Locul unu, în pericol! Avansul uriaş al Simonei se poate evapora: cum, unde şi când îşi poate pierde Halep coroana. Cazul în care Wozniacki o depăseşte cu patru puncte şi condiţia esenţială + cum ajunge daneza lider la o săptămână după Flushing Meadows

27 aug 2018 18143 afişări Tenis
Locul unu, în pericol! Avansul uriaş al Simonei se poate evapora: cum, unde şi când îşi poate pierde Halep coroana. Cazul în care Wozniacki o depăseşte cu patru puncte şi condiţia esenţială + cum ajunge daneza lider la o săptămână după Flushing Meadows

Eliminarea şocantă a Simonei Halep în primul tur de la US Open poate avea consecinţe foarte importante în clasamentul WTA. Halep e sigură că va rămâne prima în lume şi după turneul de la Flushing Meadows, dar o victorie a lui Caroline Wozniacki la US Open ar reduce diferenţa la doar 156 de puncte.

Eliminată şi în 2017 încă din prima rundă, Simona nu pierde nimic şi rămâne cu 8.061 de puncte, dar avansul foarte mare pe care-l are acum, 2.146 de puncte, s-ar putea evapora dacă daneza Caroline Wozniacki, a doua jucătoare a lumii, reuşeşte o performanţă senzaţională pe cimentul de la Flushing Meadows.

Concret, dacă Wozniacki ridică deasupra capului marele trofeu, care ar fi al doilea de Grand Slam din carieră, după Australian Open 2018, va primi 2.000 de puncte şi ar ajunge la 7.905. Asta înseamnă un avans de doar 156 de puncte pentru Halep după US Open şi o luptă care se va da, cel mai probabil, la turneul de la Wuhan (China, 23 - 29 septembrie).

Simona şi Caroline nu s-au înscris la turneele din prima săptămână de după US Open, iar calculele se vor face începând cu competiţia de la Tokyo, turneu care se desfăşoară între 17 şi 23 septembrie. Norocul lui Halep este că Wozniacki are de apărat titlul din 2017, 470 de puncte, şi nu poate face rost în capitala Japoniei de cele 156 de puncte necesare pentru a trece peste româncă, în cazul ipotetic în care câştigă şi la US Open.

Apoi, prima "ambuscadă" pe care Wozniacki o poate face vine la Wuhan, turneu la care şi Simona, şi Caroline au pierdut în turul secund anul trecut. Ambele au de apărat 60 de puncte şi, dacă Wozniacki câştigă US Open, apără titlul de la Tokyo şi ajunge în semifinalele de la Wuhan fără ca Halep să treacă de sferturi, daneza devine noul lider mondial. Dacă Halep se opreşte în sferturi şi Wozniacki în semifinale, atunci nordica trece în faţă cu un avans de doar patru puncte.

O variantă mai puţin probabilă e cea în care Wozniacki va câştiga US Open şi, în săptămâna imediat următoare (10-16 septembrie) ar cere un wild-card pentru unul dintre turneele de la Quebec (Canada) sau Hiroshima (Japonia). Atunci, Caro ar avea nevoia ca Simona să nu-i copieze mişcarea, dar şi să ajungă în finala care i-ar aduce 180 de puncte şi ar trece-o cu 24 de puncte peste constănţeancă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.