Omul cu masca de fier a devenit român!

26 ian 2018 910 afişări Comentează şi tu Blog

Omul cu masca de fier, bărbatul imperturbabil, căruia nu-i vedeai zâmbetul şi nici măcar un muşchi al feţei mişcându-se a devenit un sensibil care se manifestă, râde, are reacţii necontrolate, e uluit, se necăjeşte, se bucură, trăieşte!

Transformarea uluitoare a Simonei Halep din punct de vedere tehnic şi mental i se datorează antrenorului Darren Cahill. Dar australianul s-a metamorfozat şi el de când o consiliază pe românca noastră. Nu mai e o statuie care urmăreşte nişte meciuri de tenis şi căruia i se mişcă doar privirea, stânga-dreapta, stânga-dreapta, ci un om cu emoţii, cu trăiri intense, cu manifestări imprevizibile şi uneori haioase.

Darren Cahill trăieşte acum meciurile Simonei ca un român. Aşa cum ne dăm noi pumni în cap când Simona greşeşte sau pierde un ghem, aşa îşi dă şi el! Poate mai tare! Şi asta în văzul tuturor!

Cahill pufăie, se miră, se ridică de pe scaun, aplaudă! Cred că ar escalada tribunele şi ar intra pe teren după un meci câştigat dramatic, aşa cum au fost cele cu Lauren Davis şi Angelique Kerber! Dar încă se mai abţine! Noi am sărit prin casă, el ar face tumbe printre spectatori!

Australianul e un antrenor imens, poate cel mai bun din lume la ora actuală. Nu degeaba i-a pregătit pe Hewitt şi Agassi, doi monştri sacri ai tenisului. Darren ştie despre ce vorbeşte atunci când dă indicaţii. Cuvintele sale de o mare intensitate ajung în mintea Simonei şi se fixează acolo, iar eleva execută ce-i spune Profesorul.

Darren ştie să transmită, să se facă înţeles, ştie să se impună, să fie autoritar ca un tată sever, dar şi protector ca un frate şi direct ca un prieten adevărat. I-am surprins privirea la finalul meciului cu Kerber, iar aceasta transmitea bucurie, mândrie, satisfacţie, încredere.

Omul acesta cu masca de fier la purtător, până nu demult, s-a schimbat. De fapt, noi l-am schimbat. Noi, românii, aşa cum spunea şi Stere Halep, tatăl Simonei. Darren a învăţat de la noi, un popor cu profunde origini latine, să nu-şi mai stăpânească sentimentele, ci să le dea frâu liber, să se exteriorizeze, să se bucure pentru ce face şi pentru cei de lângă el, şi mai ale pentru Simona Halep.

Mixul acesta dintre omul cu masca de fier umanizat şi românizat şi românca Simona Halep reprezintă cel mai frumos cuplu profesional din sportul mondial actual.

Darren şi Simona pot câştiga acest Australian Open!

Versiune selectata: mobil / standard