VIDEO | Nebunie pe Arena Naţională! Zeci de mii de fani au creat un moment fabulos în numele Simonei: "Nu m-am aşteptat la aşa ceva". Campioana de la Roland Garros a închis seara cu un mesaj transmis cu lacrimi în ochi

11 iun 2018 24389 afişări Comentează şi tu Tenis
VIDEO | Nebunie pe Arena Naţională! Zeci de mii de fani au creat un moment fabulos în numele Simonei: "Nu m-am aşteptat la aşa ceva". Campioana de la Roland Garros a închis seara cu un mesaj transmis cu lacrimi în ochi
  • Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a sosit în ţară luni, în jurul orei 16:30, pentru a le prezenta fanilor marele trofeu cucerit la Roland Garros. Liderul mondial a fost aşteptat de prietenii apropiaţi, de fani, de şefii Federaţiei Române de Tenis, dar şi de peste o sută de ziarişti.
  • Ziua specială a Simonei a continuat, de la ora 20:00, pe Arena Naţională, unde 20.000 de români i-au oferit unul dintre cele mai frumoase momente din viaţă. Gabriela Firea a fost huiduită la scenă deschisă, dar bucuria adusă de Simona i-a făcut pe fani să uite rapid de discursul unui politician plecat în căutare de imagine. După zeci de minute în care a plâns, a dansat cu trofeul în mână şi le-a dat autografe copiilor, seara Simonei s-a încheiat cu un mesaj transmis cu lacrimi în ochi: "Vă mulţumesc încă o dată că aţi venit. Sunt foarte emoţionată pentru acest moment! La cât mai multe trofee".20:42 Seara Simonei se încheie cu lacrimi în ochi. Marcată de momentul fabulos pe care l-a creat alături de peste 20.000 de români, campioana de la Paris a avut un ultim mesaj: "Vă mulţumesc încă o dată că aţi venit. Sunt foarte emoţionată pentru acest moment! La cât mai multe trofee!", a spus Halep, care a părăsit stadionul în aplauzele fanilor, pe ritmurile celebrei piese "We are the campions".


20:40 În timp ce Monica Anghel interpretează "Simply the best", Simona dansează pe ritmurile Tinei Turner şi e înconjurată de copii care-i cer autografe şi poze. Sunt momente pe care campioana noastră nu le va uita niciodată!


20:37 Stere Halep şi discursul emoţionant: "Mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat un asemenea cadou. A fost cadoul meu pentru voi, iar Dumnezeu face fapte prin noi, oamenii. Dumnezeu m-a ales pe mine, iar eu l-am dat poporului român. Vă mulţumec mult".


20:33 Discursul lui Ilie Năstase nu a durat mult, dar primul lider ATP din istorie a avut timp pentru a-i înţepa pe şefii FRT: "O felicit pe ea şi pe părinţii ei, dacă nu erau ei, FRT mai puţin o ajuta. O felicit pentru că a avut răbadare şi după răbdare au venit trandafirii. Şi eu am jucat trei finale până să câştig primul titlu la un turneu de Mare Şlem.  Vreau să vă felicit şi pe voi, am auzit aici Deşteptea-tă, române! Acesta ar trebui să fie versul după care să ne ghidăm noi toţi", a spus Ilie, urmat la microfon de George Cosac şi Stere Halep.

Simona a avut parte şi de o surpriză din partea Monnicăi Anghel, cea care i-a interpretat live melodia "Simply the best" a Tinei Turner.


20:23 "Vreau să mulţumesc tuturor antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanţă, familiei mele cae m-a susţinut zilnic. Nu avem un sistem foarte dezvoltat în sport, dar vreau să mulţumesc României pentru tot ceea ce mi-a oferit. Vreau să cred că vom mai avea mulţi campioni. Sper ca acest trofeu să fie începutul unei noi generaţii. Sper să avem mai multă încredere în noi şi să crddem 100% că avem forţă că putem face tot ce ne dorim. Întâi de toate trebuie să visăm. N-aş vrea să mai plec de pe această scenă! Vă mulţumesc enorm, e un moment deosebit", ne mai spune Simona, care le va lăsa locul pe scenă, rând pe rând, lui Ilie Năstase, George Cosac, preşedintele FRT, şi tatălui ei, Stere Halep.


20:17 "Palmă" grea pentru Gabriela Firea! În momentul în care Primarul Capitalei şi-a început discursul prin care i-a făcut loc pe scenă Simonei Halep, miile de oameni au huiduit-o la unison. Firea şi-a dat seama că nu trebuie să prelungească momentul: "Bun venit, Simona Halep! Te rog să primeşte din sufletul nostru cheia oraşului Bucureşti şi această plachetă ovaţională. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut!", au fost cuvintele politicianului, urmate de prima reacţie a Simonei.

"Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit aici. Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris, vă mulţumesc foarte mult. Nu m-am aşteptat la aşa ceva, e un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceste performanţe au venit 100% din ţara noastră. M-am antrenat şi am crescut aici", a transmis Simona, în aplauzele miilor de fani care i-au scandat numele.


20:12 Momentul zilei: Arena Naţională a "explodat" la intrarea Simonei Halep! Campioana de la Roland Garros e "flancată" de Gabriela Firea şi a venit îmbrăcată în rochia pe care a purtat-o în finala cu Sloane Stephens. Marcel Pavel şi Monica Anghel vor interpreta imnul României în ceea ce va fi o scenă de neuitat pentru Simona, pentru fanii ei şi pentru toţi românii.


20:06 Conform primelor estimări, 15.000 de fani se află deja în tribunele Arenei Naţionale. Sunt aşteptaţi peste 20.000.


20:00 Se apropie marele moment de pe Arena Naţională! Mii de oameni sunt deja prezenţi pe cel mai mare stadion al ţării şi o aşteaptă pe eroina de la Roland Garros. Alţii încă vin, iar atmosfera e una senzaţională, stadionul fiind plin cu mesaje de susţinere şi mulţumire pentru Simona.

# Locul rezervat marelui trofeu: "Unde va sta trofeul? Pe masă va sta, primul, să-l pot privi tot timpul!"

Vibe-ul dinspre România: "Nu pot să spun că a fost o presiune negativă din partea românilor, şi eu am aşteptat trofeul la fel de mult ca toată lumea. Am luat doar părţile pozitive din tot ce s-a spus. Am simţit foarte apropiat de mine şi publicul francez, a fost foarte călduros".


# De unde îşi extrage motivaţia: "Din momentul în care am câştigat ultimul punct, am simtţit o greutate în picioare, pentru că totul s-a terminat cu bine. În interior, tot ce am avut nevoie a fost să mă uit la oamenii care au fost alături de mine. Dorinţa de a fi mai bună de la zi la zi mi-a dat putere să joc in continuare. Îmi place să am un program strict, să mă ţin de el şi atunci când intru pe teren să dau tot ce am mai bun. mi-am dedicat viaţa pentru acest sport".


# Despre participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: "Mă gândesc şi mereu m-am gândit să joc pentru România la Jocurile Olimpice. Problemele medicale m-au împiedicat însă la Rio de Janeiro şi m-am decis să nu joc. Am făcut-o în 2012, la Londra, şi mi-a plăcut. Dacă voi fi aptă în 2020, la următoarea ediţie, voi juca. O să merg dacă o să fiu sănătoasă".


# Mesajul pentru şefii sportului românesc şi amintirea cu Terenul Central de la Arenele BNR: "Sper ca acest trofeu să aibă greutate şi să-i motiveze pe toţi oamenii din conducerea ţării să investească în sport. Mi-aş dori să avem o arenă frumoasă, unde să joc şi eu. E trist că în România nu sunt condiţii. Sper ca aceşti copii care practică acest sport să aibă unde să se antreneze şi să joace. Nu e uşor să joci acasă pe terenuri mici şi să mergi în altă parte şi să joci pe terenuri mari. Eu mă bucur că am putut să câştig pe această arenă (n.r. Centralul de la BNR), a fost un sentiment plăcut. Cu siguranţă că acum va fi mult mai mare, mult mai frumoasă. Dar acesta era intim, călduros".


# Planul pentru zilele următoare: "Îmi voi lua câteva zile de vacanţă, voi sta acasă să mă văd cu prietenii, să stau cu familia. Nu voi face nimic special. O să merg acasă, o să mă văd cu prietenii şi o să stau acasă cu familia. Nu ştiu cu ce o să mă aştepte, dar cu orice ar fi este foarte bine".


# Simona şi mesajul pentru tinerii sportivi ai României: "Singurul lucru pe care aş putea să îl spun e că nu trebuie să renunţi. Am pierdut trei finale, dar nu am cedat şi am crezăt cu disperare că se poate într-o zi. Gândul meu pentru toţi este să lupte".

Şi momentul care a făcut-o să lăcrimeze, imediat după finală: "Cel mai frumos moment al carierei a fost când a cântat imnul. Am avut emoţii. După ce am ieşit de pe teren, am aflat că niciodată nu s-a întâmplat ca un imn să fie rostit aşa la Roland Garros. Îmi dădeau lacrimile de emoţii, pentru că oamenii n-au încetat să mă încurajeze".


# Simona vorbeşte despre mesajele primite de la Darren Cahill şi Ion Ţiriac şi dezvăluie că abia acum simte adevărata bucurie a cuceririi trofeului. Trei ore a dormit liderul mondial după marele triumf al carierei: "Darren Cahill mi-a spus înainte de meci că trebuie să merg pe teren şi să câştig trofeul pentru că sunt în stare. Cele trei finale până acum au fost tratate altfel, cu emoţii diferite, pot să spun că nu cu aşa mare încredere. Sâmbătă a fost diferit. Domnul Ţirioc mi-a spus de mult că sunt în stare să câştig un turneu de Grand Slam, trebuie doar să joc aşa cum ştiu eu Nu prea am dormit după meciul de sâmbătă, numai 3 ore, a urmat apoi ziua cu pozele, însă azi am început să simt din ce în ce mai mult bucuria pentru realizarea acestui vis".


# A început primul discurs al Simonei în faţa românilor din postura de campioană la Roland Garros: "Le mulţumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă, familiei mele, tuturor fanilor care sunt foarte importanţi, am avut o atmosferă deosebită în finală, cred că sunt jucătoarea cu cei mulţi suporteri la toate meciurile. Acasă e mereu bine, sunt bucuroasă că m-am întors acasă. Aici am crescut, aici m-am dezvoltat, sunt bucuroasă de această primire. E trofeul meu, dar şi al fanilor mei şi al României. Mă bucur să fim împreună aici cu toţii. Să ne bucurăm de un astfel de moment. Le mulţumesc tututror celor care au fost alături de mine. Oriunde merg am parte de români care mă susţin. Vă mulţumesc tuturor pentru asta.

Eu cred că voi rămâne la fel, dorinţa e la fel de mare. Mă simt îndeplinită profesional, din toate punctele de vedere. Sunt numărul 1 mondial şi am un trofeu de Grand Slam. Am câştigat şi trofee Mandatory...Cariera mea nu se opreşte aici, vreau să mai câştig trofee
", ne spune Simona, vizibil emoţionată de primirea de care a avut parte.


16:45 Simona Halep şi-a făcut apariţia pe scara avionului, dar fără marele trofeu de la Roland Garros. Flancată de părinţii săi, a coborât în faţa oamenilor care o aşteptau şi i-a îmbrăţişat pe toţi, pe rând. Acum se îndreaptă spre Salonul Oficial, unde va primi alte flori şi va vorbi cu ziariştii. Are cu ea o replică în miniatură a trofeului pe care îl va prezenta în această seraă pe Arena Naţională.


16:30 Avionul Simonei Halep a aterizat la Otopeni, iar constănţencei i s-a întins deja covorul roşu pe care va păşi peste puţin timp. Simona se află în avion, "terenul" e pregătit, dar se aşteaptă întâi, conform protocolului, coborârea celorlalţi pasageri, care se va produce prin uşa din spate a avionului.


Campioana de la Paris e aşteptată la aeroportul Otopeni, unde va ateriza cu o cursă Tarom, şi va fi aşteptată de o parte dintre prieteni, de fani, dar şi de şefii Federaţiei Române de Tenis. Lor li se vor adăuga peste 100 de ziarişti!

"Este principalul brand românesc. Este cea mai cunoscută personalitate. Tenisul este extrem de popular. Simona este un exemplu pentru noi toţi, un exemplu de modestie. Încercăm să transformăm această zi într-o sărbătoare. Vor mai urma trofee. Simona are o echipă tehnică în spate şi îl are pe unul dintre cei mai importanţi antrenori din tenis", a spus George Cosac, şeful FRT, cu puţin timp înaintea sosirii Simonei.

Iar primirea la Salonul Oficial de la Otopeni nu e singnurul eveniment la care va lua parte Simona.

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că va organiza, luni, de la ora 20.00, la Arena Nationala, în faţa zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei, va prezenta romănilor replica trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen.

Accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin şi Basarabiei, intrarea fiind liberă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.