BREAKING NEWS | Serena Williams i-a răspuns lui Ilie Năstase! Replica marii campioane americane: "Eu, spre deosebire de tine, nu mă tem şi nu sunt laşă. Mă poţi împuşca prin cuvintele tale, mă poţi ucide cu ura ta, dar..."

25 apr 2017 40475 afişări Tenis
BREAKING NEWS | Serena Williams i-a răspuns lui Ilie Năstase! Replica marii campioane americane: "Eu, spre deosebire de tine, nu mă tem şi nu sunt laşă. Mă poţi împuşca prin cuvintele tale, mă poţi ucide cu ura ta, dar..."

Scandalul declanşat de Ilie Năstase la conferinţa de presă de dinaintea meciului România - Marea Britanie, din Fed Cup, nu a rămas fără replică din partea Serenei Williams. Prinsă fără voia sa într-o situaţie în care nu a mai fost pusă niciodată, numărul unu mondial i-a răspuns elegant lui "Nasty", printr-un mesaj postat pe pagina personală de Instagram şi preluat, apoi, de întreaga presă internaţională.

"E dezamăgitor pentru mine să ştiu că trăim într-o societate în care oamenii precum Ilie Nastase pot face comentarii atât de rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste la adresa colegelor mele. Am spus-o şi o voi spune din nou, lumea a ajuns până aici, dar mai avem, încă, mult de parcurs. Da, am doborât atât de multe bariere, dar mai sunt multe altele. Asta (n. red - remarca lui Năstase) sau nimic altceva nu mă va opri din a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să lupt pentru tot ceea ce e drept.

Eu, spre deosebire de tine, nu mă tem. Vezi, eu nu sunt laşă", a fost mesajul Serenei, urmat de un citat din poezia "Still I rise by" a poetei americane Maya Angelou: "Satisfacţia mea te supără? Mă poţi împuşca prin cuvintele tale...mă poţi ucide cu ura ta, dar, la fel ca aerul, mă voi ridica."

În finalul mesajului, Serena a ţinut să mulţumească Federaţiei Internaţionale de Tenis, care a deschis o anchetă în urma comentariilor lui Ilie Năstase: "Mulţumesc ITF-ului pentru atenţia acordată tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea întregul meu suport", a scris marea campioană americană.

Întregul scandal a pornit vineri, când Ilie Năstase (70 de ani) şi-ar fi dat în petec înaintea barajului de menţinere în Grupa Mondială II din Fed Cup, fapt pentru care ITF a deschis o anchetă la Mamaia! Jurnaliştii de la "Daily Mail" susţin că Năstase a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams, în timpul conferinţei de presă la care au participat şi jucătoarele echipei noastre: "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?". Vorbele rostite de "Nasty" în română s-au suprapus cu declaraţiile Simonei Halep, care oferea un răspuns în engleză în acel moment, dar se pare că scandaloasa remarcă a putut fi auzită de jurnaliştii prezenţi în sală.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.