Titlu pentru un fotbal curat

28 mai 2015 5649 afişări Blog

Marele învingător al meciurilor de aseară este fotbalul românesc. Faptul că s-a jucat corect şi la Târgu Mureş, şi la Iaşi reprezintă o mare realizare pentru toţi cei care sunt implicaţi în fenomen, de la jucători, antrenori, preşedinţi, sponsori, spectatori, arbitri, oficiali FRF şi LPF. Să fii corect nu e un titlu de glorie, dar, după haiduciile din ultimii 25 de ani din fotbalul nostru, trebuie să apreciem şi normalitatea.

În general, în ultima etapă, câştigă cine trebuia să câştige. Rar, rar de tot, s-au produs surprize, rar de tot echipa fără obiectiv încerca măcar să încurce adversara care lupta pentru titlu, cupe europene sau pentru evitarea retrogradării. În 2015, a fost altfel, aşa cum trebuie să fie într-o competiţie sportivă oriunde în lume.

Desfăşurarea şi suspansul celor două meciuri de aseară care au decis titlul în România pot reprezenta un moment zero. Un punct de reper al corectitudinii, după care trebuie să ne ghidăm de acum înainte.

E cu atât mai meritoriu ce s-a întâmplat în aceste două meciuri, în contextul în care corupţia e în floare la FIFA şi a fost descoperită până şi în Comitetul Internaţional Olimpic!

Ne-am săturat de blaturi, de jucători vopsiţi, de transferuri care îmbogăţesc impresari şi sărăcesc cluburi. Avem nevoie de astfel de meciuri, avem nevoie de echipe ca Oţelul, care, deşi retrogradase, a învins pe final de campionat ambele candidate la titlu!

Pentru toate astea, avem nevoie de legi bune, de jucători respectaţi şi plătiţi la timp. FRF şi LPF pot face ceva în acest sens?

Versiune selectata: mobil / standard