Zi de excepţie pentru Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu! Echipa de dublu-mixt s-a calificat în finala Jocurilor Europene de la Minsk. Argintul e asigurat, medalia de aur îi trimite direct la Jocurile Olimpice

25 iun 2019 1370 afişări Tenis de masa
Zi de excepţie pentru Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu! Echipa de dublu-mixt s-a calificat în finala Jocurilor Europene de la Minsk. Argintul e asigurat, medalia de aur îi trimite direct la Jocurile Olimpice

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu s-au calificat în finala probei de dublu-mixt la Jocurile Europene de la Minsk, după succesul cu 3-2 în faţa echipei Franţei, formată din Laura Gasnier şi Tristan Flore. Petrechea din România şi-a asigurat medalia de argint. În cazul în care vor reuşi să urce pe cea mai înaltă treaptă în Belarus, atunci Bernie şi Ovi se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Finala se va disputa în această seară, de la ora 19:00

Semifinala România – Franţa s-a transformat într-un adevărat thriller, având nevoie de cinci seturi pentru a fi decisă învingătoarea. Dramatism a fost încă din primul set, care a avut nevoie de „prelungiri”. Sportivii români au început tare, cu 5-0, dar francezii au revenit şi au egalat la 7-7, preluând apoi şi iniţiativa în acest prim act, 10-8, reuşind să-l câştige cu 13-11.

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au avut reacţie imediată şi au egalat situaţia la seturi (11-8), au avut control şi în următorul act, au avut minge de set la 10-9. Aici au fost însă întorşi de Franţa, care a preluat din nou conducerea după prelungiri (12-10).

Cu nervi de oţel, tricolorii şi-au păstrat luciditatea, iar după un set patru câştigat în mai puţin de 5 minute (11-6), au intrat cu multă energie şi în „decisiv”, 4-0, cu un serviciu foarte bun marca „Berni”. Franţa nu a renunţat atât de uşor, şi-a adus aminte că este mai bine cotată pe hârtie, iar după câteva minute de agonie a avut o revenire de mare echipă. De la 4-0 s-a făcut 5-8, dar Ovidiu Ionescu s-a dezlănţuit. Egalitatea a fost restabilită imediat, iar perechea română nu a mai lăsat nimic până la final. Cu şase puncte consecutiv a închis meciul cu 11-8, reuşind astfel să aducă o nouă medalie delegaţiei României.

În ciuda faptului că s-a terminat 3-2, Franţa nu a condus niciodată în vreun set la o diferenţă mai mare de 3 puncte. În finala de marţi seara, România va înfrunta Germania. Deţinătoarea titlului obţine biletul pentru Tokyo 2020 încă de aici.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.