Tenis de masă sau tenis de clasă! Goana după palpitaţiile olimpice a trecut prin Minsk. Ce au declarat tricolorii după Jocurile Europene | GALERIE FOTO

2 iul 2019 1753 afişări Tenis de masa
Tenis de masă sau tenis de clasă! Goana după palpitaţiile olimpice a trecut prin Minsk. Ce au declarat tricolorii după Jocurile Europene | GALERIE FOTO
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Lotul olimpic de tenis de masă al României s-a întors de la Jocurile Europene de la Minsk. Bucuroşi pentru cele două medalii de argint obţinute, dar totuşi cu regrete pentru ratarea calificării directe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tricolorii au vorbit despre competiţia din capitala Belarusului şi despre strategia pentru JO 2020.

După o semifinală dramatică contra Ungariei, câştigată inextremis cu 3-2, Dodean, Samara şi Szőcs au pierdut finala contra puternicei echipe a Germaniei, naţională cu două chinezoaice naturalizate în componenţă.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU JUCĂTORII NAŢIONALEI DE TENIS DE MASĂ

"Suntem fericite, chiar dacă era mult mai bine dacă luam aurul. Adversarele au fost mai bune în finală, trebuie să învăţăm din greşeli pe viitor pentru a progresa. Mi-a plăcut această ediţie per ansamblu. Domnul Covaliu ne-a ţinut foarte apropiaţi şi atmosfera din Team Romania cred că a fost cea mai frumoasă de la evenimentele la care am participat. Sunt totuşi optimistă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Vom trage tare pentru a fi în maxim de formă la calificări şi avem şanse reale", a punctat multipla campioană europeană Daniela Dodean.

"Am început greu concursul cu eliminarea de la simplu şi mi-a fost dificil să îmi revin în concursul pe echipe. Ne doream sincer să luăm locul 1 şi să ne calificăm direct la Jocurile Olimpice, dar ne bucurăm şi pentru argint. A fost plin de români la fiecare meci, Nadia şi domnul covaliu ne-au făcut galerie şi le mulţumim. Le promitem fanilor că ne vom revanşa şi obţinem în ianuarie biletele pentru Jocurile Olimpice", a precizat Eliza Samara.

Ovidiu Ionescu, 3 medalii de argint în 9 luni

Ajuns la 30 ani, Ovidiu Ionescu traversează momentul carierei. După titlul de vicecampion european la simplu în 2018 au urmat alte două medalii de argint anul acesta: la Campionatul Mondial (dublu alături de spaniolul Alvaro Robles) şi la Jocurile Europene (dublu mixt alături de Bernadette Bernadette Szőcs ) .

"Este un sentiment plăcut. Dacă mi-ar fi spus cineva cum nouă luni că voi obţine medalii la toate cele trei competiţii care urmează nu aş fi crezut. Sunt mândru de mine, de echipa din spatele meu, de Bernie, de staff, este ceva unic să pot sărbători aceste medalii şi sper să continui pe acest drum. Undeva apare o mică frustrare că nu am luat aurul, dar trebuie să fiu realist că au fost concursuri de top", a precizat jucătorul originar din Buzău.

Sistemul de calificare la JO

Echipele României mai au o singură şansă de a obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.  Doar 16 echipe din lume vor participa la ediţia niponă. Campionatul European din acest an nu va fi criteriu de calificare, iar ultima carte se va juca la turneul de la Gondomar (Portugalia), în perioada 22-26 ianuarie 2020. 9 locuri se vor acorda atunci. Japonia (ţara gazdă) şi Germania (campioana la Jocurile Europene) sunt deja calificate. Alte 5 locuri se vor acorda pentru campioanele celor 5 continente.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.