REVOLTĂTOR | Penicilina Iaşi a fost exclusă din Divizia A1 feminină, iar conducerea clubului refuză să ofere explicaţii. Fostele jucătoare ale echipei şi suporterii aşteaptă lămuriri din partea oficialilor. "Este strigător la cer"

24 oct 2018 1466 afişări Volei
REVOLTĂTOR | Penicilina Iaşi a fost exclusă din Divizia A1 feminină, iar conducerea clubului refuză să ofere explicaţii. Fostele jucătoare ale echipei şi suporterii aşteaptă lămuriri din partea oficialilor. "Este strigător la cer"

Echipa feminină de volei Penicilina Iaşi a fost exclusă din campionatul Diviziei A1, ca urmare a neprezentării la meciul cu CSU Belor Galaţi, din Cupa României, ce ar fi trebuit să aibă loc vinerea trecută, la Galaţi. Conform regulamentului federaţiei, neprezentarea la un meci, indiferent de întrecere, atrage de la sine excluderea din toate competiţiile.

Federaţia Română de Volei a înştiinţat oficial clubul ieşean cu privire la decizia excluderii din campionat, această măsură venind la pachet cu interzicerea participării Penicilinei în competiţiile FR Volei în următorii doi ani.

Decizia federaţiei vine după ce echipa ieşeană nu s-a prezentat la meciul din Cupa României de la Galaţi, cu echipa locală CSU Belor. Neprezentarea Penicilinei este învăluită în continuare în ceaţă, oficialii grupării ieşene păstrând misterul în privinţa motivelor care au stat la baza revenirii acasă de la Galaţi în chiar dimineaţa partidei.

Reamintim, Penicilina a făcut deplasarea la Galaţi, dar în ziua partidei a făcut cale întoarsă spre casă.

Oficialii echipei ieşene au refuzat să comenteze această situaţie ruşinoasă în care a ajuns Penicilina. Dacă antrenorul Rareş Puni a declarat că”nu pot comenta, vorbiţi cu conducerea”, preşedintele Vasile Chebac a precizat doar că motivele neprezentării la Galaţi vor fi făcute publice ulterior, într-o conferinţă de presă. ”Nu pot să spun nimic acum. Vom face o conferinţă de presă în zilele următoare şi vom anunţa motivele”, a fost reacţia preşedintelui Chebac.

Iaşul a pierdut şase echipă de primă ligă în ultimul an. Unele s-au desfiinţat, altele au fost retrogradate

Această retragere nu miră totuşi pe nimeni şi reflectă întru totul situaţia dezastruoasă a sportului ieşean. Astfel, într-un singur an, Iaşul a rămas fără nu mai puţin de şase echipe de primă ligă: rugby masculin, handbal masculin, baschet masculin, baschet feminin, volei feminin şi fotbal feminin. În acest moment, în Iaşi mai activează doar trei echipe în primele ligi, la fotbal, futsal şi rugby în 7 feminin.

Cristina Lungu Androhovici: ”Cineva ar trebui să iasă în faţă şi să ofere explicaţii pentru acest moment ruşinos”

Fostele jucătoare ale Penicilinei care au adus ultimul trofeu în vitrina clubului, Cupa României din 2001, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia actuală a clubului. O reacţie vehementă a avut Cristina Lungu Androhovici, fostă voleibalistă a Penicilinei, care le-a cerut oficialilor clubului să ofere explicaţii suporterilor pentru situaţia jenantă în care a ajuns clubul.

”Este foarte trist că s-a ajuns în această situaţie. Am fost jucătoare la această echipă, am făcut performanţă la Penicilina, am trăit mari emoţii şi consider că este strigător la cer că s-a ajuns aici. Nu cunosc motivele reale care stau la baza neprezentării care a dus la excludere, nu vreau să acuz pe nimeni, dar cred că puteau fi luate nişte măsuri din timp, nu să te trezeşti înaintea meciului că nu ai jucătoarele legitimate. Cred totuşi că altele sunt motivele decât nereuşirea legitimării jucătoarelor străine. Ştiu că este greu să ţii o echipă, ştiu că nu sunt bani, dar nu trebuia să dispară aşa echipa asta. De fiecare dată când trec pe lângă Sala Penicilina am mari emoţii, pentru că am petrecut acolo 20 de ani din viaţă. Am trăit mari emoţii, am trăit şi am gândit doar volei. Cineva ar trebui să iasă şi să ofere nişte explicaţii pentru cele întâmplate. Repet, nu vreau să acuz pe nimeni, nu ştiu cine este vinovat, nu cunosc motivele reale, dar cineva ar trebui să ofere nişte explicaţii pentru acest moment ruşinos. Pentru suporteri, pentru fostele glorii ale Penicilinei, pentru istoria acestui club. Trebuie să ştim ce s-a întâmplat”, a fost reacţia Cristinei Lungu Androhovici.

Tatiana Popa: ”Mă simt neputincioasă, mâhnită, nu-mi vine să cred că Penicilina nu mai este în Divizia A1”

”Îmi pare foarte rău că s-a ajuns în această situaţie. Este păcat ca un oraş ca Iaşiul să piardă o echipă frumoasă, o echipă de tradiţie. Este mare păcat pentru suporteri. Este totuşi un club de tradiţie, cu performanţe, un club cu aproape 60 de ani de istorie în spate. Aştept şi eu să văd ce motive au stat la baza acestei neprezentări de la Galaţi, care a dus la excluderea din campionat. În mod normal ar fi trebuit să fie luate mai multe fete de la junioare, dacă se ştia că jucătoarele străine nu vor fi legitimate”, a declarat fosta voleibalistă Laura Dulcianu, acum antrenoare de volei în Italia.

La rândul său, Tatiana Popa, un nume care s-a confundat practic cu istoria recentă a clubului Penicilina, acum antrenoare la echipe de speranţe, a declarat: ”Mă simt neputincioasă, mâhnită, nu-mi vine să cred că Penicilina nu mai este în Divizia A1. Este un moment trist pentru mine, pentru că am pus suflet pentru această echipă. Totuşi, niciodată nu va muri speranţa că Penicilina va reveni acolo unde în este locul”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.