Povestea "Cenuşăresei" continuă. Andreescu o învinge pe Begu şi la Miami, merge în turul doi. Irina a scăpat victoria de la 6-4, 5-1 şi minge de meci: dreapta Biancăi a luat foc brusc, iar scurtele au tăiat la propriu finalul româncei | Filmul meciului, pas cu pas

22 mar 2019 45069 afişări Tenis
Povestea "Cenuşăresei" continuă. Andreescu o învinge pe Begu şi la Miami, merge în turul doi. Irina a scăpat victoria de la 6-4, 5-1 şi minge de meci: dreapta Biancăi a luat foc brusc, iar scurtele au tăiat la propriu finalul româncei | Filmul meciului, pas cu pas
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA
  • Begu - Andreescu 6-4, 6-7(2), 2-6, în turul I la Miami. Campioana de la Indian Wells a acces în turul doi la Miami, unde o va înfrunta pe Sofia Kenin, cap de serie 32 şi ultima jucătoare care a învins-o în circuit, la Acapulco, pe 2 martie.

A fost "Bibi-bis" în rivalitatea Irina Begu - Bianca Andreescu, una ce şi-a consumat două episoade în dubla Indian Wells - Miami.

După un meci strâns la BNP Paribas Open, de două ore şi 25 de minute, cele două s-au mai luptat încă două ore şi jumătate şi joi, la Miami Open by Itau, iar reprezentanta Canadei a triumfat din nou, tot în decisiv, tot revenind după pierderea primului set, dar mai dramatic.

Dacă la Indian Wells s-a putut spune că Irina a fost aproape de Bianca, la Miami românca a deţinut controlul. I-a lipsit un punct. Begu a ratat însă mingea de meci, iar balanţa s-a răsturnat cu brutalitate, dur pentru jucătoarea mai experimentată. Bianca Andreescu a revenit fantastic de la 4-6, 1-5, salvând o minge de meci, pentru a-şi continua seria fantastică în sezonul 2018. Tânăra reprezentantă a Canadei şi-a trecut în cont victoria cu numărul 29 pe 2019, a opta consecutivă (în circuit, pe tărâm american şi în seria Premier Mandatory).

Dacă la conferinţa de presă de după câştigarea trofeului de la Indian Wells Bianca îşi caracteriza parcursul de vis făcând comparaţie cu povestea Cenuşăresei, atunci acum concluzia nu poate fi decât că povestea Cenuşăresei continuă.

Meciul de joi a fost o saga în două acte.

În primul, Irina Begu a jucat matur, potrivit din punct de vedere tactic, punând întrebările juste şi incomode unei adversare puţin marcate de efortul ultimelor 12 zile, în care a învins opt sportive de top, a devenit ţinta jurnaliştilor din întreaga lume şi a privirilor tuturor fanilor tenisului. Bianca Andreescu a intrat pe teren cu o nervozitate evidentă, la o turaţie mai jos decât ce arătase la Indian Wells. Cu greşeli ici şi colo prin momente importante şi o dreaptă ce şi-a ratat ţinta la mingea de 4-4 în primul set, apoi la 15-30 în game-ul final al manşei inaugurale.

Cu atacuri variate, multe invitaţii la curse stânga-dreapta, schimbări bune de direcţie şi calm, Irina Begu a gestionat perfect această secvenţă a meciului, părând capabilă să pună punct invincibilităţii recent descoperite a Biancăi. Sportiva de 18 ani a clătinat capul de multe ori, după mingi pierdute, după scurte care nu şi-au atins scopul, în timp ce Irina a făcut contabilitate pe teren între propriile reuşite şi cadourile venite de pe partea cealaltă a fileului.

Ce s-a înâmplat la 6-4, 5-1?

A început actul doi şi a fost ca în reclamele cu iepuraşi pentru Duracell: Bianca a pus, parcă, alte baterii, iar balanţa s-a dat peste cap.

Dreapta Biancăi a prins zvâc şi s-a împrietenit magnetic cu liniile, scurtele au început să taie din elanul Irinei, aducându-i canadiencei punct după punct. Pe o clipă de neatenţie şi de lipsă de inspiraţie a Irinei, a devenit vizibilă diferenţa din statistica dinaintea partidei: Andreescu a redevenit fata cu şapte victorii consecutive, agresivă, încrezătoare şi cutezătoare, în timp ce Begu s-a îndoit sub greutatea celor trei înfrângeri consecutive, cărora, în zeci de minute, avea să li se alăture o a patra.

În secvenţa a doua, Irina a împrăştiat puncte, a oferit cadouri, a ezitat în momente decisive, a clătinat din cap şi s-a enervat când Bianca a luat o pauză mai lungă de vestiare înaintea decisivului. Românca a făcut un pas înapoia liniei de fund a terenului, a pierdut iniţiativa şi controlul în schimb, iar asta s-a tradus prin tabelă prin doar trei game-uri câştigate până la finalul partidei.

Prăbuşire? Poate fi una dintre descrieri. O dovadă în plus că, în tenis, niciun meci nu e câştigat înainte de ultimul punct? Cu siguranţă.

Pe retină, rămâne dialogul sugestiv avut de Bianca Andreescu, în setul doi, cu antrenorul Silvain Bruneau.

Bianca: "Nu fac nimic acolo. De fiecare dată când încerc să fac ce trebuie... niciodată nu iese în favoarea mea"

Bruneau: "Foloseşte-ţi mingile grele, care o împing în spate. Vrei să construieşti şi apoi să îţi foloseşti dreapta. Trebuie să fii dispusă. Munceşte!"

Bianca: "Sunt atât de furioasă pe mine"

Bruneau: "Stai în bula ta şi nu te duce nicăieri în altă parte. Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le-am discutat înaintea meciului. Eşti atât de aproape în atâtea game-uri. Poţi să răstorni situaţia. Variază. Poţi"

FILMUL PARTIDEI IRINA BEGU - BIANCA ANDREESCU, PAS CU PAS

GAME, SET, MECI BIANCA ANDREESCU, 4-6. 7-6(2), 6-2. Bianca pune punct partidei cu un hold la zero şi respiră uşurată după două ore şi 33 de minute de suferinţă pe teren, în care şi-a depăşit limitele şi a surprins pe toată lumea.

► DUBLU BREAK ANDREESCU. Bianca a inspirată chiar şi la Challenge, zâmbeşte şi se hrăneşte cu energie pozitivă. Irina pune parcă toate resursele în sprintul şi în inspiraţia care îi salvează prima minge de break, dar o ratează pe a doua. 5-2 plus serviciul pentru "Bibi"

► Suntem la jumătatea celei de-a treia ore de joc. Bianca parcă are respiraţia uşor mai greoaie, dar game-urile se adună în contul ei. Publicul ţine cu ea şi trimite un plus de energie, Irinea încă ajută cu câte una-două greşeli şi aşa se completează puzzle-ul pentru-

► Schimb de terenuri "liniştit": Bianca apără lansarea la 30, reuşind să o domine de pe linia de fund a terenului pe Irina, r în decisiv.omânca răspunde cu un hold temperat la 15.

► Irina Begu strigă şi reuşeşte să se mobilizeze, punctând pe tabelă în decisiv. Strigătul de frustrare a fost însă extrem de sugestiv.

Bianca Andreescu profită de toată încrederea adunată în ultimele 12 zile şi asta se vede în selecţia loviturilor, în scor şi în mimică. 2-0 în decisiv. Irina nu a mai câştigat decât un singur game după acel 5-1 în setul doi.

Irina începe rău decisivul: două greşeli neforţate consecutive şi o dublă greşeală, plus un retur infernal al Biancăi aduc break-ul la zero.

► Bianca îşi oferă o pauză prelungită de vestiare - ceea ce nu este nici pe placul Irinei, nici al publicului, însă partida a depăşit deja de două ore de joc. Andreescu a înlocuit tricoul polo cu un maiou precum cel folosit şi de Simona Halep din gama Nike.

►  Irina rezistă pe serviciu, cu emoţii. Tiebreak şi victorie în setul doi pentru senzaţionala Bianca Andreescu, reactivată parcă prin magie.

 Bianca Andreescu ia primul punct, pe serviciu, cu o acoperire excelentă a fileului. Urmează minibreak pentru 2-0, luând la ţintă reverul Irinei. Begu transmite prin toţi porii şi prin postură că este în corzi, la 0-3. Irina face, evident, pas în spate în raliu, este testată cu o nouă minge scurtă şi ratează intensitatea răspunsului. Bianca strânge pumnul după un punct câştigat în doi timpi - serviciu la teu plus scurtă letală, fiind la două puncte de accederea în decisiv, la 5-0 în tiebreak. Begu câştigă un prim punct în spatele serviciului, pentru a schimba terenul la 1-5, dar la reluare forţează cu reverul şi ratează cu mult ţinta, oferind 5 mingi de set. Andreescu o fructifică pe a doua, cu o nouă scurtă imparabilă!

► Bianca Andreescu trece în faţă pe tabelă, la 6-5. Acum, până şi dropshot-ul are alt aspect şi altă eficienţă pentru Bianca, fiind un adevărat pumnal înfipt în rana Irinei.

► Situaţie complicată de tot pentru Irina, care ratează şi a doua oară închiderea partidei şi se vede egalată de Bianca Andreescu, 5-5 în setul secund. O serie de greşeli şi decizii neinspirate pentru Irina dărâmă construcţia atât de atent făcută: românca face un pas în teren, însă nu urmăreşte mai departe spre fileu şi este prinsă în zona interzisă de Bianca. Vine dubla, apoi o minge la limită, iar decizia Ochiului de Şoim confirmă out-ul Irinei şi pune break-ul în contul Biancăi.

► BREAK Andreescu! Bianca are o replică excelentă, salvează minge de meci, atacă şi ia un break înapoi! Dreapta a intrat în regim parcă dintr-o dată. Sportiva din Canada pune pe tabelă al treilea game consecutiv, de la 1-5, punând ceva presiune pe Irina, care îl cheamă pe Adrian Marcu.

► Stânga-dreapta, cu o nouă avansare în teren, Bianca Andreescu prelungeşte meciul şi îşi face rost de o nouă pauză. Irina va servi la 5-2/

► Irina Begu se apropie la un game de calificarea în turul doi, expediind două servicii precise în prelungirile game-ului pe lansare (un serviciu doi uriaş, cu efect, la minge de break), apoi campioana de la Indian Wells ratează o dată în plus cu dreapta.

► DUBLU BREAK BEGU. Irina pare a avea ecuaţia rezolvată, la 4-1. Bianca Andreescu a luptat şi a anulat două mingi consecutive de break, dar a comis dublă greşeală pe a treia, iar nivelul de energie pare şi el destul de scăzut pentru canadianca venită după şapte victorii consecutive.

"Nu fac nimic acolo. De fiecare dată când încerc să fac ce trebuie... niciodată nu iese în favoarea mea. Sunt atât de furioasă pe mine", i s-a plâns Bianca antrenorului Silvain Bruneau. Tehnicianul i-a sugerat că se poate, că este nevoie de răbdare şi agresivitate cu forehandul, pentru a o împinge în defensivă pe Irina.

► Bianca Andreescu se lasă pe genunchi, după un raliu superb adjudecat de Begu, cu minge pe tuşă. Irina rezumă practic în acest punct ideea de bază a meciului: în faţa unei adversare care a scăzut puţin turaţia faţă de săptămâna de vis de la Indian Wells, Irina pune constant presiune, este prezentă în fiecare moment, nu ezită să schimbe direcţiile, să o trimită din colţ în colţ pe adversara sa, iar constanţa ei este răsplătită. Confirmă break-ul, la 15, şi se detaşează la 3-1 pe tabelă.

► Seria de break-uri continuă, greşelile fiind mai evidente în acest moment al partidei. 2-1 pentru Irina.

BREAK în start de set doi pentru Irina Begu. Ezitările canadiencei se adună, iar Irina se impune la 15 în game-ul pe retur. Rebreak-ul Biancăi vine însă la zero şi este rândul româncei să clatine din cap, după ce Bianca a făcut-o de mai multe ori în primul set.

► SET BEGU, 6-4! După aproape 50 de minute de la startul partidei, Irina închide primul set, învingătoare. Bianca a fost aproape de a-şi apopia mingi de break, însă nu a găsit intensitatea potrivită din apropierea fileului. Calmă, Irina a fructificat a treia minge de set avută, valorificând din nou schimbarea de direcţie, după ce la rândul ei fusese pusă să alerge de Andreescu.

Două greşeli pe forehand ale Biancăi ne rămân pe retină: mingea de 4-4 şi mingea de 15-40 pe serviciul Irinei, la 4-5. Irina a ţinut contabilitatea perfect în acest prim set.

► Irina Begu va trebui să încheie setul cu serviciu, la 5-4, iar Bianca Andreescu solicită sfatul antrenorului.

► Un prim moment de descătuşare, la 3-4, 30-30, pentru Bianca Andreescu, după un excelent passing trimis în lung de linie, cu reverul. Irina simte ameninţarea unei noi mingi de break, însă joacă prudent pe centru iar Bianca forţează şi greşeşte. Begu este răsplătită pentru efortul depus la primul break-point, după o cursă de recuperare excelentă a unei scurte: canadianca o lobează şi preia controlul, însă ratează destul de urât, determinând continuarea game-ului. Andreescu abuzează parcă de scurtă în acest game, iar Irina taxează prompt, reuşind să refacă diferenţa de douî game-uri, după două mingi de break anulate.

► Bianca Andreescu "pensionează" primul set de mingi cu o scurtă care îşi face treaba în faţa Irinei. Românca păstrează avantajul break-ului, la 4-3.

► Irina continuă să arate, la fel ca la Indian Wells, că ştie exact cum să o testeze tactic pe Bianca Andreescu (ne amintim că a câştigat primul set şi a fost singura sportivă, până în semifinale, care i-a câştigat o manşă Biancăi). Andreescu încearcă, evident, să fie cât mai agresivă, păşeşte în teren când are ocazia, dar Irina este suficient de agresivă şi face, pentru moment, legea în schimburile puţin mai lungi. În plus, alegerea contre-pied-ului este una inspirată, iar variaţia îi face bine, nepermiţându-i Biancăi să găsească ritmul ideal.

► BREAK BEGU. Irina obţine două mingi de break conducând schimbul de mingi excelent cu forehandul, spre reverul Biancăi, lovitura decisivă fiind trimisă apoi în lung de linie, spre dreapta adolescentei de 18 ani. Andreescu scapă un forehand lung pentru a-i pune în cont Irinei un nou break, de 3-2.

► BREAK recuperat de Andreescu. Mingile spre tuşă devin repetitive pentru Bianca, retururile sunt lungi şi incomode pentru Irina, care pierde repede, la 15,  avantajul luat din blocstarturi.

► Bianca Andreescu se scutură rapid după un start destul de ezitant, în care a ratat câteva mingi sub presiunea unui joc bine gândit de Irina. Pentru simetrie, închide şi ea game-ul cu o lovitură câştigătoare. Se schimbă terenul la 2-1 pentru Irina. Dacă vreţi un motiv în plus de mândrie, până şi oficialii WTA au remarcat numărul mare de fani prezenţi la acest meci.

► BREAK BEGU. Partida începe cu game făcut pe retur de Irina, profitând pe mingea a doua a Biancăi. La 30-30, Bianca oferă un cadou cu dublă greşeală, iar Irina profită imediat, convertind cu o finalizare din interiorul terenului (winner) pentru 1-0 pe tabelă. La opt minute de la debutul meciului diferenţa se dublează, după o primă evoluţie sigură la serviciu pentru eleva vicepreşedintelui FRT. Adrian Marcu.

► Un lucru remarcabil: chiar dacă nu suntem pe Stadium, se joacă cu tribunele pline!

► Bianca Andreescu are, în continuare, un bandaj pe antebraţul drept. De altfel, reprezentanta Canadei vorbea înainte de acest meci despre importanţa de a evita o accidentare. Ea începe partida la serviciu.

! Ultima victorie a Irinei Begu în turneele din seria Premier Mandatory a venit anul trecut, la Madrid, 6-3, 6-3 în faţa Jelenei Ostapenko. De partea cealaltă, Bianca Andreescu are o serie câştigătoare de 7 victorii.

21:05 Butch Buchholz Arena este pregătită pentru duelul Begu - Andreescu. Bielorusul Ilya Ivashka l-a învins pe italianul Thomas Fabbiano, cu 6-3 în decisiv. La Miami, vremea ne păsuieşte, chiar dacă umiditatea este mare, iar vântul bate cu peste 20 km/h. Dar, un cer aproape senin arată excelent, după cele trei ore de aşteptare de miercuri noapte.

JOI, 20:00 Argentinianul Leonardo Mayer a avut nevoie de două ore şi jumătate pentru a tranşa duelul cu Mikael Ymer, 4-6, 6-3, 6-4. Pe terenul pe care aşteptăm partida Begu - Andreescu s-a reluat meciul dintre Thomas Fabbiano şi Ilya Ivashka, întrerupt de ploaie la scorul de 4-6, 3-0. Cel mai probabil, nu le vom vedea pe Irina şi pe Bianca pe teren înainte de ora 21:00


După aproape trei ore de aşteptare de la primele picături de ploaie căzute în seara zilei de miercuri, 20 martie, organizatorii au decis să amâne toate partidele rămase de disputat pentru ziua de joi. Astfel, al doilea meci direct dintre Irina Begu şi Bianca Andreescu în turnee consecutive pe cimentul american, se va juca joi, alături de primele partide din turul doi al competiţiei feminine. Partida lui Marius Copil cu ibericul Albert Ramos a fost şi ea amânată pentru joi.

La Miami, în noua gazdă - Hard Rock Stadium, tenisul a fost pus în aşteptare pentru a doua zi la rând din cauza ploii. Irina Begu şi Bianca Andreescu, protagonistele meciului WTA vedetă pe terenul central, au intrat pe teren cu o oră întârziere faţă de startul anunţat iniţial, însă nu au depăşit momentul tragerii la sorţi, aversele de ploaie intensificându-se şi trimiţându-le înapoi la vestiare. După alte câteva tentative eşuate de a relua acţiunea, organizatorii au anulat oficial sesiunile în desfăşurare, partidele fiind reportate pentru ziua următoare.

Halep şi Buzărnescu nu şi-au aflat încă adversarele din primul meci

Printre partidele amânate de miercuri pentru joi se numără şi Townsend - Larsson şi, respectiv, Cornet - Lapko (întrerupt la scorul de 7-5, 6-7/7, 0-1), care trebuie să stabilească adversarele celor două românce de pe lista capilor de serie - Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu.

4:05 Organizatorii spun stop-joc, după trei ore de aşteptare frustrantă în blocstarturi! Meciurile se vor relua joi.

3:50 Încă o repriză de ploaie. 4:15 este următorul termen dat de organizatori.

3:30 Ploaia s-a oprit la Miami, iar terenurile sunt uscate. Organizatorii promit acţiune în 15 minute

3:00 O fi un semn bun? Bianca Andreescu butonează telefonul... WTA Insider Courtney Nguyen anunţă termenul de reluare a partidelor a devenit 3:30 - echivalentul orei locale 21:30.

2:40 Organizatorii anunţă că nu se va juca până la ora 3:00. În scurt timp, ora probabilă pentru reluare devine 3:15.

2:30 Ploaia se joacă cu nervii tuturor. Jucătoarele nu au ajuns decât până la fileu, pentru efectuarea tragerii la sorţi de început de partidă, şi ploaia a reînceput. Begu şi Andreescu au fost trimise înapoi la vestiare de arbitra Jenny Zhang, iar aşteptarea continuă.

2:20 Organizatorii pregătesc aducerea jucătoarelor pe teren. Cu o oră întârziere, partida Begu - Andreescu poate începe.

1:50 Meciurile nu se vor relua înainte de ora 2:15 a României, însă oamenii cu prosoape au reapărut pe teren.

1:45 Pe site-ul WTA, Couyrtney Nguyen ne aduce veştile proaste: ploaia a revenit, iar organizatorii au întrerupt eforturile de uscare a terenurilor.

1:40 Anunţul oficial referitor la reluarea partidelor întrerupte sau începerea meciurilor în aşteptare întârzie. Organizatorii lucrează la terenuri, în speranţa că a fost vorba doar despre o aversă.

Între timp, sportivele trecute de sita calificărilor au fost plasate pe tabloul principal. Monica Niculescu (138 WTA) o va înfrunta pentru prima dată în carieră pe Tamara Zidansek (Slovacia, 66 WTA), o sportivă cu zece ani mai tânără, joi, în apropiere de miezul nopţii.

1:10 Picături de ploaie la Miami. Meciurile sunt întrerupte pentru moment, spectatorii părăsesc tribunele, în timp ce organizatorii încearcă să usuce liniile. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Ce s-a întâmplat până acum la Miami?

După o zi în care ploaia nu a permis ca vreun meci să se joace, avem primele rezultate de pe tabloul feminin, concentrate pe jumătatea superioară, dominată de Naomi Osaka. Victoria Azarenka (48 WTA) a câştigat derby-ul primului tur, învingând-o după peste două ore şi jumătate de luptă pe Dominika Cibulkova (35 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-4, decisivul depăşind o oră de joc.

Bielorusa are nevoie ca de aer de victorii la Miami, având în vedere faptul că în 2018 reuşea una dintre cele mai bune evoluţii ale sale în sezon, învingând patru sportive din Top 20 şi ajungând până în semifinale. Azarenka poate părăsi Top 60 dacă nu va mai câştiga măcar două partide. Deocamdată, şi-a consolidat locul cinci în topul jucătoarelor cu cele mai multe victorii la Miami Open - 36, în urma Serenei Williams (75 victorii), a lui Venus Williams (64 victorii), a lui Steffi Graf (59 victorii) şi a Gabrielei Sabatini (45 victorii). Azarenka va juca în turul doi împotriva liderului viitoarei adversare a României în Fed Cup, Caroline Garcia (cap de serie 19), iar învingătoarea se va duela cu învingătoarea meciului dintre semifinalista din 2014 de la Wimbledon, Magdalena Rybarikova şi Julia Goerges - partenera de dublu surpriză a Simonei Halep la Miami.

Marketa Vondrousova este la un pas de Top 50: cehoaica în vârstă de 19 ani a trecut cu 6-3, 6-2 de mult mai rodata sa conaţională, Barbora Strycova (47 WTA) şi o va înfrunta mai departe pe faborita 22, Jelena Ostapenko.

PERFORMERA ZILEI este deţinătoarea titlului junioarelor la US Open, Wang Xiyu. La 17 ani, Wang a reuşit prima victorie în faţa unei jucătoare din Top 100 în afara Chinei natale. Wang a eecutat-o în 67 de minute pe campioana olimpică Monica Puig (Puerto Rico, 61 WTA), scor 6-3, 6-1.

Vă era dor de Tipsarevic? După intervenţii la ambele picioare, sârbul revine pe teren cu o victorie cu dublu 6-3 în faţa americanului beneficiar de wildcard Bradley Klahn (93 ATP, 28 ani). Janko nu mai jucase la Miami din 2013, ne-au amintit organizatorii.

Un motiv de bucurie pentru fanii români -Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal, după o victorie în minimum de seturi în faţa Kozlovei.

00:30 Schimbări pe Stadium. Organizatorii au trebuit să schimbe din nou programul de joc. De data asta nu din cauza ploii, ci a unei retrageri de ultim moment de pe tabloul masculin. Cehul Tomas Berdych a fost nevoit să abandoneze înainte de startul duelului cu australianul Bernard Tomic. În mesajul transmis, finalistul din 2010 al turneului de la Wimbledon a punctat "spatele meu nu este la sută la sută şi trebuie să am grijă în această perioadă cu deciziile pe care le iau. Am nevoie de timp pentru a mă reface şi pentru a redeveni puternic".

În aceste condiţii, pe terenul principal a fost mutat înainte de partida Begu - Andreescu o altă partidă de la masculin, Hubert Hurkacz - Matteo Berrettini, polonexul impunându-se cu scorul de 6-4, 6-3.


  • Marţi, ploaia a stricat planurile organizatorilor. Nici partidele din calificări, dar nici cele din primul tur de la feminin nu s-au putut juca. În consecinţă, programul de miercuri este extrem de stufos. Prognoza anunţă şanse de ploaie în umedul Miami şi pentru miercuri, pentru o perioadă de aproximativ trei ore.
  • Pe terenul central sunt programate, în ordine, următoarele partide: Cibulkova - Azarenka, Tipsarevic - Klahn, Tomic - Berdych şi apoi, în sesiunea de seară, Begu - Andreescu, apoi Marterer - Fritz.

În medie, Bianca şi Irina au jucat câte două ore şi jumătate la fiecare episod al rivalităţii. Raportul de forţe şi contextul s-au schimbat însă mult, chiar şi comparativ cu duelul din urmă cu două săptămâni. Bianca Andreescu este acum o jucătoare de top 25, dar una care nu prinde lista capilor de serie la Miami pentru că tabloul s-a făcut, conform tradiţiei, fără a lua în calcul rezultatele de la Indian Wells. Bianca Andreescu a avut totuşi puţin mai multă şansă decât avea anul trecut Naomi Osaka, la rândul ei o campioană-surpriză a primului stop din "Sunchine Double". Nipona a fost nevoită să joace împotriva Serenei Williams la Miami, în primul tur, iar Osaka nu a câştigat mai mult de cinci game-uri.

Pentru Bianca Andreescu se repetă startul de la Indian Wells, cu duel împotriva Irinei Begu. Românca nu traversează o perioadă fastă: după Indian Wells ea a mers în Mexic, pentru a juca în Challenger-ul de la Guadalajara, însă fără succes. În faţa italiencei Errani, eleva lui Adrian Marcu nu a câştigat set.

Evident, de partea cealaltă, pentru Bianca Andreescu lucrurile devind din ce în ce mai complicate din punct de vedere fizic, deoarece sportiva de 18 ani are cele mai multe victorii în circuitul WTA, dar şi 31 de meciuri disputate la simplu - o treime cu set decisiv. În consecinţă, consumul de energie a fost unul imens, iar oboseala o va ajunge din urmă la un moment dat pe noua senzaţie din WTA, locul 5 în "Race" şi drumul către Turneul Campioanelor.

Bianca Andreescu a primit aprecieri pentru jocul său, fiind deja comparată de Martina Navratilova cu Hingis sau Murray, reprezentanta de origine română a Canadei demonstrându-şi forţa de a învinge pe oricine.

Partida de la Indian Wells cu Irina Begu a fost una dintre cele mai dificile din seria de şapte pentru Bianca, iar unul dintre aspectele care au influenţat scorul a fost eficienţa serviciului Irinei. Bucureşteanca şi-a pierdut serviciul de câte trei ori în primele două seturi, apoi de două ori în decisiv, eficienţa în spatele serviciului doi fiind constant la sub 40%. Andreescu a revenit atunci de la 1-3 în setul decisiv, cu serie de cinci game-uri pentru a-şi asigura victoria.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.