LIVE TEXT Wimbledon 2019 | Simona Halep este în sferturi! Victorie fără emoții în fața revelației de la All England Club, Cori Gauff

 LIVE TEXT Wimbledon 2019 | Simona Halep este în sferturi! Victorie fără emoții în fața revelației de la All England Club, Cori Gauff
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep – Cori Gauff, 6-3, 6-3, în optimile Wimbledon 2019, de „Manic Monday”, după o oră și 14 minute. Românca accede pentru a patra oară în carieră în sferturile de la All England Club, punând punct parcursului de senzație al americancei în vârstă de doar 15 ani, o veritabilă revelație pe iarba de la Wimbledon.
  • Românca a reușit 17 lovituri câștigătoare, cu 14 greșeli neforțate.
  • În sferturi, Simona o va înfrunta pe Shuai Zhang (locul 50 WTA), într-un meci cu iz de revanșă, după ce chinezoaica a învins-o în turul 1 la Australian Open 2016 (6-4, 6-3).
  • Marea surpriză de până acum în faza optimilor: eliminarea numărului unu mondial, Ashleigh Barty. Detalii AICI.

 

â–º GAME, SET, MECI SIMONA HALEP, 6-3, 6-3. Simona pune pe tabelă primele două puncte, după servicii excelente. Cedează puțin inițiativa și este prompt taxată de o Gauff care pare că încă mai crede. Vine o nouă servă bună, aducătoare de alte două mingi de meci, iar Simona are victoria, după ce Gauff ratează forehand-ul.

â–º Gauff rezistă în meci! Simona are primele două mingi de meci, după ce jocul lui Cori Gauff pare că a cedat complet. Românca îi trimite o minge în picioare, însă, din apropierea plasei, Gauff face un demivoleu de senzație. Simona se agață cu speranțele de un Challenge, pe a doua minge de meci, însă nu are câștig de cauză. La egalitate, Gauff servește de două ori excelent, primul îi aduce punctul direct, iar al doilea îi lasă la dispoziție o finalizare facilă. Gauff supraviețuiește, după două mingi de meci salvate.

â–º BREAK HALEP, 6-3, 4-2. Cori greșește de patru ori neforțat, iar Simona, la fel de stăpână în acest moment ca în duelul cu Azarenka, se distanțează pe tabelă. Americanca își impune să fie agresivă, dar nu are precizie, iar Halep profită, profită și iar profită. Confirmarea pentru 5-2 vine rapid pe lansare, un as securizându-i holdul româncei, pentru 5-2.

â–º Schimb de terenuri fără evenimente majore. Simona este în creștere la profilul serviciului, Gauff rezistă la lansare.

â–º Cori Gauff are o mică discuție cu fizioterapeutul turneului, însă revine pe teren. Simona atacă din prima, însă game-ul ajunge la 30-30 după o reacție promptă a lui Cori. Americanca trece în față, servindu-i Simonei un atac stânga-dreapta în stilul celor care îi făcuseră ei viața grea mai devreme. Gauff continuă să

â–º Gauff refuză să piardă – ceea ce spunea Mouratoglou, după meciul cu Hercog – se vede în returul din punctul al treilea în game-ul trei al setului doi. Backhandul americancei este atât de bun, direct după serva Simonei. Românca, rămasă în urmă la 0-40, se vede împinsă într-o defensivă care nu îi place, iar Gauff recuperează game-ul pierdut anterior pe serviciu.

â–º Start bun de set doi sigur pentru Simona, care se impune la zero pe lansare. Gauff se trezește parcă abia când Simona are minge de 2-0, la retur. Americanca joacă excelent cu reverul în diagonală, trecând mingea razant cu fileul. La egalitate însă, păcătuiește și ea cu o dublă greșeală, iar Simona denotă aceeași siguranță a omului cu multe minunății trăite pe terenul de tenis, înșfăcând break-ul, pentru 2-0.

â–º SET HALEP, 6-3. Gauff dă câteva semne de slăbiciune, ratând consecutiv în start de game. Halep își apropie tre mingi de set cu rever câștigător, apoi are impresia că a câștigat manșa, după o minge la limită a americancei. O reluare a Ochiului de Șoim întoarce decizia, iar Gauff prelungește setul, cu serviciu imparabil. Românca însă răspunde imediat cu forehand câștigător, încheind manșa inaugurală cu break la 15, după 42 de minute.

Simona arată impresionant în deplasare, a încheiat în avantaj la winners primul set, 12-8, greșind mai puțin decât Gauff (10-14). Serviciul a fost însă un punct slab pentru Simona, care a închis manșa cu procentaj de 50% la frecvență (prag atins abia în final), 5 duble greșeli și doar 6 din 16 puncte câștigate pe mingea a doua.

â–º Simona deschide game-ul opt cu dublă greșeală, egalează apoi după un punct jucat din ofensivă, din interiorul terenului și finalizat cu smash câștigător. Gauff o prinde în defensivă pe româncă, iar passingul ce se voia salvator, după o cursă aprigă de recuperare, ratează de puțin ținta. Halep ajunge la minge de game cu două puncte consecutive, dar este întoarsă de Gauff, care rămâne extrem de solidă mental. După o nouă trecere pe la egalitate, Halep închide game-ul cu serviciu pe corpul adolescentei, pentru 5-3.

â–º Gauff rămâne în viață în game-ul de serviciu datorită serviciului. Cu un atac curajos în lung de linie anulează o primă minge de dublu break a Simonei, iar românca cedează în cele din urmă, urmând să servească, la 4-3, cu mingi noi.

â–º Simona nu începe bine game-ul în care trebuie să confirme break-ul. gauff pune presiune, fiind mai agresivă, se distanțează la două puncte în față după ce ajunge la fileu imediat după retur, mâna ei fiind fermă la voleu. Simona revine însă cu trei puncte la rând, doar pentru a irosi o minge de game cu o nouă dublă greșeală. La 40-40, Simona servește bine, apoi răspunde cu un reflex excelent la un atac bun cu reverul al americancei. Forehandul ei din alergare, lovit în diagonală, cu privirea în pământ, este de generic, prinzând terenul de manieră entuziasmantă. Halep de desprinde pentru prima dată la două game-uri distanță, la 4-2. În continuare, are procentaj modest la prima minge – 9 din 22.

â–º BREAK HALEP și 3-2 după 23 de minute. Punctele sunt scurte în startul game-ului cinci. Simona ia prim-planul la 30-30, dominând din nou de pe baseline și urcând la plasă în final pentru a sancționa cu scurtă poziția în spate a lui Gauff, trimisă acolo chiar de loviturile aspre și bine calculate ale Simonei. Coco salvează mingea de break ivită cu un rever în lung de linie câștigător, iar Simona se reapucă de construit: ține duelul bine rever contra forehand, apoi, la prima șansă ivită accelerează cu dreapta spre reverul advers, destabilizând-o pe Gauff. Tânăra de 15 ani dă dovadă de mult curaj salvând mingea a doua de break a Simonei cu scurtă. Cu aceeași schemă – o trimite pe Gauff în exterior pe partea de rever, apoi imediat o pune în alergare spre colțul opus, de forehand, Simona își procură a treia minge de break, pe care o și fructifică, după ce Gauff încearcă o diagonală decisivă cu reverul, care se oprește însă în banda fileului.

â–º CE EMOȚII! Halep salvează un game în care a trimis 3 duble greșeli consecutive! Primul serviciu îi dă un alt elan Simonei, care continuă stânga-dreapta, lovind tare și aproape de tușă și cu dreapta, și cu reveryl. Finalizarea vine din interiorul terenului, cu forehandul, pentru 15-0, apoi însă vin șase servicii ratate de eleva lui Daniel Dobre, cele trei duble greșeli consecutive aducându-i dublu break-point lui Gauff. Simona se concentrează, pune din nou prima minge în teren (a doua oară în meci) și dă drumul la tiki-taka stânga dreaptă, finalizând din nou decisiv cu forehandul. A doua șansă de break a lui Cori este anulată de o greșeală venită de pe mijlocul terenului, iar două puncte mai târziu românca strânge pumnul, după o revenire eficientă de la 15-40

â–º Al doilea game consecutiv pentru Cori Gauff, care, spre deosebire de Halep, a jucat de două ori cu prima minge. Pe al doilea serviciu, Simona i-a câștigat toate cele trei puncte, însă americanca se descurcă și preia conducerea, 2-1.

â–º REBREAK. Simona nu pune nici măcar o dată primul serviciu în teren, iar Gauff, cu o evoluție axxcelentă în defensivă, o pedepsește, luând break la 30. Halep a greșit neforțat și cu dreapta, și cu reverul, îngropând câteva mingi în fileu. 0 din 6 prime servicii și 1-1 pe tabelă.

â–º Cori Gauff deschide partida cu serviciul. Americanca este agresivă din start și face primul punct lovind spre dreapta româncei. Al doilea retur al Simonei nu acceptă replică. Românca trece în avantaj, oferindu-și două mingi consecutive de break, după ce Gauff greșește de două ori afară cu dreapta, din dorința de a lovi cât mai tare. După o primă șansă anulată de Gauff cu serviciu bine așezat în careul Simonei, eleva lui daniel Dobre se simte ca peștele în apă într-un schimb de mingi prelungit, în care și-a creat un prim avantaj lovind reverul în diagonală, pentru ca apoi să găsească un passing de toată frumusețea, în lung de linie, în ciuda faptului că fusese surprinsă de alegerea americancei și a lovit în ultimul moment. Halep începe astfel meciul cu break și 1-0 pe tabelă.

â–º Capcana pe care trebuie să o evite Simona Halep, din punctul de vedere al lui Mats Wilander: să nu devină pasivă în anumite momente ale meciului. Pe larg, alte gânduri ale lui Mats Wilander, expert Eurosport, într-un articol detaliat.

â–º TIME! Serena Williams a obținut biletul pentru sferturi, învingând-o pentru a șaptea oară în carieră pe Carla Suarez Navarro, cu aceeași ușurință cu care se impusese și în precedentele șase meciuri directe, 6-2, 6-2 (detalii AICI). Simona Halep și Cori Gauff sunt așteptate pe Terenul 1.

Două americance au ajuns deja în sferturile Wimbledon 2019, Serena Williams și Alison Riske urmând să se înfrunte în meci direct pentru un loc în semifinale.

â–º Darren e aici! Cahill s-a asigurat că Simona Halep face lucrurile cum trebuie înaintea duelului cu Gauff. Nu știm dacă a îmbrățișat-o din nou și i-a spus că o iubește, așa cum făcea la sfatul lui Teo Cercel după victoria Șarapovei în fața elevei sale, în celebrul meci din primul tur de la US Open, însă parcă fanii româncei sunt și mai încrezători acum.

â–º Ultimele pregătiri pentru Simona Halep și Cori Gauff. În timp ce Serena Williams a câștigat destul de autoritar primul set al optimii cu spaniola Carla Suarez Navarro, 6-2, cele două adversare din partida a doua de pe Terenul 1 au luat pulsul ierbii pe terenurile secundare. Simona a respectat chiar și la antrenament regula echipamentului sută la sută alb, nu însă și Cori Gauff.

15:30 O adversară incomodă așteaptă deja în sferturi învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Cori Gauff. Shuai Zhang face un turneu mare la Wimbledon 2019, reușind să le învingă deja pe Caroline Garcia, Yanina Wickmayer (semifinalistă la US Open 2009), Caroline Wozniacki și, de Manic Monday, pe tânăra Dayana Yastrenska (Ucraina). Zhand a pierdut set abia în turul patru, în victoria cu 6-4, 1-6, 6-2 de pe Terenul 18.

Simona Halep nu are amintiri prea plăcute cu această jucătoare din China, în prezent pe locul 50 WTA: Zhang a învins-o de două ori în 2016, cel mai dureros fiind succesul asiaticei din turul 1 de la Australian Open, un 6-4, 6-3 în care eleva lui Darren Cahill a avut prea puține șanse.


Semifinalistă la Londra în 2014, Simona Halep dă un test important în fața celei mai tinere jucătoare ajunse în această fază a unei Grand Slam în ultimele două decade. La 15 ani, Cori Gauff și-a câștigat deja o aură de copil-minune, iar Simona, cu experiența vastă a sportivei cu cea mai lungă prezență neîntreruptă în Top 10 în acest moment, are misiunea de a stăvili un adevărat uragan, denumit simplu de londonezi „CocoMania”.

Deși este încă tânără chiar și pentru standardele competițiilor de junioare și, pentru moment, nici măcar nu are dreptul să acopere un sezon complet în WTA, Gauff impresionează la Wimbledon 2019 punctând deja în Top 3-ul celor mai rapide servicii, fiind devansată doar de Serena Williams și ultima sa adversară, Polona Hercog. „Radarul” a prins-o pe Gauff cu un serviciu de 118 mile pe oră, echivalentul a aproape 190 km/h (189,9 – mai exact).


Captură cu cele mai rapide servicii înregistrate în competiția feminină la Wimbledon 2019. Sursa: wimbledon.com

Am spus că este cea mai bună jucătoare din lume la vârsta de 10 ani. Am văzut-o pe Martina Hingis, am văzut-o pe Jennifer Capriati – la 12 ani, dar Cori Gauff la zece ani a fost imediat, în mintea mea, cea mai bună jucătoare de 10 ani din istoria tenisului. În primul rând, avea calitățile fizice, iar apoi forța mentală depășea cu mult nivelul vârstei sale. Am antrenat multe fete cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, dar Cori era cu mult înaintea vârstei ei. Câștiga game-uri pe care nu ar fi trebuit să le câștige„, a povestit primul antrenor al lui Cori Gauff, Sly Black, pentru Reuters.

Simona Halep se află, din nou, la fel ca la Roland Garros, în postura de a înfrunta o adversară mult mai tânără, despre care știe puține lucruri. Aflată pe primul loc, la egalitate cu Lauren Davis, în topul celor mai multe break-uri reușite la această ediție a Wimbledonului, fiind în Top 5 și la procentajul punctelor câștigate contra primului serviciu advers (61%), Simona Halep, vizitată în weekend la antrenament și de omul în care are cea mai mare încredere – Darren Cahill, pornește din postura favoritei, fiind însă pusă în gardă de daunele care pot apărea. Românca vizează calificarea al doilea sfert de finală consecutiv în Grand Slam-uri.

  • Partida Simona Halep – Cori Gauff se joacă pe Terenul 1, după terminarea partidei dintre Serena Williams (#11) și Carla Suarez Navarro (#30), programată să înceapă la ora 15:00.

Știți că…? Meciurile lui Cori Gauff sunt o adevărată mină de aur pentru BBC, televiziunea care transmite Wimbledonul în Regatul Unit? Toate cele trei meciuri disputate până acum de tânăra americancă pe tabloul principal au intrat în Top 8 cele mai vizionate partide de la această ediție a celui mai vechi turneu de Mare Șlem din tenis.


Top 8 cele mai vizionate meciuri de la Wimbledon 2019, la BBC

„Cu cea tânără (n. red. – Cori Gauff) nu am jucat niciodată și nu am văzut niciun meci cu ea. Știu că învins-o pe Venus (n. red.- Williams), ceea ce este o mare realizare. Să joci în turul al treilea la doar 15 ani este uriaș, dar nu știu multe despre ea”,
Simona Halep, la conferința de presă, după calificarea în optimi

„Am urmărit-o foarte mult. Nu am jucat și nici nu m-am antrenat cu ea, deci nu știu exact cum se va simți mingea, dar cunosc foarte bine stilul ei de joc doar din ceea am văzut. Simona este o jucătoare diferită față de tot ceea am întâlnit până acum. Fiecare meci e diferit, dar nu cred că va schimba cu ceva faptul că ea este cap de serie”,
Cori Gauff, înaintea partidei cu Simona Halep

„I-am spus că a acumulat multă experiență benefică pentru viitor. Simona este o mare jucătoare, luptă din greu. Sper că fiica mea să se ridice la nivelul ei și să fie pregătită pentru această provocare. Cred că dacă va juca tenisul ei, are șanse bune să câștige. Trebuie să rămână pozitivă și să lupte la fel ca în ultimul ei meci”,
Corey Gauff, tatăl lui Cori, înaintea duelului fiicei sale cu Simona Halep din optimile Wimbledon 2019
 

Citește și: ‘Manic Monday’ la Wimbledon 2019. Patru meciuri de urmărit, luni, de la All England Club: rivala lui Barty apelează la omul de încredere al lui Djokovic, derby-ul Kvitovei și Halep – Gauff, în jurul orei 16:30

Citește și: Simona Halep – Cori Gauff, în optimi la Wimbledon | Încă o poveste de suflet a tenisului: șapte staruri care au strălucit în sportul alb la vârste la care cei mai mulți abia se dezmeticesc pe băncile școlii și destinele lor contradictorii | GALERIE FOTO

Citește și: Adversara Simonei Halep din optimile Wimbledon 2019, motiv de trădare. Controversele primei săptămâni de întreceri la All England Club: Șarapova, Nadal, Federer, Fognini, Kyrgios și Cori Gauff în prim-plan

Citește și: Cum o percep Serena Williams, Patrick Mouratoglou, Roger Federer și John McEnroe pe fenomenala Cori Gauff. „A jucat în urmă cu trei săptămâni, la Roland Garros. Nu vă dați seama cât a progresat de atunci. În doar trei săptămâni. Este la alt nivel. Mai are loc să progreseze atât de mult”

Citește și: Povestea incredibilă de la Wimbledon 2019 continuă! A salvat două mingi de meci și s-a impus cu 7-5 în decisiv. Cine este adversara din optimi a Simonei Halep: regula de aur din familia ei, porecla și o declarație amuzantă

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup