Australian Open | Victorie de record în meciul suferinţei pentru Simona Halep: s-a calificat în optimi, după 48 de game-uri, 3 mingi de meci salvate şi de-abia a 4-a oară când a servit pentru partidă. Parcursul superb al Anei Bogdan s-a încheiat în turul trei

20 ian 2018 35640 afişări Comentează şi tu Tenis
Australian Open | Victorie de record în meciul suferinţei pentru Simona Halep: s-a calificat în optimi, după 48 de game-uri, 3 mingi de meci salvate şi de-abia a 4-a oară când a servit pentru partidă. Parcursul superb al Anei Bogdan s-a încheiat în turul trei Simona Halep şi Ana Bogdan, protagoniste în ziua a şasea la AO 2018. Foto: Elizabeth Bai şi Ben Solomon / Tennis Australia 16 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16933855/1/davis.jpg
  • Simona Halep s-a calificat în 'optimi' la Australian Open 2018 după o luptă crâncenă cu americanca Lauren Davis (76 WTA) şi rămâne singura reprezentantă a României la Openul Vesel. Madison Keys (cap de serie 17) a fost o adversară prea puternică pentru Ana Bogdan (104 WTA), iar aventura frumoasă a sportivei din Sinaia se încheie în turul trei, după ce şi-a asigurat accederea în Top 100.

Simona Halep a supravieţuit unui meci maraton în turul trei de la Australian Open 2018, disputat la o intensitate formidabilă împotriva americancei Lauren Davis. Liderul mondial a putut zâmbi cu adevărat doar după trei ore şi 45 de minute în care, din cealaltă jumătate a terenului, veneau ghiulele care sfidau parcă orice logică a fizicii, din racheta unei minione jucătoare de 1,57 m.

Lauren Davis a jucat non-stop doar la linie, uitând că mai există şi un modul de siguranţă în jocul de tenis. Consecinţa: meciul a egalat recordul pentru cele mai multe game-uri jucate în competiţia feminină pe tabloul de simplu, de la introducerea tiebreak-ului pentru seturile premergătoare decisivului - reper stabilit în 1996 de spaniola Arantxa Sacnchez Vicario şi o altă americancă - Chanda Rubin. 48 de game-uri, Simona a încasat şi s-a încăpăţânat să se apere şi să alerge chiar şi la metri buni în spatele liniei de fund. Nu s-a putut convinge să atace, în condiţiile în care robinetul de greşeli neforţate i-a picurat de pe partea cealaltă a plasei peste 70 de bucăţele.

Deşi a reuşit primul break al meciului, în game-ul cinci al primului set, Simona nu  s-a putut desprinde. Davis a egalat şi a mai înţepat doar în ultimul game, care i-a adus victoria cu 6-4. Principala favorită de la Melbourne a răstunat balanţa în favoarea ei rapid şi net. A obţinut break după doar două game-uri în manşa a doua şi a apărat până la final avantajul.

Decisivul a semănat în prima fază cu precedentul. Simona a câştigat break devreme, a codus cu 3-1, însă Davis s-a împrietenit cu tuşele. Americanca a dominat schimburile lungi, la care Simona nu a renunţat însă niciun moment. Simona a servit pentru meci la 5-4. Apoi la 6-5. Şi la 8-7. A ratat de fiecare dată. Nu a mai făcut-o însă la 14-13.

Halep, după 28 de game-uri în setul decisiv, trei mingi de meci salvate (la 10-11), 11 mingi de break irosite şi trei oportunităţi de a închide partida pe serviciu scurse pe lângă ea, a câştigat printr-o superioritate evidentă în schimburile de mingi scurte, de sub patru lovituri - acelea care, de regulă, sunt adjudecate de 'big hitters'. În proporţie de 62%, punctele decise în sub patru lovituri i-au revenit Simonei (103 din 186) în acest meci.

Cu două pauze pentru îngrijiri medicale solicitate de Lauren Davis în decisiv, cu dureri din ce în ce mai evidente la nivelul picioarelor pentru ambele protagoniste, meciul de pe Rod Laver Arena promite să fie unul despre care se va vorbi îndelung. Simona nu a mai pierdut - cum a păţit la Roland Garros 2017 împotriva unei adversare care a lovit cam cu aceeaşi disperare ca şi Davis. Dincolo de serviciile bune care, pe ici pe colo, i-au dat câte o gură de oxigen, Simona a rămas omul de pe scaunul din dreapta înn meci, dar un munte de voinţă care nu s-a protajat niciun moment, ci a dat drumul la volum, susţinând sugestiv o luptă colosală.

Ana Bogdan a devenit a treia victimă înşirată cu repeziciune de Madison Keys în defilarea sa spre fazele finale de la Australian Open. Românca a încercat să reziste cu jocul său de regularitate, însă jocul agresiv al americancei i-a lăsat prea puţine şanse pe Margaret Court Arena. Ana  a rezistat în partidă, avansând în acelaşi ritm cu adversara sa până la prima schimbare a mingilor în partidă. Românca a scăpat printre degete un game început pe serviciu cu 40-15 şi nu a găsit resurse pentru revenire. Break-ul a dus-o pe Keys la 5-3, apoi serviciul şi-a făcut treaba şi i-a adus manşa. Finalista de la US Open a obţinut break-ul trebuincios victoriei în game-ul trei al setului doi, iar Ana Bogdan nu a ameninţat decât tardiv cu returul, în ultimul game - fără succes însă.

FILMUL CADRU CU CADRU AL EVOLUŢIILOR ROMÂNCELOR ÎN TURUL TREI LA AUSTRALIAN OPEN 2018

5:59 GAME, SET, MECI ŞI CALIFICARE ÎN OPTIMI PENTRU SIMONA HALEP! 15-13 ÎN DECISIV!


5:53 Pumn strâns discret de Simona Halep! A reuşit al cincilea break în setul decisiv şi va servi pentru a patra oară pentru calificarea în optimi. Un serviciu razant trimis de Lauren Davis primeşte un răspuns cross la fel de razant, iar Simona are nevoie de patru puncte pe serviciu.


5:50 Simona Halep duce mâna la coapsă după ce îşi trece în cont game-ul cu numărul 13 în setul decisiv. 13-13. Nici măcar nu existau pe teren suficiente seturi de mingi pentru un asemenea maraton. Au fost aduse de urgenţă de la vestiare.


5:45 Lauren Davis pune capăt, cu punct norocos, game-ului cu numărul 45 din acest meci. Are 13-12 în decisiv şi primeşte din nou îngrijiri medicale, Un nou 'medical time-out' care o nemulţumeşte pe Simona. Privim reacţia lui Darren Cahill şi înţelegem că acest meci nu mai este de mult - despre ceva ce s-a antrenat. Sau despre ceva logic. Sau despre ceva ce poţi anticipa...


5:37 Simona egalează în 90 de secunde. Pare o minune în logica acestui meci, în care totul are proporţii colosale. Este 12-12 şi recapitulăm: românca a servit de trei ori pentru calificarea în optimi, a ratat 10 break point-uri şi a salvat 3 mingi de meci. Punctele lungi sunt dominate de americanca Lauren Davis, atrage atenţia Ben Rothenberg: 74 din 124 'raliurile' cu peste 5 lovituri au fost câştigate de Lauren Davis.


5:35 Cinci mingi de break ratate şi în acest game de Simona Halep. Lauren Davis are 12-11: a fost pe jos, în şpagat, a fost cu spatele la zid, dar de fiecare dată a atacat şi i-a ieşit.


5:20 Trei mingi de meci salvate de Simona Halep. Liderul mondial supravieţuieşte şi egalează la 11, dar este stană de piatră: Lauren Davis a chemat fizioterapeutul! Primeşte îngrijiri medicale la piciorul drept, iar arbitrul anunţă 'time-out medical'. Spre deosebire de Destanee Aiava însă, americanca nu părăseşte terenul: degetul îi este bandajat pe teren.


5:15 Simona serveşte din nou pentru a rămâne în set, la 10-11. Ruletă rusească în toată regula.


5:10 După 20 de game-uri, tot nu ştim câştigătoarea în decisiv. Forehandul Simonei iese la rampă la 15-30, aterizând aproape de tuşă, în unghi scurt. Lauren Davis o arde la propriu pe Simona, pe dreapta şi duce şi acest game în prelungiri, la egalitate. Simona se ajută de serviciu, ia avantaj, dar reverul americancei este pur şi simplu de pe altă planetă şi produce un nou winner în lung de linie. iar Simona parcă se ambiţionează: scoate un as de la puşcliţă, apoi intră în fine în teren şi ucide speranţele americancei, cu forehandul.


5:03 Încă o turnură neaşteptată: Lauren Davis face 10-9 pe tabelă, după un game alb pe serviciu - ceea ce nu mai reuşise din primul joc al decisivului. După ce a servit de trei ori pentru victorie, acum Simona serveşte acum a treia oară pentru a supravieţui în decisiv.


5:00 Simona are o doză de şansă, mai întâi la 30-30, când returul lui Davis ratează linia, de puţin. Şi, din nou, la minge de game, când returul americancei se opreşte în bandă şi revine în terenul lui Davis. 9-9.


4:50 Americanca are 9 vieţi! La 8-8, Simona joacă din nou bine în defensivă, câştigă un super-punct, iar a 30-a eroare neforţată a americancei îi aduce o primă minge de break a game-ului. Lauren Davis apără, iar pe următoarea oportunitate, Simona pune pe linie un lung de linie şi decide să atace la fileu - dar este pasată eficient şi nu mai poate trece mingea peste fileu! Vine a treia minge de break în game, iar americanca o izolează perfect în colţul de rever, la metri buni în spatele liniei de fund şi finalizează în colţul opus. Liderul mondial insistă: îşi oferă a patra minge de break, cu un retur în lung de linie câştigător. Dar returul este modest, iar Lauren Davis riscă tot cu reverul şi prinde terenul! Simona face semne disperate că NU - nu mai poate, nu înţelege, nu mai vrea... ea dă cu dreapta, iar reverul advers este impenetrabil. Lauren Davis îşi face serviciul, după o luptă de 9 minute! Simona va servi la 8-9.


4:45 DEJA ESTE CALVAR! Simona pierde primele două puncte, cu eroare. La 0-30, conduce bine duelul cu dreapta, apoi rupe ritmul cu o scurtă care o pune la pământ la propriu pe Lauren Davis. Apoi, serviciul este suficient de bun pentru un punct închis la prima lovitură. Dar, la 30-30, este din nou pasivă. Două puncte la rând şi mingea zboară pe lângă racheta Simonei şi este, din nou, rebreak şi din nou şansă de închidere de meci ratată!


4:40 A treia oară, la un game de victorie! Simona intră în acest game al 15-lea din setul decisiv cu doar trei lovituri câştigătoare în manşă. Totuşi... returul e pe linie, apoi, la minge de break ţine mingea în joc pe centrul terenului până când răspunsul lui Davis este prea lung. Va servi, pentru a treia oară, pentru calificarea în optimi, la 8-7.


4:35 Simona este calmă şi trece peste pericol. Deşi trebuie din nou să se apere, iar mingile vin tare spre ea, egalează la 7-7. Lauren Davis se bâlbâie pe picioare, duce mâna la glezne pentru a verifica, dar continuă meciul.


4:33 Lauren Davis trece în faţă, 7-6, iar Simona serveşte acum cu o presiune uriaşă: a pierdut ultimele două game-uri pe serviciu, iar acum, la 2 ore 20 minute de la startul meciului, trebuie să câştige, pentru a rămâne în joc.


4:30 Din nou, egalitate în decisiv! Pasivă, Simona pierde primul punct. Rămâne pe linia de fund şi dictează ritmul - câştigă punctul doi şi egalează la 15. Ratează prima minge şi este depăşită de returul puternic, în picioare, al americancei. La 15-30, urmează încă un retur imparabil. Apoi, combinaţie dreapta-stânga a americancei, care îi aduce break-ul. Simona a ratat a doua oară închiderea de meci. 6-6.


4:26 Simona serveşte din nou pentru calificarea în optimi. Pune scurtă, atacă la plasă şi câştigă un nou game pe serviciul americancei Lauren Davis. Va servi şi la 6-5 în decisiv.


4:23 Nu s-a terminat! Simona Halep ratează închiderea meciului, din nou fiind uşor defesivă. Este în spatele liniei de fund, este alergată şi cu răsuflarea greoaie. Este break din prima pentru Davis. Şi 5-5.


4:18 PENTRU CALIFICARE! Simona Halep se ceartă în momentul în care ratează returul la minge de break. Are o nouă şansă, pe serviciul doi, pe care americanca îl trimite înşelător, la teu. Românca returnează senzaţională, exact în colţul terenului, dar rămâne atentă, căci mingea i se întoarce năpraznic. Luptă din nou de pe linia de fund a terenului, iar Lauren Davis greşeşte, prăbuşind mingea în fileu. Simona serveşte pentru victorie, la 5-4 în decisiv!


4:13 Egalitate perfectă în partidă, la exact două ore de joc. 4-6, 6-4, 4-4. Simona opreşte seria americancei, apărându-şi serviciul la 30. Lauren Davis continuă să caute mingea decisivă, să lovească tare de tot, iar Simona continuă să alerge după orice minge.


4:11 Lauren Davis trece la conducere în decisiv, 4-3, cu un al treilea game câştigat la rând. Simona arată semne că este marcată de efort iar senzaţia că a aşteptat şi aşteaptă eroarea din partea americancei se accentuează.


4:03 BREAK RECUPERAT de Lauren Davis! Americanca este în lumea ei: ar ataca orice minge şi nici măcar nu aude când, pe a treia oportunitate de break, arbitrul strigă out: ea vrea să lovească mingea moale a Simonei, trimisă pentru copilul de mingi şi mai-mai că se pocneşte de băiatul care încerca să recupereze ghemotocul galben. Dar această atitudine super-agresivă îi aduce victoria parţială, pentru că, la a cincea minge de break, o doboară pe Halep. Liderul mondial a lăsat şi ea garda jos, a dat cât de tare a putut în minge, fugind cu capul spre pământ din colţ în colţ, urlând din cauza efortului. Davis prinde colţul terenului apărat de liderul mondial cu dreapta, intră în avantaj şi este răsplătită cu punct decisiv, care o duce la 3-3.


3:55 Creşte nivelul decibelilor, creşte intensitatea cu care Simona se apără. Halep a confirmat rapid break-ul cu un game la zero pe serviciu, o hărţuieşte încă o dată cu returul pe Davis, câştigă cel mai intens duel, dar nu poate face al doilea break. Va servi încă o dată, la 3-2.

 


3:50 BREAK, SIMONA HALEP! Lipsa de experienţă a americancei se vede: Game-ul trei din setul decisiv, pe serviciul ei, se complică: deşi construieşte bine punctul de la 0-15, aducând-o în poziţie de şah-mat pe Simona, cu o scurtă aproape perfectă, ratează voleul decisiv şi întreg său univers se clatină. De partea cealaltă, Simona face eforturi uriaşe pentru a prinde fiecare minge, aleargă, aleargă şi iar aleargă, chiar şi în raliuri de 22 de lovituri. Davis ratează mai departe, iar Simona profită şi, cu avantaj de break, schimbă terenul la 2-1.


3:40 AVEM DECISIV! Simona închide prompt un set doi în care a fost vioara a doua în ceea ce priveşte jocul ofensiv - 5 la 12 raportul loviturilor câştigătoare. 6-4 pentru liderul mondial şi se dă restart, după o oră şi 25 de minute.


3:33 Simona Halep va servi pentru set decisiv, la 4-6, 5-4, deşi Lauren Davis are de trei ori mai multe lovituri câştigătoare în acest set, 12-4.


3:25 Lauren Davis nu renunţă la lupţă: îi refuză dublu break-ul Simonei, revenind pe serviciu de la 0-40. Simona o aplaudă, cu ochii spre Darren Cahill.


3:24 ANA BOGDAN PĂRĂSEŞTE AUSTRALIAN OPEN 2018 ÎN TURUL TREI. Madison Keys s-a impus, 6-3, 6-4, în 74 de minute.

Meciul a fost constant la discreţia americancei Madison Keys, cea care a dictat ritmul cu 29 de lovituri câştigătoare şi 34 de erori neforţate, plus un impresionant procentaj de sută la sută puncte câştigate atunci când a atacat la fileu (11 din 11). Ana Bogdan a încheiat cu raport 6-16.


3:17 Simona Halep luptă şi ţine cu dinţii de tura de serviciu! Are raliuri în care este defensivă, însă este game-ul ei, iar asta o frustrează pe Lauren Davis. 4-2, după minge de break.


3:13 Lauren Davis simte nevoia să facă stretching înainte de a lua loc pe bancă, la schimbul de terenuri. Pare dezamăgită: Simona Halep i-a ameninţat din nou serviciul şi, chiar dacă a salvat, americanca simte că balanţa s-a cam răsturnat. Pe Margaret Court Arena, Madison Keys se apropie la un game de victorie, la 5-3, deşi a avut emoţii pe serviciu.


3:10 Tresărirea Simonei! Break în setul doi! Aşa da, Simona! Mai atentă, mai oportunistă, Simona se furişează pe lângă Lauren Davis, de la 40-15 la egalitate şi forţează break-ul. Imediat, vine şi confirmare: o tură albă de serviciu pentru 3-1.


3:07 Veştile sunt la fel de triste şi pe Margaret Court Arena. Madison Keys accelerează şi este pe banda scurtă spre optimi. A luat break chiar înainte de primul timp de odihnă, 2-1, apoi câştigă al doilea game alb consecutiv pe serviciu, pentru 3-1.


3:03 Lauren Davis ia mingea devreme, în urcare şi pare că nu poate fi demoralizată. Simona Halep a câştigat primele două puncte în setul doi, dar americanca le câştigă pe următoarele trei, fără drept de apel. Apără serviciul, apoi îi trimite din nou săgeţi Simonei, ajungând la fileu la capătul unui raliu jucat chiar pe serviciul româncei. Se face 1-1, dar la cârma partidei NU se află numărul unu mondial, ci micuţa de 1,57 m.


2:55 Şoc pe Central: Lauren Davis câştigă primul set în faţa liderului mondial, în 40 de minute, 6-4. Simona Halep face cel mai slab joc pe serviciu chiar în final de prim set şi, cu o pasivitate care nu o avantajează într-un astfel de meci, se vede condusă de miniona americancă.


2:50 Simona Halep trebuie să servească pentru a rămâne în primul set, la 4-5. Lauren Davis variază, o surprinde şi cu scurtă pe Simona şi se descurcă bine pe primul serviciu (15 din 21 puncte câştigate).


2:47 SET Madison Keys, 6-3, în 34 de minute. Deşi finalista de la New York face un meci slab la serviciu, cu doar 46% frecvenţe primului serviciu, iar Ana are 20 de procente în plus la acest capitol din statistică, reuşitele Anei sunt prea răzleţe. Raportul ei de winners / unforced errors este modest, 3-11, iar Madison, care a greşit mai mult (15 ori), dar are şi mai multe lovituri câştigătoare, se impune cu serie de trei game-uri câştigate la rând.


2:42 Madison Keys rupe ritmul setului doi. Ana iroseşte un avantaj important pe serviciu, de la 40-15, iar cele două puncte pierdute se văd la nivel de încredere: la prima egalitate trimite dublă greşeală, este păsuită de Madison, însă pe a doua, mingea lovită cu puţină convingere, de pe forehand, se opreşte în plasa fileului. Va servi la 5-3 pentru prima manşă.


2:40 REBREAK PE ROD LAVER ARENA! Lauren Davis nu cedează, rămâne agresivă, insistă cu schimbările de direcţie, face un game similar ca desfăşurare a scorului cu cel pe care tocmai l-a câştigat Simona: îşi obţine două mingi de break, cu un rever în lung de linie, apoi, pe mingea a doua, primeşte break-ul cadou pe o dublă greşeală.


2:35 PRIMUL BREAK! Simona Halep pune presiune în game-ul cu numărul cinci, pe retur: Davis impresionează cu un lung de linie câştigător, însă liderul mondial are argumentul constanţei. Îşi oferă două mingi de break, pe prima este puţon prea pasivă şi este atacată decisiv de Lauren, pe dreapta, apoi cu voleu din preajma plasei spre zona de rever rămasă descoperită, însă a doua este cu noroc, pentru că, printr-un retur deranjant, constănţeanca smulge eroarea din jumătatea adversă de teren. Simona preia conducerea, 3-2


2:27 Ana Bogdan salvează două mingi de break consecutive, după ce reverul său arată mici slăbiciuni. Rezistă însă şi apoi trimite un semnal pe serviciul finalistei din 2017 a US Open-ului: pune o scurtă bine mascată, care o lasă fără replică pe Keys. Americanca însă câştigă din nou pe serviciu şi are 3-2.


2:26 Lauren Davis revine în game-ul de serviciu de la 0-30 şi se duce la 2-1 pe tabelă în duelul cu Simona Halep.


2:25 Simona Halep este nevoită să salveze minge de break, într-un game în care a servit şi o primă dublă greşeală. Davis joacă agresiv şi găseşte unghiul perfect pentru a-şi oferi oportunitate de break, însă nu îşi mai asumă acelaşi risc şi la 30-40: joacă pe centru, iar Simona are noroc. Mingea ei, trimisă tot pe centru, deasupra zonei celei mai joase a fileului, şterge banda şi cade inertă în terenul americancei. Iar liderul mondial profită şi apără tura de serviciu, egalând la 1.


2:20 Pe Margaret Court s-au încheiat deja trei game-uri autoritare pe serviciu. Madison Keys şi-a pus dreapta la lucru, a cedat un singur punct în primul game, apoi a trecut în avantaj, 2-1, cu game alb şi doi aşi. Ana a pus bine în teren primul serviciu.


2:18 Simona îşi anunţă intenţiile, câştigândprimul punct al meciului. Rămasă în urmă, la 15-30, Lauren Davis pistonează reverul liderului mondial: câştigă un raliu de 19 lovituri, accelerând decisiv cu reverul pe diagonală, apoi obţine minge de game, însă Simona forţează egalitatea, cu un rever-cross tăios, care transmite clar 'tot ce faci tu, pot face mai bine'. Un retur nereuşit, apoi un rever oprit de fileu de Halep o duc pe Lauren Davis la 1-0 pe tabelă.


2:07 Ana Bogdan începe meciul cu Madison Keys, finalista de la US Open, la retur.

Simona Halep ajunge pe Central cu câteva minute mai târziu. Va începe tot la retur, ca şi Ana.


2:00 Alex Corretja, expertul Eurosport, merge pe mâna Simonei. "Am fost îngrijorat pentru ea după ce s-a accidentat. Dar cred că este foarte hotărâtă să câştige acest Australian open. Cred în ea."


1:51 Simona Halep este aici! Fanii ei sunt la posturi?


1:50 Să fie Ana Bogdan următorul nume de pe listă? Iată care sunt jucătoarele care au învins-o la ultimele şase ediţii pe Madison Keys. China x 3 + Serena Williams + Angelique Kerber.


1:30 Borna 60. Prin calificarea în turul trei la Australian Open 2018, Simona Halep a ajuns la 60 de victorii în turneele de Mare Şlem.


1:25 Statistică. Lauren Davis a pierdut cinci din ultimele şase meciuri WTA în care a întâlnit sportive din Top 10, pe hard. În carieră, recordul ei este 3-8. 


1:15 Davenport ia cuvântul. Triplă campioană în turneele de Mare Şlem, antrenoarea lui Madison Keys, adversara Anei Bogdan, a vorbit la început de 2018 despre jucătoarea pe care o pregăteşte şi pe acre a dus-o în finala de la US Open. "Este mai bine din punct de vedere fizic decât a fost vreodată, este entuziastă atunci când iese pe teren. Ştie că are talent cu carul, ştie că este o foarte bună atletă, iar totul depinde acum de cum reuşeşte să se adune, să fie constantă şi să aibă încredere în ea în cele din urmă".


00:50 Miami heat. Sau cum Miami a fost oraşul declicului pentru cele două jucătoare care deschid programul pe Rod Laver Arena.

În 2017, evoluţia din turneul de la Miami a Simonei Halep l-a determinat pe Darren Cahill să ia o decizie radicală: a întrerupt unilateral colaborarea, forţând-o pe Simona să ia atitudine, să schimbe la rapid la capitolul mentalitate. "Doar aşa am simţit că îmi fac datoria. Iar dacă aş fi rămas fără job, asta era", spunea australianul. Cel mai probabil, ştiţi toate detaliile 'momentului de cotitură Miami 2017 pentru Simona Halep'. Ceea ce probabil nu ştiţi este că şi Lauren Davis a avut un moment de introspecţie tot datorită turneului de la Miami, cu exact un an înainte.

În martie 2016, Lauren Davis a jucat calificări pentru Premier Mandatory-ul de la Miami şi a fost învinsă în primul tur, în faţa unei sportive aflate dincolo de locul 500 WTA. Lauren a reacţionat imediat: şi-a făcut bagajele şi a plecat acasă, la Cleveland, unde a pus racheta în cui timp de şase săptămâni. "Eram secătuită. Eram prea preocupată de rezultate. Iar pauza mi-a făcut mult bine". S-a apucat să cânte la pian, a petrecut ore în şir la Biserică, apoi a decis că ar fi păcat să arunce totul la gunoi şi a revenit. Iar în iulie avea să joace prima finală WTA a carierei, la Washington.


00:30 Salutări într-o nouă noapte în care suntem somnambuli! Ana Bogdan a pus, cu umor, punctul pe I-ul din TENIS în postarea prin care îşi anunţă fanii cum merg lucrurile înaintea meciului din turul trei. Şi nu degeaba şi organizatorii au ales ca hashtag oficial pe reţelele de socializare 'sleep is for the week' (n.r. - somnul este pentru cei slabi). Citiţi în articolul de mai jos întregul mesaj al Anei Bogdan.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.