IMAGINEA ZILEI vine din tenisul de masă. Vi-i mai amintiţi pe Tom şi Jerry făcând asta? Dar concertele cu butoaie? Muzica cu bormaşina? O să vă placă beat-ul cvadruplei campioane europene Daniela Dodean

11 apr 2018 1125 afişări Comentează şi tu Tenis de masa
IMAGINEA ZILEI vine din tenisul de masă. Vi-i mai amintiţi pe Tom şi Jerry făcând asta? Dar concertele cu butoaie? Muzica cu bormaşina? O să vă placă beat-ul cvadruplei campioane europene Daniela Dodean

În 1953, Walt Disney lansa un episod memorabil al îndrăgitei serii animate "Tom şi Jerry". "Johann Mouse" relua în episodul 75 o temă folosită cu şase ani mai devreme în "The Cat Concerto". Simpaticele personaje se întreceau în măiestrie, la pian, iar din om în om, pornind de la o servitoare, vestea minunăţiei se răspândea.

Cinci decade mai târziu, România se îndrăgostea de muzica revoluţionară, la butoaie, a trupei Sistem. Muzica creată din 'nimic', ca în  estetica urâtului a lui Arghezi, cu 'instrumente' total neconvenţionale a luat amploare, iar lumea a experimentat, uimind prin creativitate. Borcanele, bormaşina, paharele - au devenit 'instrumente'.

Tenisul de masă s-a alăturat acum valului, iar Daniela Dodean-Monteiro (30 ani) a fost protagonista unui moment inedit: a urcat pe scenă şi a fost solistă în timpul unui concert de muzică clasică. Loviturile raliurilor purtate cu paleta de tenis de masă şi cu micuţa minge albă au completat muzica orchestrei Filarmonice din Paris, iar aplauzele spectatorilor au fost pe măsură.

Arădeanca, cvadruplă campioană europeană la tenis de masă, l-a avut ca partener pe francezul Christophe Legout (44 ani, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de tenis de masă din 1997, cu echipa). Sub bagheta dirijorului Julien Masmondet, instrumentiştii din Orchestre national d'Île-de-France au încântat spectatorii cu un concert pentru ping-pong, vioară şi percuţie, aşa cum a fost promovat evenimentul pe conturile oficiale de pe reţelele de socializare ale instituţiei franceze.

  • Daniela Dodean a câştigat primul titlu european în 2009, alături de Eliza Samara, la dublu feminin. A urmat aurul din 2012, în aceeaşi probă, tot cu Eliza, apoi succesul de la mixt, alături de João Monteiro. În 2016, Daniela şi  João au scris istorie, fiind primul cuplu soţ-soţie care au câştigat aurul în proba de dublu mixt la tenis de masă. În 2017, Daniela Dodean a făcut parte din echipa României care a câştigat titlul european, în Luxemburg.
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.