BRD Bucharest Open | Ana Bogdan a părăsit în lacrimi terenul, învinsă după un meci dramatic de campioana în exerciţiu: a luptat cu adversara, dar şi cu o rană în palma dreaptă: "E carne vie. Încerc să nu mă gândesc că mă doare de mor"

16 iul 2019 2212 afişări Tenis
BRD Bucharest Open | Ana Bogdan a părăsit în lacrimi terenul, învinsă după un meci dramatic de campioana în exerciţiu: a luptat cu adversara, dar şi cu o rană în palma dreaptă: "E carne vie. Încerc să nu mă gândesc că mă doare de mor"

Anastasija Sevastova, deţinătoarea trofeului, a deschis cursa de apărare a trofeului de la BRD Bucharest Open cu o victorie dramatică, smulsă la limită din mâinile Anei Bogdan, la finele unui meci frustrant pentru ambele jucătoare, letona evoluând încă din start de meci sub nivelul obişnuit, iar românca fiind chinuită de o rană în palma dreaptă. Letona, numărul 11 mondial, s-a impus 5-7, 7-6(4), 7-5, după trei ore şi patru minute de luptă. Ana Bogdan nu şi-a putut stăpâni lacrimile la finalul partidei.

  • Sevastova şi-a luat, astfel, revanşa, pentru înfrângerea suferită în urmă cu doi ani în faţa Anei, în sferturi, pe zgura de la Bucureşti.
  • Letona, principală favorită la BRD Bucharest Open, va înfrunta o altă româncă în optimi - pe Patricia Ţig, cea care a trecut, în cursul după-amiază, în 66 de minute de primul tur.

În start de meci, după şase hold-uri consecutive, Ana Bogdan a iniţiat seria break-urilor şi a servit la 4-3 şi 5-4 în manşa inaugurală, însă jocul Sevastovei nu i-a permis să îşi apere lansarea. Letona a salvat minge de set cu forehand pe tuşă, ducând manşa în prelungiri. Spotriva din Sinaia a reuşit al treilea său break consecutiv, pentru 6-5, iar de această dată confirmarea a venit la serviciu, actul inaugural revenindu-i româncei după 55 de minute, cu 7-5.

Vizibil afectată de evoluţia scorului, Sevastova a demarat în forţă în setul secund, cu 2-0, însă Ana Bogdan a recuperat break-ul. Înainte de a servi, la 2-3, românca a cerut îngrijiri medicale, din cauza durerilor la mâna dreaptă, însă la reluarea meciului şi-a apărat cu succes lansarea, însă, după o minge de break ratată în game-ul şapte, sportiva i s-a plâns antrenorului Victor Ioniţă, la on-court coaching."Deci, e carne vie. Nu pot să joc cu dreapta, lovesc cum pot, încerc să nu mă gândesc că mă doare de mor", a spus Ana, antrenorul încercând să îi insufle o atitudine pozitivă. "Încearcă să dai cu prima pe rever. Ok, încercăm să ne ţinem de 15-20 de minute vreau să dai tot ce poţi".

La reluare, Ana a revenit impresionant, de la 0-40, anulând trei mingi de break cu trei servicii imparabile. Principala favorită a turneului a greşit, oferindu-i româncei minge de 4-4, însă o nouă scurtă excelentă a letonei a prelungit game-ul. Cu eforturi, rezistând în schimburi prelungite, Ana Bogdan a trecut în cele din urmă cu bine peste următoarele două ture pe lansare. La 5-5, Ana Bogdan, strângând din dinţi pentru a lovi câteva mingi iuţi cu dreapta, a obţinut două mingi de break, însă un retur care s-a vrut câştigător şi un forcing al letonei spre forehandul adversarei sale au anulat oportunităţile. În drumul spre tiebreak, Ana Bogdan a anulat două mingi de set. Mereu în urmă pe tabelă până la 4-4, Sevastova a câştigat patru puncte la rând pentru a împinge meciul în decisiv, după două ore şi şapte minute de luptă, prelungind chinul Anei Bogdan.

Dramatismul a continuat în decisiv. Ana a făcut primul break, ducându-se la 2-0, însă Sevastova a recuperat break-ul, accidentându-se la rândul său, la genunchi. Letona a solicitat propria pauză medicală, tricolora a continuat să îi explice antrenorului său cât de mari sunt durerile şi cât îi limitează opţiunile, căutând împreună soluţii, principala idee a lui Victor Ioniţă fiind legată de o poziţionare mai agresivă, la linia de fund a terenului. Sevastova a preluat conducerea în set decisiv, datorită unui break în game-ul cinci.

Deţinătoarea trofeului a servit pentru victorie, la 5-4 în decisiv. Ana Bogdan a obţinut break-ul, apoi însă şi-a pierdut din nou serviciul, fiind executată din preajma fileului de Sevastova. Au urmat două mingi de meci anulate de Ana Bogdan, minge de break anulată de Sevastova cu o scurtă care a apăsat, parcă, pe o rană deschisă, o nouă şansă a Anei anulată de Sevastova şi, după trei ore şi patru minute, calificare pentru Anastasija Sevastova.

  • Marţi, Jaqueline Cristian, Irina Begu şi Patricia Ţig au acces, în timpul după-amiezii, în optimile BRD Bucharest Open.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.