VIDEO | Probabil unul dintre cele mai frumoase schimburi de mingi din istoria tenisului de masă. Comentariul lui Andrei Filimon

22 sep 2015 8546 afişări Tenis de masa
VIDEO | Probabil unul dintre cele mai frumoase schimburi de mingi din istoria tenisului de masă. Comentariul lui Andrei Filimon

de Andru Nenciu

Tenisul de masă, unul dintre cele mai rapide sporturi din lume, generează secvenţe spectaculoase.

La începutul acestei luni, la Superliga Chinei la tenis de masă, Xu Xin (2 ITTF) şi Zhu Linfeng (211 ITTF) au devenit protagoniştii unui raliu palpitant, care a durat 35 de secunde. Un schimb intens, în care cei doi sportivi s-au agăţat cu sufletul de mingea din plastic şi au pus în fiecare lovitură toată puterea şi ştiinţa lor. Jucători de mână stângă, Xin şi Linfeng au încercat să-şi valorifice topspinul şi au returnat pe masă din unghiuri dificile. Punctul a fost câştigat în final de jucătorul mai bine cotat, Xu Xin.

"Au jucat la limita imposibilului şi le-au intrat acele mingi pe masă. E printre cele mai spectaculoase mingi din ultimii ani şi conţine lovituri foarte grele. Pe Xu Xin îl ştiu bine, e un jucător foarte valoros. Să priviţi de mai multe ori filmuleţul. O să descoperiţi nişte <<efecte>> incredibile", a comentat pentru ProSport Andrei Filimon (175 ITTF). Constănţeanul în vârstă de 38 de ani, multiplu campion al României, joacă la cel mai înalt nivel de peste 20 de ani. În 2009 atingea cea mai înaltă poziţie din carieră în topul mondial, locul 53 ITTF, iar de pe 25 septembrie va evolua alături de naţionala României la Campionatul European de la Ekaterinburg (Rusia).

În prezent podiumul ITTF este format numai din jucători chinezi. Ma Long e lider mondial, urmat de Xu Xin, unul dintre protagoniştii materialului video, şi de Fan Zhendong. Cel mai bine clasat jucător român în ierarhia ITTF este bistriţeanul Adrian Crişan (35 de ani), situat pe poziţia a 64-a.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.