Cupa Davis | Austria conduce România, 2-0, la capătul primei zile. Filmul unei demonstraţii de forţă a gazdelor în faţa debutanţilor tricolori: Gerald Melzer l-a dominat pe Dragoş Dima, Bogdan Borza a contribuit la spectacolul făcut pe teren de Thiem

15 sep 2017 7005 afişări Tenis
Cupa Davis | Austria conduce România, 2-0, la capătul primei zile. Filmul unei demonstraţii de forţă a gazdelor în faţa debutanţilor tricolori: Gerald Melzer l-a dominat pe Dragoş Dima, Bogdan Borza a contribuit la spectacolul făcut pe teren de Thiem 19 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16729595/1/jurgen-and-gerald.jpg
 • Austria conduce România, 2-0, la capătul primei zile a întâlnirii contând pentru primul tur al play-off-ului de menţinere în Grupa I, zona Europa/Africa din  Cupa Davis.
 • Dragoş Dima (489 ATP) a pierdut meciul său de debut în Cupa Davis, câştigând un singur set în faţa rachetei numărul doi a Austriei. Gerald Melzer (133 ATP) s-a impus 6-1, 6-1, 3-6, 6-1, într-o oră şi 47 de minute de joc, în primul meci al zilei.
 • Dominic Thiem (7 ATP) a dublat avantajul gazdelor, ducându-şi echipa la o victorie de calificarea în turul doi preliminar, cu o victorie scor 6-2, 6-2, 6-4 în faţa lui Bogdan Borza (707 ATP).
   
 • Sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 15, este programată partida de dublu, acolo unde urmează să se întâlnească perechile Horia Tecău / Nicolae Frunză şi Dominic Thiem / Philipp Oswald.
 • Duminică, 17 septembrie, sunt programate meciurile dintre Dominic Thiem şi Dragoş Dima, repsectiv Gerald Melzer versus Bogdan Borza. Pot interveni modificări în funcţie de scorul general în partidă.
 • Urmărim împreună, în format LIVE TEXT, partida României din Cupa Davis. Toate meciurile pot fi urmărite în direct la Digi Sport 1.

România nu a reuşit să dea peste cap calculele hârtiei în prima zi de concurs în confruntarea cu Austria, cedând net, cu un singur set câştigat, duelul cu jucătorii mai bine clasaţi, conduşi de pe bancă de Stefan Koubek.

Dragoş Dima a intrat cu emoţii pe teren şi nu a reuşit să puncteze pe tabelă decât în game-ul al cincilea al meciului cu Gerald Melzer - un jucător cu serviciu superior, forţă mai multă şi retur eficient pe lansarea românului. Partida a curs pe repede-înainte în favoarea gazdelor, Melzer reuşind să ia avantaj de două seturi la zero, în doar 48 de minute. Românul a echilibrat şi a reuşit să câştige la mare luptă setul trei,, însă manşa a patra a readus imediat scenariul primelor două seturi, a doua rachetă a Austriei câştigând un al treilea set cu scor identic, 6-1.

Bogdan Borza a surprins pe alocuri în faţa lui Thiem, cu joc curajos, apetit ofensiv şi lovituri tranşante atât de pe forehand, cât şi de pe rever. Astfel, jucătorul de 20 de ani a contribuit la un meci cu multe momente spectaculoase, în care Thiem a avut de muncit şi în defensivă şi în ofensivă pentru a se impune. Totuşi, diferenţa netă de valoare şi experienţă la cel mai înalt a înclinat cu uşurinţă balanţa în favoarea lui Dominic, în momentele cheie - incluzând şi o serie de nouă game-uri câştigate consecutiv. Cele 114 minute de tenis de la Wels au fost însă presărate cu scurte, contre la fileu, passing-uri, smash-uri şi puncte asezonate cu inspiraţie şi o doză de fantezie. La finalul zilei, Thiem a tras linie după o primă victorie pe zgură obţinută în Cupa Davis, care îi corectează bilanţul carierei, 3-3 în partidele de simplu.

FILMUL PARTIDELOR, PAS CU PAS

16:30 Game, set, meci Dominic Thiem. Liderul echipei Austriei îşi încheie misiunea în prima zi punând punct meciului cu Bogdan Borza, după o oră şi 54 de minute de joc, scor 6-2, 6-2, 6-4.


16:25 Bogdan Borza a câştigat încredere şi continuă să îi refuze victoria lui Thiem: austriacul a avut minge de meci pe retur, dar România rezistă în continuare. Dominic va servi pentru a doua oară pentru a închide meciul, la 5-4.


16:20 Re-break Bogdan Borza.  Românul face break alb, cu zâmbetul pe buze. Thiem şi-a pierdut concentrarea şi partida continuă.


16:17 După 31 de minute scurse din setul trei, Dominic Thiem este pregătit să servească pentru victorie şi 2-0 pentru Austria la finalul primei zile de concurs. Numărul 7 mondial a convertit a şasea minge de break şi conduce 5-2 în manşa a treia.


16:05 Dominic Thiem este decis să obţină o primă victorie pe zgură în Cupa Davis. A făcut break în game-ul al treilea din acest set şi se îndreaptă spre un succes în minimum de seturi. Ajunge rapid şi la 3-1, continuându-şi supremaţia pe serviciu.


15:58 Bogdan trece cu bine testul primului serviciu în setul trei. 1-0.


15:53 O grijă în plus pentru Andrei Pavel. La pauza dintre seturi, Bogdan Borza cere îngrijiri medicale şi bandajarea umărului.


15:50 Al doilea set câştigat de Dominic Thiem. Scorul - identic ca în primul set, 6-2. Thiem este la un set de a închide ziua de tenis la Wels, după o oră şi 15 minute de joc. Al şaptelea jucător al lumii a câştigat manşa cu un smash în forţă,, din săritură.


15:45 Bogdan rămâne în setul doi, câştigându-şi o a doua tură de serviciu. Thiem are procentaj slab la mingile de break convertite - 4 din 14.


15:37 Borza face  cursa fileu-linia de fund a terenului de două ori într-un singur raliu obţine un nou punct spectacol. De partea cealaltă, Thiem este neatent pe alocuri, încearcă multe lovituri pe care rar le foloseşte în meci, însă diferenţa de 700 de locuri din clasamentul mondial se vede. Este primul game pentru România, de 1-4. Seria lui Thiem se opreşte la 9 game-uri consecutive.


15:30 Al optulea game câştigat la rând de Thiem. Bogdan Borza insistă cu scurta, salvează astfel o minge de break, o alta cu minge câştigătoare de pe linia de fund a terenului. în total, anulează patru mingi de break în acest game, dar tot Thiem îşi trece în cont punctele decisive, ajungând la 8-0 bilanţul ultimelor opt game-uri jucate. 6-2, 3-0 - este un scor mai categoric decât se vede pe teren. Totuşi, valoarea net superioară face diferenţa în momentele-cheie pentru austriac, în ciuda eforturilor depuse de jucătorul român născut la Cugir.


15:20 Break Thiem. Austriacul continuă seria, deschizând setul doi cu break. Deşi succesiunea de game-uri este una apăsătoare, Borza păstrează pofta de joc intactă: câştigă punctul game-ului doi cu un passing înalt peste Thiem, care încheie câştigător un punct intens, dar game-ul ajunge tot la Dominic. 2-0.


15:13 Set Dominic Thiem, 6-2, în 38 de minute. Numărul 7 mondial a câştigat cinci game-uri consecutiv, pentru a prelua conducerea pe tabelă, la seturi. iar publicul din tribună aplaudă reuşita favoritului lor, dar şi un joc care a oferit destul spectacol. Procentajul la prima minge a lui Bogdan a fost la 52%


15:10 Bogdan Borza cedează un al doilea break în setul doi, după un game maraton. Thiem are nevoie de patru mingi de break pentru a se impune, alternând retururile ratate cu puncte inspirate. Constanţa în raliu înclină însă balanţa în favoarea austriacului.


15:00 Ordinea restabilită. Semifinalistul ediţiei 2017 a Roland Garros-ului a preluat controlul: a declanşat atacul la fileu, şi-a confirmat cu uşurinţă break-ul, cu game alb şi pune în premieră pe tabelă avantaj de două game-uri. 4-2.


14:57 Break Thiem, 3-2. Numărul şapte mondial obţine break-ul, în game-ul cinci, lovind pe centru şi smulgând ratarea lui Borza.


14:55 Intens. Bogdan Borza face efort pe teren, returnează minge de la limita terenului, revine rapid spre linia de fund a terenului şi îşi obţine minge de break pe lansarea lui Thiem. Austriacul se concentrează şi evită break-ul, cu servicii inspirate, 2-2.


14:50 Vocea lui Pavel se aude clar - Bravo! Bogdan Borza a reuşit primul al meciului înaintea lui Thiem, salvează o minge de break cu forehand câştigător şi arată că nu este intimidat de mult mai cunoscutul său adversar. Thiem a încercat o rupere de ritm pentru a prelungi game-ul, dar mingea sa nu prinde terenul, iar scorul urcă din nou în dreptul României. 2-1 pentru Bogdan Borza în start de set unu - după 16 minute.


14:45 11 minute de joc pentru 1-1 în primul set. Bogdan Borza îl surprinde pe Thiem cu un retur inspirat, iar partida începe sub semnul echilibrului.


14:40 Bogdan Borza strânge pumnul după un rever pe diagonală care îi aduce o primă minge de game în meci. Lovitura sa câştigătoare atrage totodată o privire de aprobare din partea lui Thiem, care amână deznodământul jocului cu un retur norocos, prăvălit de fileu în terenul românului. Dar, cu servicii convingătoare şi o abordare agresivă, Bogdan îşi trece în cont game-ul inaugural. 1-0 în primul set pentru român.


14:35 Ora debutului pentru Bogdan Borza. Într-un dialog cu ProSport, tânărul de 20 de ani recunoştea că îşi doreşte mult acest meci cu Dominic Thiem, omul aflat în lumina reflectoarelor peste tot în lume. Românul începe la serviciu.


14:00 Game, set, meci, Gerald Melzer. Austria începe cu dreptul partida de pe teren propriu împotriva României, câştigând meciul împotriva numărului unu din echipa lui Andrei Pavel, cu trei seturi identice, de 6-1 şi o tresărire de orgoliu a piteşteanului, în setul trei, adjudecat cu 6-3. Cel mai mic dintre fraţii Melzer s-a impus cu 6-1, 6-1, 3-6, 6-1, într-o oră şi 47 de minute de joc.


13:54 Melzer ajunge la un game de prima victorie în partida România - Austria. 6-1, 6-1, 3-6, 5-0. Dragoş Dima are minge de break, dar nu mai poate converti.


13:47 Gerlad Melzer a accelerat şi duce seria câştigătoare la patru game-uri înn setul patru.


13:40 Break Melzer, în start de set 4. Serviciul lui Dragoş este testat din nou, pentru că Melzer ia iniţiativa şi atacă de două ori la plasă. Deşi se apără cu toate forţele, Dragoş oferă minge de break şi mai departe 2-0 pentru Austria în acest set, după o dublă greşeală.


13:32 Dragoş Dima relansează partida, câştigând setul trei, 6-3. Jucătorul născut în Piteşti a impresionat cu loviturile din alergare,  cu un passing frumos în lung de linie trimis pe lângă Gerlad Melzer şi un break alb luat în premieră pe lansarea adversă la prima oportunitate. Dragoş închide manşa cu un al doilea game alb pe serviciu.


13:25 Dragoş Dima câştigă a patra tură pe serviciu în setul trei: reverul din alergare aduce un punct spectaculos, controlează situaţia la plasă şi smulge şi o eroare de pe cealaltă parte a fileului. Manşa a treia este una mult mai echilibrată. 4-3 pentru român


13:18 Dragoş păstrează avantajul primului serviciu în setul trei, deşi frecvenţa primului său serviciu este în scădere - 73%, de la 79%  în manşa inaugurală.  3-2.  Serviciul lui Gerald Melzer este însă în continuare de neatins


13:00 Gerald Melzer prinde viteză: 48 de minute pentru un dublu 6-1. Dragoş Dima urmăreşte seriile de puncte câştigătoare ale adversarului şi caută soluţiile la Andrei Pavel.


12:55 Problemele continuă pentru Dragoş Dima, care nu reuşeşte să profite de două mingi de re-break consecutive în setul doi. Melzer scutură rapid erorile neforţate din jocul său - inclusiv o dublă greşeală şi păstrează avansul în manşa a doua.


12:43 Gerald Melzer continuă turul de forţă în faţa lui Dragoş Dima. Returnează în picioarele românului şi şi smulge un prim break în setul doi. 2-0.


12:35 SET Gerald Melzer, 6-1.Austriacul câştigă primul set pe o dublă greşeală a lui Dragoş, în 23 de minute.


12:27 Dragoş Dima câştigă primul game în partidă, ca răspuns la o tură de lansare adjudecată la zero de austriac. Îl ajută serviciul spre corpul austriacului, o reacţie alertă la scurta adversarului care îl forţează pe Gerald să încerce lobul. Melzer trimite prea lung şi se schimbă 'zero-ul' din dreptul României.


12:21 Gerald Melzer profită de fiecare ezitare a lui Dragoş şi îşi trece în cont un al doilea break al meciului. 3-0. Cu doar trei punct câştigate în spatele primului serviciu, Dragoş nu poate ajunge la minge de game. Mingea lui este scurtă în raliu, eroarea vine pe forehand, iar la minge de break ezită să facă atac decisiv cu smash, după o tuşă plină prinsă cu cross-ul pe forehandul de stângaci al lui melzer.


12:15 România are primul serviciu în partidă. Dragoş Dima are parte şi de puţină susţinere la Wels. Jucătorul nostru începe ezitant, pierde primele două puncte şi, deşi face puţin spectacol cu o scurtă, Dragoş îşi pierde prima tură pe serviciu. Break rapid pentru Gerald Melzer.


12:00 Ceremonia oficială. Iată protagoniştii.


România are o misiune dificilă la Wels: Austria porneşte ca favorită, în condiţiile în care îl va avea pe teren pe al şaptelea jucător al lumii în acest moment - Dominic Thiem (24 ani).Austriacul este pregătit să joace trei meciuri - la fel cum a făcut-o şi anul trecut, împotriva Portugaliei (4-1 în deplasare pentru austrieci, trei victorii pentru Dominic).

De partea cealaltă, pentru România înregistrăm două debuturi absolute, vineri: atât Dragoş Dima, cât şi Bogdan Borza vor juca în premieră în competiţia pe echipe din tenisul masculin - deşi amândoi au mai participat la reuniunile lotului.

Semifinalistul de la Roland Garros caută prima victorie pe zgură în Cupa Davis

Partida se dispută pe zgură - suprafaţa preferată de români. Interesant este că bilanţul lui Thiem pe această suprafaţă, în Cupa Davis, este negativ: nicio victorie, în două partide. Austriacul însă a crescut mult în joc iar recordul său de doar trei victorii (două la simplu, una la dublu) şi patru înfrângeri este extrem de înşelător. Cea mai bună dovadă: în sezonul european de zgură pe 2017, Thiem a ratat o singură prezenţă în careul de aşi - la Monte Carlo. În rest, a jucat finale la Barcelona şi Madrid - pierdute în faţa lui Nadal, l-a învins pe iberic la Roma, dar s-a înclinat în meciul imediat următor în faţa lui Djokovic, apoi a încheiat en-fanfare cu o prezenţă în semifinale la Roland Garros.

ProSport vă prezintă tot ce este important de ştiut despre primul adversar al României în această întâlnire de Cupa Davis pentru care Andrei Pavel contează pe o formulă inedită, dând credit tinerilor, în absenţa unor jucători obişnuiţi cu această competiţie - Marius Copil, Adrian Ungur şi Florin Mergea.

1. Gerald Melzer ocupă în prezent poziţia 133 ATP

Este o diferenţă de mai mult de 350 de locuri între a doua rachetă a Austriei şi jucătorul numărul unu trimis pe teren de Andrei Pavel, în condiţiile în care Dragoş Dima se află pe poziţia 489 ATP în această săptămână. Cea mai bună clasare a carierei pentru Gerald a venit însă la finalul anului trecut: pe 21 noiembrie a urcat până pe poziţia 68 ATP, pe care a şi încheiat mai apoi anul.

2. Fratele lui Jurgen şi "cea mai grea zi din viaţa mea"

Gerald a împlinit 27 de ani la jumătatea lunii iulie şi este fratele mai mic al lui Jurgen Melzer, fost număr 8 ATP (18 aprilie 2011), semifinalist în 2010 la Roland Garros şi de două ori câştigător al unui turneu de Mare Şlem în proba de dublu (Wimbledon - 2010, US Open - 2011). Nouă ani, o lună şi 21 de zile este diferenţa de vârstă dintre cei doi.

Jurgen (36 ani) a devenit jucător profesionist atunci când fratele mai mic era încă în şcoala primară, în 1999. Totuşi, în 2015, cei doi s-au întâlnit pe teren, în primul tur al calificărilor pentru Wimbledon: a câştigat Jurgen, 6-1, 6-4, însă jucătorul cu cinci titluri ATP nu s-a putut bucura: "Nu a fost amuzant deloc. A fost cea mai grea zi din viaţa mea pe terenul de tenis. Sper să nu mai avem de jucat niciodată unul împotriva celuilalt. Evident, diferenţa de vârstă a fost destul de mare, aşa că nu am jucat unul împotriva celuilalt când eram copii. Ne-am antrenat împreună, dar nu mai jucasem niciodată unul împotriva celuilalt. Vom uita acest meci", declara Jurgen Melzer în 2015, pentru site-ul turneului de la Wimbledon.

2016 - anul revanşei. Gerald şi-a învins fratele mai mare în 2016, pe zgura de la Kitzbühel, în faza sferturilor de finală - scor 3-6, 6-3, 6-1

3. Gerald Melzer este stângaci

Gerald Melzer este, la fel ca şi fratele său, jucător de mâna stângă şi execută reverul cu două mâini.

4. Mai înalt şi decât viitorul adversar, şi decât fratele său

Gerald Melzer are 1,88 metri, fiind cu cinci centimetri mai înalt decât fratele său mai mare şi cu opt centimetri mai înalt decât viitorul său adversar, Dragoş Dima.

5. Unul dintre puţinii jucători care poartă ochelari de vedere pe circuit

Gerald Melzer poartă constant ochelari pe terenul de tenis. Doar la ceremoniile de premiere renunţă la ei, la fel şi la unele interviuri.

În circuit, jucătorii şi jucătoarele de tenis recurg, cel mai adesea, la operaţii laser sau la varianta mai discretă a lentilelor de contact pentru a corecta deficienţele de vedere. Există însă şi o listă a celor care ies pe teren cu ochelari de vedere. La 17 ani, britanica Elena Baltacha făcea primii paşi în circuitul tenisului profesionist purtând nişte ochelari de vedere cât se poate de discreţi, însă înalta jucătoare cu origini din Ucraina, răpusă de cancer înainte de a împlini 30 de ani, a renunţat rapid la ochelari. Janko Tipsarevic este celebru pentru ochelarii săi, special creaţi de Oakley cu lentile corectoare cu dioptrii. Belgianca Gaelle Taton (37 ani, 458 WTA - cea mai bună clasare a carierei, la simplu) ieşea pe teren cu ochelari, la fel şi legendara Martina Navratilova - jucătoarea cu 59 de titluri de Mare Şlem în palmares (simplu, dublu feminin şi mixt). Francezul Arnaud Clement era renumit pe tur nu doar pentru bandanele sale colorate, ci şi pentru ochelarii săi, iar conaţionalele sale - Mary Pierce şi Amelie Mauresmo - au jucat amândouă cu ochelari, la început de carieră.

În circuitul ATP, sud-coreanul Hyeon Chung are 21 de ani, este al 44-lea jucător al lumii în acest moment şi duce mai departe tradiţia, jucând non-stop cu ochelari de vedere.

6. Ascensiune fantastică în 2016

Gerald Melzer a câştigat primele titluri ale carierei sale în ţări... foarte exotice. În 2010, dădea start numărătorii cu serie de trei titluri la simplu, în circuitul ITF: victoriile sale au venit în Burundi, Rwanda şi Uganda. În 2011 şi 2012 a repetat parcursurile câştigătoare în Burungi şi Rwanda, adăugând victorii în Statele Unite şi apoi în Chile. Mezinul Melzer a încheiat în 2013 seria victoriilor la nivel ITF cu un al patrulea succes în Rwanda.

2016 a fost însă anul care l-a pus cu adevărat pe harta tenisului austriac şi nu numai. Jucătorul născut la Viena a câştigat patru turnee din seria Challenger - Mendoza Challenger; Bucaramanga Challenger; Morelos Challenger şi Mohammedia Challenger - trei pe zgură, unul pe hard. Pe lista ţărilor în care a ridicat trofeu deasupra capului în proba de simplu s-au adăugat Maroc, Mexic, Columbia şi Argentina. Mai mult, pe final de februarie 2016 înregistra un record fabulos în circuitul Challenger - 18 victorii în 21 de meciuri!

7. 'Big Brother', secretul exploziei sale

Gerald Melzer explica după al treilea titlu câştigat din şase turnee în care a luat startul în primele două luni din 2016 că fratele său mai mare, Jurgen, a contribuit decisiv la ascensiunea sa. "După ce el s-a accidentat, a început să vină la terenuri alături de noi şi m-a ajutat cât de mult a putut. A fost incredibil. El a trecut printr-o operaţie la umăr în noiembrie, este în recuperare şi încearcă să revină. Când eram mic, aveam o impresie bunicică despre mine. Dar când Jurgen a ajuns în Top 10 - mi se părea că vine dintr-o altă lume. Era atât de departe", a povestit Gerald Melzer pentru site-ul ATP.

8. Legătura specială cu Munchen-ul

Fraţii Melzer au, amândoi, o legătură specială cu Munchen-ul. Jurgen, pentru că este fan Bayern, iar Gerald - pentru că în 2015 a înregistrat acolo prima semifinală de turneu ATP a carierei. Mai mult, venind din calificări, a reuşit o super-victorie în faţa conaţionalului său Dominic Thiem (locul 44 ATP la acel moment) - 7-6(5), 3-6, 6-3. Tânărul Melzer mai trecuse de Andujar - în sferturi, prin abandonul ibericului, iar în semifinale a fost învins de Philipp Kohlschreiber - 6-2, 1-6, 6-4.

9. Tatuajele

Gerald Melzer mai are ceva în comun cu sârbul Tipsarevic, dincolo de faptul că amândoi poartă ochelari: tatuajele. Pe încheietura mâinii drepte, unul dintre multele tatuaje ale lui Gerald transmite un mesaj motivaţional "Bleib dir selbst immer treu" (n.r. care s-ar traduce astfel - Păstrează-ţi crezul"). Iar unul dintre cele mai dragi tatuaje de pe corpul lui Gerald este cel cu caractere chinezeşti - care înseamnă "dragoste de frate". Jurgen are şi el exact acelaşi tatuaj.

10. O singură victorie în Cupa Davis pentru Austria: decisivă!

Gerald Melzer a debutat în echipa de Cupa Davis a Austriei în 2014, împlinindu-şi visul de a-şi reprezenta ţara alături de fratele său. A disputat în total şase partide, toate la simplu, şi a câştigat un singur meci, 6-1, 6-1, 6-3 în faţa suedezului Christian Lindell. A fost însă o victorie decisivă, în meciul cinci al confruntării, la scorul de 2-2. Din echipă au făcut parte, atunci, Andreas Haider-Maurer, Jurgen Melzer, Gerard Melzer şi Alexander Peya.

11. Este pentru prima dată când Gerald Melzer va juca în Cupa Davis, pe teren propriu

Toate cele şase meciuri jucate de Gerald Melzer pentru Austria au fost în deplasare: în Slovacia (2014), în Suedia (2015), în Portugalia şi în Ucraina (2016), în Belarus (2017). Gerald Melzer nu a fost convocat pentru ultimul meci jucat pe teren propriu de Austria în Cupa Davis - înfrângere 2-3 în faţa Olandei (2015)

 • Dragoş Dima (489 ATP) este prima rachetă a României, Nicolae Frunză (611 ATP) şi Bogdan Borza (707 ATP) reprezintă generaţia "1997", în timp ce Horia Tecău, campion la US Open alături de Jean-Julien Rojer, aduce valoare netă pentru echipa lui Andrei Pavel, la dublu.
 • Meciul Austria - România contează pentru primul tur al play-off-ului de menţinere în Grupa I, zona Europa/Africa a Cupei Davis.
 • Echipa Austriei este formată din Dominic Thiem (7 ATP), Gerald Melzer (133 ATP), Sebastian Ofner (138 ATP) şi Lukas Kubot (22 ATP la dublu).
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.