România s-a calificat în semifinalele Fed Cup! Victorie uriaşă în faţa deţinătoarei trofeului: Begu şi Niculescu au luptat, au câştigat şi au declanşat hora bucuriei. Cehia - România 2-3, la Ostrava | VIDEO

10 feb 2019 59679 afişări Tenis
România s-a calificat în semifinalele Fed Cup! Victorie uriaşă în faţa deţinătoarei trofeului: Begu şi Niculescu au luptat, au câştigat şi au declanşat hora bucuriei. Cehia - România 2-3, la Ostrava | VIDEO
 • România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, după o victorie memorabilă a perechii Irina Begu / Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova,în setul decisiv al meciului al cincilea, de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4. Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.
 • România elimină deţinătoarea trofeului, Cehia, cu scorul general de 3-2, administrându-i prima înfrângere în Ostravar Arena începând din 2011 - anul care marchează startul dominaţiei Cehiei în competiţia pe naţiuni a tenisului feminin.
 • Simona Halep a dus echipa României în avantaj, 2-1 la general în confruntarea din turul 1 al Grupei Mondiale Fed Cup, cu Cehia, după primul meci al zilei a doua de întrecere. Constănţeanca a învins-o pentru a şaptea oară în carieră pe Pliskova, ducând echipa lui Florin Segărceanu la o victorie distanţă de o calificare istorică în semifinalele competiţiei pe naţiuni din tenisul feminin.
 • Karolina Pliskova (5 WTA) - Simona Halep (3 WTA)4-6, 7-5, 4-6, după 2 ore 37 minute. Cel mai tare meci al weekendului Fed Cup s-a ridicat întocmai la nivelul aşteptărilor: s-a jucat tare, pe contre, s-au reuşit 50 lovituri câştigătoare, au fost răsturnări de scor demne de vacarmul din Ostravar Arena, în care fanii români au reuşit să îi acopere pe cehi, iar forţa fizică şi superioritatea în acoperirea terenului au tranşat până la urmă duelul în favoarea Simonei.
 • Katerina Siniakova a ţinut deţinătoarea trofeului în cursa pentru semifinale, cu o evoluţie mult îmbunătăţită faţă de duelul cu Simona Halep, de sâmbătă, învingând-o pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-4, 6-2, în 86 de minute.
 • Monica Niculescu şi Irina Begu au luptat fantastic, revenind după pierderea primului set pentru a se impune, graţie celui de-al treilea break, în setul decisiv, după 2 ore şi 53 de minute de luptă.
 • Prima reacţie a Simonei Halep după victoria importantă în faţa Pliskovei e AICI.
 • În semifinale, România va înfrunta echipa Franţei

 

VICTORIE PENTRU ROMÂNIA!  Begu şi Niculescu înving cele mai bune două jucătoare de dublu din lume şi aduc cea mai mare performanţă în Fed Cup în actualul format competiţional. VIDEO MOMENTUL ÎN CARE ROMÂNIA OBŢINE CALIFICAREA ÎN SEMIFINALELE FED CUP

 

► Loja României este în picioare. Se face 30-0, după un raliu de 15 lovituri, închis cu mingea prea largă  de cehoaice. Krejcikova observă un out nesesizat de arbitrii şi obţine un punct pentru Cehia. Irina serveşte la teu, iar Monica îi strigă las-o! după retur. 

BREAK, România!  Niculescu şi Begu răspund cu break la zero! Irina va servi, după pauză, pentru calificarea în semifinale!

BREAK, CEHIA! După o tentativă ratată de passing cu minge tăiată, Monica Niculescu găsesşte un serviciu nereturnabil. Krejcikova obţine însă două mingi de break cu o minge pe centru, trimisă între Irina şi Monica. Siniakova găseşte o diagonală ideală, care prinde milimetric tuşa - lucru constantat după un Challenge prompt. Arbitra le oferă imediar punctul cehoaicelor şi este 4-4.

► Begu îşi apără lansarea: avem emoţii la o minge care pare că iese în out, dar care le revine româncelor deoarece a fost atinsă de Siniakova. Begu punctează apoi cu passing în colţul terenului, iar conturile sunt închise de un serviciu la teu al Irinei.

► Cehoaicele nu mai iau deciziile cu aceeaşi luciditate: Siniakova ratează un lob, mingea de raliu ratează ţinta, dar Irina Begu greşeşte la rândul ei voleul la prima minge de game. Krejcikova taxează în lung de linie serviciul doi al Monicăi, profitând de culoarul creat de plecare Irinei de pe poziţie şi forţează egalitatea, dar Cehia nu beneficiază de minge de break. Irina lasă frâu liber emoţiilor,  după punctul de 3-1.

BREAK, România!  Încă un break pentru Monica Niculescu şi Irina Begu! 2-1 pentru tricolore, după un game în care reţinem un retur încântător al Monicăi şi finalizarea de la ultimul punct, pe centrul terenului.

REBREAK, CEHIA! Begu şi Niculescu cedează rapid avantajul, după un game doi dur. Remarcăm o scurtă amortizată ca la manual de Monica, două mingi de break salvate, dar şi clipa de inspiraţie, din final, a Siniakovei. 1-1

BREAK, România!  Siniakova serveşte prima în decisiv, dar Monica Niculescu este vedeta game-ului, intervenind inspirat la fileu. Break la zero pentru tricolore, iar Simona Halep este în picioare! Reprezentantele Cehiei au avut doar o minge de break în întreg setul doi.

► SET, ROMÂNIA! Şi meciul decisiv are parte de set decisiv!  Krejcikova a plecat la vestiare.

Irina Begu serveşte la 5-4 pentru a împinge meciul de dublu în decisiv. Nu se va juca super-tiebreak, ci un set întreg. primul punct revine Cehiei, însă Irina forţează greşeala la retur a Barborei. Tot ea pune scurtă imparabilă de 30-15, iar Niculescu intervine providenţial în duelul de rever în diagonală Begu - Krejcikova. Irina comite dublă greşeală pe prima minge de set, dar Monica pune punct manşei cu voleu câştigător din buza fileului.

► Monica insistă pe centrul terenului în primul punct, apoi finalizează în exterior. Krejcikova ratează cu dreapta, apoi româncele ajung la mingi de game după un raliu de 18 lovituri dominat la fileu. Monica serveşte bine la 40-30, iar Irina trimite tare, decisiv. 5-3 în setul doi, la borna o oră 50 minute de joc.

► Begu, la avantaj, apoi Siniakova îşi apără lansarea, pentru 3-4. Katerina dă semne de oboseală fizică.

► Siniakova explodează după o minge îngropată în fileu, însă se revanşează imediat în faţa colegei sale, cu un drop-shot decisiv. Krejcikova comite dublă greşeală, dar la 30-30 serveşte bine cu al doilea, iar Siniakova intervine prompt la fileu, pentru a aduce minge de game. Monica forţează egalitatea, cu un retur-slice de forehand din care Krejcikova nu înţelege nimic. Siniakova, lipită de fileu, face voleu decisiv, în unghi scurt, în duelul cu Begu, dar Niculescu dă din nou retur decisiv. Siniakova pune voleul decisiv din nou, scurt, iar Krejcikova serveşte la teu, apoi schimbă duelul spre Begu, finalizându-şi astfel game-ul, pentru 2-3.

► Monica Niculescu se încurcă în game-ul de serviciu, la 40-15, însă finalizează cu dreapta sa marcă-înregistrată, pentru 3-1.

BREAK, România - urmat de hold. Monica Niculescu este extrem de determinată şi are un rol decisiv în primul game al setului doi, pe serva Krejcikovei. Begu confirmă pe lansare, la 15.

► TIEBREAK, 7-2 pentru Cehia, după 70 de minute: Irina Begu are o şansă în punctul doi al tiebreak-ului, însă passing-ul său nu trece fileul. Siniakova ne ajută cu un voleu la intercepţie ratat, care aduce României primul mini-break, pentru 2-1. Niculescu joacă de una singură un raliu de 14 lovituri şi încheie în fileu, cedând imediat avantajul abia luat. Cehoaicele schimbă terenul la 4-2. Până la final, se adună şase puncte câştiate la rând de Siniakova şi Krejcikova.

► Siniakova se apără disperat şi obţine un punct crucial la 5-6, 30-30, pe serviciu. Un serviciu bun al Katerinei, urmat de smash pe centru al Krejcikovei, duc primul set în tiebreak. Begu şi Niculescu au fost la două mingi de câştigarea primului set.

► "Luptăm şi câştigăm!" se aude tare de tot fanii români sunt în prim-planul camerelor tv, în timp ce Monica închide tura pe lansare cu o lovitură de trecere impresionantă.

REBREAK, România. Krejcikova serveşte pentru set, dar deschide cu două servicii care ratează cu mult careul. Dubla greşeală este urmată de un smash apăsat al Siniakovei, punct făcut cu mingea în picioarele adversarei de Monica şi ratare în lung de linie a Irinei. Monica obţine minge de rebreak cu o lovitură spre corpul Siniakovei, iar Krejcikova ratează ţinta, româncele obţinând astfel break-ul

BREAK, Cehia. La 30-30, Niculescu are o intervenţie promptă la fileu, aducând minge de game pentru România. Mai stăpâne pe fileu, Siniakova şi Krejcikova obţin minge de break, iar Katerina loveşte decisiv un retur în lung de linie de 110 km/h, pentru 5-4.

REBREAK, România. Serviciul Siniakovei este, din nou, sursă de emoţii pentru Cehia. Begu se mobilizează bine de pe linia de fund a terenului, Niculescu punctează decisiv cu o minge în picioarele Krejcikovei pentru 0-40. Begu ratează de puţin pe linia de fund a terenului, apoi Siniakova parează cu serviciul. A treia minge de break dispare, când mingea lui Begu ajunge în fileu. Un retur lung al Irinei ne aduce a patra minge de break, iar de această dată, Krejcikova este imprecisă la fileu.

BREAK, Cehia. Monica Niculescu suferă din cauza execuţiilor ratate cu serviciul, oferă minge de break cu dublă greşeală, iar o execuţie în fileu a Irinei Begu oferă break-ul echipei din Cehia.

► Primă tură albă pe lansare îi aparţine Barborei Krejcikova, iar Monica Niculescu îşi trimite racheta în aer. Fanii români se fac din nou auziţi în Ostravar Arena, din Ostrava, alternând între "Ro-mâ-ni-a!, Ro-mâ-ni-a!" şi celebrul "Luptăm şi câştigăm!"

► Cu două duble greşeli în game, Irina Begu are parte de un game complicat pe serviciu, împins de cehoaice la egalitate. Monica închide socotelile, cu o lovitură de rever care le păcăleşte pe adversare. 28 de minute scurse, pentru cinci game-uri.

► Siniakova îşi începe evoluţia la serviciu cu dublă greşeală, însă reflexele colegei sale la fileu aduc rapid scor egal, 15-15. Un lob înalt al Irinei Begu a creat o bună oportunitate pentru echipa noastră, fructificată cu scurtă de Monica - pentru dublu break-point. Monica a avut în rachetă mingea de 3-1, însă a trimis moale între cele două cehoaice, iar replica a venit imparabil, pentru egalitate. Monica ratează timing-ul la un smash care aterizează în fileu, dar Siniakova nu face faţă, de două ori la rând, pe linia de fund a terenului, oferind o nouă minge de break echipei tricolore. Game-ul se transformă în maraton, depăşind şase minute de joc. Krejcikova are două intervenţii extrem de sigure la fileu şi pune pe tabelă al doilea game în dreptul echipei sale.

► Siniakova câştigă primul punct pe serviciul Monicăi, românca răspunde cu o lansare imparabilă, iar în punctul trei vedem clar cum Monica i se alătură extrem de rapid Irinei la fileu. Cehoaicele au de două ori şansă cu fileul, ajungând la minge de break. Monica salvează, găsing culoarul pe centrul terenului între Siniakova şi Krejcikova, pentru o primă egalitate.Fileul trimite în out următorul retur al Barborei Krejcikova, iar Niculescu obţine game-ul, după ce mingea sa liftată o încurcă de Siniakova.

► România câştigă un prim punct pe retur, în game-ul pe lansarea Krejcikovei, după o intervenţie de felină a Monicăi în dialogul Barborei cu Irina, din spatele terenului. Siniakova o imităpe Monica, intervenind în forţă la plasă, trimiţând spre corpul slătinencei. Eficientă la voleu, Siniakova contribuie decisiv la egalarea scorului, 1-1

► Irina Begu deschide partida la serviciu. Primele două puncte sunt câştigate de cehoaice, dar Monica intervine apoi bine la fileu secondată bine de pe linia de fund a terenului de Irina. Begu închide game-ul la 30, cu un serviciu nereturnabil.

► Katerina Siniakova este zâmbitoare, chiar dacă a revenit pe teren la scurt timp după victoria de la simplu.

► Simona Halep a explicat pentru DigiSport de ce nu intră la dublu: "În acest moment, asta este cea mai bună echipă de dublu pe care o avem!" Trebuie să ne aducem aminte că, în 2018, la Australian Open, Begu şi Niculescu au jucat o semifinală la dublu, iar Monica are şi o finală de Grand Slam în această probă, la Wimbledon. Hai, România!

►DUBLU DECISIV: o singură echipă, Spania, a mai reuşit să împingă Cehia în meciul cinci la Ostrava de la startul dominaţiei acestei naţiuni în Fed Cup. Deţinătoarea trofeului porneşte ca favorită pe hârtie în acest meci: Monica Niculescu şi Irina Begu, campioane la Hua Hin în 2019, le înfruntă pe sportivele care au triumfat împreună, la dublu feminin, la Roland Garros şi Wimbledon 2018.

VICTORIE KATERINA SINIAKOVA  Duelul Cehia - România se decide la dublu, după ce Siniakova a învins-o destul de clar pe Mihaela Buzărnescu, speculând la maximum slăbiciunile şi lipsa de încredere a tricolorei. Cu 13-7 raportul loviturilor câştigătoare, 26-21 la greşeli neforţate şi peste 20 de procente în plus la frecvenţa primei mingi Siniakova a ţinut în viaţă deţinătoarei trofeului.

DUBLU BREAK SINIAKOVA  Mihaela Buzărnescu face un nou game slab la serviciu, legând dublele greşeli şi încheind cu o minge ratată cu mult. Siniakova va servi pentru victorie şi pentru a împinge duelul într-un meci cinci decisiv.

► Buzărnescu găseşte un serviciu în exterior nereturnabil pentru a închide tura pe lansare. Florin Segărceanu este îngândurat, îi explică jucătoarei câte ceva, în timp ce nevoia unui declic devine din ce în ce mai evidentă în faţa unei jucătoare foarte motivată, iute pe picioare şi foarte bine conectată emoţional la joc.

► Mihaela ratează o şansă importantă de a face rebreak-ul. Siniakova arată că are soluţii şi în defensivă, cu slice, iar pentru româncă, nici reverul, nici forehandul nu sunt sută la sută de încredere.

BREAK SINIAKOVA. Seria greşelilor Mihaelei Buzărnescu devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Katerina ajunge la scurta pusă de Miki, iar românca nu poate pune racheta coret în faţa mingii. Break la 15 pentru sportiva de pe locul 44 WTA, şi ea cu un palmares destul de modest în 2019 - cinci înfrângeri la simplu şi doar două victorii în calificările de la Sydney.

SET SINIAKOVA, 6-4.Siniakova îşi continuă demonstraţia ofensivă, iar Mihaela aleargă şi aleargă, fără a găsi soluţia. În Ostravar Arena nu se mai aud spectatorii români, iar cehii au fost puţin luaţi de val, intervenind chiar şi în timpul punctului. O jucătoare de nerecunoscut faţă de ziua de sâmbătă, cu un  raport de 11-2 la loviturile câştigătoare în faţa lui Miki, 16-9 la greşelile neforţate.

Katerina punctează şi cu dreapta, şi cu reverul, echilibrat, într-un prim set de 42 de minute în care frecvenţa primei mingi a Mihaelei Buzărnescu a fost la doar 48% conform statisticii de pe site-ul oficial al competiţiei.

► Mihaela Buzărnescu rupe seria Siniakovei, lăsând în urmă un game presărat cu erori. Katerina a fost la două puncte de câştigarea primului set.

► După 13 puncte adjudecate la rând, Siniakova vrea prea multe de la o scurtă şi cedează în fine în faţa Mihaelei. Buzărnescu prinde curaj, prelungeşte schimbul de mingi şi împinge game-ul la egalitate. Bucureşteanca loveşte de două ori agresiv cu forehandul, schimbând colţul atacului - pentru minge de break, dar Siniakova replică lung şi apără când Buzărnescu trimite în fileu. Siniakova face atletism pe teren, nu renunţă şi obţine un punct nesperat, după un schimb dominat de Mihaela, dar în care Buzărnescu nu a executat un voleu prea reuşit.  Siniakova se distanţează la 5-3 pe tabelă.

BREAK SINIAKOVA. 10 puncte câştigate la rând de Siniakova. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani a prins-o în capcană pe Mihaela Buzărnescu şi o pasează ca la antrenament pentru un break la zero.

► Siniakova reuşeşte şi ea o serie de trei game-uri câştigate, după e îşi etalează abilităţile la scurtă. 3-3

► Buzărnescu o împinge pe Siniakova în zona frustrării: salvează două mingi de break, după ce #1 al probei de dublu a atras-o pe Mihaela în cursă, la fileu. Totuşi, Katerina găseşte un retur aspru, iar Mihaela îngroapă mingea în fileu, pentru a ceda la rândul său break.

START IDEAL PENTRU MIHAELA BUZĂRNESCU:   Românca evoluează sigur în spatele serviciului şi, în plus, fructifică prima minge de break a meciului, după ce sportiva din Cehia ratează, la egalitate, patru servicii la rând, rezultând astfel două duble greşeli consecutive.

► Petr Pala nu schimbă planul iniţial: Katerina Siniakova intră pentru duelul cu Mihaela Buzărnescu. Românca are primul serviciu în partidă.

VICTORIE HALEP, 6-4, 5-7, 6-4! Pliskova atacă dreapta Simonei şi o lasă fără soluţii în primul punct, însă tot în spatele serviciului doi Simona dă imediat replica, preluând ea controlul cu forehandul şi finalizând cu o marjă importantă de siguranţă, pentru 15-15. Banda fileului intervine, în fine, şi în favoarea Simonei, Halep declanşează zumzăitul trompetelor cu un serviciu de 170 km/h care nu este însă validat decât cu ajutorul Ochiului de Şoim. Simona pune punct partidei, după un retur ratat de Pliskova şi strânge pumnul în semn de victorie.

► Pliskova dă tare, plat şi din colţ în colţ, dar Halep loveşte excelent cu forehandul şi, egalând la 30, se apropie la două puncte de victorie. Simona returnează bine, ajunge la minge de meci, dar tăvălugul Pliskova vine peste ea şi finalizează din apropierea fileului. Serviciul unu al Pliskovei nu intră la egalitate, dar Simona trimite prea tare returul în lung de linie, cu forehandul. Un serviciu nereturnabil o duce pe Pliskova la o lungime distanţă pe tabelă de Halep, 4-5 în decisiv.

REBREAK PLISKOVA:  Simona îi face două cadouri adversarei sale în game-ul în care serveşte pentru victorie, însă Pliskova nu poate ţine diagonala în teren. Constănţeanca oferă pe tavă două mingi de break cu o a şaptea dublă greşeală în meci şi este surprinsă cu returul spre jumătatea de rever.

DUBLU BREAK HALEP:  Deplasarea Simonei Halep face diferenţa în aceste momente, însă Pliskova găseşte resurse pentru a salva o minge de dublu break a româncei. Statică pe picioare, Pliskova trimite dincolo de culoarul de dublu cu reverul în lung de linie, dar Simona o vede pe cehoaică lipindu-se de fileu şi nu găseşte culoarul de passing, din alergare. Florin Segărceanu o aplaudă în picioare pe Simona, înaintea celui de-al treilea break-point, iar returul româncei, pe centrul terenului, în picioarele Pliskovei este suficient pentru a smulge o greşeală.

► La jumătatea setului decisiv, Pliskova a contabilizat deja 50 de greşeli neforţate. Simona vine din urmă în game-ul şase, de la 0-15 şi 15-30, face spectacol cu un forehand încărcat de efect care coboară brusc în colţul terenului Pliskovei, apoi construieşte îngrijit punctul cu reverul, pentru a se distanţa pe tabelă la 4-2

BREAK HALEP:  Pliskova găseşte resurse nebănuite în spatele liniei de fund a terenului, făcându-i punct Simonei. Românca declanşează apoi atacul mai devreme, trece în faţă pe tabelă, la 15-30, apoi îşi oferă două mingi de break capitalizând pe serviciul doi al Pliskovei. Halep rămâne cu terenul liber în faţă şi trimite precis reverul, pentru a rupe serviciul advers.

► Simona se detaşează la 30-0 după un schimb de 15 lovituri, dominat cu lovitura de dreapta şi închis cu reverul în lung de linie. Simona se vede egalată, după două greşeli consecutive cu dreapta, dar Pliskova nu poate repeta returul bun, pe centrul terenului, de la 30-15 şi Simona Halep egalează scorul decisivului, la 2.

REBREAK PLISKOVA Decisivul începe exact ca primul set, cu schimb de break-uri. Simona comite două duble greşeli, iar tribuna murmură. Nu s-a câştigat punct pe serviciu în primele două game-uri.

BREAK HALEP: Simona îşi ia o pauză lungă la vestiare, amână reluarea partidei şi câştigă break la zero, după 3 greşeli neforţate ale reprezentantei Cehiei.

SET PLISKOVA, 7-5! Simona se joacă cu şansele ei, ratează un smash şi o dreaptă din poziţie dominantă, permiţându-i Pliskovei să ajungă la egalitate şi două mingi de victoria în setul doi. Jucătoarea noastră nu poate pune în teren primul serviciu, trimite mingea în racheta adversarei şi pierde setul, după 63 de minute în care s-a greşit neforţat de 42 de ori (18 Halep, 24 Pliskova),

► Pliskova rămâne la conducere şi, la 6-5, îşi asigură tiebreak-ul în setul doi. Simona nu poate profita de evidenta dificultate a cehoaicei de a susţine schimburile mai lungi de mingi, ratează câteva retururi importnate, chiar pe serviciul doi şi, după trei mingi de break ratate va servi, din nou, sub presiune.

► Halep trăieşte periculos, având un procentaj modest la frecvenţa primului serviciu (55%), însă cu o doză de şansă rezistă şi egalează scorul manşei secunde, 5-5.

REBREAK HALEP: Pliskova este în zodia greşelilor, iar Simona uită repede returul ratat pe prima minge de break, pentru a trimite imparabil pe a doua.

BREAK PLISKOVA: Pliskova continuă să fie letală când mingea Simonei nu este suficient de lungă şi vine fix în racheta cehoaicei. Pliskova arată rău de tot în momentul în care apelează la o scurtă, însă româncă ratează de două ori neforţat, cu reverul în fileu şi cedează tura pe serviciu. Pliskova serveşte pentru decusiv, la 5-3 în setul doi.

BREAK HALEP: Marijana Veljović intervine prompt din scaun, la un atac al Plisovei care, din nou, este la limită şi care i-ar fi adus Simonei două mingi de break. Halep nu contestă, Pliskova are minge de 5-2, datorită unui as, însă Halep se apără excelent, joacă inteligent cu dreapta şi, după greşelile neforţate cu numerele 30 şi 31 ale Pliskovei, recuperează break-ul.

► Simona trece un nou test dificil la serviciu, având nevoie de şase mingi de game pentru închide jocul şi a reduce din diferenţă pe tabelă. Pliskova rămâne agresoarea pe teren, dar lipsa de inspiraţie la fileu a costat-o în final de game şase, înainte de schimbarea mingilor.

O doză de şansă pentru Pliskova, rebreak ratat de Halep. Simona luptă pentru rebreak: la primul avantaj al româncei fileul decide soarta punctului, prăvălind o minge a Pliskovei şi nelăsându-i Simonei vreo şansă de a mai ajunge la minge. Pe a doua, venită după o dublă a sportivei cehe, românca ratează accelerarea în lung de linie. Pliskova o aleargă eficient pe Halep, dictând ritmul şi salvează jocul, desprinzându-se la 4-1.

BREAK PLISKOVA: Apare momentul de derivă în jocul Simonei, o uşoară demobilizare şi, pe fondul presiunii puse de Pliskova prin anticiparea perfectă a locului serviciilor româncei, Halep pierde break la zero, cu o greşeală neforţată cu reverul, în fileu.

► Simona câştigă cel mai spectaculos punct al startului de set doi,  reuşind o cursă fantastică spre fileu, gâsind passing-ul în diagonală dintr-o poziţie extrem de dificilă. Din păcate, nu ajunge decât până la egalitate în game-ul trei al setului doi, Pliskova reuşind să câştige duelul tactic, apelând la un serviciu la teu surprinzător, care o prinde pe picior greşit pe româncă.  2-1 pentru Pliskova în setul doi.

► Pliskova salvează minge de break într-un prim game al setului doi de cinci minute. Halep a ratat trimis central, prea lung la minge de break, iar Karolina a închis game-ul cu un trasor de rever care avut nevoie de validare de la sistemul Ochi de Şoim.

SET HALEP, 6-4: Simona evadează rapid pe tabelă la 40-0, Pliskova anulează însă şi împinge jocul în prelungiri: pe prima şansă a româncei trimite letal un lung de linie, apoi apoi preia controlul treptat parând un serviciu apăsat trimis de Simona spre exterior, smulgând apoi o eroare. La egalitate, Simona inventează un rever în lung de linie câştigător, trimis cu 120 km/h, care îi aduce a patra minge de set. Halep greşeşte cu dreapta, dar îşi creează din nou avantaj, mutându-se pentru a lovi cu dreapta în lung de linie din zona de rever. Românca valorifică a cincea minge de set, după 47 de minute

Raportul loviturilor câştigătoare în manşa întâi i-a fost favorabil Pliskovei (10-7), însă cele 20 de greşeli neforţate, faţă de 9 ale Simonei au fost costisitoare. De remarcat faptul că niciuna dintre jucătoare nu este eficientă la atacurile la fileu: 1 din 10 Pliskova, 1 din 13 Halep.

BREAK HALEP: Pliskova ezită, îi arată Simonei că se poate, cu dublă greşeală urmată de greşeală de pe linia de fund a terenului. Fanii români sărbătoresc break-ul Simonei de două ori: Karolina a trimis o diagonală scurtă pe care arbitrii au dat-o afară, dar cehoaica a cerut reluarea video şi a câştigat. Simona a gestionat bine momentul, a rămas concentrată, iar game-ul i-a revenit, după o dreaptă greşită de Pliskova.

► Românca impresionează în defensivă, dar şi în atac şi câştigă primul game la zero al meciului. 4-4

► Pliskova scoate din joc primul set de mingi cu un hold apăsat, la 15. 4-3 pentru sportiva cu un singur meci pierdut în acest an.

► Pliskova ameninţă, deschizând game-ul şase cu retur câştigător din categorie "cum poate lovi aşa?" Halep însă îşi face game-ul uşor, câştigând patru puncte consecutiv, pentru 3-3. Românii din tribună reuşesc să acopere în multe momente fanii gazdelor.

► Nivelul de joc este cât se poate de ridicat, iar game-urile 4 şi 5 sunt adevărate bătălii pe serviciile ambelor sportive. Simona se impune la egalitate, Pliskova are mai multe probleme, jucând la limită aproape fiecare minge, însă numărul cinci mondial joacă excelent la minge de break, surprinzând-o pe contre-pied pe româncă. Cehia punctează pe tabelă cu 3-2, după ce Pliskova îşi creează avantaj cu serviciu exterior şi închide în doi timpi la fileu, în ciuda eforturilor defensive ale Simonei.

► Primul hold al partidei îi revine Karolinei Pliskova, care trece în avantaj, 2-1, după al doilea game consecutiv. Cehoaica are deja patru lovituri câştigătoare în partidă, reuşite cu dreapta, conform statisticii de pe site-ul oficial al competiţiei.

REBREAK PLISKOVA: Deocamdată, returul punctează mai precis decât serviciul, iar Pliskova răspunde cu break la 15, răscumpărându-şi rapid greşeala. Singurul punct luat de Simona a fost venit pe un serviciu doi îndrăzneţ, transformat în as. Românca a încercat să joace la fel de indrăzneţ şi la minge de break, dar de această dată a fost dublă greşeală.

BREAK HALEP: Start excelent pentru Simona: agresivă, românca atacă la fileu, are iniţiativa în punct şi, după ce a luat avantaj devreme, la 15-40 în game-ul de retur, a obţinut break-ul cu o dreaptă în diagonală superbă.

14:00 Karolina Pliskova deschide duelul rachetelor numărul unu la serviciu.


Derby-ul primului tur al Grupei Mondiale Fed Cup, echivalent cu un sfert de finală în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin, s-a transformat într-o cursă "cel mai bun din 3 meciuri", după ce prima zi de întreceri s-a încheiat la egalitate, 1-1. Karolina Pliskova şi Simona Halep au confirmat, pe teren, statutul, dominându-şi partidele de debut, un veritabil antrenament pentru duelul direct care, cel mai probabil, va fi şi decisiv pentru accederea în semifinale.

Pliskova a cedat un game în plus faţă de Halep, însă, fără să îşi fi pierdut serviciul, sportiva din Cehia a fost cel puţin la fel de impresionantă pe teren precum românca, ajunsă la linia de finiş a meciului cu Siniakova cu şapte game-uri câştigate consecutiv. Cele două sportive din Top 5, având o evidentă relaţie de prietenie, se înfruntă pentru a noua oară pe terenul de tenis. Învinsă de două ori de Simona în turneele de Mare Şlem în 2016 şi 2017, Pliskova declara la vremea respectivă cu umor că, de fiecare datâ când o vede pe Simona pe secţiunea sa de tablou, îşi spune - iar?

Pliskova i-a promis o bere Simonei Halep, când a devenit lider mondial după un concurs de împrejurări, cu un rezultat modest în 2017, la Wimbledon, asigurând-o pe tricoloră că va deveni şi ea, cu siguranţă, lider mondial. Pe teren însă, nu va fi loc de prietenii. Reprezentanta Cehiei ajunge acum la startul duelului cu Simona Halep având o victorie în ultimul meci direct, de la Madrid. Simona conduce 6-2 la general şi, aşa cum spunea Adrian Marcu, "Simonei îi place mai mult cum joacă Pliskova decât îi place Pliskovei cum joacă Simona" (detalii AICI).

Vor fi schimbări în cele două echipe?

Întrebarea aceasta este la fel de importantă precum deznodământul primului meci. Florin Segărceanu şi Petr Pala au dreptul de a face modificări în oricare dintre cele trei partide. Prezenţa pe teren a dublului Krejcikova / Siniakova, format din cele mai bune două specialiste ale probei de dublu, într-o eventuală a cincea partidă decisivă, pare la fel de sigură precum înfruntarea rachetelor numărul unu, Karolina Pliskova şi Simona Halep.

Florin Segărceanu şi Petr Pala au nevoie de un dram de inspiraţie pentru a găsi formula câştigătoare. Mihaela Buzărnescu a intrat greu în duelul cu Pliskova şi a dat semnale clare de lipsă de încredere, un lucru de înţeles în condiţiile în care nu are vreo victorie în ultimele şase luni, la simplu, din care să se alimenteze după ghinionul de la Montreal şi accidentarea la gleznă. Siniakova, în vârstă de doar 22 de ani, a încheiat în corzi meciul cu Halep, iar un argument în plus pentru schimbarea ei este dorinţa de a o păstra 'proaspătă' pentru meciul de dublu, pe care aceasta ar putea să fie nevoită să îl joace după o pauză de doar 20 de minute, cu miză totală.

Pentru Florin Segărceanu, o schimbare pare ca un pariu "all-in", extrem de riscant (detalii AICI despre ce a declarat căpitanul-nejucător al echipei României la conferinţa de presă): Monica Niculescu şi Ana Bogdan nu se pot lăuda cu un bilanţ pozitiv în ultimele luni la simplu şi tocmai au părăsit top 100 (ceea ce indică faptul că victoriile lor au fost puţine). Irina Begu, jucătoare cu 8 victorii şi 6 înfrângeri la simplu în Fed Cup pentru România, a performat mai bine la dublu decât la simplu, acolo unde linia ultimelor şase meciuri arată victorie - înfrângere - victorie - înfrângere - victorie - înfrângere.

În schimb, Petr Pala are un Joker în mânecă. Marketa Vondrousova, în vârstă de doar 19 ani, a stat pe bancă în prima zi, însă este recomandată de optimea jucată la US Open 2018 (victorii la Bouchard şi Kiki Bertens, a 13-a în lume), plus un parcurs excelent la Indian Wells, tot în 2018, încheiat în optimi după victorii la Johanna Konta (11 mondial la vremea respectivă) şi Aryna Sabalenka.

Rezultatele partidelor din turul 1 al Grupei Mondiale Fed Cup, la capătul primei zile:

 • Cehia - România 1-1
 • Belgia - Franţa 0-2
 • Germania - Belarus 0-2 (gazdele nu o au în echipă pe Kerber)
 • Statele Unite - Australia 1-1
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.