Simona Halep s-a calificat în prima finală a sezonului, la Doha, după o revenire de poveste în semifinala cu Elina Svitolina! Adversara din ultimul act

Redactor:
Marius Hutu
Simona Halep s-a calificat în prima finală a sezonului, la Doha, după o revenire de poveste în semifinala cu Elina Svitolina! Adversara din ultimul act
  • Publicat:
  • Actualizat:

Angelique Kerber – Elise Mertens 4-6, 6-2. 1-6, în meciul în care decide adversara din finală.

  • *** Elise Mertens, prima în avantaj. Belgianca a făcut break-ul, a avut, la un moment dat, minge de 5-1 în primul set, dar Kerber a revenit în stilul Simonei. 3-4 acum, cu serva la nemțoaică.
  • *** SET MERTENS! Belgianca pune presiune pe serviciul adversarei la 5-4, Kerber face două greșeli neforțate consecutive, iar numărul 21 WTA câștigă prima manșă, scor 6-4!
  • *** Kerber preia controlul în setul al doilea. Nemțoaica se apără bine în câteva puncte, profită de un moment de neatenție al lui Elise, iar asta se traduce printr-un 3-2 și serviciul pe tabelă.
  • *** SET-SET! Kerber își ridică nivelul, Mertens scade puțin, iar germanca face al doilea break al setului și împinge semifinala în decisiv: 6-2, după doar 31 de minute. Mertens deschide cu serviciul ultima manșă.
  • *** BREAK MERTENS. Belgianca e prima care rupe echilibrul în decisiv, după un game foarte solid pe serviciul adversarei. 3-1 pentru Elise, care se află în fața unui game teribil de important care, odată câștigat, îi va oferi un avantaj imens.
  • *** GAME MERTENS. Elise găsește calea, cu un lob superb, și devine favorită uriașă la calificarea în finala de la Doha.
    *** GAME, SET ȘI MECI MERTENS! Elise și-a păstrat calmul și s-a calificat în finala de la Doha, unde va sta pentru a treia oară față în față cu Simona Halep.

Simona Halep traversează o formă foarte bună în aceste zile, iar acest lucru s-a văzut și în partida cu Elina Svitolina, devenită una dintre principalele rivale în circuitul WTA. După două victorii senzaționale în Fed Cup la Ostrava, jucătoarea nr. 1 din România a realizat un meci și mai bun în compania sportivei din Ucraina. Cel mai bun joc din 2019!

Prima semifinală a fost de un nivel foarte ridicat, ambele jucătoare având în arsenal o gamă largă de lovituri spectaculoase, rămase uneori fără replică în terenul advers. Simona a avut un psihic de fier, care a ieșit în evidență în cel mai dificil moment al jocului, în setul trei, la 1-4 și trei mingi de break pentru Svitolina. Fără a-i tremura mâna sau picioarele, Halep a lovit mingea cu foarte mută hotărâre, iar în cele din urmă a întors meciul. Momentul psihologic s-a consumat atunci, iar Simona l-a speculat apoi la maximum în următoarele patru game-uri, pe care le-a controlat cu stil.

CUM A DECURS PARTIDA HALEP – SVITOLINA

â–º MECI, Simona Halep! Românca își desăvârșește opera cu un alt game solid, câștigat la 15 pe propriul serviciu, scor 6-4. Românca a avut o revenire spectaculoasă și s-a calificat în prima finală a sezonului

â–º BREAK, Halep! Simona i-a făcut câteva cadouri adversarei în game-ul nouă al setului decisiv, în special la 30-0 și cu tot terenul în față, dar și în aceste condiții a deținut controlul total și a câștigat al patrulea game la rând. Ea va servi acum pentru calificarea în finală, 5-4.

â–º Simona Halep restabilește egalitatea în setul decisiv, 4-4, după ce a fost în mare dificultate. Suporterii români exultă în tribune.

â–º BREAK, Simona! Reprezentanta României și-a recuperat game-ul cedat la începutul setului. Revenirea a fost anunțată din game-ul precedent, Halep a fructificat la maximum momentul psihologic, 3-4.

â–º Simona Halep întră în posesia celui mai spectaculos game al meciului, în care ambele jucătoare au realizat multe puncte câștigătoare. Svitolina a avut trei șanse de break, dar românca a lovit mingea cu mult sânge rece, scor 2-4. Game-ul a durat mai bine de 10 minute.

â–º Aflată într-o cursă de urmărire, Simona sparge gheața în setul trei, 1-3. Halep are doar un break de recuperat, corabia încă poate fi redresată, mai ales că arată că este dispusă la efort susținut.

â–º BREAK, Svitolina! Simona greșește din cel în ce mai mult, Svitolina este în urcare din toate punctele de vedere, joc, psihic, astfel că realizează break-ul. Mai mult, reușește desprinderea, 3-0

â–º Simona a intrat în setul trei mai agresivă, dar pentru moment Svitolina a părut mai inspirată și a deschis cu un game câștigat la serviciu, 0-1

â–º SET, Svitolina! Până la urmă, setul secund a avut o desfășurare identică cu primul, dar de această dată cu Elina în postura învingătoarei. Svitolina a încheiat cu break, profitând și de greșelile neforțate ale Simonei, care a încercat să încheie mai rapid punctele. Scor 3-6

â–º Simona a atacat în ultimele minute, a încercat să speculeze minusurile ucrainencei, dar Svitolina a rezistat eroic în defensivă și menține break-ul avans, 3-5

â–º Disputa dintre Halep și Svitolina a devenit tot mai pasionantă, mai încinsă, mai tensionată. Simona încearcă să-și recupereze break-ul și să evite un set decisiv. Elina rezistă deocamdată, 3-4

â–º Simona a avut câteva minute de joc ceva mai agitate, Svitolina a deținut controlul, dar a devenit mai agresivă și a reușit să întrerupă seria de trei game-uri a adversarei, 2-3.

â–º BREAK, Svitolina! Simona arată primele slăbiciuni în această semifinală, iar jucătoarae din Ucraina profită. Cu un plus de forță în lovituri, dar și de încredere în ultimele schimburi, Svitolina preia conducerea în setul doi, 1-2

â–º Simona intră cu dreptul și în setul doi, 1-0. Svitolina nu prea reușeșete deocamdată să atace primul serviciu al româncei și adună greșeli neforțate.

â–º Statistica primului set:

â–º SET, Simona Halep! De 38 de minute a avut nevoie principala favorită a turneului pentru a-și trece în cont primul set. Simona a încheiat socotelile la a treia șansă de break în game-ul nouă, dar a primit un mic „ajutor” și din partea adversarei. Elina Svitolina nu a rezistat presiunii și a comis o dublă greșeală la minge de set pentru Halep: scor 6-3

â–º Simona ajunge la un game distanță de câștigarea primului set, 5-3. Atunci când pune în teren primul serviciu, românca este dominantă. A câștigat 85% din punctele jucate cu primul serviciu. În game-ul opt a servit și primul AS.

â–º Halep arată destul de conectată la joc și iese cu bine dintr-un alt game destul de complicat. Svitolina a condus cu 30-0 la primire, dar Simona a „sunat” revenirea cu un alt rever la care adversara nu a avut replică.

â–º Simona își conservă break-ul câștigat mai devreme cu un game la zero, 3-1. Românca începe să-și domine adversara din toate punctele de vedere.

â–º BREAK, Halep! Simona pare dispusă să alerge foarte mult și azi, iar asta a dovedit-o în game-ul trei al meciului. Ea a revenit din nou din spate, de la 15-40, reușind să câștige patru puncte la rând. Ucrainencei nu i-a mai intrat primul serviciu, iar românca a trecut la atac. Toate schimburile mai lungi au fost adjudecate.

â–º Simona restabilește egalitatea după un game extrem de disputat. Românca a salvat o minge de break cu primul serviciul, apoi a închis game-ul cu o lovitură fără replică pentru Elina, un rever în lung de linie.

â–º Reprezentanta României are un început ezitant, cu patru greșeli neforțate, motiv pentru care Svitolina a început cu un game câștigat fără mari emoții. Se anunță însă un joc destul de interesant.

â–º Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe teren și au început încălzirea. Prima semifinală a turneului de la Doha va debuta în câteva momente. Primul serviciul îi aparține Elinei Svitolina.


Simona Halep are șansa de a juca prima finală a sezonului, în turneul de la Doha, dar mai are un hop de trecut, meciul cu Elina Svitolina. Prima semifinală a turneului din Qatar este programată începând cu ora 15:30.

Jucătoarea din Ucraina, clasată pe locul 7 mondial la începutul săptămânii, conduce cu 4-2 la întâlnirile directe, după ce a reușit să se impună în ultimele trei partide. O singură partidă dintre cele două jucătoare a avut nevoie de trei seturi pentru a fi stabilită învingătoarea, la Roma în 2017.

Simona Halep vine după câteva zile solicitante. După marile victorii din Fed Cup, reprezentanta Românieri a avut serios de tras și în meciul din sferturile de finală cu Julia Goerges, decis după două seturi câștigate în tie-break.

Suntem amândouă puternice pe picioare. Alergăm bine și lovim mingea destul de bine. Suntem în top și cred că toate suntem la un nivel înalt așa că mentalul cred că va face diferența”, a declarat Simona Halep înaintea acestei partide.

Câștigătoarea dintre Simona Halep și Elina Svitolina va evolua în finala de sâmbătă cu Angelique Kerber sau Elise Mertens

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…