Ne mai minţim? Sau acceptăm că suntem jos?

8 sep 2018 1371 afişări Comentează şi tu Blog

Ne mai minţim mult? Da? Ok! Am jucat bine cu Muntenegru, dar am avut ghinion. Dacă intra şutul lui Mitriţă din prima repriză, altfel erau lucrurile acum. Am arătat determinare - cretină replică - şi curaj. Iar dacă la Ploieşti veneau Jovetic şi Marusic am fi avut misiunea mai uşoară, Muntenegru s-ar fi desfăcut şi ”viteziştii” noştri s-ar fi distrat cu defensiva lor. Chiar şi aşa, să se considere mulţumiţi că au scăpat cu 0-0 apărându-se agresiv şi aglomerat.

Sună bine, nu? Ce contează care-i realitatea, contează felul în care o pictezi. Primul care spune minciuna pune umărul la transformarea ei în adevăr. Oricum, muncim, avem grafică mişto la postările de pe Facebook, dăm jucători la interviuri şi acţiuni cu sponsorii. Se face treabă, se munceşte.

În regulă, acum realitatea!

Suntem într-o groapă din care nu ne mai scoate nici cea mai bine antrenată echipă de puşcaşi marini. Şi nu doar pentru că - o să acceptăm oare? - avem fotbalişti mai puţin talentaţi decât cei din fotbalul mare al Europei. Ci şi pentru că suntem nişte putori. Şi, pentru a ilustra această jignire pentru care ProSport va lua cel puţin un ”minus 50 de like-uri pe Facebook”, aduc din nou în faţă exemplul cu selecţionerul şi studiul adversarului.

Contra, cel care se poate duce la OSIM să înregistreze acel ”haida-haida” cu care dirijează naţionala spre careul advers, nu are foarte multe de făcut. A abandonat stresul antrenoratului şi s-a făcut selecţioner. Are timp, timp în care trebuie să studieze, să îşi scoată fişe. Să urmărească prestaţiile jucătorilor, să le ştie starea fizică, chiar şi pe cea emoţională. Dar să ştie şi absolut fiecare aspect despre adversari. De când ştiam că jucăm cu Serbia, vă întreb? Din ianuarie, vă zic tot eu! Ei bine, în tot acest timp Cosmin Contra nu a fost capabil să afle tot ceea ce e de aflat despre adversari. 

Aşa cum aţi putut citi în ProSport acum câteva zile - motiv pentru care au mai venit nişte unlike-uri - Contra ne-a informat că Prijovic, rezervă la sârbi, e un jucător ”bătăios, dar fără cifre”. Asta ne spune selecţionerul despre un fotbalist cu 42 de goluri în ultimul sezon şi un pic. 42, cât toată echipa lui Contra. Habar n-avea? Aşa zic şi eu, habar n-avea cine e Prijovic şi ce rezultate are. 

Da, suntem putori. Ne răsfăţăm cu bula unui fotbal intern care nu produce altceva decât zoaie şi patroni-antrenori, ne hăhăim cu ”te întrerup Ilie, patronul FCSB în direct prin telefon” şi adormim cu reluările de la Voluntari - Concordia, pe o lumină galben-hepatită şi cu 35-40 de oameni în tribune. Şi, evident, ne alintăm cu victoriile fake ale naţionalei în amicale. Cele cu echipa a doua a Suediei şi cu Israelul format din retraşi şi supraponderali. 

Deci? Ne mai minţim? Suntem buni, frumoşi, deştepti, nu? Să sperăm că Prijovic va rămâne fără cifre şi după meciul de luni.

Versiune selectata: mobil / standard