Doar Ronaldo respectă Mondialul. Messi, Neymar, Mbappe, Kroos au dezamăgit!

20 iun 2018 1042 afişări Comentează şi tu Blog

Doar Cristiano Ronaldo pare să respecte Mondialul din Rusia. Celelalte vedete de primă mână au rămas datoare, poate se vor revanşa în următoarele meciuri.

CRISTIANO RONALDO (Portugalia): 3-3 cu Spania

Le-a dat trei „boabe” spaniolilor, cu noroc, cu nenoroc, dar a fost mereu în „priză”, s-a văzut că îşi doreşte foarte mult de la acest Campionat Mondial. Până la urmă, Portugalia e campioana euopeană en-titre, cea mai bună echipă de pe continentul nostru şi de ce n-ar spera să devină şi campioană mondială?
Poate că e prea mult, dar nu şi pentru Cristiano!MESSI (Argentina): 1-1 cu Islanda

A fost ţinut strâns de vaşnicii islandezi, n-a avut mai deloc spaţii şi n-a găsit soluţii, deşi asta se aşteaptă de la un fotbalist de geniu. Ratarea penalty-ului a atârnat greu, dar se întâmplă oricui.

E apăsat de faptul că n-a câştigat niciun trofeu important cu naţionala Argentinei, chiar dacă mi se pare că el şi-a făcut treaba cu vârf şi îndesat la prima reprezentativă: a marcat 64 de goluri în 123 de meciuri jucate. În plus, a calificat echipa la acest turneu final, după ce a dat trei goluri în ultimul meci, decisiv, în Ecuador.

Trebuie să căutăm alţi vinovaţi pentru acest subiect – ratarea tuturor trofeelor importante de către Argentina. Messi mai are nevoie şi de o susţinere consistentă.

Cred în capacitatea lui de revenire.NEYMAR (Brazilia): 1-1 cu Elveţia

Bineînţeles că a încântat prin tehnica lui, dar de la el se aşteaptă şi finalizarea sau pasa decisivă. Are motivul că n-a mai jucat demult la echipa de club, dar e clar că şi fanii brazilieni aşteptau mai mult.
Mi s-a părut mai preocupat să le spună arbitrilor cât este el de faultat – e drept, că a şi fost – decât de joc şi de gol.
Poate mai mult, deşi am citit că a ieşit şchiopătând din antrenament. Dacă nu e la capacitate maximă şi dacă evoluează cu frică, nu va avea un randament deosebit. Pentru frumuseţea fotbalului, cred şi în el.

MBAPPE (Franţa): 2-1 cu Australia

Franţa a bătut greu Australia, printr-un autogol al fotbaliştilor de la Antipozi, pe final de meci. Mbappe nu a impresionat, deşi este văzut aproape de Messi şi s-a transferat pe o sumă uriaşă.
E posibil ca la el să fie vorba şi de tracul debutului, mai ales că e atât de tânăr – 19 ani!

Nici Griezman, chiar dacă a marcat din penalty, nici Dembele sau Pogba nu au mulţumit.

Mbappe şi Franţa sunt favoriţi la câştigarea trofeului şi, probabil, vom vedea progrese importante în joc în celelalte două partide din grupă.

KROOS (Germania): 0-1 cu Mexic

N-am văzut demult o echipă mai bramburită decât actuala naţională a Germaniei. Kroos trebuia să limpezească jocul la mijlocul terenului, chiar dacă nu are o tehnică deosebită. Puţine pase filtrante sau în adâncime, puţine şuturi spre poartă de la un jucător care a câştigat Champions League de trei ori la rând, în ultimii trei ani, cu Real Madrid.
N-au impresionat nici Ozil, Draxler sau Khedira.

Să spunem că nici vedetele englezilor nu au satisfăcut, în afara lui Kane (două goluri), care a şi adus victoria cu Tunisia în minutul 91, şi că alte superstaruri, cele belgiene, şi-au făcut treaba în faţa unei naţioanle modeste, cea a statului Panama.

Suntem la început de turneu, sper ca mulţi dintre cei enumeraţi să îşi revină şi să ne încânte. Pentru ei ne uităm cu atât interes la Mondial!

Voi cine credeţi că va juca la valoarea lui reală în meciurile care urmează?

Versiune selectata: mobil / standard