124 de aşi! Ruxandra Dragomir a pierdut şefia Federaţiei de Tenis. Cosac e noul preşedinte

23 feb 2013 1675 afişări Tenis
124 de aşi! Ruxandra Dragomir a pierdut şefia Federaţiei de Tenis. Cosac e noul preşedinte 124 de aşi!

Cosac (44 de ani) a adunat 124 de voturi. Dragomir a strâns 84

Agitaţie mare ieri pe holurile Hotelului Pullman din Capitală, unde în cadrul Adunării Generale de Alegeri a FRT s-a decis noul şef al sportului alb de la noi. Principalii favoriţi pe listă au fost George Cosac (44 de ani) şi Ruxandra Dragomir (40 de ani), iar caimacul a fost luat de fostul jucător de Cupa Davis. Cosac a câştigat din primul tur, cu 124 de voturi, surclasând-o pe sfert finalista de la Roland Garros (1997), care a adunat doart 84 de voturi. Susţinut în campanie de Ilie Năstase şi de Ion Ţiriac, şeful de la Dinamo Braşov are în palmares 30 de titluri de campion al României, iar până ieri îndeplinise funcţia de vicepreşedinte al FRT şi vice de la CS Dinamo "Cel mai important lucru pentru mine este refacerea familiei tenisului românesc, dezvoltarea lui şi întărirea cluburilor de tenis. Voi încerca să-l aduc înapoi pe Andrei Pavel", a spus Cosac.

Totodată, în cadrul Adunării Generale, Ion Ţiriac a renunţat la funcţia de preşedinte de onoare al FRT. Fostul tenisman nu a acuzat vreun oficial din cadrul federaţiei, afirmând doar că vrea să lase locul tinerilor. Ţiriac şi-a motivat decizia susţinând că doreşte o omogenizare a noii echipe de conducere a federaţiei.

Claudia DASCĂLU
claudia.dascalu@prosport.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.