„Chiar simt ca merit sa joc la echipa Nationala!”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Interviu cu Liviu “Dece” Munteanu din Constanta, membru al echipei neXtPlease Gaming si al echipei Nationale de Counter Strike 1.6.

ESL: O intrebare care poate parea ridicola, dar care trebuie sa isi afle raspunsul. De ce DecE?
NeXt-DecE: Haha nu pare deloc ridicola ca multa lume nu stie. Cand am inceput prima oara sa joc counter-strike, in mintea mea de copil mi-a venit nickul "decedatu**" si cand am intrat la o echipa era prea lung tagul Defenders|decedatu**, deja suna urat si am redus la DeCe. Dupa care am lasat-o la DecE.

ESL: Cand ai intrat in contact cu un calculator?
NeXt-DecE: Cred ca la varsta de 11 ani, jucand Mortal Kombat 2 care ma atrage si acum. Oricum, jocul care m-a facut sa descopar jocurile in retea a fost Delta Force 1. Asta pana a aparut Counter-Strike.

ESL: Cum ai intrat in lumea jocului Counter-Strike?
NeXt-DecE: Eram la o sala de internet din Constanta jucand Delta Force 😀 si unul dintre prietenii mei a adus un CD cu Counter-Strike. Si de-aici nu a fost decat un pas mic! Dupa cateva runde eram deja un fan convins.

ESL: Deja erai virusat! Iti mai aduci aminte de prima competitie de Counter Strike la care ai luat parte? Poate si un meci interesant din perioada aceea de inceput?
NeXt-DecE: Da, un concurs la prima mea sala de gaming, PlanetGames, si la care am luat locul 1. Un meci foarte interesant a fost impotriva celor de la echipa nRg online in CCSL. nRg pe vremea aceea era o ekipa mare si noi reushisem sa ii batem. Avand in vedere stilul de atac si toate prostiile care le faceam pe atunci iesise un joc foarte bun.

ESL: Dupa parerea ta, cat crezi ca va mai rezista Counter Strike 1.6 la nivel competitiv? In cat timp acesta va fi inlocuit de Source sau ProMode?
NeXt-DecE: Parerea mea e ca nu va fi inlocuit si va ajunge un joc mare CS 1.6 iar source sau promode vor fi jocuri separate de acesta.

ESL: Inainte de a juca pentru NeXt, si a te face cu adevarat cunoscut pe scena gaming-ului autohton, la ce alte echipe ai mai activat?
NeXt-DecE: Cand am inceput sa joc in sala Forte Games, am intrat in echipa West-Side, dupa care am trecut in echipa celor de la NiB. Am avut si un episod alaturi de cei la nRg, iar apoi am luat decizia de a forma propria echipa, xGen. In formula xGen am reusit sa batem NeXt in cateva meciuri oficiale, rezultatul fiind ca eu, impreuna cu inca un coleg fiind recrutati de ei, in scurt timp.

ESL: Care a fost problema principala in sanul acestor echipe, de le-ai schimbat asa de des?
NeXt-DecE: Problema era ca jucatorii echipei nu avansau odata cu mine , si trebuia sa plec la una mai buna si de acolo la fel pana la cei mai buni.

ESL: Banii si jocurile pe calculator. Pentru multi oameni aceste doua lucruri se bat cap in cap, nerealizant inca cum se pot castiga bani jucand un joc.  Tu cum ai aflat de aceste doua lucruri si cat de repede a aparut dorinta de a fi cel mai bun si de a face scoate din gaming un beneficiu?
NeXt-DecE: Romanii nu shtiu despre ce e vorba si nici nu vor stie prea curand nici daca apar salarii pt acest joc. Intradevar in Romania nivelul este scazut din punctul de vedere al sponsorilor, premiilor la concursuri si etc dar daca iti faci un calcul la un top 1-2 tot timpul nu sunt bani putini. Cat despre o comparatie cu gamingul din vestul Europei, suntem destul de departe.

ESL: Actualul line-up al echipei neXt pare destul de stabil. Spune-mi cateva cuvinte despre colegii tai. Cum i-ai descrie?
NeXt-DecE: Line`upul acesta va ramane ceva timp deoarece nu mai e nimeni de schimbat , coechipierii  fiind: SeDaN aimer si experienta extrem de mare, Bandi un jucator fara prea bun aim dar destul de pervers si deshtept cat sa echilibreze jocul, SZR un jucator care a invatat tot ce trebuia pt a fi in neXt, ENER un aimer foarte bun si cu o putere de concentrare foarte mare.

ESL: Nu cred ca toata lumea e multumita de actuala versiune a Counter Strike-ului. Cred ca fiecare si-ar dori cate ceva schimbat. Tu personal, ce modificari ai vrea sa fie aduse versiunii 1.6? Aici ma refer la bug-ului, modificari are armelor sau ale hartilor?
NeXt-DecE: Mie imi place jocul asha cum e nu vreau sa se modifice decat bugul acela cand iti arata ca omul incarca si el defapt trage. In rest imi place jocul asha cum e nu vreau sa se schimbe nimic.

ESL: Sa spunem ca ai fi managerul echipei Nationala a Romaniei de Counter-Strike. Care ar fi lotul de 7 jucatori care l-ai alege pentru urmatoarea editie a ENC?
NeXt-DecE: Pai l-as alege pe PeRRy Team leader, dupa care ar urma SeDaN Darky TaofiK DaNy Dory si Eu. Nu vreau sa par lipsit de modestie, dar chiar simt ca merit sa joc la echipa nationala.

ESL: neXt a reusit sa castige anul trecut slotul pentru Extreme Masters. Desi ati avut un adversar sa spunem accesibil, nu v-ati calificat in runda urmatoare. Ce s-a intamplat in meciurile impotriva olandezilor de la Logic.MadMouse?
NeXt-DecE: Pai pe inferno am jucat relaxati si ei ne-au luat tare si de aici s-a dus meciul, noi fiind nepregatiti oricum , dupa care ne`am ales train "harta noastra" cum zice toata lumea, si am reushit sa ii batem la o diferenta destul de mare. Iar pe nuke am inceput perfect 4-0 noi CT dupa care a inceput sa se greseasca si tocmai ce ziceam greseli care au mai fost explicate si altadata si care nu se inteleg si de aici au venit nervii si asta a fost meciul.

ESL: Nu vreau sa te fac sa pari sensibil, dar cat de mult inseamna neXt pentru tine?
NeXt-DecE: Pentru mine Counter-Strikeul inseamna munca mea de toata viata, mandria mea, motivul pt care nu am putut sa ma las pana acuma. Altceva nu am facut cu care sa ma mandresc iar ajungand la neXt si jucand si castigand atatea cu aceasta echipa cred ca e un loc special in inima pt acest clan chiar daca voi ajunge si la fnatic ceea ce se v`a intampla sigur.

ESL: ElectronicSportsLeague Romania v-a pregatit foarte multe surprize acest an. Incepand cu premiile de peste 5000 de Euro pentru sectiunea de Counter Strike, plus calificari pentru cele mai tari competii gen Intel Extreme Masters si European Nations Championship, o multime de evenimente offline si multe alte cupe. Cat de pregatiti sunt jucatorii sa accepte o noua liga, o noua provocare si cat de interesati vor fi?
NeXt-DecE: Aici se vor vedea echipele care prezinta interes si care nu, in principiu topul3 parerea mea e ca va ramane acelasi , deoarece nici o echipa in afara de TeG, neXt si ManiaX nu sunt in stare sa faca mai mult decat au facut si acum 3 ani 4 ani etc. ESL va fi un motiv pentru care ar trebui sa faca mai mult.

ESL: Romania mai are foarte mult de munca, spun gurile rele pana cand va ajunge la nivelul Suedezilor sau nemtilor in materie de profesionalism in gaming. Dupa parerea ta, drumul acesta va fi parcurs in urmatorii ani?
NeXt-DecE: In urmatorii 3 ani maxim se va ajunge cu siguranta la nivelul acesta , nu vad ce ne-ar mai opri acum .

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele