EXCLUSIV | "Mi-am făcut tatuajul şi a doua zi eram pe teren, la antrenament!" Parcursul de vis de la Roland Garros a propulsat-o în prima sută, iar acum, cu un zâmbet molipsitor, e în turul doi la BRD Bucharest Open. "Viaţa mea nu s-a schimbat. De fapt, într-un fel, pentru că altfel aş fi jucat calificări aici"

17 iul 2019 20843 afişări Tenis
EXCLUSIV | "Mi-am făcut tatuajul şi a doua zi eram pe teren, la antrenament!" Parcursul de vis de la Roland Garros a propulsat-o în prima sută, iar acum, cu un zâmbet molipsitor, e în turul doi la BRD Bucharest Open. "Viaţa mea nu s-a schimbat. De fapt, într-un fel, pentru că altfel aş fi jucat calificări aici"

"Viaţa mea nu s-a schimbat deloc. De fapt, într-un fel, pentru că am ajuns în prima sută mondială - ceea ce era un obiectiv pentru mine, întrucât orice jucător profesionist îşi doreşte să fie acolo, joc pe tabloul principal acum, altfel aş fi jucat calificări aici. Aşa că, probabil, trebuie să recunosc că lucurile s-au schimbat puţin, pentru că joc turnee mai mari şi tablouri principale. Dar, în rest, viaţa mea este exact aceeaşi, muncesc exact la fel de mult cum am făcut-o de fiecare dată", spune cu un zâmbet larg, care îi luminează întreaga faţă, Aliona Bolşova, pentru ProSport.

Luni, ea a debutat cu victorie la BRD Bucharest Open, 6-3, 6-2 în faţa Varvarei Flink.

"Ne-am mutat în Spania când eu eram mică de tot, aveam doi ani şi jumătate. Am crescut, practic, în Spania. Iar asta m-a ajutat mult. Am avut întotdeauna paşaport de Moldova, dar când am avut oportunitatea, am ales să reprezint Spania, pentru că ei îmi pun la dispoziţie mult mai mult. Federaţia oferă sprijin, ai facilităţi, terenuri, totul este optim pentru ca tu să te dezvolţi ca jucător profesionist de tenis. Am avut astfel la dispoziţie mult mai multe lucruri care m-au ajutat să mă dezvolt ca jucătoare, trăind în Spania. Mi-au oferit mai mult decât mi-ar fi putut oferi, vreodată, Moldova", spune Bolşova.

Asta deşi, spune sportiva în vârstă de 21 de ani, "întotdeauna m-am antrenat în oraşul în care am crescut, la o oră distanţă de Barcelona. Am mers apoi un an în Statele Unite, abia acolo am fost la Academie, apoi la 16 ani am mers la centrul de pregătire al Federaţiei Spaniole de Tenis, o Academie imensă, unde ne stabilim cartierul general. Ei fac o selecţie, aleg nişte jucători de tenis, cărora le oferă burse, astfel încât noi să avem baza şi sprijinul financiar necesar" mai punctează Bolşova, care explică faptul că în familia ei s-a vorbit doar rusa, limbă pe care şi ea o stăpâneşte. Nimeni din familie nu vorbeşte şi româna, a doua limbă de circulaţie în Moldova.

Pe Aliona Bolşova o remarci din prima pe teren, datorită tatuajelor de pe braţul stâng, dominant fiind un impresionant cap de felină. Dar şi datorită tunsorii. Aliona se simte bine în pielea ei, zâmbeşte aproape non-stop când nu este pe teren şi ţine la atitudine, pentru că, spune ea, este important să nu te pierzi în peisaj, ci să fii unică. "Mi-ar fi foarte greu să alcătuiesc un Top 10 al celor mai mişto tatuaje din sportul mondial. Chiar e o întrebare grea. Dar, în tenis, îmi place Hercog, cu mâneca ei. Eu nu m-am uitat prea mult la alţii, este doar ceva ce am simţit şi ceva ce îmi place. Îmi place cerneala care este pe mine. Nu m-am inspirat de la staruri rock, dar am început cu tatuaje mici când eram şi eu mică. MI-a plăcut mult, cred că mă reprezintă. Este artă pe care o iau cu mine, pe corpul meu. Nu doare - evident, sunt şi locuri mai delicate - dar, să vă spun ceva: când mi-am tatuat braţul, mi-am făcut tatuajul şi a doua zi eram pe teren, la antrenament. Trebuie să ai grijă la transpiraţie, la expunerea la soare, l-am acoperit, dar nimic nu mă poate ţine departe de terenul de tenis!"

Alionei Bolşova îi place Billie Eilish, o artistă precoce de electropop. Playlistul ei e plin de muzică alternativă din Spania - 'indie' - şi nu numai. Chiar înainte să vină la Bucureşti, a descoperit o melodie a celor de la Cigarettes After Sex, "Affection", care i-a mers direct la suflet şi pe care îl ascultă şi în pauzele avute în capitala României, pobabil chiar şi în timpul sesiunii de fizio care o aşteaptă după scurtul dialog cu ProSport.

  • Aliona Bolşova o va înfrunta joi, în turul doi, al optimilor de finală, pe Barbora Krejcikova (132 WTA, Cehia), fostul număr unu mondial din proba de dublu câştigând marţi seară ultima partidă a zilei de pe Terenul Central, 6-3, 0-6, 6-2 în faţa Gabrielei Ruse (178 WTA).
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.