Traseul care i-a luat prin surprindere pe toţi! Alba Blaj nu şi-a imaginat că va ajunge în Final Four, astfel că în contracte nu au fost prevăzute prime pentru câştigarea Ligii Campionilor. Echipa a adus întăriri din Serbia şi Turcia

4 mai 2018 3506 afişări Volei
Traseul care i-a luat prin surprindere pe toţi! Alba Blaj nu şi-a imaginat că va ajunge în Final Four, astfel că în contracte nu au fost prevăzute prime pentru câştigarea Ligii Campionilor. Echipa a adus întăriri din Serbia şi Turcia
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Performanţa echipei CSM Volei Alba Blaj, calificarea până în turneul Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin, i-a luat prin suprindere până şi oficialii clubului. Gruparea a obţinut organizarea fazei finale, motiv pentru care a fost scutită de turul din play-off. În contractele jucătoarelor nu au fost prevăzute, spre exemplu, prime speciale pentru câştigarea trofeului.

  • Formaţia ardeleană luptă pentru trofeul Ligii Campionilor sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă, alături de VakifBank Istanbul, Galatasaray Istanbul (ambele Turcia) şi Conegliano (Italia). Alba Blaj va evolua în a doua semifinală, cu Galatasaray, începând cu ora 19:00.

Voleiul feminin a ajuns pentru prima dată în situaţia de a lupta cu trofeul pe masă în Liga Campionilor. Aflată la al treilea sezon în cea mai tare competiţie la nivel de cluburi, Alba Blaj a pornit din a treia urnă valorică, dar a reuşit să-şi surprindă adversarele şi întreaga Europa şi a devenit prima echipa calificată în fazele superioare.

  • ”Acest turneu Final Four este un lucru fantastic nu numai pentru Blaj, ci pentru întreg voleiul românesc”, Adina Salaoru, căpitan Alba Blaj

Dintre cele patru echipe calificate în Final Four, Alba Blaj are cel mai mic buget, de vreo 8 ori mai mic decât cel al principalei favorite, VafkifBank Istanbul, care beneficiază în jur de 12 milioane de euro.

  • ”Ne simţim bine, nu ne gândim la bugetele echipelor adverse. Au jucătoare foarte valoroase, dar noi ne gândim să producem o surpriză plăcută şi să evoluăm de la egal la egal cu ele”, Nenka Onyejekwe, jucătoare Alba Blaj

Fără un buget impresionant şi fără prime promise pentru câştigarea trofeului! Chiar şi în aceste condiţii, formaţia ardeleană a ajuns să lupte cu cele mai bune echipe din Europa pentru titlu în Liga Campionilor. ”La noi la Blaj este alt sistem. La începutul sezonului semnăm nişte contracte, iar ce este semnat se respectă. Cum a spus şi domnul primar, să realizeze fetele o performanţă şi banii vor veni”, a declarat Vladimir Bacşiş, directorul general al CSM Volei Alba Blaj. Eventuale prime pentru câştigarea trofeului nu au fost stipulate în contracte, întrucât nimeni nu a laut în calcul la începutul sezonului faptul că echipa ar putea ajunge la două meciuri distanţă de această performanţă fabuloasă.

  • ”Eu sper că un astfel de parcurs până în Final Four se va repeta şi la anul, eu mi-aş dori acest lucru, dar cred că este destul de dificil”, Nenka Onyejekwe

Pentru a face faţă cu succes celei mai mari provocări a voleiului feminin la nivel de cluburi, Alba Blaj s-a întărit pentru Final Four, pe ultima sută de metri, cu trei jucătoare. Regulamentul CEV i-a permis acest lucru, astfel că la echipă au fost aduse Natasa Krsmanovic, Tijana Malesevic (ambele din Serbia) şi Melisa Memiş (Turcia).

”Pentru un antrenor nu este suficient că le-am avut doar 2-3 săptămâni la antrenamente, dar sper că vom repara unele probleme pe care le-am avut. Ţinând cont de experienţa pe care o au şi cu multă motivaţie ne vom întări”, a declarat DaRko Zakoc, antrenorul echipei, care mai avea încă anumite dileme pentru primul ”6” pe care îl va trimite în teren pentru partida din semifinale cu Galatasaray.

Alba Blaj a fost nevoită să recurgă la această transferuri, având în vedere că a pierdut în primul rând o jucătoare foarte importantă din cauza unei accidentări, pe Marina Vujovic. Apoi, pe final de sezon a mai pierdut din viteză şi a fost detronată pe plan intern de CSM Bucureşti, în ambele competiţii.

Tijana Malesevic este un nume important în voleiul mondial, ea fiind campioană europeană cu naţionala Serbiei.

  • Turneul Final Four al Ligii Campionilor este cel mai important eveniment de volei feminin organizat de ţara noastră în ultimii 50 de ani. România a mai găzduit Campionatul European în 1955 şi 1963
  • Aleksandra Crncevic este jucătoarea din lotul Albei Blaj care se află la al doilea turneu Final Four consecutiv, după ce anul trecut a ajuns în aceeaşi fază cu Dinamo Moscova.

  • Cubaneza Ana Cegler este cea mai bună realizatoare a echipei în Liga Campionilor. Până la disputarea fazei play-off, ea a fost şi cea mai bună realizatoare a competiţiei, devansând-o pe chinezoaica Zhu Ting, principala favorită la câştigarea premiului de MVP.

Fan Zone-ul se deschide la ora 14:00. Holograf va întreţine atmosfera

În cea mai mare parte, detaliile organizării Final Four au fost deja stabilite. ”Un food court cu de toate, un super concert Holograf şi multă distracţie în fanzoneul pregătit pe platoul din faţa Sălii Polivalente, iar la interior ecrane gigant, mega show de lumini şi lasere, toate acestea vor contribui la o experienţă voleibalistică de neuitat.

Organizat pentru prima oară în România, turneul Final Four al Ligii Campionilor la Volei Feminin reprezintă punctul culminant al întregului sezon european. Pe lângă meciurile extrem de atractive, între cele mai puternice echipe ale continentului, fanii prezenţi în acest weekend la Sala Polivalentă din Bucureşti vor trăi experienţa unui eveniment sportiv de cel mai înalt nivel, atât în teren, cât si în afara acestuia. Accesul în fanzone se va face începand de sâmbătă ora 14.00, urmând ca acesta să fie deschis pe tot parcursul wekeendului. Biletele pentru Final Four-ul Ligii Campionilor la volei feminin se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Polivalente”, a anunţat Alba Blaj pe pagina personală de Facebook.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.