INTERVIU EXCLUSIV | Adrian Cruciat explică, din Beijing, victoria jucătoarei sale: "Sorana a intrat 'în zonă' şi a menţinut-o până la final. Revenirea de la 2-5, 0-40 este în primul rând de mental, de ambiţie, mental susţinut însă şi de un joc excelent"

5 oct 2017 6612 afişări Tenis
INTERVIU EXCLUSIV | Adrian Cruciat explică, din Beijing, victoria jucătoarei sale: "Sorana a intrat 'în zonă' şi a menţinut-o până la final. Revenirea de la 2-5, 0-40 este în primul rând de mental, de ambiţie, mental susţinut însă şi de un joc excelent"

Sorana Cîrstea a reuşit victoria sezonului 2017 şi primul succes în circuit în faţa unei jucătoare din Top 4, joi, în optimile turneului de la Beijing: 6-1, 7-5 în faţa Karolinei Pliskova, cea care - nu mai departe de jumătatea lunii iulie, devenea a 23-a sportivă care urcă în fotoliul de lider mondial în tenisul feminin. În loja sa, în China, a stat în premieră Adrian Cruciat, într-un parteneriat inedit, test.

Timişoreanul în vârstă de 34 de ani a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre o victorie extrem de importantă a Soranei, care, mai mult - îi garantează lui "Sori" revenirea între primele 40 de jucătoare ale lumii, de luni.

Pliskova nu a avut o zi bună la serviciu (n.r. - doar 44% frecvenţa primului serviciu, 50% puncte câştigate pe primul serviciu şi 39% pe serviciul doi), dar Sorana a impresionat la retur, cu 6 din 7 mingi de break convertite. Care a fost cheia pentru ca Sorana să o scoată din zona de confort pe Karolina?
Sorana a fost agresivă pe retur, iar astfel Pliskova a simţit o presiune suplimentară la serviciu, mai ales că şi în joc Sorana a reuşit de multe ori să preia iniţiativa în faţa unei jucătoare obişnuită să joace puncte scurte, în care ea atacă.

În final de set doi, am remarcat dreapta în lung de linie. Cum s-a schimbat dinamica acelui set?
În setul secund, Pliskova a reuşit iniţial să schimbe ritmul meciului şi să obţină mai des iniţiativa, acest lucru ajutând-o să se desprindă. Sorana a gestionat perfect situaţia, nu s-a resemnat, a reuşit să se mobilizeze, să se concentreze doar pe joc şi să controleze din nou ritmul meciului. A intrat în zonă şi a menţinut-o până la final.

Cât este victoria mentalului acolo, în setul doi?
Revenirea de la 2-5, 0-40 este în primul rând de mental, de ambiţie, mental susţinut însă şi de un joc excelent.

"Astăzi, Sorana a avut mai des iniţiativa"

O avantajează pe Sorana acest tip de meci în care joacă împotriva unei sportive mai degrabă ofensivă, ca şi ea?
În astfel de meciuri între două jucătoare ofensive câştigă de obicei cea care reuşeşte să atace mai des, anulând automat atuurile adversarei. Sau dacă acest lucru nu se întâmplă şi ambele îşi fac jocul, cea care prinde o zi mai bună se impune. Astăzi, Sorana a avut mai des iniţiativa, iar când Pliskova a răsturnat raportul de forţe, a fost foarte lucidă, realizând că prin ridicarea nivelului de agresivitate poate prelua din nou controlui. Şi a mai avut meritul de a nu se lăsa afectată de scor.

Este cam la fel şi meciul care urmează, într-o anumită măsură?
Mâine va fi un meci similar ca match-up, cu câteva particulărităţi diferite. Dar aici nu pot oferi detalii acum.

De înţeles. Mulţumesc.
Mulţumesc şi eu.

  • Sorana Cîrstea va disputa al doilea sfert de finală de pe tabloul feminin vineri dimineaţă, nu înainte de ora 09:30 (ora României), împotriva letonei Jelena Ostapenko.
  • Ultima dată când Sorana a învins consecutiv jucătoare din Top 10: Toronto, 2013 - victorii la Wozniacki (10 WTA), Kvitova (7 WTA) şi Na Li (5 WTA).
  • Meciul poate fi urmărit în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro şi în transmisiune directă pe canalele DigiSport.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.