Se poate o ”remontada” şi la tenis de masă! ACS Dumbrăviţa a revenit spectaculos în finala Superligii cu Farul Constanţa

28 mai 2019 563 afişări Tenis de masa
Se poate o ”remontada” şi la tenis de masă! ACS Dumbrăviţa a revenit spectaculos în finala Superligii cu Farul Constanţa 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/28346/18147511/2/acs-dumbravita-farul-constanta-2019-13.jpg
  • Ultima săptămână a lunii mai aduce şi finala Superligii feminine de tenis de masă, cu aceleaşi adversare de anul trecut, ACS Dumbrăviţa, echipa celei mai bogate comune din Banat, şi Farul Constanţa.
  • Manşa-tur s-a jucat marţi, la marginea Timişoarei, iar bănăţencele antrenate de Nicoleta Husar s-au impus cu 5-4 după un maraton de nouă jocuri şi peste trei ore cu echipa pregătită de antrenorul lotului naţional, Viorel Filimon.
  • În decisiv, Andreea Zanfir, de la gazde, era condusă cu 2-0 la seturi de Anamaria Sebe şi cu 8-2 în al treilea set, dar a revenit ca un boxer ridicat de la podea şi a câştigat cel mai important meci.

 

Slătineanca Andreea Zanfir a început însă finala cu stângul. A fost prima jucătoare trimisă de Dumbrăviţa la masă, dar a pierdut cu 3-0 cu Elena Zaharia, foarte talentata jucătoare de numai 14 ani a Constanţei, o mare speranţă pentru viitorul României. Izabela Lupulesku, sârboaica cu origine române de la clubul timişean, s-a impus însă cu 3-1 în faţa Anamariei Sebe, experimentată jucătoare a Farului. A urmat o înfrângere cu 3-0 pentru Mihaela Dospina, sora geamănă Andreei Zanfir, cu Alina Zaharia, sora Elenei. Dumbrăviţa a preluat conducerea prima dată cu 3-2, după ce Lupulesku a bătut-o cu 3-2 pe Elena Zaharia, iar Zanfir s-a impus cu 3-0 cu Alina Zaharia.

Au urmat surprizele şi răsturnarea fabuloasă din decisiv

Meciul 6 a adus o surpriză neplăcută pentru gazde, după ce Dospina a cedat cu 3-1 cu Sebe. A urmat un alt meci pierdut de Lupulesku, cu 3-0, cu Alina Zaharia. Când gazdele nu mai sperau, au egalat la 4-4 la general, după succesul cu cu 3-0 al Mihaelei Dospina cu Alina Zaharia. În decisiv, Zanfir s-a văzut condusă cu 2-0 la seturi şi 8-2 în al treilea set, dar a revenit şi a învins-o pe Anamaria Sebe cu 3-2! Astfel, Dumbrăviţa şi-a asigurat un succes cu 5-4, dificil, dar nu imposibil de apărat în retur.

Finalele se joacă mai ales la nivel psihologic

Antrenoarea Dumbrăviţei, Nicoleta Husar, a precizat că pune accentul pe capitolul mental în perioada aceasta. ”A fost, cred, pentru toată lumea, un gram de emoţie. Şi la sportivi, şi la antrenorul care se gândeşte ce poate să facă până în ultima clipă. Meciul a fost foarte strâns, la un moment dat la 3-3, când noi sperăm că se face 4-3 în favoarea noastră, nu a fost să fie. La ultimul meci când Ana Sebe conducea cu 8-2 şi era 2-0 şi s-a răsturnat scorul în final pentru noi, am adus această victorie, care nu înseamnă încă foarte mult. Sigur, cântăreşte pentru retur, dar ştim cât de mult va conta şi evoluţia de la Constanţa. Bineînţeles, va trebui să vedem cum putem recupera sportivele, pentru că după cum s-a văzut jucătoarele numărul unu din ambele echipe au dat semne de oboseală şi la final au decis jucătoarele numărul doi din echipă. Întotdeauna ai presiunea mare asupra ta. Eu am mizat foarte mult pe parte mentală, nu atât pe tehnică, tactică. În momentele acestea trebuie să ştii să gestionezi bine sportivul, pentru că se vede că uneori se agită, devine mai nervos, Şi atunci trebuie să încerci să-l stăpâneşti şi să faci în aşa fel încât aceste gânduri să şi le lase deoparte şi să se concentreze pe parte tactică. Pentru că la un moment nu vizualizau ce trebui să joace şi dădeau în partea unde adversarul dădea mai bine. Ne vom strădui să câştigăm la Constanţa, mai ales că am jucat cu ele şi anul trecut. Fetele au dovedit că îşi doresc acest rezultat pozitiv. Eu sunt omul care speră până în ultima clipă, pentru că şi adversarul simte momentele de nervozitate”, a precizat Husar.

Andreea Zanfir a punctat că până la decisiv, meciul 6, pierdut de Mihaela, sora sa, a fost decisiv. Slătineanca legitimată la Dumbrăviţa a povestit cum a reuşit să revină când era ca şi bătută de Sebe. ”Nu este exact ceea ce ne aşteptam noi. Voiam să fie ceva mai lejer acasă la noi ţinând cont că returul finalei va avea loc vineri la Constanţa. Sperăm şi acolo să fim cu o gândire pozitivă, să nu mai avem emoţiile şi stresul pe care le-am avut astăzi în partide. Cred că meciul important a fost cel dintre sora mea Andreea şi Anamaria Sebe. După aceea, nu am înţeles ce s-a întâmplat cu Iza de nu s-a regăsit la masă. A fost 4-4 şi pot să spun că ultimul meci nici nu mă mai aşteptam să-l câştig la scorul de 4-4, 2-0 şi 8-2 pentru Ana. Mă tot uitam cu ochi pe tabelă, nu simţeam jocul şi mă tot gândeam să fiu un pic mai agresivă în joc. Mai aruncam câte un ochi la doamna Nicoleta. Am fost cu gândul şi psihicul, doar acolo la masă, am spus că nu mai am ce să pierd, scorul va fi oricum 5-4 noi sau ele. M-am motivat foarte mult, eu sunt o fire foarte pozitivă, mă încurajez singură în subconştientul meu şi poate că acest lucru mă face să fiu mai puternică şi mai luptătoare. Campionatul se decide acolo, noi sperăm să fie a cincea victorie pentru noi”, a declarat Andreea Zanfir.

Viorel Filimon a precizat că nu-l interesează titlul

Antrenorul Farului, Viorel Filimon, a spus că prioritatea clubului e să le crească pe surorile junioare Zaharia, Alina şi Elena. ”Un rezultat normal. Fiecare a avut şansa să câştige mai detaşat. Urmează returul peste două zile, nu e nicio problema. În tenis de masă, s-a câştigat campionatul mondial set cu 10-0. Nu e nicio problemă, nu ne facem nicio grijă. Pentru noi, ideea a fost să joace. Ca şi anul trecut, ne interesează rezultatul celor mici pentru Campionatele Europene. Nu ne pasionează neapărat să câştigăm acest campionat, pentru că oricum mai departe nu ne ducem, ci pur şi simplu ne interesează ce joacă fetele pentru Campionatele Europene. Şi Alina şi Elena nu trebuiau să piardă două meciuri 3-0”, a spus Filimon.

Anul trecut, Constanţa a luat titlul. Anterior, Dumbrăviţa a câştigat titlul în cele patru ediţii de Superligă din perioaa 2014-2017. Returul se dispută la malul mării, vineri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.