De ce nu au nevoie FRF şi CCA de Balaj?

2 mar 2017 2418 afişări Comentează şi tu Blog

Fostului arbitru FIFA Cristi Balaj i-a fost refuzată, la finalul săptămânii trecute, cererea de a deveni observator de arbitri la, atenţie, Liga a treia! Deşi în ROAF se specifică faptul că un preşedinte de AJF (cum este Balaj) sau un fost arbitru FIFA poate fi automat observator chiar la Liga a doua!

Cererea a fost adresată Comisiei Centrale a Arbitrilor şi a fost luată în discuţie la şedinţa acestui for de la finalul săptămânii trecute. Preşedintele Vassaras le-a ţinut un expozeu membrilor Comisiei sus-amintite, minţindu-i pe aceştia că există o decizie a Comitetului executiv din 18 iunie 2012 ce le interzice oamenilor de fotbal care apar permanent în emisiuni tv să fie observatori federali.

În primul rând, trebuie spus că această decizie a CEx nu există, a fost doar o propunere în acest sens în numita şedinţă de pe 18 iunie 2012. Aşa că membrii CCA au luat act, din spusele lui Vassaras, de o hotărâre care nu fusese luată până atunci şi au votat, în consecinţă, pentru respingerea cererii lui Balaj.

În al doilea rând, nu văd cu ce deranjează ca un fost mare arbitru să fie observator la Liga a treia, să le dea sfaturi arbitrilor mai tineri, să le spună unde au greşit şi ce au făcut bine, de vreme ce la tv el analizează meciuri din Liga 1! CCA invocă o circulară UEFA care interzice oficialilor unui joc, observatori şi arbitri, să dea declaraţii după meciuri. Atenţie, după meciurile oficiate de aceştia! Balaj nu ar fi dat nicio declaraţie despre jocul de Liga a 3-a pe care-l observa, ci ar fi comentat, repet, nişte partide din primul eşalon.

Ulterior şedinţei CCA de la finalul săptămânii trecute, mai precis luni, Comitetul executiv a aprobat  propunerile Comisiei de Arbitri prin care se interzice persoanelor care apar în emisiuni televizate să fie observatori federali, dar asta are mai puţină importanţă. Ideea care se desprinde este că FRF şi CCA fug ca dracu' de tămâie de Cristi Balaj. Prima oară nu i-au propus celui mai bun arbitru din ultimii ani o prelungire a carierei, deşi aceasta era legală şi necesară – în contextul penuriei de arbitri valoroşi din România, iar acum i-a refuzat postura de observator.

FRF şi CCA îndepărtează un om valoros, în condiţiile în care forul fotbalistic de la noi s-a înconjurat de oameni obscuri. Jenant.

Versiune selectata: mobil / standard