LIVE BLOG | Ce să-i faci? N-ai ce să-i faci! Halep a pierdut finala de la Doha după 6-3, 4-6, 3-6 cu Elise Mertens. Belgianca i-a stricat jocul Simonei cu un time-out medical solicitat viclean. Simona, probleme medicale în decisiv

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG | Ce să-i faci? N-ai ce să-i faci! Halep a pierdut finala de la Doha după 6-3, 4-6, 3-6 cu Elise Mertens. Belgianca i-a stricat jocul Simonei cu un time-out medical solicitat viclean. Simona, probleme medicale în decisiv
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-3, 4-6, 3-6, sâmbătă seara, în finala de la Doha
  • De luni, constănțeanca în vârstă de 27 de ani urcă de pe locul 3 WTA pe poziția a doua a ierarhiei
  • Doar o zi de pauză a avut Simona de la plecarea din Ostrava, unde a jucat cu echipa de Fed Cup, la turneul din Qatar, câștigat în 2014

Simona Halep s-a înclinat în această seară, în finala de la Doha, scor 6-3, 4-6, 3-6, în fața belgiencei Elise Mertens, care obține prima victorie din carieră în fața constănțencei. Eleva lui Van Cleemput a condus autoritar meciul, dominându-și adversara și din punct de vedere mental. La început de act secund însă, Mertens, antrenată de fostul tehnician al Martinei Hingis, a cerut timeout medical la 1-2, iar din acel moment Halep a devenit mai precipitată, mai nesigură, mai timidă în joc.

Halep a ajuns la 18 finale câștigate și 16 pierdute în carieră. De luni, fiica lui Stere Halep urcă pe locul 2 în ierarhi WTA.

 

 

19:23 3-5 Halep servește pentru a rămâne în meci, dar nu-și mai poate face serviciul și ratează un nou titlu la Doha.

19:17 3-4 Jucătoarea lansată de Firicel Tomai mai pune un strop pe tabelă și reduce din diferență, însă o mișcare bruscă relevă faptul că eleva lui Van Cleemput suferă din punct de vedere fizic. Țintuită pe linia din spatele terenului, Halep dă impresia că are probleme la coapse sau în zona mijlocului.

19:13 Doar un balon de săpun. Simona egalează cu un break, 2-2, dar își irosește serviciul rapid. 3-2 pentru Elise Mertens, jucătoarea învinsă de două ori în partidele precedente. Suporterii Simonei îi scandează numele pe arena din Doha, orașul plin de români.

19:04 1-2 Se joacă de o oră și 50 de minute. Servește jucătoarea în vârstă de 23 de ani

 

 

18:50 0-1 Simona nu-și regăsește cadența și se precipită în situațiile critice. Mertens returnează ca un robot și își adjudecă breakul.

18:47 În pauza dintre seturi, Simona a chemat medicul turneului, care i-a acordat îngrijiri la piciorul drept.

18:45 4-6 Inconsecventă și ușor iritată după timeout-ul medicat solicitat de Mertens, Simona pierde actul secund, scor 4-6. Mertens și-a construit bine punctele, a făcut față cu brio în schimburile lungi de mingi și și-a reglat seriviciul pe măsură ce s-a consumat setul al doilea. Erorile neforțate au apărut tot mai des pentru Simona după ce a ratat două mingi de break la 3-2.

18:40 4-5 Mertens face break și va servi pentru câștigarea setului secund.

18:30 4-3 pentru Simona, la finele unui game în care Simona s-a automotivat după fiecare punct. Constănțeanca variază loviturile și încearcă să o miște cât mai mult pe belgiancă.

18:23 3-3 Halep a beneficiat de două șanse de break, dar nu a reușit să valorifice niciuna dintre ele. Mai proaspătă după timeout-ul medical, Mertens pare că are un joc mai greu de contracarat.

18:18 3-2 pentru Simona, la finele unui game în care a savat o minge de break

18:16 Să-i spunem La Mulți Ani marelui John McEnroe! #60

18:13 2-2 Schimburi intense de mingi în gameul patru din setul secund. Mai exactă, Mertens pune accentul pe forehand și o pune în dificultate pe eleva lui Van Cleemput.

18:07 Al cincilea set jucat împotriva lui Mertens, de-a lungul carierei.

18:00 2-1 Simona își cedează propriul serviciu, Mertens cheamă doctorul și pleacă la vestiare. În uralele publicului, Simona mimează o încălzire ușoară pentru a nu-și ieși din ritm.

17:55 2-0 SH nu ratează oportunitatea de face break și schimbă tabela, 2-0, cu Van Cleemput aplaudând în picioare. Teo Cercel îi stă aproape.

17:50 1-0 A început actul secund, cu o nouă demonstrație de forță a Simonei. Concentrată la maximum, Halep e precisă și returnează tot în terenul advers. Nu-i lasă nicio șansă nr.21 WTA și mai pune un strop pe tabelă, 1-0 după un act câștigat la zero.

17:48 6-3 Recital la cel mai înalt nivel al Simonei Halep. 12 mingi câștigătoare, la rând, și un prim act adjudecat în forță. Urmează setul secund.

17:45 5-3 Simona controlează meciul din punct de vedere mental. Mai face un break, dă dovadă de răutate pozitivă și închide gameul 7 cu o lovitură devastatoare. Nu trece mult și fosta elevă a lui Darren Cahill se grăbește spre câștigarea setului. Face primul punct din serviciul doi și dublează cu un întâi as, pentru 5-3.

17:38 3-3 Apare o regresie inexplicabilă în jocul campioanei din 2014 din Doha. Cu un serviciu secund slab, Simona își cedează serviciul. Halep nu a câștigat vreun punct cu serviciul al doilea.

17:32 3-1 Deplasarea iute din teren și unghiurile găsite cu precizie de Simona o fac să se desprindă pe tabelă, 3-1. Viteza de reacție a Simonei devine din nou decisivă, iar coordonarea din momentele cheie îi conferă un ascendent moral. Agresivă și nerăbdătoare să încheie punctele de cele mai multe ori, Mertens pare că are un joc ușor de citit de către fostul lider mondial. Se face 3-2, cu break pentru Halep.

17:26 2-1 Cu un serviciu secund imprecis și fragil, Halep îi face cadou belgiencei gameul secund. Elise nu pare în apele sale, schimbă racheta imediat, dar fără efect. Halep lovește din toate pozițiile, acțiunile sale fiind și estetice, și eficiente.

17:23 1-0 pentru Simona după ce românca fructifică a patra șansă de break. Un imbold psihic pentru nr.3 WTA, unul care poate va fi decisiv în acest prim act.

17:13 Fostul lider mondial a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. Cu un joc de picioare excelent, Simona fructifică încă de la început backhandul nimicitor în lung de linie, dar belgianca închide repede raliurile cu o scurtă îngropată în bitumul albastru. Se joacă tare încă de la început, cu Simona declanșând forcingul. Un prim game dinamic, cu Simona la conducere, însă eleva lui Van Cleemput nu reușește să valorifice primele două șanse de break.

17:00 Mertens și Halep au ieșit la încălzire, la Doha adie ușor vântul. „M-a deranjat tare în meciul din semifinale vântul aici, la Doha”, a spus Halep, la Digisport.

16:57 În urmă cu cinci ani, Simona ridica trofeul la Qatar Open, după victoria în fața nemțoaicei Angelique Kerber, scor 6-2, 6-3. Fostul lider mondial, pe 2 de luni, se află pentru a doua oară în carieră în ultimul act la Doha

16:50 Simona Halep conduce în meciurile directe, 2-0 cu Elise, însă jucătoarea din Belgia a înregistrat în această săptămână două succese împotriva jucătoarelor din Top 10 WTA.

16:28 S-a oprit ploaia la Doha. În acest moment organizatorii au început să curețe terenul.

16:00 NORI La Doha a plouat în timpul antrenamentului Simonei Halep, însă la această oră nu se mai anunță precipitații.

15:55 TWITTER Elise zice că e pregătită pentru marea finală de la Qatar Open. Hai să vedem ce postează pe rețelele de socializare fata din țara lui Thierry Van Cleemput, antrenorul Simonei.

15:50 TONUS Constănțeanca în vârstă de 27 de ani se alimentează cu încredere pentru partida ce va începe peste o oră. „Cu Mertens am jucat de câteva ori și am câștigat, are un stil diferit, joacă mai rapid. Sper să fie bine, să intru cu încredere, pozitivă și să nu cedez. Îmi doresc tare mult de acum înainte să nu mai cedez”, a spus Simona Halep, în direct la Digi Sport.

  • Simona Halep are 18 titluri în palmares, iar partida cu Mertens de la Doha reprezintă a 34-a finală a carierei

Din punct de vedere statistic, Simona poate deveni a patra campioană din istoria turneului din Qatar cu două trofee, după Anastasia Myskina (2003-04), Maria Sharapova (2005, 2008) și Victoria Azarenka (2012-13).

Elise Mertens se află la prima ei finală la Doha, în a doua sa apariție la turneu, după ce anul trecut a cedat în turul 2 împotriva jucătoarei Julia Goerges. Justine Henin este ultima belgiancă învingătoare în Qatar, în 2007

Simona Halep și Elise Mertens s-au întâlnit de două ori până acum, iar românca s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi, fără să fi cedat mai mult de trei game-uri. Ambele jocuri s-au disputat pe zgură, în 2018, la Madrid și Roland Garros.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…