LIVE BLOG Australian Open | Semifinale ȘOC pe ambele tablouri! Trei surprize uriașe, un lider mondial eliminat și o contracandidată a Simonei care pleacă acasă. Spiritul românesc a îngropat visul american, iar echipa Begu/Niculescu se va lupta pentru finală la dublu

LIVE BLOG Australian Open | Semifinale ȘOC pe ambele tablouri! Trei surprize uriașe, un lider mondial eliminat și o contracandidată a Simonei care pleacă acasă. Spiritul românesc a îngropat visul american, iar echipa Begu/Niculescu se va lupta pentru finală la dublu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • La Australian Open s-au disputat marți primele sferturi de finală la simplu, câte două pe fiecare tablou, iar rezultatele sunt șocante.
  • Rafael Nadal (Spania, favorit principal) a abandonat la scorul de 3-6, 6-3, 6-7(5), 6-2, 2-0 pentru Marin Cilic (favorit 6), iar croatul se va lupta pentru finală cu Kyle Edmund (Marea Britanie), cel care l-a învins pe Grigor Dimitrov (Bulgaria, cap de serie 3), scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.
  • În concursul fetelor, surpriza a fost reprezentată de eliminarea Elinei Svitolina (Ucraina, favorită 4), scor 4-6, 0-6 cu Elise Mertens. Belgianca va juca în semifinale contra Carolinei Wozniacki (favorită 2), daneza trecând de Carla Suarez Navarro (Spania) cu 6-0, 6-7(3), 6-2.
  • Echipa 100% românească formată din Irina Begu și Monica Niculescu merge în semifinalele probei de dublu, după o revenire spectaculoasă reușită în fața americancelor Jennifer Brady și Vania King, scor 4-6, 6-2, 6-0!
  • Irina și Monica se vor lupta pentru finală cu perechea favorită numărul 2, Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia).

15:45 Caroline Wozniacki duce la capăt cu bine ultimul meci al zilei, scor 6-0, 6-7(3), 6-2 în fața Carlei Suarez Navarro, calificându-se pentru a doua oară în carieră în careul de ași la Melbourne! Daneza a jucat superb în primul și în ultimul set, însă în manșa secundă a fost puțin fragilă din punct de vedere mental. Două ore și 14 minute a durat partida la capătul căreia am aflat prima semifinală din turneul fetelor: Caroline Wozniacki (favorită 2) o va înfrunta pe Elise Mertens! Pentru cealaltă semifinală, Simona Halep se va duela miercuri cu Karolina Pliskova, iar Angelique Kerber cu Madison Keys.

Să aruncăm o ultimă privire și pe tabloul masculin, acolo unde au fost consemnate două surprize de proporții: Marin Cilic l-a eliminat pe Rafael Nadal, după ce liderul mondial a abandonat în decisiv, iar Kyle Edmund l-a trimis acasă pe Grigor Dimitrov (favorit 3). Astfel Cilic se va confrunta cu Edmund într-o semifinală mai mult decât neobișnuită. În celelalte două sferturi, care vor avea loc miercuri, sunt programate partidele dintre Roger Federer și Tomas Berdych, respectiv Tennys Sandgren și Hyeon Chung.


VICTORIE istorică pentru tenisul românesc! Irina Begu și Monica Niculescu se califică în semifinalele probei de dublu de la Australian Open, scor 4-6, 6-2, 6-0 cu Jennifer Brady și Vania King din SUA! Cine spunea că tenismenele din România nu au spirit de luptătoare ar trebui să revadă acest meci superb, în care Irina și Monica au jucat cu sufletul!

Româncele au pierdut un prim set de infarct, la capătul căruia până și calmul Roger Federer, dacă era în locul Irinei Begu, ar fi dat cu racheta de pământ. Noroc că Mirka, soția lui Roger, nu îl lasă pe elvețian să se uite la meciuri feminine… Begu și Niculescu au condus cu 4-1, cu dublu break, dar americancele s-au impus după o serie incredibilă de cinci game-uri consecutive. Revenirea adversarelor nu le-a demoralizat însă pe fetele noastre, ba dimpotrivă!

În următoarele două manșe, cuplul Begu/Niculescu a jucat un tenis total, dominându-și adversarele în permanență. Irina a făcut ravagii cu dreapta, Monica a fost magistrală la fileu, iar Brady și King nu le-au mai stat în cale. După două ore și 12 minute de joc, echipa română merge în semifinalele primului Mare Șlem din 2018!

Irina Begu și Monica Niculescu își așteaptă viitoarele adversare din partida Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia, favorite 2) – Gabriela Dabrowski/Yi-Fan Xu (Canada/China, favorite 6). Până atunci însă, Irina și Monica savurează momentul și realizează o poză a victoriei chiar pe teren, alături de susținători.


16:05 Oare ce ne mai rezervă această zi nebună? După ce a început lansat și a câștigat un set alb, Wozniacki este dominată de Suarez Navarro, iar iberica trimite sfertul de finală în decisiv, scor 0-6, 7-6(3). Carla nu joacă extraordinar, dar Caroline a scăzut ritmul, relaxându-se poate prea mult după ce a defilat în prima manșă.


15:00 Wozniacki o demolează pe Suarez Navarro în primul set, scor 6-0! Caroline este în formă de zile mari, iar a doua favorită nu are milă de jucătoarea din Spania.


14:10 GAME OVER! Rafael Nadal, principalul favorit, părăsește și el turneul în faza sferturilor de finală, după ce s-a accidentat și s-a retras la scorul de 3-6, 6-3, 6-7(5), 6-2, 2-0 pentru Marin Cilic! Au fost momente dramatice pe „Rod Laver Arena”, Nadal fiind îngenuncheat la propriu. Liderul mondial a avut însă un adversar foarte bătăios, care i-a testat limitele fizice.

Roger Federer este acum în pole position să câștige al 20-lea titlu de Mare Șlem al carierei, dar cine știe ce ne mai rezervă turneul surprizelor! Geniul elvețian se va lupta miercuri cu Tomas Berdych pentru un loc în semifinale, acolo unde ar juca ori cu Tennys Sandgren, ori cu Hyeon Chung. Prima semifinală a fost stabilită marți și nimeni nu se aștepta la această distribuție: Kyle Edmund vs Marin Cilic.


13:50 Continuă nebunia în sfertul de finală pe care Nadal nu îl mai controlează! Cilic trimite meciul în decisiv, scor 3-6, 6-3, 6-7(5), 6-2, iar vestea proastă pentru spaniol este că s-a accidentat destul de serios. Rafael a primit îngrijiri medicale la scorul de 1-4 în manșa a 4-a, dar și în pauza dintre seturi. Totuși, liderul mondial nu renunță la luptă, preferând să joace într-un picior.


13:10 Setul al treilea dintre Nadal și Cilic, unul cu accente dramatice, a fost câștigat la mare luptă de liderul mondial! Rafael s-a impus în tie-break, fructificând prima minge de set. Matadorul conduce cu 6-3, 3-6, 7-6(5), dar trebuie să muncească în continuare, pentru că nivelul lui Marin este foarte ridicat.


12:00 Surprinzător sau nu, Rafael Nadal, principal favorit la Melbourne, este ținut în șah de Marin Cilic (cap de serie 6)! Luptătorul din Balcani a egalat la seturi, scor 3-6, 6-3, așa că spaniolul are de furcă pentru a merge în semifinale. Într-un sondaj lansat de contul de Twitter al turneului, cei mai mulți pronostichează că Nadal nu va mai avea probleme de acum încolo și își va adjudeca următoarele seturi. Voi ce credeți?


09:40 Irina și Moni au aflat numele adversarelor din semifinale! Româncele se vor confrunta cu Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, favorite 2 în turneul de dublu. Se anunță un meci teribil pentru Begu și Niculescu, însă calificarea se joacă pe teren! Makarova și Vesnina chiar au avut emoții mari în sferturile de finală, trecând greu de Gabriela Dabrowski/Yi-Fan Xu (Canada/China), scor 0-6, 6-1, 7-6(2).


08:45 Surpriză uriașă și pe tabloul masculin! Grigor Dimitrov, capul de serie numărul 3, a fost învins de Kyle Edmund (49 ATP). Britanicul în vârstă de 23 de ani a jucat în premieră pe Arena Rod Laver și a făcut meciul vieții, distrugându-l pe vecinul nostru. Mingea de meci a fost câștigată de exuberantul Kyle după un aut foarte mic al lui Grigor.


05:40 Lovitură de teatru în turneul de simplu! Elise Mertens, a 37-a jucătoare a clasamentului, o elimină pe Elina Svitolina (favorită 4) cu un neverosimil 6-4, 6-0! Ce performanță pentru Mertens, care devine prima belgiancă ce accede în semifinalele unui turneu de Grand Slam după Kim Clijsters în 2012! Adversara ei va veni din meciul Wozniacki – Suarez Navarro.


05:20 Begu/Niculescu – Brady/King 4-6, 6-2, 5-0! Recital românesc pe Terenul 2 de la Australian Open! Irina și Monica rup din nou serviciul advers și vor servi pentru meci!


05:17 Senzațional joacă echipa româncelor, care prinde viteză în setul decisiv: 4-6, 6-2, 4-0! Irina și Moni se completează atât de bine în aceste momente, încât sunt de neoprit!


05:12 Begu/Niculescu – Brady/King 4-6, 6-2, 3-0! Fetele noastre, super motivate, nu le mai lasă nicio șansă adversarelor! Irina și Monica sunt tot mai aproape de semifinale la Australian Open!


05:08 Superb! Begu și Niculescu pun stăpânire pe fileu în meciul cu Brady/King, iar începutul decisivului este de vis: 4-6, 6-2, 2-0!


04:58 SEEET România! Avem decisiv între Begu/Niculescu și Brady/King, scor 4-6, 6-2! Irina face ravagii cu dreapta și închide manșa secundă fără emoții.


04:53 DAAA! Begu și Niculescu câștigă un schimb excepțional și realizează dublu break-ul, scor 4-6, 5-2! Irina ve servi pentru a trimite disputa în decisiv.


04:48 Begu/Niculescu – Brady/King 4-6, 4-2! E rândul Monicăi Niculescu să iasă la rampă, cu câteva lovituri de excepție reușite din spatele liniei de fund.


04:43 Nu trece mult și se face 4-6, 3-2, iar americancele mută presiunea pe umerii alor noastre, după un vole drive foarte bun al Vaniei King.


04:40 Begu/Niculescu – Brady/King 4-6, 3-1! Irina, magistrală din nou, reușește al doilea as și mărește diferența în actul secund, revenind de la 0-30.


04:35 Echipa română putea să facă 3-0, dar Niculescu, spre deosebire de Begu, este neinspirată în debutul setului doi. Monica are o execuție slabă la fileu, ratează minge de dublu break, iar Brady și King vin la 4-6, 2-1.


04:30 Begu/Niculescu – Brady/King 4-6, 2-0! Fetele noastre se încurajează și își găsesc în sfârșit ritmul. Irina face spectacol și închide un nou game cu un stop perfect.


04:22 Tresărire de orgoliu! Begu și Niculescu debutează cu break în setul secund, scor 4-6, 1-0, după un forehand de manual al Irinei. Seria americancelor este întreruptă.


04:17 O posibilă explicație pentru căderea din jocul fetelor noastre: Irina are probleme fizice, fapt pentru care solicită un time out medical. Monica profită de pauza mai lungă, exersându-și serviciul.


04:11 IN-CRE-DI-BIL! King și Brady câștigă cinci game-uri consecutive și inclusiv setul, scor 6-4! Begu și Niculescu au cedat total inițiativa, devenind extrem de previzibile.


04:05 Cădere incredibilă pentru Begu și Niculescu, scor 4-5, după ce sportivele noastre au avut 4-1! Irina cedează nervos după un retur ratat și izbește cu racheta de ciment.


03:57 Iată ce se întâmplă! Româncele își cedează serviciul pentru a doua oară, astfel că Brady și King egalează la 4!


03:46 Cuplul american devine periculos, câștigă trei game-uri la rând, iar avantajul este unul fragil în acest moment: 4-3 pentru echipa „Begulescu”.


03:43 Begu/Niculescu – Brady/King 4-2! Nu a fost să fie game-ul acesta! Moni ratează un vole ușor, iar King și Brady recuperează un break.


03:38 Irina și Monica forțează din nou la retur și măresc avantajul! Este 4-1, iar Begu servește pentru a-și asigura liniștea în prima manșă!


03:30 Niculescu servește solid, prietena King returnează cu boltă, iar Begu e atentă la fileu și interceptează: 3-1!


03:30 Begu/Niculescu – Brady/King 2-1! A fost o șansă de dublu break pentru echipa română, dar americancele reușesc să strângă scorul!


03:23 Fetele noastre valorifică break-ul și se desprind rapid la 2-0!


03:20 Bună dimineața! Dacă v-ați trezit, începeți ziua cu o veste bună! Irina Begu și Monica Niculescu pornesc cu dreptul în sfertul cu Jennifer Brady și Vania King: 1-0 cu break!


Meci emoționant pentru Monica

Monica Niculescu și Irina Begu continuă să viseze frumos în turneul de dublu de la Australian Open! Sportivele noastre înfruntă o pereche americană în sferturile primului Mare Șlem din 2018, iar meciul va fi unul emoționant mai ales pentru Monica. De partea cealaltă a fileului se va afla Vania King, o fostă coechipieră și totodată prietenă a Monicăi Niculescu, care face tandem cu Jennifer Brady. Niculescu și King au evoluat împreună în circuitul de dublu în anii 2009, 2012, 2013 și 2016, cucerind și un titlu WTA la Shenzhen 2016.

Begu și Niculescu, favorite să meargă în semifinale

Tandemul Begu/Niculescu pornește cu prima șansă în meciul de marți dimineață, asta pentru că Brady, călcâiul lui Ahile din echipa adversă, nu are prea multe meciuri de dublu în picioare. Dacă vor câștiga în fața americancelor, Irina și Monica vor întâlni în penultimul act perechea care se va impune în meciul Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia) – Gabriela Dabrowski/Yi-Fan Xu (Canada/China). Și miza financiară este importantă, întrucât jucătoarele calificate în semifinale la dublu vor primi câte 72.000 de dolari.

Cum arată programul zilei de marți

Meciul Begu/Niculescu – King/Brady va avea loc pe Terenul 2 de la Melbourne Park, în timp ce arena principală, pe lângă o partidă de dublu din turneul masculin, va găzdui câte două sferturi din probele de simplu: Elina Svitolina (favorită 4) – Elise Mertens, Grigor Dimitrov (favorit 3) – Kyle Edmund, Rafael Nadal (favorit 1) – Marin Cilic (favorit 6) și Caroline Wozniacki (favorită 2) – Carla Suarez Navarro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați. Filmul exploziei care a…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz