Misterul unei neprezentări. ”S-au cazat, au luat pachete de la hotel şi nu au mai venit la meci”. Rămâne Divizia A1 cu numai nouă echipe?

20 oct 2018 3374 afişări Volei
Misterul unei neprezentări. ”S-au cazat, au luat pachete de la hotel şi nu au mai venit la meci”. Rămâne Divizia A1 cu numai nouă echipe?

Noul sezon al voleiului feminin românesc ar fi trebuit să debuteze vineri, odată cu meciul dintre CSU Belor Galaţi şi Penicilina Iaşi, contând pentru faza I a Cupei României. Partida nu a mai avut însă loc din cauza unui forfait care a surprins întreaga lume a voleiului.

Penicilina Iaşi a venit la Galaţi cu o zi înainte de meci, s-a cazat la hotel, iar a doua zi a dispărut din oraş, fără explicaţii, nu înainte de a solicita hrană rece pentru drum. 

„Aşa ceva n-am mai păţit în toată cariera mea! Nu ne-a anunţat nimeni că Penicilina Iaşi nu se va prezenta la meci. Am încercat noi să contactăm responsabilii echipei, dar toţi aveau telefoanele închise!”, a declarat Elena Berdilă, antrenoarea echipei CSU Belor Galaţi, conform ziarulevenimentul.ro.

Arbitrii prezenţi la meci au constatat neprezentarea, iar acum mingea se află în curtea FR de Volei. Potrivit unui document oficial al federaţiei, care stabileşte condiţiile de participare în campionatele naţionale ediţia 2018-2019 (buletinul informativ nr. 44/2018), Penicilina Iaşi ar trebui exclusă din campionat, iar Divizia A1 să se desfăşoare cu numai nouă echipe.

Articolul 15 litera a stabileşte următoarele: echipele, indiferent de categorie, care înregistrează o neprezentare în campionat sau în Cupa României, vor fi excluse din campionat. Această excludere atrage după sine ridicarea dreptului de a mai participa în competiţiile organizate de F.R.V. pe timp de 2 ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.