Declaraţia cutremurătoare a unei legende a lui Liverpool: ”Mă trezesc din nou cu sentimentele din timpul războiului. Nu mai eşti aceeaşi persoană după ce ai fost acolo”. Fotbalul l-a ţinut departe de gândurile sinucigaşe

21 sep 2018 2210 afişări Anglia
Declaraţia cutremurătoare a unei legende a lui Liverpool: ”Mă trezesc din nou cu sentimentele din timpul războiului. Nu mai eşti aceeaşi persoană după ce ai fost acolo”. Fotbalul l-a ţinut departe de gândurile sinucigaşe

Bruce Grobbelaar (60 de anI) este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din istoria lui Liverpool. Portarul născut în Africa de Sud a evoluat pentru ”Cormorani” 13 ani. Totuşi, nu acesta este motivul pentru care zilele trecute a oferit un interviu pentru BBC. Bruce a povestit momente mai puţin cunoscute din viaţa sa, înaintea venirii la Liverpool, când a fost nevoit să lupte în Războiul Civil din Zimbabwe, în anii 70.

Fostul portar va fi marcat pe viaţă de traumele din timpul războiului. Toate evenimentele îl fac să declare că transpiră şi acum din cauza coşmarurilor şi imaginilor care i-au rămas întipărite pe retină. A fost la un pas să ajungă la depresie, dar, spune el, singurul motiv care l-a făcut să-şi continue viaţa a fost fotbalul.

 ”Nu mai eşti aceeaşi persoană odată ce ai fost acolo. Trebuie să trăieşti cu consecinţele tot restul vieţii tale. Amintirile s-au mai diminuat cât de cât, dar sunt momente când eşti cu prietenii şi lor le place să vorbească despre asta, dar mie nu.

După discuţii, timp de câteva săptămâni transpir şi mă trezesc din nou cu acele sentimente. De-a lungul anilor, am fost foarte norocos că nu am intrat  într-o formă de depresie, deoarece fotbalul mi-a salvat viaţa cu adevărat. Când am revenit din armată, fotbalul mi-a luat gândul de la acele incidente”, a declarat fostul portar pentru BBC.

În cariera sa, Bruce Grobbelaar a trecut pe la echipe precum Liverpool, Crewe Alexandra, Stoke City, Southampton sau Oldham. Pentru ”Cormorani” a bifat 440 de partide.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.