Calificare istorică pentru Simona în finala de la Roland Garros. Halep se luptă cu Șarapova pentru trofeu. 6-2, 7-6/4 în semifinala cu Petkovic | LIVE BLOG

Calificare istorică pentru Simona în finala de la Roland Garros. Halep se luptă cu Șarapova pentru trofeu. 6-2, 7-6/4 în semifinala cu Petkovic | LIVE BLOG
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în finala de la Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam care se desfășoară pe zgură, dup ce a trecut de Andreea Petkovic (27 WTA) cu 6-2, 7-6.
  • În cealaltă semifinală de la Paris, Maria Șarapova (Rusia) a trecut de Eugenie Bouchard (Canada), cu 4-6, 7-5, 6-2.
  • Astfel, Simona va juca marea finală cu Maria Șarapova, campioana din 2012.
  • Florin Mergea și Marin Draganja au pierdut în semifinalele probei de dublu, împotriva cuplului spaniol Marcel Granollers/Marc Lopez, scor 6-3, 1-6, 6-3.

UPDATE 21:10 Super Woman…Header-ul Prosport de pe pagina de Facebook. Va fi păstrat de-a lungul întregului turneu, în semn de susținere pentru SuperWoman Simona. Halep a intrat cu adevărat în Hall of Fame-ul tenisului mondial prin prezența în finala turneului urmărit cu sufletul la gură de fanii din întreaga lume.


UPDATE 21:00 Simona, lângă Kim…Matts Wilander, expertul Eurosport: „Halep lovește mingea și se deplasează pe teren într-un mod care îmi amintește de Kim Clijsters”. Belgianca, fost lider mondial și deținătoare a șase trofee de Grand Slam. Matts a numit-o încă o dată pe Halep ca „varianta feminină a lui Djokovic”


UPDATE 20:45 Au trecut 6 ani de când Halep a câștigat finala probei de juniori la Roland Garros, iar acum se află la un pas de a-și îndeplini dorința pe care și-a pus-o atunci: să cucerească trofeul și la seniori. Va trebui să-și realizeze visul sub o presiune enormă, pentru că Maria Șarapova demonstrează o disponibilitate la efort și forță ovensivă, la fel ca atunci când s-a încoronat regină la Roland Garros 2012. Dar faptul că Halep nu a pierdut set în cele șase meciuri de la Paris și jocul de „killer” trebuie să-i fortifice mentalul și să o poarte spre un titlu memorabil.

Our final is set! Who’s YOUR pick? #Halep vs. #Sharapova #RG14 pic.twitter.com/vU2N9cdjzs


Meci, Simona Halep, 6-2, 7-6 cu Andrea Petkovic (Germania). Românca s-a concentrat în tie-break-ul actului secund și chiar dacă Petkovic a ridicat nivelul jocului, punctele au curs în dreptul celei de-a patra jucătoare a lumii. Per total, Simona a controlat schimburile de pe linia de fund, iar clasa jucătoarei antrenată de Wim Fissete a făcut diferența în raliurile lungi. Din anul 1980, atunci când Virginia Ruzici, actualul manager al lui Halep, ajungea tot în ultimul act la Paris, niciun reprezentant al României nu a mai obținut o astfel de performanță. Adversara constănțencei din ultimul act va fi Maria Șarapova, deținătoarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam.

1st Grand Slam Final! Halep def Petko 62 76(4) to set @RolandGarros final vs Sharapova! http://t.co/ZrlCSZQnaB #RG14 pic.twitter.com/AlaiAJZhil


UPDATE 20:25 Halep a trimis în tie-break actul al doilea, 6-6. O loterie decisivă, care o poate trimite pe Simona în prima finală de Grand Slam a unui român de la Virginia Ruzici în 1980.


UPDATE 20:18 Halep a egalat la cinci, fără nicio emoție. Serviciul româncei este mult mai solid acum. Însă, a bătut în retragere la retur și Petkovic conduce din nou, 6-5. Andrea cadrează perfect loviturile de forehand și rever, punând presiune pe Simona.


UPDATE 20:15 Mătură zgura Petkovic cu o dreaptă violentă în cros, la minge de game, și scorul devine 5-4 în setul doi. Halep va servi pentru a rămâne în manșa a doua.


UPDATE 20:10 Egalează Simona la 4, după un lung de linie în out al germancei. Halep are procentaj 100% la migile jucate la fileu, 4-4. Nivelul jocului se află la cote maxime pe Philippe Chatrier.


UPDATE 20:00 A echilibrat setul Halep și a egalat la trei. Dar reverul reprezentantei Germaniei începe să iuțească schimburile și să-i aducă punctele jucătoarei aflată pe locul 27 WTA. 4-3 pentru Petkovic și servește românca.


UPDATE 19:55 A venit imediat și rebreak-ul. Starea de confort a lui Petkovic s-a risipit, apărând alte erori. 28 de greșeli neforțate a comis Andrea și 16 Simona.


UPDATE 19:50 Break, Petkovic. Atacurile germancei încep să o împingă cât mai mult pe Simona în spatele terenului. 3-1 pentru Andrea.


UPDATE 19:45 Andrea preia conducerea încă o dată, 2-1 în actul doi. Însă Petkovic nu a supus-o pe Simona emoțiilor vreunei mingi de break până în prezent. Halep urmează la serviciu.


UPDATE 19:40 Petkovic și-a realizat serviciul, 1-0, dar Halep a egalat rapid, 1-1. Moment în care germanca se manifestă, lovind zgura cu racheta.


UPDATE 19:35 Constănțeanca nu întâmpină nicio problemă în a câștiga punctele, dirijând perfect traseele mingilor. Iar acest aspect se reflectă și în cifrele partidei: 13 lovituri direct câștigătoare pentru Halep și doar patru pentru Petkovic.


UPDATE 19:31 SET HALEP! După ce a pierdut primele trei mingi de set, Halep a revenit și s-a impus cu 6-2.


UPDATE 19:25 Simona pierde game-ul 7, dar va servi acum pentru câștigarea primului set.

#Halep doing well to work #Petkovic side to side and open up the court. Fast start for the tough Romanian #RG14 pic.twitter.com/KbjhQHZJXt


UPDATE 19:15 Halep a reușit doi ași consecutivi, pentru a prelua conducerea cu 3-1. Apoi, a urmat încă un break al Simonei, 4-1. Eleva lui Wim Fissette controlează schimburile din spatele terenului și o determină pe Andrea să greșească neforțat.


UPDATE 19:05 A debutat cu dreptul Halep în prima semifinală majoră a carierei. Break, în urma unui game în care Petkovic a comis câteva greșeli neforțate, 1-0.


UPDATE 19:00 A început partida dintre Petkovic și Halep. Nu ai loc să arunci un ac pe Philippe Chatrier, tribune pline. Din 1997, un român nu s-a mai aflat în semifinală de Grand Slam – Irina Spîrlea la US Open.

.@RolandGarros SF 2 starts now! Halep or Petko? Who will join Sharapova in the final? http://t.co/r5qk9F8H3U #RG14 pic.twitter.com/twTVOyf3n7


UPDATE 18:55 Simona și Andrea au intrat pe Philippe Chatrier. Matts Willander: „Halep se va califica în finală”! Wilander este expertul Eurosport și a câștigat în trei rânduri Roland Garros. Petkovic a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima.

Who will face #Sharapova in the #RG14 final? #Petkovic v #Halep SF begins shortly on Chatrier! pic.twitter.com/ZMryljd74G


UPDATE 18:45 Avem prima finalistă de la Roland Garros. Maria Șarapova este posibila adversară a Simonei Halep din ultimul act. Rusoaica a pierdut primul set în semifinala cu Eugenie Bouchard (Canada), însă a revenit printr-o agresivitate impresionantă, copleșindu-și adversara, 4-6, 7-5, 6-2. Maria este campioana din 2012 pe zgura pariziană. Urmează Halep – Petkovic, într-o premieră pentru ambele jucătoare, la debutul într-o semifinală de Grand Slam, de la 18:55.

See you at the #RG14 final, @MariaSharapova! #RG14 pic.twitter.com/w5vwWTbU4E


UPDATE 18:20 „Șarapova este ca un pliculeț de ceai. Așaz-o în apă fierbinte și vei descoperi cât este de puternică”, a spus Judy Murray, mama lui Andy, zilele trecute despre Maria. Deocamdată, forța rusoaicei face legea pe Philippe Chatrier, 4-1 în actul trei.

Big moment for #Sharapova, who breaks #Bouchard to make it 3-1 in the third. #RG14 pic.twitter.com/7UWoSueeKf


 UPDATE 18:00 SET Șarapova, 4-6, 7-5. Rusoaica a început să elibereze loviturile sale devastatoare, împingând semifinala în prelungiri. Presiunea partidei pare să apese greu pe umerii canadiencei de doar 20 de ani. Bouchard va începe la retur setul trei.

Fist pump from #Sharapova, as she breaks #Bouchard to take the second set and even things up 1-1. #RG14 pic.twitter.com/6kwjGiBZbZ


UPDATE 17:50 Bouchard a reintrat în setul doi, egalând la 5. Dublele greșeli realizate de Șarapova, opt la număr, au tras-o în jos pe campioana din 2012.

#Bouchard‘s hold puts the pressure on #Sharapova#RG14 pic.twitter.com/DUSNOYd1tE


UPDATE 17:35 Vreme perfectă pentru tenis la Paris. Miercuri, ploaia le-a creat bătăi de cap organiatorilor, care acum răsuflă ușurați. Partidele se vor desfășura conform planului.

This is a perfect day for #tennis #RG14 pic.twitter.com/Fsmfrw8WDH


UPDATE 17:25 Dacă în primul set nu i-au funcționat loviturile, Maria a preluat controlul cu Eugenie, 4-1 în manșa a doua. Simona Halep și Andrea Petkovic vor intra în acțiune după încheierea partidei dintre Șarapova și Bouchard.


UPDATE 17:10 Statistica spune că Bouchard merge în finală. Canadianca a capturat primul set în partida cu Maria Șarapova, iar palmaresul pe care îl deține îi oferă speranțe pentru finală. Eugenie are un scor de 9-0 în meciurile în care a câștigat primul set la turneele de Grand Slam. Însă de această dată o are în față pe jucătoarea momentului în circuit. 6-2, 0-2, scorul din acest moment.


UPDATE 16:55 Florin Mergea (România) și Marin Draganja (Croația) s-au oprit în semifinale la dublu, deși au făcut față cu brio, în multe momente, experimentatei perechi Granollers/Lopez (Spania). În manșa decisivă, coeziunea lui Marcel și Marc a avut de spus un cuvânt important, 6-3, 1-6, 6-3. Prezența lui Florin în careul de ași la Roland Garros rămâne o performanță remarcabilă pentru tenisul românesc.

Le duo espagnol Granollers-Lopez atteint la finale du double Hommes après sa victoire en trois sets #RG14 pic.twitter.com/M44QgYbm99


UPDATE 16:40 Eugenie Bouchard (Canada), favorita 18, a început lansată în fața Mariei Șarapova, cap de serie numărul 7, iar scorul arată 4-2. Rusoaica a pierdut primul act în ultimele două faze ale turneului, cu Muguruza și Stosur, însă a revenit de fiecare dată.


UPDATE 16:30 VIDEO cu „Petko dance”. Adversara Simonei Halep, Petkovic, nu este recunoscută numai pentru tenisul pe care îl demonstrează în timpul meciurilor, ci și pentru modul în care celebrează victoriile, printr-un dans marcă înregistrată. Să sperăm că nu-l vom vedea și joi la Paris.


UPDATE 16:20 Set Mergea/Draganja, 6-1. Semifinala de la dublu intră în set decisiv, iar spaniolii vor începe cu serviciul. În celălalt meci, Benneteau/Vasselin (Franța) joacă împotriva perechii Golubev/Groth (Kazahstan/Australia), după 17:00.


UPDATE 16:10 Au ridicat pulsul partidei Florin și Marin. Mergea și Draganja servesc mult mai bine și conduc cu 5-1.


UPDATE 16:05 Maria Șarapova și Eugenie Bouchard și-au făcut apariția pe Philippe Chatrier, pentru a disputa prima semifinală a turneului. Canadianca este singura jucătoare care a reușit să acceadă în penultimul act la primele două turnee de Grand Slam ale anului, Australian Open și Roland Garros.

#Intensity RT @ESPNTennis: Both Bouchard and Sharapova with their game faces on before today’s semifinal. #RG14 pic.twitter.com/hQNMiic67O


UPDATE 15:55 SET Granollers/Lopez, 6-3. Au turat motoarele ibericii, iar punctele importante le-au revenit grație pasingurilor lui Granollers. Mergea și Draganja vor servi primii în actul doi.


UPDATE 15:45 Experiența spaniolilor și-a făcut simțită prezența în startul meciului. Granollers și Lopez s-au distanțat la 4-1, însă agilitatea lui Mergea și Draganja la fileu a început să facă diferența, 4-3.


UPDATE 15:35 Adrian Mutu o susține și el pe Simona joi…și o vrea pe locul 1. „Baftă, Simona Halep! #drumulcătretop #numărul1″, a încurajat-o pe Twitter fostul component al naționalei de fotbal. Simona are de străbătut un drum lung până la primul loc al clasamentului, dar în cazul în care se va califica în ultimul act la Paris, se va poziționa pe 3 WTA.

Bafta Simona Halep!!#roadtothetop#number1


UPDATE 15:15 Până la marea semifinală a Simonei, un alt român își trăiește visul la Paris. Florin Mergea (România) și Marin Draganja (Croația) joacă pentru calificarea în finala de la dublu, în direct pe Eurosport 2. Experimentata pereche Granollers/Lopez (Spania) le va sta în față, însă Florin și Marin au realizat deja o mare supriză, eliminându-i pe favoriții trei, Nestor/Zimonjic (Canada/Serbia), în sferturi de finală. 1-1 este scorul după două game-uri, iar spaniolii servesc primii.


UPDATE 15.00 Știați că…premiile ediției din 2014 a Roland Garros au doborât un record pentru turneele de Grand Slam? Mai exact, s-au ridicat la 25.018.900 de euro. Astfel, pentru prezența în semifinale, Simona și-a asigurat un cec în valoare de 412.500 de euro. Câștigătoarea trofeului va primi 1.650.00 de euro, iar finalista 825.000 de euro. Fondurile de premiere în turneele de Grand Slam s-au egalizat atât pentru tabloul feminin, cât și cel masculin.


Un moment memorabil pentru tenisul românesc se poate produce joi. Simona Halep (4 WTA) se află în fața calificării într-o finală de Grand Slam, competiție care în sportul alb reprezintă maximul pentru un jucător profesionist.

O astfel de oportunitate nu s-a mai ivit pentru un sportiv din România din anul 1980, atunci când Virginia Ruzici ajungea până în ultimul act la Roland Garros și pierdea în fața americancei Chris Evert, în două seturi (0-6, 3-6). Ruzici (59 de ani) se găsește acum tot la Paris și îi îndrumă pașii Simonei, din postura de manager, spre performanța la care știe cel mai bine cum se ajunge. Misiune îndeplinită până în prezent. Parcursul Simonei Halep a fost neclintit în capitala Franței, fără set pierdut, dar obstacolul din semifinală trebuie tratat cu maximă prudență. Nu doar pentru că un astfel de meci de Grand Slam generează emoție și presiune maximă pentru un om care nu s-a mai aflat într-o astfel de postură. Andrea Petkovic (27 WTA), adversara constănțencei, exprimă de fiecare dată un spirit de luptă pe terenul de joc la care nu renunță până la lovitura finală. 

Simona Halep (România) – Andrea Petkovic (Germania) – semifinală (ora 17:30 – pe Philippe Chatrier)

  • Halep conduce cu 2-0 la întâlnirile directe din turneele WTA: Simona s-a impus la Nürnberg 2013 (zgură), 6-3, 6-3, și la Tokyo 2013 (hard), cu 7-6, 6-3. Petkovic a câștigat și ea o partidă cu Halep, însă într-un turneu Futures la București 2009, 6-2, 7-6. Competițiile din respectiva categorie nu sunt contabilizate pentru rezultatele oficiale WTA.
  • Cea mai bună performanță în Grand Slam: Halep – semifinală la Roland Garros 2014, Petkovic – semifinală la Roland Garros 2014
  • Suprafața favorită: Halep – zgură, Petkovic hard și zgură.

Simona a spart gheața în circuit cu Petkovic. Se poate întâmpla și la Roland Garros

Petkovic se aseamănă ca stil de joc cu Halep, ieșind în evidență prin agresivitate în spatele terenului. Contrează bine loviturile venite de la adversară și recurge des la combinațiile forehand-backhand, pentru a-și deschide unghiurile terenului. Andrea a suferit multe accidentări în trecut: la spate, la genunghi și la gleznă. În ciuda respectivelor probleme fizice, prezintă o mobilitate bună pe teren. Prima victorie a Simonei în fața germancei, în finala de la Nürnberg, a fost echivalentă cu primul trofeu cucerit de româncă în carieră. Petkovic poate deveni astfel adversara care aduce premierele pentru Halep, jucătoarea de 22 de ani având acum șansa să obțină biletul pentru prima finală de Grand Slam.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen