Daum e de vină pentru că noi ne-am furat fotbalul

11 iun 2017 5791 afişări Blog

Christoph Daum e de vină pentru tot ce s-a întâmplat în ultimii 20 şi ceva de ani în fotbalul românesc.

Daum e de vină pentru banii negri băgaţi în buzunare de preşedinţii de cluburi şi de aşa-zişii acţionari, bani care i-au transformat pe aceştia în nababi naţionali, în loc să ajungă în conturile cluburilor şi să fie reinvestiţi pentru dezvoltarea fotbalului.

Daum e de vină că atâţia ani Dragomir şi Mircea Sandu au tolerat circul şi înjurăturile la televizor ale viitorilor puşcăriaşi, în loc să construiască pe o bază sănătoasă şi corectă.

Daum e de vină că noi am ignorat ani la rând copiii şi juniorii, crezând că fotbaliştii se nasc din neant, direct la 20 de ani, şi că aceştia pot fi vânduţi imediat pe milioane de euro.

Daum e de vină pentru toată mocirla din fotbalul românesc.

Putea schimba un om un sistem depăşit, corupt şi perfid? Aici e nevoie de specialişti, de băieţi cu idei, de o schimbare radicală, pe care Mister Burleanu şi ai lui prieteni din actuala conducere a FRF nu au avut curajul să o facă. Ei au crezut că, dacă aducem pe unul din afară, am rezolvat toate problemele fotbalului, totul se schimbă de la sine, în doi timpi şi trei mişcări. Ei bine, nu. Ne-am afundat tot mai mult, pentru că nu avem baza, stăm pe o fundaţie şubredă.

Calificarea la turneul final al CE de anul trecut a fost o păcăleală. Naţionala tot prost juca, erau aceeaşi fotbalişti, în spate nu se zărea nimic, sistemul din fotbalul românesc se afunda tot mai tare...

Au ajuns jucătorii de la naţională să spună că e nevoie de o schimbare şi că trebuie să o luăm de jos, să reconstruim! Poate îşi dau seama şi actualii conducători din fotbal.

Calificările oricum le vom mai pierde mulţi ani de acum încolo. Mai bine încercăm o reconstrucţie, ne lepădăm de trecut şi o luăm de la zero.

Cât despre Daum, nu a adus nimic nou în jocul naţionalei, nu am văzut niciun zvâc, nicio rază de speranţă, nicio idee clară de joc, ba din contră, a făcut greşeli copilăreşti, şi de tactică, şi de concepere a primului 11, şi de schimbări în timpul meciurilor. Dar, atenţie mare, oricine ar veni selecţioner, nu poate schimba concepţii, mentalităţi şi organizarea noastră lamentabilă.

Când ne vom da seama că trebuie să ne schimbăm noi în gândire şi în acţiune, poate că vom avea o mică şansă.

Versiune selectata: mobil / standard