Nota 10, Bogdane!

2 aug 2019 996 afişări Blog

Eliberaţi-vă de reţineri şi spuneţi-vă ofurile, dragi antrenori! Urcaţi nivelul toleranţei doar până la un prag suportabil! Acceptaţi intruziunea îmbogăţiţlor la minut, cei care le ştiu pe toate la centimă, până la un punct! Aşa s-au brodat lucrurile? Să acceptaţi provocarea de a lucra într-un mediu pe care-l credeaţi profesionist? Nu o să vă învinuiască nimeni că aţi dat din cap aprobator când vi s-a propus să preluaţi o echipă ispititoare, cu salariu gras şi perspective luminoase.

Dar luaţi decizia de spune stop când simţiţi că e cazul. Doar aşa tot ce e rău şi urât mirositor va dispărea la un moment dat.

Bogdan Andone a simţit cizma patronului pe caldarâm de când a venit la FCSB. A încasat cu demnitate miştourile ieftine şi a zâmbit formal. Nu şi-a tăiat singur craca de sub picioare, a încercat să urce la un alt nivel bazându-se pe echilibru. A găsit punctul de sprijin în echipă, dar dispreţul omului care bagă bani şi conduce vicecampioana l-a strivit. Şi-a zis mai bine să-mi pară rău după ceva ce am încercat, decât după ceva ce nu am încercat.

În mandatul lui Teja, antrenorul îi transmitea lui Florentin Matei să joace o carte. Patronul? O altă carte. Băiatul devenise total bulversat. Şi, probabil, schema se repetă şi acum. Cu alţi acori doar. Şi schema se va repeta la nesfârşit.

De ruşinea cu Alashkert e responsabil şi antrenorul Bogdan Andone. Dar cumnatul lui Şumudică a ales să dea un exemplu. Un exemplu de curaj. Pentru toţi ceilalţi antrenori care n-au mai ştiut cum să iasă dintr-o pânză a minciunilor. Dintr-un mediu în care frica e stăpâna. Să nu superi, să slalomezi printre fel şi fel de oameni. Poate şi predecesorilor săi le-au stat pe vârful limbii cuvintele pe care le-a spus aseară, la Giurgiu, după 2-3 cu Alashkert, demisionarul Andone. Dar acele cuvinte lor li s-au încăpăţânat să rămână doar pe vârful limbii.

"Nu vreau să fiu huiduit pentru decizii pe care nu le iau eu. Aici nu există colaborare. E echipa patronului, deciziile sunt luate doar de dânsul", au fost declaraţiile lui Andone, declaraţii care explică regresul continuu al unei echipe. 

Dictatura e o boală fără leac. Degeneratoare, foarte gravă. Şi, din păcate, e şi transmisibilă. Se vede şi la alţi şefi de cluburi din Liga 1.

 

Versiune selectata: mobil / standard