Campionul din proba de juniori de la Australian Open, suspendat doi ani pentru consum de droguri

4 aug 2014 1120 afişări Tenis
Campionul din proba de juniori de la Australian Open, suspendat doi ani pentru consum de droguri

Bradley Mousley (18 ani) era perceput ca o tânără speranţă a tenisului australian, dar cariera sa este pe cale să fie distrusă. Unul dintre cei mai buni tineri jucători de la Antipozi a primit o interdicţie de doi ani, după ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping.

Mousley a consumat droguri ecstasy la o petrecere, iar stupefiantele i-au rămas în organism până la testarea sa de către Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA). Depistarea pozitivă a lui Bradley reprezintă primul caz de acest fel împotriva unui jucător de tenis australian. Campionul din proba de dublu a juniorilor de la Australian Open 2013 şi 2014 va fi audiat din nou marţi, pentru ca un tribunal să ia decizia finală în privinţa viitorului său în sport.

Mousley este dublu campion de Grand Slam în proba de juniori, în 2013 câştigând Australian Open alături de compatriotul său Jay Andrijic, iar în 2014 tot Australian Open, împreună cu austriacul Lucas Miedler. În prezent, tenismenul de 18 ani ocupă locul 1150 în ierarhia ATP, putându-se lăuda cu o performanţă importantă şi la simplu, semifinală la Australian Open 2014.

Pastilele consumate de australian nu îi puteau îmbunătăţi rezultatele de pe teren, ba dimpotrivă. După încheierea efectului respectivelor droguri, pot apărea stări de depresie, tulburări de somn, anxietate severă sau confuzie. Cauza este dată de epuizarea resurselor de serotonină, neurotransmiţător ce joacă rol direct în reglarea dispoziţiei, agresivităţii, activităţii sexuale şi a somnului. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.