FOTO | Tenisul de masă, sportul care a performat la cel mai înalt nivel pe plan mondial şi în 2017, şi-a împărţit premiile. Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a fost la gală: "Victoriile acestor sportivi m-au făcut fericit"

24 dec 2017 1428 afişări Tenis de masa
FOTO | Tenisul de masă, sportul care a performat la cel mai înalt nivel pe plan mondial şi în 2017, şi-a împărţit premiile. Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a fost la gală: "Victoriile acestor sportivi m-au făcut fericit" Eliza Samara şi Bernie Szocs, alături de Dana Dodean, care nu a putut fi prezentă, au luat caimacul în 2017. FOTO FRTM 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/28346/16899783/2/25587115-1517805954941611-5364991717787337450-o-copy.jpg

Aflata la a doua ediţie, Gala tenisului de masă românesc s-a desfăşurat vineri seara, la Sala Athena din Buzău, şi a adunat aproape tot ce are mai bun sportul care a adus satisfacţii şi în 2017. În prezenţa preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, şeful FRTM, Cristi Romanescu a cuprins în câteva cuvinte toată munca unor generaţii care au performat pe plan mondial şi în acest an. "Am spus-o mereu că respectăm un plan pe care l-am constuit în urmă cu câţiva ani. Şcoala de tenis de masă din România a devenit un pol de interes mondial după performanţele acestor copii, în ultimul deceniu. Colegi de la alte federaţii de afară mă întreabă mereu ce facem noi în România încât putem să ne batem de la egal la egal cu asiaticii. Le zâmbesc şi le răspund că prin profesionalism, proiecte concepute fără cusur şi timp dedicat acestui sport, încercăm să valorificăm la maximum talentul acestor copii care trăiesc pentru tenisul de masă. România se bazează pe antrenori valoroşi, iar şcolile care au adus faimă ridică ştacheta în fiecare an", a spus Romanescu.

În 2017, echipa naţionala feminină a devenit campioană europeană după ce a învins marea rivală, Germania, formaţia cu patru asiatice în lot şi cu antrenor al naţionalei de origine chineză. "Am avut colegi din tenisul de masă la Jocurile Olimpice şi am descoperit şi eu acest minunat sport. Tot anul m-am uitat la rezultatele acestor copii minunaţi. Victoriile lor m-au făcut fericit. Îi felicit şi sperăm ca la JO de la Tokyo să aducem rezulate cât mai bune. COSR este alături de acest sport minunat. Îl felicit pe domnul Romanescu şi pe toţi cei care trudesc pentru binele tenisului de masă", a spus Covaliu, campion olimpic şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa lui Ovidiu Henter, preşedintele companiei Romstal, partener oficial al FRTM.

"În spatele acestor rezultate e o muncă titanică, o muncă de ani de zile. Ne-am bucurat că am reuşit să aducem la această gală aproape întreaga familie a tenisului de masă românesc. 2018 va fi un an greu, cu Europene şi Mondiale, dar România nu va lăsa niciodată garda jos în lupta cu naţiunile puternice. Urmăriţi tenisul de masă şi fiţi alături de aceşti sportivi minunaţi", a spus Beatrice Romanescu, manager FRTM şi sufletul federaţiei.


Adina Diaconu FOTO: FRTM

TOP 10

1. Eliza Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs

2. Adina Diaconu

3. Cristian Pletea

4. Rareş Sipoş

5. Andreea Dragoman


Sipoş, Pletea, Szocs, Ionescu FOTO: FRTM

6. Naţionala masculină (Adrian Crişan, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Cristian Pletea, Rareş Sipoş)

7. Elena Zaharia, Tania Plăian

8. Irina Ciobanu

9. Dragoş Oprea, Florin Spelbuş

10. Alexandru Manole, Alina Zaharia


Viorel Filimon, antrenorul naţionalei feminine FOTO FRTM

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.