Ţara lui ”şi ce dacă pariază Şumi?” s-a supărat pe Alibec

19 apr 2017 6085 afişări Comentează şi tu Blog

Dacă aveţi abonament la cablu TV nu aţi putut rata discuţia la modă a ultimelor zile. A fost purtată la fiecare talk-show, la fiecare jurnal de sport, cred că şi Busu a menţionat ceva între discuţiile despre frontul ciclonic mediteraneean şi atenţionarea cu privire la numărul de milimetri coloană de mercur. Să vedem! Se face că neobrăzatul de Alibec, un puşti alintat şi mâzgălit cu tatuaje, s-a supărat că a ieşit de pe teren în minutul 60 al meciului pe care echipa lui l-a jucat la CFR Cluj. A refuzat să dea mâna politicos cu antrenorul, a şutat în nişte biete bidoane din faţa băncii, apoi şi-a luat geaca şi a plecat la vestiare. Pentru că ne citesc şi minori, copiii în formare, menţionez de la început că Alibec a avut un comportament nepotrivit. Daaaaar!

Nu e amuzant CV-ul criticului? Nu e absolut fenomenal că cei care au ales să critice gesturile lui Alibec sunt chiar cei care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin lucruri incomparabil mai murdare? Da, asta nu îi iartă gestul fotbalistului, însă îmi permiteţi să nu iau sfaturi despre conduită în comunitate de la Kostas Passaris? Şi nici idei despre nutriţie şi alimentaţie sănătoasă de la Tudor Sişu? Să îi luăm pe rând. S-au supărat microbiştii români, cei care nu văd nimic rău în faptul că pe banca FCSB stă un om proaspăt eliberat din puşcărie care, pe deasupra, ne şi dă lecţii de viaţă prin conferinţele de presă. S-au supărat microbiştii care votează în masă, cu apetit, drept antrenorul anului un om care a fost prins şi suspendat pentru că a pariat pe competiţia în care activează. S-au supărat microbiştii care au adus milioane de vizualizări clipurilor de pe YouTube în care Piţurcă se porcăieşte cu Marian Iancu, în care Becali râde de priapismul lui Mitică Dragomir, în care acelaşi finanţator fecesebist înjură ca-n Pipera anilor '90 un reporter de la Antene şi, în fine, clipului în care mai sus amintitul Şumudică îşi bagă chestii cu tot patosul de care este capabil în familia "lu' cine ţine cu Steaua”.

Toţi aceşti oameni, fără îndoială parte importantă a peisajului fotbalistic cu toate componentele sale, sunt dintr-o dată scandalizaţi de lipsa de maniere a lui Alibec. Cum? Nu a dat mâna? Nu a acceptat politicos faptul că va fi schimbat de antrenorul care, cel mai probabil, încă mai are job datorită sclipirilor lui Alibec cu Dinamo şi cu Astra? Ruşine! Comentarii, dislike-uri şi editoriale. Ruşine, ruşine, ruşine!

După ce ne liniştim un pic poate punem mâna pe nişte cărţi. Pe cele în care fotbalişti speciali precum Ibrahimovic, Keane, Cantona sau Maradona îşi povestesc viaţa. Vom afla de acolo că geniul nu vine cu obedienţa lui Ovidiu Popescu, ci cu zvâcul nesimţit pe alocuri al lui Alibec. Sper doar să nu înţelegeţi că l-am comparat pe Denis cu Maradona.

Versiune selectata: mobil / standard