Afară cu Miriuţă!

26 feb 2018 1609 afişări Comentează şi tu Blog

E limpede, antrenorul e vinovat pentru un eşec precum cel al unei echipe galonate care a ratat playoff-ul, dar mediul ciudat în care şi-a desfăşurat activitatea tehnicianul din Baia Mare nu poate fi trecut cu vederea.

Nu Miriuţă şi-a vândut cei mai buni jucători. Unul câte unul, Anton, Costache, Filip şi Nedelcearu au plecat de la Dinamo fără să-i fie cerută părerea tehnicianuliui. Patru dintre oamenii care dădeau greutate echipei au fost cedaţi în plin campionat! Desigur, cei patru au asigurat o linişte din punct de vedere financiar la club prin plecarea lor, dar primul 11 a rămas şchiop. Rămas cu buza umflată, Miriuţă şi-a luat un unguent de la farmacie şi a mers mai departe, nu s-a lamentat. E ca şi cum lui Negoiţă i-ar fi vândut un prieten puiul RIN de la Otopeni şi i-ar fi spus: “Fă afaceri profitabile în continuare!”

Miriuţă a preluat din mers o echipă blazată şi a încercat să o menţină pe linia de plutire. A mijlocit prin firea sa deschisă relaţia echipă-fani, echipă-presă, mai bine ca oricine în ultimul timp. A pregătit tehnico-tactic excelent meciul cu FCSB, dar tot el a pariat pe cai morţi când a făcut schimbările.

Dar tot el a jucat doar cu Penedo în partida de la Giurgiu.

La Astra – Dinamo, patronul gazdelor, Ioan Niculae, le-a dat un imbold psihic elevilor lui Iordănescu. A mizat pe cartea preferată a unui afacerist iscusit: bancnota! Niculae le-a promis o primă grasă lui Seto&Co, iar atitudinea din teren a “alb-negrilor” a fost la înălţime. Astfel, omul care-şi priveşte senin victimele de la vânătoare strivite de un glonţ rece, acelaşi care-şi persiflează antrenorii sau jucătorii, a ştiut într-un moment esenţial să fie alături de echipă. Să se iplice. La. -2 grade Celsius la Giurgiu...

30 de grade Celsius la Dubai... Unde, finanţatorul “câinilor” a ales să trăiască trei-patru zile ca într-o vedere. Excursie de afaceri sau simplă vacanţă, Ionuţ Negoiţă trebuia să fie prezent lângă echipă într-un moment cheie. Măcar prezent lângă echipă. Să încaseze cu demnitate scandările fanilor sau să-şi testeze eschivele în faţa rafalei de bulgări de la Giurgiu.

Intervenţiile de la ProX şi de la Digi ale lui Alexandru David au fost tardive. Ce urmează după Miriuţă? Un scenariu construit pe acelelaşi coordonate. Bratu, Mulţescu, Alexa sau Niculescu, să vă eliberaţi de reţineri şi să râdeţi cu poftă atunci când cineva vă va sălta din faţa casei Honda de serviciu pentru o revizie tehnică ivită din senin. Sau atunci când veţi simţi în timpul unei emisiuni cum nodul cravatei vă sugrumă încet la auzul informaţiei că formaţia pe care o pregătiţi tocmai a efectuat un transfer.

Dacă nu aveţi prezenţă de spirit sau talent actoricesc, sunaţi-l pe Vasile! Vă va spune cum să reacţionaţi.

Versiune selectata: mobil / standard