Fabuloasa Simona Halep, fabuloasă finală! Românca are Canada la picioare, după ce a câștigat al doilea titlu la Montreal

Redactor:
Marius Hutu
Fabuloasa Simona Halep, fabuloasă finală! Românca are Canada la picioare, după ce a câștigat al doilea titlu la Montreal
  • Publicat:
  • Actualizat:

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6 (6), 3-6, 6-4, Finala de la Montreal

Simona Halep este campionaă la Montreal pentru a doua oară în carieră, după ce a învins-o pe Sloane Stephens în finală cu 7-6, 3-6, 6-4. A fost un ultim act fabulos, cu multe răsturnări de situație, poate una din cele mai frumoase partide din 2018. Românca obține al treilea titlu din acest an după Shenzhen și Roland Garros și se desprinde la aproape 2.000 de puncte în ierarhia mondială față de Caroline Wozniacki.

23:23 Simona Halep închide finala cu a patra minge de meci. Titlul l-a câștigat cu un AS.

23:18 Stephens salvează alte două mingi de meci ale Simonei pe propriul serviciu și se apropie la un game. Simona este încă în control, are nevoie doar de un game bun la serviciu pentru a câștiga al doilea titlu la Montreal.

23:12 Simona a avut minge de meci, dar a făcut dublă greșeală! Stephens a luat o gură de aer și a realizat apoi break-ul. Finala continuă: 5-3

23:02 Simona se desprinde din nou la două game-uri, 4-2. Arată că dispune de resurse nebănuite și a reușit câteva servicii foarte bune, inclusiv un punct direct câștigător. Nu trec două minute, iar Halep realizează un dublu break, 5-2, profitând de căderea adversarei, cu o dublă greșeală și o minge trimisă în banda fileului dintr-o situație ideală.

22:57 Simona este impresionantă! Părea că pierde din ritm, dar a avut o explozie și a realizat un nou break. Românca a reușit să câștige pe serviciul adversarei de la 0-40!

22:51 Se anunță un final de finală foarte încins. Stephens a restabilit egalitatea, 2-2, părând ceva mai proaspătă din punct de vedere fizic în ultimele schimburi. 

22:44 Simona ia avans, 2-0, după ce a salvat o minge de break și a închis game-ul cu o scurtă magistrală. Am avut până acum nu mai puțin de 29 de șanse de break în meci!

22:37 Simona Halep începe cu break setul decisiv. A șters cu buretele ce s-a întâmpkat în actul secund și este acum din nou la conducere.

22:30 Stephens egalează situația la seturi, după ce a câștigat actul secund cu 6-3. Am asistat la un alt game fabulos, cel care a închis setul, ambele jucătoare au punctat la impresia artistică. Avem o finală de poveste la Montreal. Sloane a fructificat a câștigat setul cu a patra minge avută la dispoziție. Simona Halep a solicitat un time-out medical, dar este cu zâmbetul pe buze.

22:16 Sloane menține un break avans, 4-2, deși Simona a avut două șanse pentru a restabili egalitatea. Suporterii români din tribune nu uită că în țară sunt zile agitate, își arată atașamentul față de oamenii aflați în stradă și adresează la rândul lor cuvinte „dulci” partidului aflat la Guvernare, în pauzele dintre două puncte.

22:09 Stephens a avut 3-1, Simona reușește să țină aproape de adversară după un game mai sigur la serviciu. Au fost câteva minute de joc ceva mai degajate ca intensitate, ne așteptăm însă ca nivelul să urce din nou vertiginos.

22:02 Sarabandă de break-uri și la începutul setului doi. Nicio jucătoare nu și-a câștigat serviciul în primele trei game-uri. Simona a reușit să restabilească egalitatea, dar apoi și-a cedat din nou serviciul, ultimul punct fiind, de fapt, o dublă greșeală, 1-2.

21:58 Setul secund a început cu break pentru Sloane Stephens. Efortul depus de Simona la sfârșitul primului set a fost vizibil în primele schimburi ale actului secund.

21:53 Simona câștigă setul după un adevărat thriller în tie-break. Sloane a avut 5-1, Halep a fost cu nervii întinși la maximum, dar a rezistat eroic. A salvat alte două mingi de set ale adversarei și a închis setul cu patru puncte consecutive: 8-6. Tribunele sunt în extaz, am avut, probabil, unul din cele mai frumoase seturi din acest an la feminin, cu multe răsturnări de situație. Primul set a durat o oră și 10 minute.

21:41 Avem tie-break în primul set. Simona Halep a muncit din greu pentru a restabili egalitatea, reușind să anuleze și două mingi de set ale adversarei. Schimburile de mingi ridică publicul în picioare, avem o finală foarte valoroasă din punct de vedere al calității, al jocului prestat de Simona și Sloane. Fanii români au savurat din plin ultimul game câștigat de Halep.

21:36 Halep încearcă să apese pe accelerație, dar nu poate menține același ritm de agresivitate în timpul schimburilor mai lungi, iar Stephens începe să le câștige. Amerianca a trecut în avantaj, 6-5. Nivelul de joc este foarte ridicat.

21:29 Se înmulțesc break-urule, 3-3. Scorul este 5-5 pe „tabelă”, după ce Stephens a speculat la maximum un joc la serviciu mai ezitant al Simonei.

21:25 Break Simona Halep. După un alt game foarte disputat, liderul mondial câștigă întâi meciul interior, apoi și cel cu Sloane Stephens. Și cu puțină șansă, Simona face un alt punct mare și rămâne la conducere, 5-4. Se pregătește să servească pentru set.

21:17 Simona pare că și-a pierdut din încredere, iar Stephens profită imediat. Avem din nou egalitate, 4-4, după ce Halep a avut minge de 5-1 în urmă cu câteva minute.

 

21:13 Numărul 3 mondial reduce diferența la un game distanță, 4-3, după ce Simona a avaut două mingi de break. Halep devine puțin nervioasă și îl cheamă pe Darren Cahill. Românca este nemulțumită după ultimele două game-uri, Cahill o „pune în dificultate”, în încercarea de a-i ridica moralul: „Nu-mi pasă dacă pierzi multe mingi. Care este scorul? Ai 4-3 și break în față”.

21:07 Sloane Stephens recuperează un break, după un game absolut superb, în care ambele jucătoare au reușit să facă spectacol. Simona a salvat două mingi de break, a câștigat și punctul meciului de până acum într-un schimb prelungit de mingi, dar până la urmă americanca a trimis o lovitură câștigătoare pentru 4-2.

21:00 Simona Halep ia o opțiune importantă pentru câștigarea primului set, după ce reușeșete și al doilea break, 4-1. Liderul mondial accelerează în raliuri și își lasă adversara fără replică.

20:50 Vine break-ul! Simona Halep preia conducerea, 2-1, iar jocul are deja un alt istoric față de finala de la Roland Garros, unde Stephens a dominat-o pe reprezentanta țării noastre în primul set. Dacă doriți să revedeți, mai jos e și un filmuleț după finala de la Paris, merită!

 

 

20:43 Finala a început la un nivel foarte ridicat, cu Sloane Stephens la serviciu, cu schimburi prelungite, cu lovituri variate. Reprezentanta Statelor Unite conduce cu 1-0. Trofeul le face cu ochiul celor două jucătoare de pe margine. Între timp, Simona a răspuns imediat cu un joc sigur la serviciu, avem egalitate, 1-1.

20:35 În drumul spre finală, Simona a cedat un singur set, chiar în primul meci cu Pavlyuchenkova. În schimb, Stephens a avut un parcurs fără greșeală, fără să fi cedat vreun set. Adversara româncei a stat cu o oră și 20 de minute mai puțin pe teren în această săptămână.

20:30 Să aruncăm o privire și asupra statisticii înaintea acestui meci, pusă la dispoziție de WTA. Simona Halep a devenit la Montreal jucătoarea cu cele mai multe victorii din acest an: 41. Ea este lider și la câștiguri financiare, cu 5,6 milioane de dolari. Românca are deja un titlu aici, în timp ce Sloane este la cea mai bună performanță prin calificarea în finală.

20:23 Au mai rămas câteva minute până când cele două jucătoare vor intra pe teren. Se joacă de la ora 13:30 în Montreal. Cu siguranță, Simona se va simți ca acasă, în tribune fiind așteptate câteva sute de români.


Simona Halep și Sloane Stephens (Statele Unite) se înfruntă duminică, de la ora 20:30, în finala turneului Premier 5 de la Montreal. Cele două jucătoare se află pentru prima dată față în față după finala de la Roland Garros, câștigată de reprezentanta României cu 3-6, 6-4, 6-1.

Sloane Stephens se gândește la revanșă după ce a pierdut finala de Grand Slam, dar și ultimele cinci confruntări directe. În urmă cu un an, Simona a învins-o pe reprezentanta Statelor Unite cu 6-2, 6-1 în semifinalele turneului de la Cincinnati. Halep a mai câștigat cu Stephens și la Washington 2017 și la Miami 2015, astfel că nu are niciun eșec în fața adversarei în meciurile jucate în America de Nord.

În finala de la Montreal, cele două jucătoare se înfruntă pentru a 9-a oară în carieră, românca având un avans consistent, 6-2.

  • Simona luptă pentru al 3-lea titlu în acest an, după cele câștigate la Shenzhen și Roland Garros,. Românca a jucat în alte două finale, la Australian Open și Roma
  • Sloane a câștigat în 2018 turneul de la Miami și a jucat în finala de la Roland Garros

„Tocmai ce am jucat cu ea în finala Roland Garros și ambele am făcut un meci bun. Am jucat foarte bine timp de un set și jumătate. Sper ca acum să joc foarte bine timp de două seturi. Voi încerca să evoluez cât de bine pot. E clar că am un joc bun, dar și ea joacă un tenis de calitate. Este incredibil să fiu într-o nouă finală. Este a treia pentru mine în acest an și sunt foarte încântată. Am lucrat mult ca să ajung aici. Voi fi foarte competitivă în finală și voi da totul. Vom vedea ce va fi.

Am jucat foarte constant și asta e foarte bine. Am întâlnit adversare puternice. Sunt mulțumită de performanțele mele. În finală voi evolua cât de bine pot. Mă duelez cu jucătoarea de pe locul unu în lume, eu sunt pe trei, și nu se presupune că voi câștiga, așa arată calculele hârtiei. Dar, voi ieși pe teren și voi da tot ce am mai bun. Normal, vreau să câștig”, a declarat Sloane Stephens înaintea partidei cu Simona Halep.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup