Reginele Europei sunt românce! Aur la C.E. de tenis de masă după ce Samara, Dodean şi Szocs au bătut Germania cu trei chinezoaice în lot! Meci de infarct câştigat de Dana în decisiv | VIDEO

17 sep 2017 25732 afişări Comentează şi tu Tenis de masa
Reginele Europei sunt românce! Aur la C.E. de tenis de masă după ce Samara, Dodean şi Szocs au bătut Germania cu trei chinezoaice în lot! Meci de infarct câştigat de Dana în decisiv | VIDEO 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/28346/16731173/2/21763518-10212912474749289-1774231208-n.jpg

România a câştigat duminică după-amiază titlul european la tenis de masă după ce a învins în Luxemburg, scor 3-2, echipa Germaniei, o formaţie care are în componenţă trei jucătoare de origine chineză.

Elevele lui Viorel Filimon şi-au luat astel revanşa în faţa marii rivale care ne-a lăsat cu argintul la gât la ultimele trei ediţii. Prin succesul din Luxemburg, şcoala românească de tenis de masă îşi consolidează numele pe un continent în care marile naţiuni naturalizează jucătoare asiatice pentru a găsi un shortcut către podium. "Noi nu vom naturaliza niciodată! Avem cele mai bune jucătoare şi avem şcoli valoroase în toată România", spunea Cristinel Romanescu, preşedintele FRTM, pentru ProSport.

1.000 de jucători legitimaţi sunt în România

20.000 de jucători legitimaţi sunt în Germania

2.000.000 de jucători sunt legitimaţi în China

Eliza Samara a deschis finala cu o victorie dătătoare de speranţe în meciul cu cea mai bună apărătoare a lumii, Han Ying, prima jucătoare din clasamentul ETTU, pentru ca apoi, în partida secundă, Shan Xiaona să echilibreze dispurta în urma unui succes facil în faţa Danielei Dodean. Desfăşurată pe sistemul cel mai bun din cinci partide, finala le-a adus la masă, în confruntarea a treia, pe Bernadette Szocs şi Nina Mitelgam. Într-o dispoziţie de joc excelentă, Bernie a jucat variat, s-a impus cu 3-1 şi a mai pus un strop pentru victorie. Eliza n-a găsit însă antidot pentru arsenalul lui Shan în încleştarea a patra şi finala a mers în decisiv.

Cu un plus de inspiraţie şi o deplasare excelentă, Dana a luat primele două seturi, însă Han a revenit fantastic în setul al treilea. Nu a fost însă îndeajuns pentru că arădeanca în vârstă de 29 de ani s-a impus după o prestaţie fantastică.

3:2 Eliza Samara - Ying Han
0:3 Daniela Dodean Monteiro - Xiaona Shan
3:1 Bernadette Szocs - Nina Mittelham
1:3 Eliza Samara - Xiaona Shan
3:1 Daniela Dodean Monteiro - Ying Han

„Chinezii dispun de o arie de selecţie extrem de largă şi le este foarte uşor să cristalizeze vreo trei formule de aceeaşi valoare. Din această cauză, jucătoarele şi băieţii care simt că nu şi-ar împlini niciodată visul de a evolua pentru naţională optează să plece. Cum se naturalizează atât de rapid? În unele ţări simplu: Ministerul Sporturilor din fiecare ţară tratează cu Ministerul de Externe! Şi lucrurile sunt puse rapid la punct"

Cristinel ROMANESCU, preşedinte FRTM


  • Elevele lui Viorel Filimon joacă de la această oră finala Campionatului European de tenis de masă din Luxemburg împotriva marii rivale, naţionala Germaniei, o reprezentativă cu două jucătoare de origine chineză în lot. Confruntarea se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri". Lupta pentru aur se transmite în direct pe canalul TVR 2.
  • Meciul poate fi vizionat LIVE şi pe siteul ETTU

După ce Eliza Samara a învins-o, scor 3:2, pe jucătoarea de origine chineză Yinh Han, 9-11, 12-10, 9-11, 11-8, 11-7 pe seturi, Dana Dodean Monteiro a pierdut a doua partidă. Arădeanca a fost învinsă de Xiaona Shan, scor 0:3 (6-11, 7-11, 7-11).

În meciul al treilea, Bernadette Szocs a dominat-o pe Nina Mitelham, învingând-o cu 3:1 (11-5, 11-5, 6-11, 11-6).

În confruntarea cu numărul 4, Eliza Samara o întâlneşe pe Shan Xiaona, cea care a trecut în meciul 2 de Daniela Dodean. Nemţoiaca a luat primele două seturi, dar Eliza a revenit fantastic în actul al treilea, confiscându-l după mare luptă,17-15. Shan însă a controlat următorul set, 11-3 şi a împins finala în decisiv, 1-3 (8-11, 9-11, 17-15, 3-11). 

Partida pentru aur se joacă de la această oră între Daniela Dodean Monteiro şi Han Ying. Soţia jucătorului de tenis de masă portughez Joao Monteiro a jucat variat în primul set şi a contracarat orice minge a adversarei, scor 11-4. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci seturi.

Şi în setul secund al decisivului, Dana a contracarat jocul defensiv înşelător al nemţoaicei de origine chineză şi s-a impus cu 11-8. Dana se află la un set distanţă de meci şi de aur pentru România.

Mult mai ofensivă în actul 4, Han Ying, numărul 1 în ierarhia europeană, nu i-a lăsat nicio şansă arădencei în vârstă de 29 de ani. A returnat pe masă din poziţii incomode, a varait loviturile şi a închis setul rapid, 11-4. Dodean a rămas însă în avantaj, 2-1 la seturi.

În meciul secund, Daniela Dodean Monteiro o înntâlnşte pe Shan Xiaona.


Echipa feminină a României s-a calificat în finala Campionatelor Europene de la Luxemburg, după ce a învins Rusia cu 3-0 în semifinale

Evoluţia tricolorelor

  • Eliza Samara vs Yana Noskova – 3:2
  • Daniela Dodean Monteiro vs Polina Mikhailova – 3:0
  • Bernadette Szocs vs Olga Vorobeva – 3:1

Echipa Romaniei este compusă din: Eliza, Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Irina Ciobanu. Antrenor: Viorel Filimon.

Povestea europenelor a început cu dorinţa noastră declarată de a învinge toate obstacolele şi de a ne demonstra nouă înşine că suntem cei mai buni. Conştienţi de valoarea noastră, fără să fim însă aroganţi, ne-am propus să trecem de fiecare meci fără să ne subestimem adversarul, dar obligându-l prin joc să ne recunoască superioritatea. Aşa am ajuns în finală. În finala celei mai frumoase probe, proba pe echipe, cea care dă proiecţia unei imagini, ROMÂNIA! Sunt mândră să fac parte dintr-o echipă care îmi este o a doua familie. HAI România!”, a declarat Beatrice Romanescu, PR & Marketing, Federaţia Română de Tenis de Masă.

În finala programată duminică, România va înfrunta echipa Germaniei, care a eliminat Olanda cu 3-2, după ce a fost condusă cu 1-0 şi 2-1. Germania are în componenţă două jucătoare de origine chineză, pe Shan Xiaona şi Han Ying.

Echipa feminină a României are trei titluri europene în palmares, dar ultimul a fost obţinut în urmă cu 12 ani. Germania a fost campioană la ultimele trei ediţii pe echipe, iar în total deţine 7 medalii de aur.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.