu vinovată pentru că trebuia să spun nu.

Mi-a fost foarte greu. A trebuit să le descriu părinţilor mei ce s-a întâmplat, iar asta le-a frânt inimile. A trebuit să fac faţă multor lucruri şi oamenilor care mă jigneau"
, a declarat eleva de 16 ani.


Adam Johnson a fost însoţit la proces de actuala sa iubită, Stacey Flounders, alături de care are un copil

Ce le-a spus tânăra judecătorilor în prima zi de proces: "Când ne sărutam, mi-a luat mâna şi mi-a dus-o spre "treaba" lui. A dus mâna mea acolo, iar apoi el mi-a pus mâna pe spate şi m-a împins în jos. Mi-a spus că dacă voi continua va trebui să facem sex şi alte lucruri de genul. Nu m-am simţit foarte bine, am fost dezamăgită de mine". Aceasta a prezentat în instanţă şi o înregistrare făcută cu telefonul mobil, în care se aude vocea fotbalistului. Conform presei din Anglia, există şi o înregistrare cu cei doi făcută în timpul unui act sexual.

Primele detalii din proces. Mesajele trimise de fotbalist minorei de 15 ani

Acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, Adam Johnson s-a prezentat în faţa judecătorilor. Mijlocaşul englez a pledat vinovat şi în faţa judecătorilor au fost prezentate de procurori o parte din dovezile care demonstrează că Adam Johnson este vinovat.

Josh Halliday, corespondent al publicaţiei The Guardian, a fost în sala de judecată şi a relatat pe contul său de Twitter ceea ce s-a întâmplat acolo. Informaţiile din dosar arată că cei doi şi-au trimit peste 800 de mesaje pe parcursul a două luni. Tânăra îl idolatriza şi l-a votat de mai bine de 50 de ori drept cel mai bun jucător al etapei în Premier League: “Îi ştia vârsta, ştia ca îl place foarte mult, ştia că poate profita şi a făcut-o. Îl plăcea foarte mult, era eroul ei”, au argumentat procurorii.

În faţa judecătorilor au fost citite o parte din mesajele pe care cei doi şi le-au trimis. El le-a şters din telefon, ea nu. Tânăra i-a recunoscut că are 15 ani: “Mai e o grămadă până când împlineşti 16 ani”, a fost reacţia jucătorului, după ce a aflat că fata este născută în noiembrie.

A fost descoperit faptul că fotbalistul a căutat pe Google care este vârsta la care poate întreţine relaţii sexuale cu o minoră. Apoi a întrebat-o când va împlini 16 ani, iar fata i-a spus că ziua ei este în noiembrie. Discuţia avea loc în ianuarie 2015, după ce fata îi dăduse add pe Facebook şi îi spusese că i-ar plăcea să primeasca un tricou cu autograf de la el. După discuţie, au căzut de acord să se întâlnească. I-a dat tricoul, iar ea l-a sărutat. Apoi a urmat discuţia:

Discuţie prin mesaje pe 30 ianuarie:

-“Credeam că o să primesc mai mult decât un sărut”
-“Ce mai mult?”
-“Ceva mai mult. Nu te simţi presată, continuă să ştergi mesajele astea”

S-au întâlnit seara, iar din declaraţiile fetei, s-au sărutat din nou şi Johnson a reuşit să o convingă să îi facă sex oral.

Discuţie după întâlnirea de seară:

-“Nu a fost atât de rău, nu? Totuşi, aş fi vrut să îţi dau blugii jos. Data viitoare stăm pe bancheta din spate. O să dureze doar 10 secunde, totuşi”
-“De ce doar 10 secunde?”
-“Pentru că ar fi mult prea bine?”
-“Ţi-am mulţumit aşa cum trebuie astăzi?”
-“Da, dar s-ar putea să mai am nevoie de încă o mulţumire”

A fost descoperit faptul că, în timp ce avea schimbul de mesaje de mai sus cu fata de 15 ani, soţia lui Johnson îi trimitea poze cu fiica lor de numai câteva luni:

-“Nu e o drăgălaşă? Nu te face să vrei mai mulţi copii?”
-“Ba da, e”

Apoi, a revenit la discuţia cu adolescenta, căreia îi cerea poze în care să nu poarte lenjerie. Sunderland a anunţat că i-a reziliat contractul lui Adam Johnson, ca urmare a acestui scandal.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.