Roland Garros 2019 | O victorie și două înfrângeri pentru România în ziua a doua. Sorana Cîrstea, câștigătoarea zilei. Oră de calvar pentru Marius Copil

Redactor:
Marius Hutu
Roland Garros 2019 | O victorie și două înfrângeri pentru România în ziua a doua. Sorana Cîrstea, câștigătoarea zilei. Oră de calvar pentru Marius Copil
  • Publicat:
  • Actualizat:

  • Sorana Cîrstea a fost prima româncă intrată în turneul de la Roland Garos la ediția din acest an, iar debutul a fost cu o victorie, 5-7, 6-4, 7-5 cu slovena Kaja Juvan.
  • Sorana a aflat chiar înaintea jocului că nu va mai evolua cu Petra Kvitova, care și-a anunțat retragerea din cauza unei accidentări. Juvan a intrat pe tablou din postura de lucky-loser.
  • Mihaela Buzărnescu a fost eliminată încă din turul inaugural, după 4-6, 4-6 cu Ekaterina Alexandrova.
  • Marius Copil nu a putut trece de Benoit Paire. Românul a avut o ultimă oră de joc pe care va încerca să o uite cât mai repede. Scor final: 4-6, 7-6 (5), 0-6, 1-6.

Ziua a doua la Roland Garros s-a încheiat cu un bilanț 1-2 pentru jucătorii români. Sorana Cîrstea este singura care a trecut mai departe, după un meci în care a trecut prin mari emoții cu slovena Kaja Juvan. În schimb, pentru Mihaela Buzărnescu și Marius Copil, Roland Garros 2019 a fost o ediție care trebuie uitat cât mai repede.

LIVE | Marius Copil – Benoit Paire 4-6, 7-6 (5), 0-6, 1-6

â–º Calvarul lui Marius Copil din ultima oră s-a încheiat. Paire a închis meciul cu 6-1 în setul patru!

â–º Marius Copil întrerupe o serie fantastică a francezului și câștigă primul game după 46 de minute de joc! Paire adunase 11 game-uri la rând.

â–º Marius Copil este în continuare în derivă. A avut o șansă de break la începutul setului patru, dar acum se vede condus cu 3-0! Paire a ajuns la o serie de nouă game-uri consecutive, spre deliciul publicului francez.

â–º Marius Copil a pierdut cu 6-0 setul trei cu francezul Paire. Cifrele românului vorbesc de la sine despre ce a fost vorba: doar 11 puncte câștigate, procentaj 37% pe prima servă și 22% pe a doua servă!

FINAL | Mihaela Buzărnescu – Ekaterina Alexandrova 4-6, 4-6

â–º Buzărnescu și-a încheiat evoluția în turul 1 – simplu la Roland Garros, după ce a pierdut cu un dublu 6-4 partida cu Alexandrova. Și în ultimul game al meciului, Miky a ratat o minge dintr-o poziție ideală, la 40-40. A avut tot terenul în față și a trimis mingea în afară. Românca nu și-a găsit practic ritmul în această după-amiază.

â–º Miky se „prăbușește”! De la 4-2 se vede condusă cu 5-4, după o dublă greșeală și o scurtă ratată dintr-o poziție ideală. Alexandrova va servi pentru meci.

â–º După mai bine de o oră de joc fără cusur, în evoluția lui Marius Copil apare un scurtcircuit. Românul a intrat la debutul setului trei mai relaxat, iar Benoit Pare a speculat, break și 2-0.

â–º Serviciul nu o ajută azi foarte mult pe Buzărnescu. Românca are probleme în special pe a doua servă, unde a câștigat doar 37% din puncte. Alexandrova revine din nou în setul secund cu rebreak, 4-3

â–º Scenariul primului set la Buzărnescu – Alexandrova se repetă și în actul secund, cu diferența că acum românca este în situația favorabilă. Al treilea break consecutiv o ajută pe Miky să se desprindă din nouă la două game-uri, 4-2.

â–º Momentele de satisfacție ale Mihaelei Buzărnescu sunt de scurtă durată. Alexandrova revine cu rebreak în mai puțin de 5 minute, 3-2.

â–º Meciurile românilor sunt relansate! Miky se desprinde la 3-1 în setul doi, după pirmul break realizat în setul secund. Marius Copil i-a redus pe francezi la tăcere, după ce a restabilit egalitatea la seturi. În actul doi, reprezentantul României s-a impus la tie-break, cu 7-5.

â–º Șansă imensă ratată de Marius Copil! Românul a avut minge de set la 5-4 pe serviciul lui Paire, dar nu a frunctificat-o. Francezul i-a anulat până acum patru mingi de break, toate pe parcursul setului doi, 5-5.

â–º Mihaela Buzărnescu a pierdut primul set cu 6-4, după 42 de minute de joc. Statistica arată în felul următor:

â–º Partida Buzărnescu – Alexandrova este cu mult suspand de cîteva minute bune. S-a intrat într-o perioadă a break-urilor, rusoaica reușind să treacă din nou în avantaj, 3-4. În cealaltă partidă care ne interesează acum, Marius Copil a salvat o minge de break și conduce cu 4-3 în setul doi.

â–º Mihaela Buzărnescu nu lasă să-i scape jocul din mână și realizează imediat rebreak, după ce a făcut trei puncte la rând, 3-3.

â–º Pe terenul nr. 5, Mihaela Buzărnescu este jucătoarea care și-a cedat prima serviciul, în meciul cu Ekaterina Alexandrova. Într-un game care a durat mai bine de 7 minute, rusoaica a rupt pentru moment echilibrul, 2-3.

â–º Marius Copil și-a creat primele șanse de break, dar Benoit Paire a rezistat cu brio primului moment mai dificil în meci. Cu un as, urmat apoi de alte servicii plasate, francezul a egalat situația la 1-1 în setul doi.

â–º Primul set dintre Benoit Paire și Marius Copil s-a încheiat în 33 de minute. Francezul a fructificat break-ul făcut chiar în primul game la meciului, scor 6-4.

â–º Marius Copil nu poate ataca încă serviciul lui Paire – 28% puncte câștigate -, astfel că rămâne cu un handicap de un break, 2-4.

â–º Francezul fructifică la maximum primul serviciu – 100%, astfel că menține un break avans. În câteva minute va începe și partida dintre Mihaela Buzărnescu și Ekaterina Alexandrova.

â–º După 10 minute de joc, Marius Copil sparge gheața și realizează primul game, 1-2. Serviciul românul a intrat mult mai bine la a doua „tentativă”.

â–º Marius Copil nu are începutul de meci pe care și l-a închipuit. Românul a luat startul la serviciu, dar Paire a reușit break-ul, 0-1. Marius a încheiat cu o dublă greșeală.

17:27 În câteva minute va începe meciul dintre Marius Copil și Benoit Paire, în turul 1 la Roland Garros.


FINAL Sorana Cîrstea – Kaja Juvan 5-7, 6-4, 7-5

â–º Într-un final cu foarte multe emoții, Sorana Cîrstea iese învingătoare! Românca a realizat patru game-uri consecutive și s-a impus în decisiv cu 7-5. Meciul cu tânăra Juvan a durat nu mai puțin de 2 ore și 22 de minute. În turul secund, românca va evolua cu învingătoarea dintre Zvonareva și Bolsova Zadoinov, venită din calificări.

â–º Sorana Cîrstea rămâne în meci, după ce și-a recuperat serviciul cedat mai devreme, 5-5! Juvan a devenit prea emotivă, iar românca a profitat.

â–º Situația româncei este tot mai complicată, slovena de 18 ani a ajuns la un game distanță de victoria carierei la senioare, 3-5.

â–º Sorana reduce din handicap, 3-4, revenind de la 0-30. Românca a rezistat atacurilor lansate de Juvan, care din prea multă dorință a trimis mingile în fileu sau în afara terenului.

â–º De la minge de 3-0 pentru Sorana, tabela s-a „răsturnat”: 2-4.

â–º Răsturnare neașteptată de situație. Setul trei a început într-un control total al Soranei Cîrstea, dar Juvan și-a regăsit cadența, iar cu câteva lovituri câștigătoare a făcut din nou break, 2-3. Statistica la lovituri câștigătoare în acest set este acum 3-8.

â–º Kaja Juvan are o jenă din punct de vedere al deplasării pe teren, dar nu renunță la luptă și reușește un rebreak, 2-1. Sorana trebuie să se mobilizeze pentru a se desprinde decisiv.

â–º Break, Sorana Cîrstea! Românca se desprinde la 2-0, reușind să încheie cu un forehand în cros, fără replică pentru Juvan.

â–º Raportul de forțe pare schimbat complet. Juvan evolueză cu un bandaj pe coapsa stângă, Sorana este însă în urcare și câștigă fără probleme primul game al setului decisiv.

â–º Kaja Juvan se resimte și solicită îngrijiri medicale după încheierea setului doi.

â–º Experiența celor două jucătoare face diferența la finalul setului doi. Sorana lovește cu mai multă putere în ultimele schimburi și închide setul doi cu două mingi câștigătoare, 6-4. Meciul este relansat.

Statistica setului 2:

â–º Sorana dă un test de rezistență psihică în aceste momente. Slovena a avut două mingi de break, dar românca le-a salvat și a trecut apoi din nou în avantaj, 5-4.

â–º Break, Sorana Cîrstea! Românca prinde un moment bun pentru a trece la atac, își pune în valoare reverul și restabiliește egalitatea, 4-4.

â–º Reacție de orgoliu pentru Sorana Cîrstea. Are un game mai solid cu serviciul și îl încheie la zero, 2-3.

â–º La împlinirea primei ore de joc, Juvan se desprinde la 3-1. Sorana nu are deocamdată răspuns la ruperile de ritm ale adversarei.

â–º Kaja Juvan a primit o șansă de a fi pe tabloul principal după retragerea Petrei Kvitova și încearcă să o fructifice la maximum. Slovena este tot mai combativă și face break-ul și în setul doi, 1-2. Sorana pare în pierdere de viteză în acest minute, și-a cedat serviciul cu dublă greșeală.

â–º Sorana Cîrstea a resimțit șocul pierderii primului set în primele schimburi ale actului secund, iar Juvan a ajuns în postura de a avea două șanse de break. Românca s-a ridicat însă cu patru puncte câștigate la rând și a început setul în avantaj, 1-0.

â–º Slovena gestionează cu multă maturitate game-ul de serviciul pentru câștigarea setului și închide conturile primului set după 43 de minute: 5-7. Avem și statistica primului set:

â–º Juvan urcă mult la capitolul încredere, o prinde pe Sorana pe picior greșit la o urcare la fileu și se desprinde spre un nou break în primul set, 5-6. Românca este acum în mare dificultate.

â–º Tânăra slovenă trece cu mult curaj peste primul moment dificil al meciului și face un game la zero, 5-5.

â–º Sorana Cîrstea a qajuns la un game distanță de câștigarea primului set, 5-4. În ultimele minute, fiecare jucătoare și-a fructificat serviciul fără mari dificultăți, fiind la cel puțin 65% procentaj al punctelor făcute pe primul serviciu. Juvan este acum sub presiune.

â–º Al doilea game cu „prelungiri” este câștigat de Sorana. Reprezentanta României a încheiat cu două „scurte”, 3-2. Atfel, jocul este destul de echilibrat până acum: 6-6 la greșeli neforțate, 17-17 la puncte câștigate și 4-3 la „Winners”.

â–º Cîrstea este tot mai decisă în teren, dictează tempoul, își foțează adversara să greșească și trece la conducere, 2-1.

â–º Replica româncei a venit imediat. În mai puțin de 2 minute de joc, Sorana și-a recuperat serviciul cedat la debut, 1-1.

â–º Sorana Cîrstea a început la serviciu cu Kaja Juvan, dar serviciul nu i-a mers așa cum și-a dorit, iar adversara a realizat un prim break. A fost un game destul de lung, slovena reușind să facă punctul după a patra șansă de break.

â–º Sorana Cîrstea este deja pe terenul Suzanne Lenglen și efectuează ultimele mișcări de încălzire premergătoare meciului. Românca are un bilanț 12-10 în istoria Roland Garros. Adversara se află la debutul pe tabloul principal în turneul de Grand Slam.

13:30 Partida dintre Kiki Bertens și Pauline Parmentier s-a încheiat cu 6-3, 6-4, astfel că meciul Soranei Cîrstea va începe în câteva minute.


Petra Kvitova s-a retras de la Roland Garros 2019, luni dimineață. Locul său pe tablou a fost preluat de o sportivă învinsă în utlimul tur al calificărilor. În aceste condiții, Sorana Cîrstea o va înfrunta în meciul de debut la French Open pe Kaja Juvan, o slovenă în vârstă de 18 ani, locul 131 în clasamentul mondial. Partida se va juca tot pe arena Suzanne Lenglen, așa cum fusese programată inițial, în jurul orei 14:00, după terminarea partidei dintre Kiki Bertens (cap de serie 4) și Pauline Parmentier.

Juvan trecuse în calificări de Celik și Gauff (manageriată de firma de impresariat a lui Roger Federer), însă a cedat în finala pentru main draw în fața american cei Berrnarda Pera.

Ce a spus Kvitova la conferința de presă convocată de urgență după retragerea de la Roland Garros

„Când am început să mă antrenez pentru Roland Garros am început să am dureri la brațul stâng. Ieri când m-am antrenat am simțit o durere din ce în ce mai tare, a trebuit să mă opresc imediat. Am lovit un forehand, lacrimile mi-au umplut ochii și am știut că trebuie să mă opresc. Am făcut un RMN și s-a văzut că am o ruptură la nivelul antebrațui stâng. Medicii mi-au spus că șapte zile nu am voie să joc, pentru că aș risca să ajung la ceva mai grav, care m-ar forța să stau minim șase săptămâni. Așa, cred că după 2-3 săptămâni pot reîncepe să joc. Poate că joc prea mult, dar nu mă plâng. Corpul mi-a spus însă că am nevoie de timp de odihnă și asta voi face”.

Cine este Kaja Juvan

parte a generației 2000, Kaja Juvan este o sportivă dreptace, cu rezultate bune la juniori. În 2016, ea și-a trecut numele pe lista câștigătorilor de la Orange Bowl, turneu la care au triumfat, în trecut, Dementieva, Wozniacki sau Bianca Andreescu. În același sezon, a ajuns în semifinalele probei de dublu la Wimbledon și US Open.

 

 

Știrea inițială

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova este partida care deschide, oficial, ediția 2019 a Roland Garros-ului pentru echipa României. Luni, în jurul orei 13:30, sportiva din Târgoviște o înfruntă pe favorita 6 a tabloului feminin, nimeni alta decât jucătoarea cu cele mai multe victorii în circuit înainte de startul meciurilor de la French Open (28 de victorii, număr egalat de Pliskova cu succesul de ieri, din primul tur). Partida poate fi urmărită în transmisiunile în direct ale Eurosport și în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

Cîrstea și Kvitova se vor duela pe a doua arenă a complexului, Suzanne Lenglen. Este primul meci împotriva unei jucătoare de mâna stângă în sezonul 2019, românca având bilanț de 16 victorii și 18 înfrângeri în astfel de dueluri. Interesant este faptul că eleva lui Carl Maes are două victorii în fața Kvitovei (2010 – la Copenhaga și 2013 – la Toronto), ambele repurtate pe hard. Kvitova are cinci victorii în fața româncei, impunându-se de două ori pe zgură, teoretic, suprafața mai puțin agreată de ea. Ultimul meci direct dintre cele două s-a consumat în 2016, la Wimbledon (6-0, 6-4 pentru kvitova), înainte de teribilul atac asupra sportivei din Cehia.

23 victorii și 5 înfrângeri pe zgură este palmaresul Petrei Kvitova, pe zgură, în 2018 și 2019. A câștigat trei trofee pe cărămiziu în acest interval: Praga și Madrid 2018, Stuttgart 2019. Kvitova are deja patru finale jucate în acest sezon, pe toate suprafețele.

Tot luni, Mihaela Buzărnescu, a doua tricoloră de pe lista capilor de serie alături de Simona Halep, închide programul zilei pe Terenul 5, cu un duel împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova. Partida va începe, cel mai probabil, dincolo de ora 17:30, românca având 1-0 în meciurile directe, după un succes în 2017, la Poitiers.

Singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin intră și el în competiție, luni, înfruntându-l pe proaspătul campion de Lyon, excentricul și inconstantul Benoit Paire (30 ani, 38 ATP), în jurul orei 15:30.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen