Celebrul milionar român dezvăluie cum şi-a distrus ficatul din cauza lipsei de informație: „Mâncam caşcaval pane cu ceafă de porc”
Adrian Mutu a dezvăluit cum ani de-a rândul, pe vremea când era fotbalist în România, și-a distrus ficatul consumând „la greu” cașcaval pane cu ceafă de porc.
Totul din cauza lipsei din informație din acele timpuri, fapt care în ziua de azi nu mai este valabil, fotbaliștii fiind mult mai în temă cu alimentația.
Adi Mutu, dezvăluiri despre perioada petrecută la FC Argeș și la Dinamo: „Mâncam caşcaval pane cu ceafă de porc”
La mulți ani distanță de perioada în care făcea furori în fotbalul românesc, Adrian Mutu a povestit cum și-a distrus ficatul consumând cașcaval pane cu ceafă de porc, mâncarea tradițională a jucătorului român de la acea vreme.
Fostul decar al naționalei României susține că în ziua de azi, fotbaliștii sunt mult mai informați și automat mai atenți la alimentație, subiect tabu în acele timpuri.
„Briliantul” dezvăluie și că nu i-a plăcut niciodată să tragă de fiare în sala de forță pe vremea când era fotbalist, mulțumindu-se cu abdomenele și flotările.
„Eu am fost educat atunci când am plecat în străinătate. Pentru că la viața mea am mâncat cașcaval pane cu ceafă, porc, înainte de meci. Gândește-te ce era pe ficat! Noi n-am avut o educație în direcția asta, jucătorii din ziua de azi sunt mult mai atenți la aceste aspecte. Merg mai departe – azi sunt jucători care au educație financiară, au investit la bursă sau în imobiliare. Acum e liber tot, se vorbește despre lucruri care înainte erau tabu.
Nu mi-a plăcut niciodată sala, mă duceam pentru că trebuia să o fac. Îmi plăcea să fac abdomene și flotări, dar nu să ridic greutăți. Acum, toți băieții sunt mai atenți la asta, au grijă de ei, arată și mult mai bine, sunt gladiatori”, a declarat Adrian Mutu la GSP.
Foto: Sport Pictures
Nu pune accentul pe tactică. „Acolo intervine fotbalistul”
Cunoscut ca un fotbalist căruia i-au plăcut driblingul și execuția, în detrimentul tacticii, Adi Mutu susține că în ziua de azi, în „sportul rege” totul a devenit „robotizat”, echipele fiind canalizate pe tactica dusă la extrem.
Fostul internațional pune amprentă pe calitatea individuală a fotbaliștilor în duelurile „unu la unu”, atunci când, în preajma careului advers, atunci când jucătorii sunt în criză de spațiu și timp și trebuie să ia imediat o decizie.
„În schimb, au dispărut fantezia și curajul de a lua decizii, nu-și asumă riscuri. La noi, fotbalul s-a robotizat. Filosofia mea de antrenor e că jucătorul trebuie să înțeleagă mișcarea pe care o face.
Degeaba faci tactică după tactică, dacă el nu înțelege. Mereu le repetam fotbaliștilor că tactica e făcută pentru momentul în care nu ai soluții. Atunci când ai mingea și poți face un dribling, fă-l. Când ajungi lângă careu și ești în criză de spațiu și de timp, acolo intervine fotbalistul.
În fotbal există trei superiorități: numerică, teritorială și calitativă. De exemplu, dacă îl am pe Baiaram și îl aduc de 10 ori în situații de unu contra unu lângă careu, tot dă unul sau două goluri. Asta înseamnă superioritate calitativă”, a mai spus „Briliantul” pentru sursa citată.