Da, Răzvan, i-ai ciuruit. Dar nu oricine poate deveni golan ca Băse

19 apr 2018 1915 afişări Comentează şi tu Blog

Ai punctat bine, dar ei nu se simt ciuruiţi, simt doar că-s nerespectaţi. Ai accentuat ideea, în mijlocul discursului triumfal, semn că declaraţia lui Băsescu, din decembrie 2009, de la victoria împotriva lui Geoană, te-a uns pe suflet.

Ai vrut să arăţi ca el, doar că Băse avea charismă, retorică, sprijin popular, caterinca era la ea acasă. Ai arătat, mai degrabă, ca profil, cu Adrian Năstase. Da, e cea mai mare victorie pe care ai repurtat-o, dar nici chiar tonul golănesc, arogant şi sfidător nu te ajută pe termen lung. Nu oricine poate deveni golan ca Băse.

Dar aşa e. I-ai ciuruit! Pe Chivu, omul spre casa căruia te-ai dus cu o cohortă de paparazzi şi i-ai plantat prin boscheţii din Paradisul Verde pentru a te încadra, la o cafea, cu fostul căpitan al lui Inter. L-ai ciuruit pe Lucescu, pe care-l aşteptai în Cluj, la scara autocarului. Te-ai dus cu zâmbetul cât al lui Fernandel, te-ai întors mai încruntat ca Marlon Brando. Şi, cel mai important, ţi-ai ciuruit rivalul.

În următorii patru ani, vei avea ocazia să concretizezi tot ce ai pus pe hârtie şi să continui procesul de aducere a fostelor glorii la FRF. Să ne faci să ne culegem de pe jos fălcile la fiecare meci al naţionalei şi după fiecare boom financiar al federaţiei. Să fii beat de satisfacţie după fiecare succes al fetelor, juniorilor, centrelor de excelenţă. Să-i dai replica celui mai mare antrenor român, să-ţi faci oamenii cunoscuţi pentru Il Luce. A fost aşa cum le spuneai colaboratorilor tăi, în birourile de la FRF, când veneau spre tine speriaţi de intrarea lui Lupescu la joc. “N-aveţi emoţii! Totul iese bine!”

Ai în mâini o parte a fenomenului cu care milioane de români se hrănesc zi de zi. Şi poţi, la înfrângeri, să te inspiri din discursul lui Chivu. Şi să foloseşti replica din "Cu mâinile curate" doar când naţionala se va califica la Euro 2020 şi la Mondialul din 2022. Altfel, Titus Popovici, Dinică şi Nicolaescu se vor răsuci din nou în mormânt.

Versiune selectata: mobil / standard