Halep - Konta 6-3, 6-7, 2-6. S-a sfârşit visul american. Britanica o trimite pe Simona acasă, după o revenire spectaculoasă

29 mar 2017 30276 afişări Tenis
Halep - Konta 6-3, 6-7, 2-6. S-a sfârşit visul american. Britanica o trimite pe Simona acasă, după o revenire spectaculoasă
  • Simona Halep părea într-o formă de zile mari la Miami, dar totul s-a năruit în al doilea set al partidei contra Johannei Konta. Încurajată de antrenorul său care i-a spus că e primul turneu la care se prezintă la capacitate maximă, românca a dezamăgit din nou şi a pierdut, scor 6-3, 7-6, 6-2. Lipsa de rezultate continuă pentru Simona, care mai are de muncit pentru a redeveni jucătoarea din zilele ei bune.

22:39 Minge de meci pentru Konta la scorul de 40-30. Game, set şi meci pentru Johanna Konta, 6-3,  6-7, 2-6.


22:35 Încă o minge de break pentru Konta :( Din fericire Simona salvează, dar jucătoarea noastră pare că nu face decât să amâne victoria adversarei sale. Break pentru Konta care duce scorul la 5-2, având două break-uri avans. Britanica va servi pentru câştigarea meciului.


22:30 Konta are 30-0 iar re-break-ul pare un vis frumos pentru Simona. 40-15 iar Konta are două mingi de 4-2. Game pentru britanică iar Simona e pe marginea prăpastiei în acest moment.


22:23 Halep e din nou sigură pe ea la serviciu, 30-15 pentru româncă. Konta revine şi are minge de break! Din păcate Simona cedează iar britanica a preluat conducerea partidei.


22:21 Konta face 40-30 cu o nouă scurtă la fileu. Simona a ratat o ocazie bună de a se apropia de break. Britanica egalează la 2 iar Halep nu are voie să-şi piardă serviciul.


22:16 Game alb pentru Simona, 2-1 pentru jucătoarea noastră care are nevoie de un break pentru a se desprinde în decisiv.


22:13 Konta îşi adjudecă şi ea serviciul, 1-1 în debutul setului decisiv.


22:10 Simona va servi prima în setul decisiv. Se joacă deja de două ore la Miami. Trei mingi de break pentru Konta în primul game. Halep le salvează pe toate şi duce scorul la 40-40. Game pentru româncă, cu multe emoţii, dar jucătoarea noastră îşi face serviciul în cele din urmă.


22:01 1-1 în tie-break după primele două servicii. 2-2, Simona a făcut o dublă greşeală dar a recuperat pe serviciul adversarei. A doua dublă greşeală în tie-break, a şaptea în total, pentru Halep. 3-3 în acest moment. Out Konta, se cere challenge, dar se vede la reluare că mingea a fost mult afară. 5-3 Simona, iar Konta nu pare că mai are suflu să ducă meciul în decisiv. Halep greşeşte inexplicabil şi avem din nou egalitate, 5-5. Minge de set pentru Konta, dar britanica trimite în out şi avem egalitate la 6. Konta are minge de set peste minge de set, dar Simona nu cedează. Game şi set pentru Konta şi vom avea set decisiv la Miami.


21:47 Halep câştigă fără problemă ultimul game al setului secund şi vom avea tie-break.


21:45 Konta serveşte pentru 6-5 în setul al doilea. 30-40 iar Simona are minge de break într-un moment crucial. Halep trimite afară şi pierde şansa de a face 6-5. Acum e rândul adversarei sale să aibe minge de 6-5. Game pentru Konta, care poate câştiga setul în cazul unui break pe serviciul Simonei.


21:39 Konta nu cedează şi egalează la 30. Simona e la două mingi de semifinală. Britanica are minge de break! Halep anulează mingea de break cu un lob superb peste Konta, 40-40. Dublă greşeală pentru Halep iar Konta are o nouă minge de break. Konta forţează şi trimite afară, egalitate la 40. Halep trimite din nou afară şi Konta are minge de break, a treia pe acest serivicu. Break pentru britanică în cele din urmă, şi avem egalitate la 5 în setul al doilea.


21:30 A cincea dublă greşeală pentru Konta, iar Halep e la două puncte de break! Britanica anulează prima minge, 40-30. Break Simona! Românca va servi pentru câştigarea partidei.


21:27 30-30 pe serivicul Simonei. Konta trimite în out iar Halep are minge de 4-4. Românca trimite în fileu returul adversarei sale şi avem din nou egalitate. Punct superb între cele două jucătoare! Konta a trimis o scurtă salvată de Halep dar britanica şi-a adjudecat punctul cu un lob de zile mari. Minge de break pe serviciul Simonei. Halep anulează mingea de break şi e din nou 40-40. Încă o minge de break pentru britanică, dar Simona salvează şi de această dată. Halep nu se lasă şi trece în avantaj, minge de 4-4. Românca reia în fileu şi din păcate avem iar egalitate la 40. Ace pentru Simona care are din nou avantaj. Game pentru Halep în cele din urmă! 4-4 iar Konta e nevoită să-şi facă serviciul.


21:17 Konta e sub presiune în acest moment iar Simona poate profita şi poate trece la conducerea setului. Din tribune se aude "Haide Simona!". 4-3 pentru Konta în cele din urmă iar Halep se vede din nou condusă.


21:11 Halep începe bine game-ul şi conduce cu 30-0. 40-15, două şanse de 3-3 pentru Simona. Dublă greşeală pentru Halep care mai are o minge de game. Retur bun pentru Konta care duce scorul la 40-40. Game pentru Simona care egalează după ce a fost condusă cu 3-0.


21:07 Două şanse de break pentru Halep la 3-1. Konta salvează prima minge. Break Simona Halep, 3-2! Românca pare că s-a trezit după începutul furtunos al britanicii.


21:02 Simona, wake up! Minge de break pentru Konta la 3-0 în setul al doilea. Halep duce scorul la 40-40 dar jocul româncei lasă mult de dorit în acest set.


20:58 3-0 pentru Konta care e mult mai montată după pierderea primului set. Halep e fără reacţie în acest act secund şi deja se conturează un set decisiv.


20:56 Konta începe în forţă acest al doilea set şi va avea minge de break pentru 2-0. Break pentru britanică care obţine două game-uri consecutive. Simona pare că a intrat mai relaxată după primul set.


20:49  Game şi set pentru Halep!  Românca a dominat primul set al partidei şi conduce cu 1-0 după 40 de minute.


20:44 30-30 după ce Konta a avut 30-0. Simona e la două puncte de câştigarea primul set. Dublă greşeală pentru britanică iar Halep va avea prima minge de set a partidei! Punct superb adjudecat din păcate de Konta care a forţat pentru a nu-şi ceda serviciul şi implicit setul. Încă o minge de set pentru Simona! Britanica salvează din nou şi avem iar egalitate la 40. Game pentru Konta care duce scorul vla 5-3, dar Simona va servi pentru 6-3!


20:39 Britanica egalează la 30 după ce Simona a avut 30-0. Halep reuşeşte primul ei ace şi va avea o minge de 5-2. Konta anulează mingea de game a Simonei şi aveam din nou egalitate, de această dată la 40. Konta îşi trece în cont prima minge de break, dar Halep îi anulează şansa de 4-3. Game pentru Simona care va putea să-şi adjudece primul set cu un break.


20:31 Halep nu o lasă pe Konta să-şi facă serviciul şi egalează la 40. Britanica reuşeşte în cele din urmă să reducă diferenţa la 4-2 în acest prim set. Jucătoarea noastră va servi pentru 5-2.


20:26 40-15, minge de 4-1 pentru Halep, românca a servit din nou fără emoţii. Dublă greşeală pentru Simona, iar Konta se apropie la 40-30. Halep trimite în fileu şi avem pentru prima oara egalitate la 40 în acest meci. Halep îşi face serviciul în cele din urmă şi duce scorul la 4-1 în primul set.


20:21 Konta a reuşit să  bifeze prima dublă greşeală a acestui meci. 30-40 iar Halep va avea prima minge de break! Încă o dublă greşeală din partea lui Konta iar Simona reuşeşte break-ul. 3-1 în primul set pentru jucătoarea noastră care se poate desprinde acum la 4-1.


20:16 Halep serveşte din nou fără greşeală şi duce scorul la 2-1. Sperăm la un break din partea Simonei în game-ul al patrulea.


20:13 Konta serveşte fără greşeală şi câştigă la zero al doilea game. Nu avem break după primele două servicii.


20:10 Halep îşi face serviciul şi porneşte cu dreptul. 1-0 pentru Simona

 


20:08 Simona serveşte în game-ul de debut al partidei! 


Fix acum 20 de ani, Martina Hingis câştiga turneul de la Miami, la numai 16 ani! Datorită triumfului din Statele Unite, elveţiana a urcat pe primul loc în clasamentul WTA, devenind cea mai tânără jucătoare din istorie care ocupă această poziţie.


Simona Halep, locul 5 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, marţi dimineaţă, după ce a învins-o pe australianca Samantha Stosur, scor 6-4, 5-2. După această victorie, românca va juca în semifinale cu britanica Johanna Konta, locul 11 WTA, miercuri seară, la ora 20:10, live pe Digisport şi live blog pe www.prosport.ro.

Simona Halep şi Johanna Konta au mai jucat o dată la turneul de la Wuhan în 2015, în optimile de finală, când britanica a reuşit să se impună cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5.

Dacă va câştiga meciul cu Johanna Konta, Simona Halep va juca în semifinale cu învingătoarea din partida Angelique Kerber – Venus Williams.

Articol scris de Elena RADU

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.