Sorana Cîrstea, victorie de senzație cu Jelena Ostapenko la Wimbledon! Ana Bogdan s-a calificat și ea în turul trei, iar Irina Begu a câștigat la debut

Sorana Cîrstea, victorie de senzație cu Jelena Ostapenko la Wimbledon! Ana Bogdan s-a calificat și ea în turul trei, iar Irina Begu a câștigat la debut
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sorana Cîrstea (România, 37 WTA) a răpus-o pe Jelena Ostapenko (Letonia, 17 WTA), scor 4-6, 7-6(6), 6-4 în turul secund la Wimbledon! Ana Bogdan (România, 57 WTA) a învins-o pe Alycia Parks (SUA, 51 WTA) cu 1-6, 6-3, 6-2 și s-a calificat pentru prima oară în carieră în turul trei la Grand Slam-ul londonez! Irina Begu (România, 30 WTA) a debutat cu victorie la All England Club: 6-2, 3-6, 6-2 cu Rebecca Marino (Canada, 83 WTA), după un meci care a început miercuri și s-a terminat joi, iar Jaqueline Cristian (România, 133 WTA) a pierdut cu Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 13 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-4 în manșa secundă.

Victorie superbă pentru Sorana Cîrstea, care o învinge pentru prima oară în circuit pe Jelena Ostapenko: 4-6, 7-6(6), 6-4 în turul doi la Wimbledon! Ostapenko avea 3-0 în meciurile directe cu Cîrstea, dar românca a jucat entuziasmant și a trecut de letonă după o luptă de două ore și 39 de minute.  Video: Eurosport.

Pentru un loc în optimile de finală, Cîrstea se va duela cu Beatriz Haddad Maia, cea care a scos-o pe Jaqueline Cristian! Cel mai important este că avem deja două românce în turul trei la All England Club, pe Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. Iar Irina Begu ar putea ajunge și ea în această fază a competiției, dacă trece pe Anna Blinkova (Rusia, 40 WTA).

UPDATE 19:13 Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko 4-6, 7-6, 5-4! Sori servește pentru calificarea în turul trei la Wimbledon.

UPDATE 19:00 Sorana Cîrstea reușește break-ul în setul decisiv și este la două game-uri de victorie: 4-6, 7-6, 4-3 cu Jelena Ostapenko! Aventura Jaquelinei Cristian se încheie în turul al doilea, 6-4, 2-6, 6-4 pentru Beatriz Haddad Maia.

UPDATE 18:40 Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko 4-6, 7-6, 1-2 și Jaqueline Cristian – Beatriz Haddad Maia 6-4, 2-6, 2-4! Ambele românce sunt conduse în decisiv, dar Sorana fără break.

UPDATE 18:30 Sorana Cîrstea o egalează la seturi pe Jelena Ostapenko după un tie-break de excepție, în care a jucat perfect: 4-6, 7-6(5). Românca strânge pumnul și speră la prima victorie a carierei în fața letonei. Beatriz Haddad Maia o conduce cu break pe Jaqueline Cristian, scor 2-1 în decisiv.

 

UPDATE 18:18 Moment crucial la meciul Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko! Avem tie-break în setul al doilea, pe care românca este obligată să îl câștige pentru a rămâne în turneu: 4-6, 6-6!

UPDATE 18:04 Jelena Ostapenko a recuperat break-ul, dar Sorana Cîrstea continuă să o țină în corzi pe letonă: 4-6, 5-4! Jaqueline Cristian a fost egalată la seturi de Beatriz Haddad Maia, scor 6-4, 2-6.

UPDATE 17:48 Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko 4-6, 4-2! Românca reușește un passing shot de zile mari și reușește un nou break, asta după ce letona se apropiase la 3-2! Jaqueline Cristian începe slab manșa secundă: 6-4, 1-3 cu Beatriz Haddad Maia.

UPDATE 17:33 Jelena Ostapenko și-a pierdut concentrarea, iar Sorana Cîrstea începe ca din tun setul al doilea: 4-6, 0-3!

UPDATE 17:25 În timp ce Sorana Cîrstea se chinuie cu Jelena Ostapenko, Jaqueline Cristian face spectacol în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia! Românca și-a adjudecat in extremis primul set cu 6-4 și se prefigurează o mare surpriză pe Terenul 14.

UPDATE 17:20 Sorana Cîrstea cedează primul set al confruntării cu Jelena Ostapenko, scor 4-6! Sportiva noastră nu a putut câștiga pe serviciul adversarei în manșa inaugurală și ar trebui să schimbe ceva la retur.

UPDATE 17:10 Ostapenko își valorifică break-ul, iar Cîrstea servește pentru a rămâne în primul set: 3-5! Cristian menține un nivel excelent și o conduce pe Haddad Maia cu 5-4!

UPDATE 17:00 Primul break al meciului Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko merge în contul letonei: 2-3! Pe Terenul 14, Jaqueline Cristian joacă curajos cu Beatriz Haddad Maia: 4-3!

UPDATE 16:40 Au început şi partidele din turul secund Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko și Jaqueline Cristian – Beatriz Haddad Maia! Sori a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima.

Continuă seria victoriilor românești la Wimbledon! Irina Begu a încheiat, în sfârșit, meciul cu Rebecca Marino, scor 6-2, 3-6, 6-2! Partida a fost suspendată miercuri seară din cauza întunericului, iar jucătoarele au revenit pe teren joi. Deși a fost condusă cu break în startul setului decisiv, Begu a avut nervii tari și a răpus-o pe Marino după două ore efective de joc. În turul secund, Irina va da peste Anna Blinkova (Rusia, 40 WTA).

UPDATE 15:10 S-a reluat și duelul din primul tur dintre Irina Begu și Rebecca Marino, iar canadianca rămâne concentrată în ciuda amânărilor repetate ale partidei și egalează la seturi: 6-2, 3-6!

Victorie superbă Ana Bogdan! Românca merge în premieră în turul trei la Wimbledon, după ce a revenit spectaculos în fața americancei Alycia Parks: 1-6, 6-3, 6-2! Bogdan și-a ridicat nivelul după un prim set modest, iar în următoarele două manșe a făcut instrucție cu Parks! Următoarea adversară a Anei este Lesia Tsurenko (Ucraina, 60 WTA), cea care a trecut de Katerina Siniakova (Cehia, 32 WTA) cu 6-4, 6-1.

UPDATE 14:48 Ana Bogdan servește pentru a merge în turul trei la Wimbledon pentru prima oară în carieră: 1-6, 6-3, 5-2!

UPDATE 14:40 Descătușare pentru Ana Bogdan! Românca reușește dublu break-ul în setul al treilea și e tot mai aproape de calificare: 1-6, 6-3, 4-1!

UPDATE 14:25 Ana Bogdan intră în controlul meciului cu Alycia Parks și face break-ul în decisiv: 1-6, 6-3, 2-0!

UPDATE 14:12 Revenire excelentă pentru Ana Bogdan, care egalează la seturi: 1-6, 6-3 cu Alycia Parks! Urmează un set decisiv în care sportiva din SUA va servi prima.

UPDATE 14:05 După ce a pierdut fără drept de apel actul inaugural, Ana Bogdan face spectacol în setul secund: 1-6, 5-2 cu Alycia Parks!

UPDATE 13:55 În setul al doilea se merge cu serviciul, iar Bogdan conduce cu 3-2!

UPDATE 13:40 Ana Bogdan pierde clar primul set în fața americancei Alycia Parks: 1-6! Loviturile acesteia au năucit-o pe româncă.

UPDATE 13:30 Se îngroașă gluma! Ana Bogdan e condusă cu 5-0 de la Alycia Parks!

UPDATE 13:20 Bogdan, prea pasivă în startul duelului cu Parks: 0-3!

UPDATE 13:10 Începe meciul Ana Bogdan – Alycia Parks! Americanca a câștigat tragerea la sorți și va servi prima.

Ziua de joi este extrem de importantă pentru tenisul românesc! Cele patru tricolore prezente pe tabloul principal de la Wimbledon intră din nou pe teren: Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian forțează calificarea în turul al treilea, în timp ce Irina Begu va relua jocul cu Rebecca Marino, suspendat din cauza întunericului.

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Sorana Cîrstea luptă pentru calificarea în turul trei la Wimbledon! Live Video Online. Meciul Irinei Begu din primul tur se va relua după ce a fost suspendat

Ana Bogdan se află în fața unei premiere, ținând cont că nu a mai ajuns vreodată în turul al treilea de la Wimbledon! Ea a mai jucat de două ori în turul secund, la edițiile din 2017 și 2022, dar niciodată nu a reușit să meargă mai departe.

Bogdan a produs surpriza în manșa inaugurală, 7-6(1), 7-6(4) cu Liudmila Samsonova (Rusia, favorită 15), în timp ce următoare ei adversară, Alycia Parks, a depășit-o pe Anna-Lena Friedsam (Germania, 87 WTA) cu 6-4, 6-3. Ana și Alycia nu s-au mai confruntat până acum în circuitul profesionist.

Sorana Cîrstea, cea care a trecut de Tatiana Maria (Germania, 62 WTA) cu 6-1, 2-6, 6-3, va disputa un meci de foc contra Jelenei Ostapenko (Letonia, 17 WTA). A 17-a favorită de la All England Club a învins-o fără drept de ape în turul I pe Greetje Minnen (Belgia, 123 WTA), scor 6-1, 6-2.

Meciul Irina Begu – Rebecca Marino, oprit din cauza întunericului

Jaqueline Cristian întâlnește de asemenea o adversară redutabilă, pe Beatriz Haddad Maia! Jaqueline, care a intrat pe tablou folosindu-și clasamentul protejat, a obținut prima victorie pe iarbă a carierei, 6-3, 6-4 cu Lucia Bronzetti (Italia), 47 WTA), iar Haddad Maia a răpus-o pe Yulia Putintseva (Kazahstan, 56 WTA) cu 3-6, 6-0, 6-4.

Irina Begu și Rebecca Marino vor reveni pe teren, joi, după ce meciul lor, început miercuri seară, a fost oprit de întuneric. Ploaia a dat peste cap programul de la Wimbledon, astfel că Irina nu a încheiat nici acum duelul din primul tur, care în mod normal trebuia să se dispute marți.

Meciurile româncelor de la Wimbledon pot fi urmărite în direct pe programele Eurosport. Sportivele care evoluează în turul secund primesc 98.600 de euro din partea organizatorilor, în timp ce calificarea în turul trei este recompensată cu 151.960 de euro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de clinica privată din Londra
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii…
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” + Promisiunea făcută
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” +…
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Fabrica la care se va produce noua limuzină a lui Putin
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×