Sunt valide scuzele lui Dică? Trei concluzii după FCSB - Astra 1-0

5 nov 2018 398 afişări Comentează şi tu Blog

FCSB reuşeşte să se menţină aproape de liderul CFR Cluj. Vicecampioana a învins cu 1-0 pe Astra Giurgiu la capătul unui meci în care oaspeţii au avut un penalty ratat şi mai multe ocazii clare de gol. Pentru echipa antrenată de Nicolae Dică a fost un nou meci în care improvizaţiile în defensivă au produs probleme mari, însă jocul a fost schimbat de inspiraţia lui Moruţan, cel care a obţinut penalty-ul din care Harlem Gnohere a înscris unicul gol al partidei. 

Am avut mai multe ocazii decât ei, nici nu prea au ajuns la poartă”, au fost primele cuvinte ale albanezului Llullaku la finalul partidei. Cel care a ratat şansa Astrei de a deschide scorul este, totuşi, susţinut de realitate. În ciuda discursului general al FCSB-iştilor, în frunte cu Nicolae Dică, problemele de lot vicecampioanei afectează doar compartimentul defensiv. De la mijloc în sus, FCSB are la dispoziţie cei mai buni fotbalişti, unii pe care Dică i-a folosit în aproape toate partidele din acest sezon: Man, Tănase, Coman şi Gnohere.

Morais şi Filip, dezastruoşi

Nicolae Dică are însă dreptate atunci când reclamă problemele din apărare. O nouă improvizaţie în centrul apărării, cu Filip şi Morais fundaşi centrali, a produs probleme serioase echipei. Morais a fost depăşit în repetate rânduri, a comis henţul care a adus Astrei un penalty, în timp ce Filip a avut mai multe stângăcii vizibile, ultima fiind aproape să fie transformată în gol de Zoua. Chiar şi în aceste condiţii, parte din nereuşitele defensivei poate fi pusă pe seama alegerilor lui Dică. Antrenorul a preferat din nou să respecte cu stricteţe ordinele lui Becali şi nu l-a mai folosit pe Nedelcu pe postul de fundaş central, deşi suplinirea acestuia la centrul terenului putea fi făcută cu Zlatinski.

De ce e Moruţan rezervă?

Sezonul 2018/2019 a fost, până acum, unul complet nereuşit pentru tânăra tripletă din spatele vârfului Gnohere. Florin Tănase a ajuns să fie huiduit aproape la fiecare meci de pe teren propriu, Florinel Coman e schimbat tot mai des în repriza secundă a partidelor, în timp ce Dennis Man are tot mai puţine reuşite concrete. Chiar şi aşa, Olimpiu Moruţan continuă să fie rezervă cu toate că intrările lui revitalizează, de multe ori, jocul vicecampioanei.

O posibilă explicaţie pentru decizia lui Dică este, ca de fiecare dată, legată de finanţatorul echipei. Gigi Becali a mărturisit în repetate rânduri că prioritatea lui este vânzarea unuia dintre cei trei tineri fotbalişti menţionaţi mai sus, iar aceştia au nevoie de meciuri în picioare ca să îşi atingă potenţialul. În viziunea lui Becali, Moruţan va fi titular în linia de mijlocaşi ofensivi doar atunci când unul dintre cei trei va pleca de la FCSB.

Versiune selectata: mobil / standard