Veţi spune că am pierdut, că am fost temători în prima repriză!

24 mar 2019 619 afişări Blog

Încredere şi optimism, acestea trebuie să fie sentimentele după eşecul României cu Suedia, 1-2 la Stockholm, în primul meci din preliminariile europene.

Veţi spune că am pierdut, că am fost conduşi cu 2-0, că ei au mai avut ocazii, că noi am greşit, am fost temători în prima repriză, dar mie mi-a plăcut naţionala noastră în partea a doua.

Am văzut că putem juca de la egal la egal cu o echipă care a ajuns anul trecut în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, că reuşim să punem presiune pe aceasta la ea acasă, să revenim în joc, să marcăm şi să sperăm chiar la un egal.

Trebuie să avem încredere în această naţională care a propus pe teren 6 jucători sub 23 de ani: Cristian Manea (21 de ani), Răzvan Marin (22 de ani), Tudor Băluţă (20 de ani), George Puşcaş (23 de ani), Ianis Hagi (20 de ani), Andrei Ivan (22 de ani), dintre care 4 titulari. Plus Alex Mitriţă, şi el tânăr – 24 de ani. Pe banca de rezerve, alţi doi tineri cu un mare talent: Cicâldău (21 de ani) şi Dennis Man (20 de ani). Şi să nu-l uităm pe Nedelcearu (22 de ani), chiar dacă acesta nu a prins lotul de 23 de jucători.

E clar că nu toţi tinerii au dat satisfacţie, dar sunt sigur că ei vor creşte de la meci la meci. Să vorbim pe rând despre cei 7 care au jucat:

Cristian Manea: Mi-a plăcut, are curaj, o atitudine pozitivă în joc, a căpătat deja experienţă şi la naţională.

Răzvan Marin: A pornit mai greu motoarele, dar, când şi-a intrat în ritm, a fost unul dintre cei mai buni jucători români. Pasă decisivă la golul nostru, o mare ocazie de a marca, un piston permanent în atac, dar şi un bun recuperator.

Tudor Băluţă: Şi el a intrat mai greu în joc, dar când a trecut peste trac, a jucat excelent, acoperind foarte bine mijlocul terenului.

George Puşcaş: Mare merit la golul nostru. Când a fost singur în atac, fără Keşeru, s-a izolat între turnurile suedeze. A părut apăsat de emoţii, dar am mare încredere în calităţile lui. Sper să joace în Serie A la anul.Ianis Hagi: Foarte ambiţios, a intrat cu tupeu în joc, a driblat, a centrat la ocazia lui Săpunaru. Sunt sigur că va da mai mult dacă va avea şi mai mult timp la dispoziţie.

Andrei Ivan: A crescut considerabil de când joacă în Austria, era mai împrăştiat când evolua la Craiova, s-a mai maturizat.

Alex Mitriţă: Nu s-a aflat în apele lui, poate diferenţa de fus orar a fost de vină. Aşteptăm altceva de la el.

Concluzionând, eu zic că trebuie să avem încredere în aceşti tineri şi în această naţională. Să le dăm credit în continuare, ba chiar să-l vedem şi pe Hagi titular, în locul lui Stanciu, de exemplu, care a dat o mulţime de pase la adversar. Trebuie să avem încredere şi în Nedelcearu, pentru că joacă într-un campionat puternic, cel rusesc. Mai mult decât să gafeze ca Grigore, ce poate să facă?

Versiune selectata: mobil / standard