România s-a calificat în semifinalele Fed Cup! Victorie uriașă în fața deținătoarei trofeului: Begu și Niculescu au luptat, au câștigat și au declanșat hora bucuriei. Cehia – România 2-3, la Ostrava | VIDEO

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup! Victorie uriașă în fața deținătoarei trofeului: Begu și Niculescu au luptat, au câștigat și au declanșat hora bucuriei. Cehia - România 2-3, la Ostrava | VIDEO
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, după o victorie memorabilă a perechii Irina Begu / Monica Niculescu în fața cuplului Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, în setul decisiv al meciului al cincilea, de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4. Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.
  • România elimină deținătoarea trofeului, Cehia, cu scorul general de 3-2, administrându-i prima înfrângere în Ostravar Arena începând din 2011 – anul care marchează startul dominației Cehiei în competiția pe națiuni a tenisului feminin.
  • Simona Halep a dus echipa României în avantaj, 2-1 la general în confruntarea din turul 1 al Grupei Mondiale Fed Cup, cu Cehia, după primul meci al zilei a doua de întrecere. Constănțeanca a învins-o pentru a șaptea oară în carieră pe Pliskova, ducând echipa lui Florin Segărceanu la o victorie distanță de o calificare istorică în semifinalele competiției pe națiuni din tenisul feminin.
  • Karolina Pliskova (5 WTA) – Simona Halep (3 WTA)4-6, 7-5, 4-6, după 2 ore 37 minute. Cel mai tare meci al weekendului Fed Cup s-a ridicat întocmai la nivelul așteptărilor: s-a jucat tare, pe contre, s-au reușit 50 lovituri câștigătoare, au fost răsturnări de scor demne de vacarmul din Ostravar Arena, în care fanii români au reușit să îi acopere pe cehi, iar forța fizică și superioritatea în acoperirea terenului au tranșat până la urmă duelul în favoarea Simonei.
  • Katerina Siniakova a ținut deținătoarea trofeului în cursa pentru semifinale, cu o evoluție mult îmbunătățită față de duelul cu Simona Halep, de sâmbătă, învingând-o pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-4, 6-2, în 86 de minute.
  • Monica Niculescu și Irina Begu au luptat fantastic, revenind după pierderea primului set pentru a se impune, grație celui de-al treilea break, în setul decisiv, după 2 ore și 53 de minute de luptă.
  • Prima reacție a Simonei Halep după victoria importantă în fața Pliskovei e AICI.
  • În semifinale, România va înfrunta echipa Franței

 

â–º VICTORIE PENTRU ROMÂNIA!  Begu și Niculescu înving cele mai bune două jucătoare de dublu din lume și aduc cea mai mare performanță în Fed Cup în actualul format competițional. VIDEO MOMENTUL ÎN CARE ROMÂNIA OBȚINE CALIFICAREA ÎN SEMIFINALELE FED CUP

 

â–º Loja României este în picioare. Se face 30-0, după un raliu de 15 lovituri, închis cu mingea prea largă  de cehoaice. Krejcikova observă un out nesesizat de arbitrii și obține un punct pentru Cehia. Irina servește la teu, iar Monica îi strigă las-o! după retur. 

â–º BREAK, România!  Niculescu și Begu răspund cu break la zero! Irina va servi, după pauză, pentru calificarea în semifinale!

â–º BREAK, CEHIA! După o tentativă ratată de passing cu minge tăiată, Monica Niculescu găsesște un serviciu nereturnabil. Krejcikova obține însă două mingi de break cu o minge pe centru, trimisă între Irina și Monica. Siniakova găsește o diagonală ideală, care prinde milimetric tușa – lucru constantat după un Challenge prompt. Arbitra le oferă imediar punctul cehoaicelor și este 4-4.

â–º Begu își apără lansarea: avem emoții la o minge care pare că iese în out, dar care le revine româncelor deoarece a fost atinsă de Siniakova. Begu punctează apoi cu passing în colțul terenului, iar conturile sunt închise de un serviciu la teu al Irinei.

â–º Cehoaicele nu mai iau deciziile cu aceeași luciditate: Siniakova ratează un lob, mingea de raliu ratează ținta, dar Irina Begu greșește la rândul ei voleul la prima minge de game. Krejcikova taxează în lung de linie serviciul doi al Monicăi, profitând de culoarul creat de plecare Irinei de pe poziție și forțează egalitatea, dar Cehia nu beneficiază de minge de break. Irina lasă frâu liber emoțiilor,  după punctul de 3-1.

â–º BREAK, România!  Încă un break pentru Monica Niculescu și Irina Begu! 2-1 pentru tricolore, după un game în care reținem un retur încântător al Monicăi și finalizarea de la ultimul punct, pe centrul terenului.

â–º REBREAK, CEHIA! Begu și Niculescu cedează rapid avantajul, după un game doi dur. Remarcăm o scurtă amortizată ca la manual de Monica, două mingi de break salvate, dar și clipa de inspirație, din final, a Siniakovei. 1-1

â–º BREAK, România!  Siniakova servește prima în decisiv, dar Monica Niculescu este vedeta game-ului, intervenind inspirat la fileu. Break la zero pentru tricolore, iar Simona Halep este în picioare! Reprezentantele Cehiei au avut doar o minge de break în întreg setul doi.

â–º SET, ROMÂNIA! Și meciul decisiv are parte de set decisiv!  Krejcikova a plecat la vestiare.

Irina Begu servește la 5-4 pentru a împinge meciul de dublu în decisiv. Nu se va juca super-tiebreak, ci un set întreg. primul punct revine Cehiei, însă Irina forțează greșeala la retur a Barborei. Tot ea pune scurtă imparabilă de 30-15, iar Niculescu intervine providențial în duelul de rever în diagonală Begu – Krejcikova. Irina comite dublă greșeală pe prima minge de set, dar Monica pune punct manșei cu voleu câștigător din buza fileului.

â–º Monica insistă pe centrul terenului în primul punct, apoi finalizează în exterior. Krejcikova ratează cu dreapta, apoi româncele ajung la mingi de game după un raliu de 18 lovituri dominat la fileu. Monica servește bine la 40-30, iar Irina trimite tare, decisiv. 5-3 în setul doi, la borna o oră 50 minute de joc.

â–º Begu, la avantaj, apoi Siniakova își apără lansarea, pentru 3-4. Katerina dă semne de oboseală fizică.

â–º Siniakova explodează după o minge îngropată în fileu, însă se revanșează imediat în fața colegei sale, cu un drop-shot decisiv. Krejcikova comite dublă greșeală, dar la 30-30 servește bine cu al doilea, iar Siniakova intervine prompt la fileu, pentru a aduce minge de game. Monica forțează egalitatea, cu un retur-slice de forehand din care Krejcikova nu înțelege nimic. Siniakova, lipită de fileu, face voleu decisiv, în unghi scurt, în duelul cu Begu, dar Niculescu dă din nou retur decisiv. Siniakova pune voleul decisiv din nou, scurt, iar Krejcikova servește la teu, apoi schimbă duelul spre Begu, finalizându-și astfel game-ul, pentru 2-3.

â–º Monica Niculescu se încurcă în game-ul de serviciu, la 40-15, însă finalizează cu dreapta sa marcă-înregistrată, pentru 3-1.

â–ºBREAK, România – urmat de hold. Monica Niculescu este extrem de determinată și are un rol decisiv în primul game al setului doi, pe serva Krejcikovei. Begu confirmă pe lansare, la 15.

â–º TIEBREAK, 7-2 pentru Cehia, după 70 de minute: Irina Begu are o șansă în punctul doi al tiebreak-ului, însă passing-ul său nu trece fileul. Siniakova ne ajută cu un voleu la intercepție ratat, care aduce României primul mini-break, pentru 2-1. Niculescu joacă de una singură un raliu de 14 lovituri și încheie în fileu, cedând imediat avantajul abia luat. Cehoaicele schimbă terenul la 4-2. Până la final, se adună șase puncte câștiate la rând de Siniakova și Krejcikova.

â–º Siniakova se apără disperat și obține un punct crucial la 5-6, 30-30, pe serviciu. Un serviciu bun al Katerinei, urmat de smash pe centru al Krejcikovei, duc primul set în tiebreak. Begu și Niculescu au fost la două mingi de câștigarea primului set.

â–º „Luptăm și câștigăm!” se aude tare de tot fanii români sunt în prim-planul camerelor tv, în timp ce Monica închide tura pe lansare cu o lovitură de trecere impresionantă.

â–ºREBREAK, România. Krejcikova servește pentru set, dar deschide cu două servicii care ratează cu mult careul. Dubla greșeală este urmată de un smash apăsat al Siniakovei, punct făcut cu mingea în picioarele adversarei de Monica și ratare în lung de linie a Irinei. Monica obține minge de rebreak cu o lovitură spre corpul Siniakovei, iar Krejcikova ratează ținta, româncele obținând astfel break-ul

â–º BREAK, Cehia. La 30-30, Niculescu are o intervenție promptă la fileu, aducând minge de game pentru România. Mai stăpâne pe fileu, Siniakova și Krejcikova obțin minge de break, iar Katerina lovește decisiv un retur în lung de linie de 110 km/h, pentru 5-4.

â–ºREBREAK, România. Serviciul Siniakovei este, din nou, sursă de emoții pentru Cehia. Begu se mobilizează bine de pe linia de fund a terenului, Niculescu punctează decisiv cu o minge în picioarele Krejcikovei pentru 0-40. Begu ratează de puțin pe linia de fund a terenului, apoi Siniakova parează cu serviciul. A treia minge de break dispare, când mingea lui Begu ajunge în fileu. Un retur lung al Irinei ne aduce a patra minge de break, iar de această dată, Krejcikova este imprecisă la fileu.

â–º BREAK, Cehia. Monica Niculescu suferă din cauza execuțiilor ratate cu serviciul, oferă minge de break cu dublă greșeală, iar o execuție în fileu a Irinei Begu oferă break-ul echipei din Cehia.

â–º Primă tură albă pe lansare îi aparține Barborei Krejcikova, iar Monica Niculescu își trimite racheta în aer. Fanii români se fac din nou auziți în Ostravar Arena, din Ostrava, alternând între „Ro-mâ-ni-a!, Ro-mâ-ni-a!” și celebrul „Luptăm și câștigăm!”

â–º Cu două duble greșeli în game, Irina Begu are parte de un game complicat pe serviciu, împins de cehoaice la egalitate. Monica închide socotelile, cu o lovitură de rever care le păcălește pe adversare. 28 de minute scurse, pentru cinci game-uri.

â–º Siniakova își începe evoluția la serviciu cu dublă greșeală, însă reflexele colegei sale la fileu aduc rapid scor egal, 15-15. Un lob înalt al Irinei Begu a creat o bună oportunitate pentru echipa noastră, fructificată cu scurtă de Monica – pentru dublu break-point. Monica a avut în rachetă mingea de 3-1, însă a trimis moale între cele două cehoaice, iar replica a venit imparabil, pentru egalitate. Monica ratează timing-ul la un smash care aterizează în fileu, dar Siniakova nu face față, de două ori la rând, pe linia de fund a terenului, oferind o nouă minge de break echipei tricolore. Game-ul se transformă în maraton, depășind șase minute de joc. Krejcikova are două intervenții extrem de sigure la fileu și pune pe tabelă al doilea game în dreptul echipei sale.

â–º Siniakova câștigă primul punct pe serviciul Monicăi, românca răspunde cu o lansare imparabilă, iar în punctul trei vedem clar cum Monica i se alătură extrem de rapid Irinei la fileu. Cehoaicele au de două ori șansă cu fileul, ajungând la minge de break. Monica salvează, găsing culoarul pe centrul terenului între Siniakova și Krejcikova, pentru o primă egalitate.Fileul trimite în out următorul retur al Barborei Krejcikova, iar Niculescu obține game-ul, după ce mingea sa liftată o încurcă de Siniakova.

â–º România câștigă un prim punct pe retur, în game-ul pe lansarea Krejcikovei, după o intervenție de felină a Monicăi în dialogul Barborei cu Irina, din spatele terenului. Siniakova o imităpe Monica, intervenind în forță la plasă, trimițând spre corpul slătinencei. Eficientă la voleu, Siniakova contribuie decisiv la egalarea scorului, 1-1

â–º Irina Begu deschide partida la serviciu. Primele două puncte sunt câștigate de cehoaice, dar Monica intervine apoi bine la fileu secondată bine de pe linia de fund a terenului de Irina. Begu închide game-ul la 30, cu un serviciu nereturnabil.

â–º Katerina Siniakova este zâmbitoare, chiar dacă a revenit pe teren la scurt timp după victoria de la simplu.

â–º Simona Halep a explicat pentru DigiSport de ce nu intră la dublu: „În acest moment, asta este cea mai bună echipă de dublu pe care o avem!” Trebuie să ne aducem aminte că, în 2018, la Australian Open, Begu și Niculescu au jucat o semifinală la dublu, iar Monica are și o finală de Grand Slam în această probă, la Wimbledon. Hai, România!

â–ºDUBLU DECISIV: o singură echipă, Spania, a mai reușit să împingă Cehia în meciul cinci la Ostrava de la startul dominației acestei națiuni în Fed Cup. Deținătoarea trofeului pornește ca favorită pe hârtie în acest meci: Monica Niculescu și Irina Begu, campioane la Hua Hin în 2019, le înfruntă pe sportivele care au triumfat împreună, la dublu feminin, la Roland Garros și Wimbledon 2018.

â–ºVICTORIE KATERINA SINIAKOVA  Duelul Cehia – România se decide la dublu, după ce Siniakova a învins-o destul de clar pe Mihaela Buzărnescu, speculând la maximum slăbiciunile și lipsa de încredere a tricolorei. Cu 13-7 raportul loviturilor câștigătoare, 26-21 la greșeli neforțate și peste 20 de procente în plus la frecvența primei mingi Siniakova a ținut în viață deținătoarei trofeului.

â–ºDUBLU BREAK SINIAKOVA  Mihaela Buzărnescu face un nou game slab la serviciu, legând dublele greșeli și încheind cu o minge ratată cu mult. Siniakova va servi pentru victorie și pentru a împinge duelul într-un meci cinci decisiv.

â–º Buzărnescu găsește un serviciu în exterior nereturnabil pentru a închide tura pe lansare. Florin Segărceanu este îngândurat, îi explică jucătoarei câte ceva, în timp ce nevoia unui declic devine din ce în ce mai evidentă în fața unei jucătoare foarte motivată, iute pe picioare și foarte bine conectată emoțional la joc.

â–º Mihaela ratează o șansă importantă de a face rebreak-ul. Siniakova arată că are soluții și în defensivă, cu slice, iar pentru româncă, nici reverul, nici forehandul nu sunt sută la sută de încredere.

â–º BREAK SINIAKOVA. Seria greșelilor Mihaelei Buzărnescu devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Katerina ajunge la scurta pusă de Miki, iar românca nu poate pune racheta coret în fața mingii. Break la 15 pentru sportiva de pe locul 44 WTA, și ea cu un palmares destul de modest în 2019 – cinci înfrângeri la simplu și doar două victorii în calificările de la Sydney.

â–º SET SINIAKOVA, 6-4. Siniakova își continuă demonstrația ofensivă, iar Mihaela aleargă și aleargă, fără a găsi soluția. În Ostravar Arena nu se mai aud spectatorii români, iar cehii au fost puțin luați de val, intervenind chiar și în timpul punctului. O jucătoare de nerecunoscut față de ziua de sâmbătă, cu un  raport de 11-2 la loviturile câștigătoare în fața lui Miki, 16-9 la greșelile neforțate.

Katerina punctează și cu dreapta, și cu reverul, echilibrat, într-un prim set de 42 de minute în care frecvența primei mingi a Mihaelei Buzărnescu a fost la doar 48% conform statisticii de pe site-ul oficial al competiției.

â–º Mihaela Buzărnescu rupe seria Siniakovei, lăsând în urmă un game presărat cu erori. Katerina a fost la două puncte de câștigarea primului set.

â–º După 13 puncte adjudecate la rând, Siniakova vrea prea multe de la o scurtă și cedează în fine în fața Mihaelei. Buzărnescu prinde curaj, prelungește schimbul de mingi și împinge game-ul la egalitate. Bucureșteanca lovește de două ori agresiv cu forehandul, schimbând colțul atacului – pentru minge de break, dar Siniakova replică lung și apără când Buzărnescu trimite în fileu. Siniakova face atletism pe teren, nu renunță și obține un punct nesperat, după un schimb dominat de Mihaela, dar în care Buzărnescu nu a executat un voleu prea reușit.  Siniakova se distanțează la 5-3 pe tabelă.

â–º BREAK SINIAKOVA. 10 puncte câștigate la rând de Siniakova. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani a prins-o în capcană pe Mihaela Buzărnescu și o pasează ca la antrenament pentru un break la zero.

â–º Siniakova reușește și ea o serie de trei game-uri câștigate, după e își etalează abilitățile la scurtă. 3-3

â–º Buzărnescu o împinge pe Siniakova în zona frustrării: salvează două mingi de break, după ce #1 al probei de dublu a atras-o pe Mihaela în cursă, la fileu. Totuși, Katerina găsește un retur aspru, iar Mihaela îngroapă mingea în fileu, pentru a ceda la rândul său break.

â–ºSTART IDEAL PENTRU MIHAELA BUZĂ‚RNESCU:   Românca evoluează sigur în spatele serviciului și, în plus, fructifică prima minge de break a meciului, după ce sportiva din Cehia ratează, la egalitate, patru servicii la rând, rezultând astfel două duble greșeli consecutive.

â–º Petr Pala nu schimbă planul inițial: Katerina Siniakova intră pentru duelul cu Mihaela Buzărnescu. Românca are primul serviciu în partidă.

â–ºVICTORIE HALEP, 6-4, 5-7, 6-4! Pliskova atacă dreapta Simonei și o lasă fără soluții în primul punct, însă tot în spatele serviciului doi Simona dă imediat replica, preluând ea controlul cu forehandul și finalizând cu o marjă importantă de siguranță, pentru 15-15. Banda fileului intervine, în fine, și în favoarea Simonei, Halep declanșează zumzăitul trompetelor cu un serviciu de 170 km/h care nu este însă validat decât cu ajutorul Ochiului de Șoim. Simona pune punct partidei, după un retur ratat de Pliskova și strânge pumnul în semn de victorie.

â–º Pliskova dă tare, plat și din colț în colț, dar Halep lovește excelent cu forehandul și, egalând la 30, se apropie la două puncte de victorie. Simona returnează bine, ajunge la minge de meci, dar tăvălugul Pliskova vine peste ea și finalizează din apropierea fileului. Serviciul unu al Pliskovei nu intră la egalitate, dar Simona trimite prea tare returul în lung de linie, cu forehandul. Un serviciu nereturnabil o duce pe Pliskova la o lungime distanță pe tabelă de Halep, 4-5 în decisiv.

â–ºREBREAK PLISKOVA:  Simona îi face două cadouri adversarei sale în game-ul în care servește pentru victorie, însă Pliskova nu poate ține diagonala în teren. Constănțeanca oferă pe tavă două mingi de break cu o a șaptea dublă greșeală în meci și este surprinsă cu returul spre jumătatea de rever.

â–ºDUBLU BREAK HALEP:  Deplasarea Simonei Halep face diferența în aceste momente, însă Pliskova găsește resurse pentru a salva o minge de dublu break a româncei. Statică pe picioare, Pliskova trimite dincolo de culoarul de dublu cu reverul în lung de linie, dar Simona o vede pe cehoaică lipindu-se de fileu și nu găsește culoarul de passing, din alergare. Florin Segărceanu o aplaudă în picioare pe Simona, înaintea celui de-al treilea break-point, iar returul româncei, pe centrul terenului, în picioarele Pliskovei este suficient pentru a smulge o greșeală.

â–º La jumătatea setului decisiv, Pliskova a contabilizat deja 50 de greșeli neforțate. Simona vine din urmă în game-ul șase, de la 0-15 și 15-30, face spectacol cu un forehand încărcat de efect care coboară brusc în colțul terenului Pliskovei, apoi construiește îngrijit punctul cu reverul, pentru a se distanța pe tabelă la 4-2

â–ºBREAK HALEP:  Pliskova găsește resurse nebănuite în spatele liniei de fund a terenului, făcându-i punct Simonei. Românca declanșează apoi atacul mai devreme, trece în față pe tabelă, la 15-30, apoi își oferă două mingi de break capitalizând pe serviciul doi al Pliskovei. Halep rămâne cu terenul liber în față și trimite precis reverul, pentru a rupe serviciul advers.

â–º Simona se detașează la 30-0 după un schimb de 15 lovituri, dominat cu lovitura de dreapta și închis cu reverul în lung de linie. Simona se vede egalată, după două greșeli consecutive cu dreapta, dar Pliskova nu poate repeta returul bun, pe centrul terenului, de la 30-15 și Simona Halep egalează scorul decisivului, la 2.

â–ºREBREAK PLISKOVA Decisivul începe exact ca primul set, cu schimb de break-uri. Simona comite două duble greșeli, iar tribuna murmură. Nu s-a câștigat punct pe serviciu în primele două game-uri.

â–ºBREAK HALEP: Simona își ia o pauză lungă la vestiare, amână reluarea partidei și câștigă break la zero, după 3 greșeli neforțate ale reprezentantei Cehiei.

â–ºSET PLISKOVA, 7-5! Simona se joacă cu șansele ei, ratează un smash și o dreaptă din poziție dominantă, permițându-i Pliskovei să ajungă la egalitate și două mingi de victoria în setul doi. Jucătoarea noastră nu poate pune în teren primul serviciu, trimite mingea în racheta adversarei și pierde setul, după 63 de minute în care s-a greșit neforțat de 42 de ori (18 Halep, 24 Pliskova),

â–º Pliskova rămâne la conducere și, la 6-5, își asigură tiebreak-ul în setul doi. Simona nu poate profita de evidenta dificultate a cehoaicei de a susține schimburile mai lungi de mingi, ratează câteva retururi importnate, chiar pe serviciul doi și, după trei mingi de break ratate va servi, din nou, sub presiune.

â–º Halep trăiește periculos, având un procentaj modest la frecvența primului serviciu (55%), însă cu o doză de șansă rezistă și egalează scorul manșei secunde, 5-5.

â–ºREBREAK HALEP: Pliskova este în zodia greșelilor, iar Simona uită repede returul ratat pe prima minge de break, pentru a trimite imparabil pe a doua.

â–º BREAK PLISKOVA: Pliskova continuă să fie letală când mingea Simonei nu este suficient de lungă și vine fix în racheta cehoaicei. Pliskova arată rău de tot în momentul în care apelează la o scurtă, însă româncă ratează de două ori neforțat, cu reverul în fileu și cedează tura pe serviciu. Pliskova servește pentru decusiv, la 5-3 în setul doi.

â–º BREAK HALEP: Marijana VeljoviÇ intervine prompt din scaun, la un atac al Plisovei care, din nou, este la limită și care i-ar fi adus Simonei două mingi de break. Halep nu contestă, Pliskova are minge de 5-2, datorită unui as, însă Halep se apără excelent, joacă inteligent cu dreapta și, după greșelile neforțate cu numerele 30 și 31 ale Pliskovei, recuperează break-ul.

â–º Simona trece un nou test dificil la serviciu, având nevoie de șase mingi de game pentru închide jocul și a reduce din diferență pe tabelă. Pliskova rămâne agresoarea pe teren, dar lipsa de inspirație la fileu a costat-o în final de game șase, înainte de schimbarea mingilor.

â–º O doză de șansă pentru Pliskova, rebreak ratat de Halep. Simona luptă pentru rebreak: la primul avantaj al româncei fileul decide soarta punctului, prăvălind o minge a Pliskovei și nelăsându-i Simonei vreo șansă de a mai ajunge la minge. Pe a doua, venită după o dublă a sportivei cehe, românca ratează accelerarea în lung de linie. Pliskova o aleargă eficient pe Halep, dictând ritmul și salvează jocul, desprinzându-se la 4-1.

â–º BREAK PLISKOVA: Apare momentul de derivă în jocul Simonei, o ușoară demobilizare și, pe fondul presiunii puse de Pliskova prin anticiparea perfectă a locului serviciilor româncei, Halep pierde break la zero, cu o greșeală neforțată cu reverul, în fileu.

â–º Simona câștigă cel mai spectaculos punct al startului de set doi,  reușind o cursă fantastică spre fileu, gâsind passing-ul în diagonală dintr-o poziție extrem de dificilă. Din păcate, nu ajunge decât până la egalitate în game-ul trei al setului doi, Pliskova reușind să câștige duelul tactic, apelând la un serviciu la teu surprinzător, care o prinde pe picior greșit pe româncă.  2-1 pentru Pliskova în setul doi.

â–º Pliskova salvează minge de break într-un prim game al setului doi de cinci minute. Halep a ratat trimis central, prea lung la minge de break, iar Karolina a închis game-ul cu un trasor de rever care avut nevoie de validare de la sistemul Ochi de Șoim.

â–º SET HALEP, 6-4: Simona evadează rapid pe tabelă la 40-0, Pliskova anulează însă și împinge jocul în prelungiri: pe prima șansă a româncei trimite letal un lung de linie, apoi apoi preia controlul treptat parând un serviciu apăsat trimis de Simona spre exterior, smulgând apoi o eroare. La egalitate, Simona inventează un rever în lung de linie câștigător, trimis cu 120 km/h, care îi aduce a patra minge de set. Halep greșește cu dreapta, dar își creează din nou avantaj, mutându-se pentru a lovi cu dreapta în lung de linie din zona de rever. Românca valorifică a cincea minge de set, după 47 de minute

Raportul loviturilor câștigătoare în manșa întâi i-a fost favorabil Pliskovei (10-7), însă cele 20 de greșeli neforțate, față de 9 ale Simonei au fost costisitoare. De remarcat faptul că niciuna dintre jucătoare nu este eficientă la atacurile la fileu: 1 din 10 Pliskova, 1 din 13 Halep.

â–º BREAK HALEP: Pliskova ezită, îi arată Simonei că se poate, cu dublă greșeală urmată de greșeală de pe linia de fund a terenului. Fanii români sărbătoresc break-ul Simonei de două ori: Karolina a trimis o diagonală scurtă pe care arbitrii au dat-o afară, dar cehoaica a cerut reluarea video și a câștigat. Simona a gestionat bine momentul, a rămas concentrată, iar game-ul i-a revenit, după o dreaptă greșită de Pliskova.

â–º Românca impresionează în defensivă, dar și în atac și câștigă primul game la zero al meciului. 4-4

â–º Pliskova scoate din joc primul set de mingi cu un hold apăsat, la 15. 4-3 pentru sportiva cu un singur meci pierdut în acest an.

â–º Pliskova amenință, deschizând game-ul șase cu retur câștigător din categorie „cum poate lovi așa?” Halep însă își face game-ul ușor, câștigând patru puncte consecutiv, pentru 3-3. Românii din tribună reușesc să acopere în multe momente fanii gazdelor.

â–º Nivelul de joc este cât se poate de ridicat, iar game-urile 4 și 5 sunt adevărate bătălii pe serviciile ambelor sportive. Simona se impune la egalitate, Pliskova are mai multe probleme, jucând la limită aproape fiecare minge, însă numărul cinci mondial joacă excelent la minge de break, surprinzând-o pe contre-pied pe româncă. Cehia punctează pe tabelă cu 3-2, după ce Pliskova își creează avantaj cu serviciu exterior și închide în doi timpi la fileu, în ciuda eforturilor defensive ale Simonei.

â–º Primul hold al partidei îi revine Karolinei Pliskova, care trece în avantaj, 2-1, după al doilea game consecutiv. Cehoaica are deja patru lovituri câștigătoare în partidă, reușite cu dreapta, conform statisticii de pe site-ul oficial al competiției.

â–º REBREAK PLISKOVA: Deocamdată, returul punctează mai precis decât serviciul, iar Pliskova răspunde cu break la 15, răscumpărându-și rapid greșeala. Singurul punct luat de Simona a fost venit pe un serviciu doi îndrăzneț, transformat în as. Românca a încercat să joace la fel de indrăzneț și la minge de break, dar de această dată a fost dublă greșeală.

â–º BREAK HALEP: Start excelent pentru Simona: agresivă, românca atacă la fileu, are inițiativa în punct și, după ce a luat avantaj devreme, la 15-40 în game-ul de retur, a obținut break-ul cu o dreaptă în diagonală superbă.

14:00 Karolina Pliskova deschide duelul rachetelor numărul unu la serviciu.


Derby-ul primului tur al Grupei Mondiale Fed Cup, echivalent cu un sfert de finală în competiția pe națiuni din tenisul feminin, s-a transformat într-o cursă „cel mai bun din 3 meciuri”, după ce prima zi de întreceri s-a încheiat la egalitate, 1-1. Karolina Pliskova și Simona Halep au confirmat, pe teren, statutul, dominându-și partidele de debut, un veritabil antrenament pentru duelul direct care, cel mai probabil, va fi și decisiv pentru accederea în semifinale.

Pliskova a cedat un game în plus față de Halep, însă, fără să își fi pierdut serviciul, sportiva din Cehia a fost cel puțin la fel de impresionantă pe teren precum românca, ajunsă la linia de finiș a meciului cu Siniakova cu șapte game-uri câștigate consecutiv. Cele două sportive din Top 5, având o evidentă relație de prietenie, se înfruntă pentru a noua oară pe terenul de tenis. Învinsă de două ori de Simona în turneele de Mare Șlem în 2016 și 2017, Pliskova declara la vremea respectivă cu umor că, de fiecare datâ când o vede pe Simona pe secțiunea sa de tablou, își spune – iar?

Pliskova i-a promis o bere Simonei Halep, când a devenit lider mondial după un concurs de împrejurări, cu un rezultat modest în 2017, la Wimbledon, asigurând-o pe tricoloră că va deveni și ea, cu siguranță, lider mondial. Pe teren însă, nu va fi loc de prietenii. Reprezentanta Cehiei ajunge acum la startul duelului cu Simona Halep având o victorie în ultimul meci direct, de la Madrid. Simona conduce 6-2 la general și, așa cum spunea Adrian Marcu, „Simonei îi place mai mult cum joacă Pliskova decât îi place Pliskovei cum joacă Simona” (detalii AICI).

Vor fi schimbări în cele două echipe?

Întrebarea aceasta este la fel de importantă precum deznodământul primului meci. Florin Segărceanu și Petr Pala au dreptul de a face modificări în oricare dintre cele trei partide. Prezența pe teren a dublului Krejcikova / Siniakova, format din cele mai bune două specialiste ale probei de dublu, într-o eventuală a cincea partidă decisivă, pare la fel de sigură precum înfruntarea rachetelor numărul unu, Karolina Pliskova și Simona Halep.

Florin Segărceanu și Petr Pala au nevoie de un dram de inspirație pentru a găsi formula câștigătoare. Mihaela Buzărnescu a intrat greu în duelul cu Pliskova și a dat semnale clare de lipsă de încredere, un lucru de înțeles în condițiile în care nu are vreo victorie în ultimele șase luni, la simplu, din care să se alimenteze după ghinionul de la Montreal și accidentarea la gleznă. Siniakova, în vârstă de doar 22 de ani, a încheiat în corzi meciul cu Halep, iar un argument în plus pentru schimbarea ei este dorința de a o păstra ‘proaspătă’ pentru meciul de dublu, pe care aceasta ar putea să fie nevoită să îl joace după o pauză de doar 20 de minute, cu miză totală.

Pentru Florin Segărceanu, o schimbare pare ca un pariu „all-in”, extrem de riscant (detalii AICI despre ce a declarat căpitanul-nejucător al echipei României la conferința de presă): Monica Niculescu și Ana Bogdan nu se pot lăuda cu un bilanț pozitiv în ultimele luni la simplu și tocmai au părăsit top 100 (ceea ce indică faptul că victoriile lor au fost puține). Irina Begu, jucătoare cu 8 victorii și 6 înfrângeri la simplu în Fed Cup pentru România, a performat mai bine la dublu decât la simplu, acolo unde linia ultimelor șase meciuri arată victorie – înfrângere – victorie – înfrângere – victorie – înfrângere.

În schimb, Petr Pala are un Joker în mânecă. Marketa Vondrousova, în vârstă de doar 19 ani, a stat pe bancă în prima zi, însă este recomandată de optimea jucată la US Open 2018 (victorii la Bouchard și Kiki Bertens, a 13-a în lume), plus un parcurs excelent la Indian Wells, tot în 2018, încheiat în optimi după victorii la Johanna Konta (11 mondial la vremea respectivă) și Aryna Sabalenka.

Rezultatele partidelor din turul 1 al Grupei Mondiale Fed Cup, la capătul primei zile:

  • Cehia – România 1-1
  • Belgia – Franța 0-2
  • Germania – Belarus 0-2 (gazdele nu o au în echipă pe Kerber)
  • Statele Unite – Australia 1-1
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup